×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България изпраща зимни дрехи и обувки за Украйна


12 Октомври 2022, Сряда, 19:40 ч.

А МО отпуска близо 590 хил. лева за друга международна помощ

България изпраща хуманитарна помощ за Украйна под формата на зимно облекло и обувки и отпуска близо 590 хил. лева за друга международна помощ. Това реши служебното правителство днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Предвидените за предоставяне облекла и обувки не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи, уточняват от служебното правителство. Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон. Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване, предава nova.bg.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили. Разноските ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.

С друго решение Министерският съвет одобри предоставянето на сумата от 586 751 лева по линия на официалната помощ за развитие на България. Средствата ще бъдат разпределени за предоставяне на вноски за международни организации, както следва:

САЩ обявиха допълнително финансиране за модернизацията на Българската армия

- 78 233 лева по тематичен апел на Международния комитет на Червения кръст за хора с увреждания под формата на хуманитарна помощ за Ирак;

- 48 896 лева към Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци;

- 215 142 лева към Световната продоволствена програма под формата на хуманитарна помощ за Алжир, Пакистан и Нигерия;

- 88 013 лева към Международната агенция за атомна енергия за реализиране на проект „Zoonotic Disease Integrated Action“;

- 97 792 лева към Европейския фонд за демокрация, целево насочени за Република Северна Македония;

- 58 675 лева към основния бюджет на Службата на Върховния комисар по правата на човека.

Участието на България в посочените инициативи допринася за реализиране на външнополитическите цели на страната ни в обществено значими области и за утвърждаване на доброто име и авторитет на страната.


В категории: Политика


6
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
6
Коментара по темата
6.
Народопредатели сте
13.10.2022 05:17:24
7
14
По-добре на нуждаещи се български деца! Как така нашите пари от данъци и пр. ги харизвате не по предназначение! Първо на своите си!
5.
f
12.10.2022 23:45:51
6
4
А те на нас СПИН! Честито!
4.
За ???
12.10.2022 23:45:45
5
7
Лягай си, не си напъвай кухата лейка да имитираш мисъл.
3.
???
12.10.2022 22:20:35
8
9
Престанете да вършите лудости и да бъдете лицемерни?! Вкарвате България във война, тоест вече е! Какви са тези помощи, които никой от Украйна няма да погледне, най-много да получим някоя обидна ругатня! И защо САЩ ОБЯВИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? От какъв зор? Кажете истината? Какво е това токсично лицемерно поведение?!
2.
Аз
12.10.2022 21:38:08
6
4
И още нещо да добавя към предния си коментар!
Чувствам се употребен като русоробска уличница.Толкова години вярвах на Льотчика и гласувах за него защото го смятах за истински руснак и човек на Кремъл,а сега назначеното от него служебно правителство помага на фашистите.
Пак се оказах надупен и употребен,както винаги.От години рева че съм поробен-надупен от европейци,като всеки смяташ се за роб. Сега и рубладжиите за които гласувам и те ме надупиха. Ще замина накрая за мойта Русоуроспия,ама там има мобилизация и стотици хиляди мои братя иванушки избягаха в чужбина,а пък освен че съм русороб безродник и предател на България,щом се налага ще предам и мойта Русоуроспия.Ами така де,те иванушките бягат от пРосия,та аз ли да отивам,там? Май най-добре да си робувам на еврогейците,те нито са във война,нито мобилизират.Така е най-добре,ще си тръцкам на диванчето,ще се забавлявам с играчките от Секс Шопа,а на пРосия,евала съм и ма.ката!
1.
аз
12.10.2022 20:50:50
15
12
МАЛОУМНИЦИ.......ПОМАГАТЕ НА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ......НАДУПЕНИ ЕВРОГЕЙЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори