×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларгото на Бургас


11 Август 2011, Четвъртък, 13:57 ч.
Автор: Бесове.бг

Кметът Димитър Николов и министър Росен Плевнелиев откриха реконструираното бургаско ларго. Напълно обновена е частта от „Александровска”, разположена от гаров площад до площад „Тройката”, както и перпендикулярните улички по тази дължина.

„Да живее Бургас”, каза кметът Николов, който честити на своите съграждани новата придобивка и отправи благодарности към Росен Плевнелиев и МРРБ за ползотворното им сътрудничество.


„Гордея се с Оперативна програма „Регионално развитие”. По нея Бургас е пръв с най-много спечелени и най-качествени проекти”, заяви министър Плевнелиев. Той поздрави кмета Николов и за спечеления проект „Интегриран градски транспорт” на стойност над 130 млн. лв. С него Бургас изпреварва с 2 години останалите български общини при модернизацията на транспортната си схема.

Ремонтът на ларгото е част от по-голям проект, наречен "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас" и е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие", приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция 1.4 "Подобряване на физическата среда и превенция на риска".

Със средства в размер на 10 500 000 лв. заедно с главната улица бяха обновени още Морската градина, спортната площадка пред Дом „Надежда”, парковото пространство зад Старата поща, улиците „Гурко” и „Адам Мицкевич”.


Кметът и министърът прерязаха лента за официално откриване на ларгото при компаса със знака на нулевия километър на Бургас. Там бяха още областният управител, депутати от националния и местния парламент, представители на общинска администрация, ръководството на фирма „Трейс” – изпълнител на строителството за реконструкция на „Александровска”, както и екипът от архитекти, изработил проекта.

Своеобразен подарък от Община Бургас за всички жители и гости на града ще бъде втората част на откриването - стрийт арт спектакъл "Ларгото оживява в танц на светлина и сенки".

Той ще започне днес /11 август/ в 20.30 часа, като по протежение на цялата улица ще бъдат разположени 10 сцени. Първата от тях ще е на площад "Тройката", където Духовият оркестър и мим ще дадат началото на шествие с официално вдигане на завеса. В сцени ще се превърнат пространствата пред кметство Приморие, Компаса, мястото до кафе "Бакарди", площада пред Общината, Часовника, Галерията на Дружеството на художниците. Шоуто ще премине по цялата главната улица, като около 22.30 ч. на площада с делфините ще настъпи неговата кулминация. Там ни очаква огнено шоу, оперна музика, изпъление на любимеца на бургазлии от "Бургас и морето" Георги Дюлгеров и латинотанци. Участници в целия спектакъл са Клуб по художествена гимнастика - Бургас, Брейк клуб "Бляк стайл" и "Форсайт Крю", Куклен театър - Бургас, Студио за атракционно изкуство, "Клуб 75", Балет от Оперно-филхармонично дружество - Бургас, ансамбъл "Странджа"и Клуб по капоейра. За усмивките на малки и големи ще се погрижат мимове, клоуни и циркови артисти.


В категории: Бургас


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Вуйна ти
12.08.2011 21:26:25
0
0
Леля ти, иди някъде другаде да живееш и да плюеш
12.
Свако ти
12.08.2011 21:22:57
0
0
Лельо ходи се застреляй, като не ти харесва!
11.
леля ти
12.08.2011 19:03:17
0
0
а стига вече - посрахме се! улица като улица, чужди пари лесно се харчат!!!! мите, Коце-разлика йок!на кво да се радвам? Ларго!? Кво е туй бе? а, да-течащи води няма шахти криви плочки много пари щото до октомври не остава много...дерзайте, юнаци! Едно време се смеехте на Йоан за градинките...ами то май няма кво др. да се прави...Повтаряме се нещо.....
10.
...лия
12.08.2011 13:37:30
0
0
Все намирам кривини, но тук на бялото черно не мога да кажа. Ларгото стана хубаво, евала. И за бурги и за мойте хора, дето сме по така...от Странджата. Всички сме доволни. Ако има някой дето плюе, то е зарад изборите сто на сто. Ма недейте така бе хора, улиците остават!
9.
Бург 2012
12.08.2011 13:34:42
1
0
Главната стана супер. Най сетне не ме е срам, като ми дойде някой на гости да го разведа из града! Браво на всички които направиха Александровска!
8.
Бург 2012
12.08.2011 13:34:42
0
0
Главната стана супер. Най сетне не ме е срам, като ми дойде някой на гости да го разведа из града! Браво на всички които направиха Александровска!
7.
ulica
12.08.2011 09:52:16
1
0
Хубава е улицата, кво искате? Ей, няма угода. Не правиш нищо - що не правиш. Правиш нещо - що правиш и как го правиш?
Ми кандидатирай се ти за кмет бе, гларус. Ще те свалим сигурно още на третия ден.
6.
burg2012
12.08.2011 09:49:53
1
0
Безработният, гларусът и гладният очевидно са едно и също лице, което не може да се примири с факта, че в Бургас се прави нещо, и то нещо хубаво. Предлагам кмета да му намери работа - например да лъска улицата по цял ден, за дан е мисли за глупости.
5.
гладен
11.08.2011 22:07:38
1
3
Не мога да им гледам ухилените, охранени физиономии ! Градинки ли да ядем ???
4.
Безработен
11.08.2011 18:41:58
3
8
аман от градинки и менте герои ((( искам работа и хляб за децата ми ((((( тоя с градинките ми заприличва на Йоан с неговите градинки всеки 4 години ((((((((((( защо тогава го свалихме Йоан при него поне работа имаше (( а сега не мога дори таксата за боклука да си плата щот я вдигнаха до небето че да има с кво да си праат градинките и уж да ни ги подаряват уж те ги били напраили ама пак с моите пари ментета с ментета (((((( с чужда пита помен прават казва баба ми (((((((
3.
Бург 2011
11.08.2011 18:13:16
3
10
Направо ми се повръща като видя тъпата и мазна физиономия на Митьо/Момата! Затънал е до уши в схеми и далавери, заедно със своя мил другар - Коцето Марков!
2.
glarus
11.08.2011 16:16:45
4
2
а защо до коцето го няма жоржи ганчев да му помогне за изборите в созопол
1.
Мери
11.08.2011 15:36:29
2
8
Простаци! Оставили Коцето на втори план!
Че ако не беше той, Митето още сухо мляко щеше да бозае.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори