×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АЕЖ призова: Властите да преустановят незабавно натиска над колежката ни Мария Цънцарова


АЕЖ призова: Властите да преустановят незабавно натиска над колежката ни Мария Цънцарова
За втори път Мария Цънцарова е извикана на разпит от структурите на МВР с цел да бъдат разкрити източниците ѝ на информация по разследване срещу ПП "Възраждане"
16 Септември 2022, Петък, 15:35 ч.
Автор: Флагман.БГ

По случая вече има образувано досъдебно производство, т.е. в офанзивата се е включила и прокуратурата, съобщават от АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти - България следи с безпокойство действията на властите срещу нашата колежка Мария Цънцарова заради разследването ѝ от началото на годината, което разкри, че докато “Възраждане” пропагандира срещу ваксинацията и мерките за ограничаване на пандемията, депутати от партията са били ваксинирани, съобщават от организацията, която защитава правата на журналистите.

За втори път Мария Цънцарова е извикана на разпит от структурите на МВР с цел да бъдат разкрити източниците ѝ на информация. АЕЖ научи, че по случая вече има образувано досъдебно производство, т.е. в офанзивата се е включила и прокуратурата. Последното е особено притеснително предвид публичните признания на представител на ръководството на държавното обвинение, че внася законопроекти чрез депутати от “Възраждане”.

По случая тече производство и пред Комисията за защита на личните данни, което също има за цел да установи и да преследва източниците на разследването.

АЕЖ депозира становище по това производство с искането да бъде конституирана като заинтересована страна, но не получихме отговор.

Ето защо напомняме нашата позиция, че съгласно становище на Комисията по журналистическа етика от 24 май 2015 г.:

  • Журналистите имат не само правото, но и задължението да защитават източниците си, когато са поверителни. 
  • Правото на защита на източниците може да подлежи на ограничение при

спазване на изискванията за законност, пропорционалност и необходимост в

демократичното общество, след преценка на независим и безпристрастен съд.

Практиката на ЕСПЧ (делото Гуудиун срещу Обединеното кралство) категорично приема, че “защитата на журналистическите източници е едно от основните условия за свобода на пресата”, а “липсата на такава защита ще се отрази отрицателно върху готовността на източниците да подпомагат пресата в информирането на обществото по въпроси от обществен интерес.”

На следващо място съгласно Директива (ЕС) 2019/1937 на Европейския Парламент и на Съвета от 23 октомври 2019 година относно защитата на лицата, които подават сигнали за нарушения на правото на Съюза “лицата, сигнализиращи за нередности, са особено важни източници за разследващите журналисти’ и “защитата на лицата, сигнализиращи за нередности, като журналистически източници е от решаващо значение за запазване на ролята на разследващата журналистика на „пазител“ в демократичните общества.”

АЕЖ-България призовава властите да преустановят незабавно натиска над колежката ни, а нейният работодател - да осигури адекватна и пълна по обем защита. 

Екипът на Флагман.бг се присъединява към позицията на АЕЖ.


В категории: Животът


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
15
Коментара по темата
15.
нещо не е ясно
17.09.2022 05:59:29
0
0
Кога е разследвала ПП ???
Голям смях.
14.
daskala do 4
16.09.2022 23:41:41
4
2
ще ми пометете оная работа,неграмотници такива.
13.
Някой
16.09.2022 22:51:43
1
9
Възраждане са нищо повече от едни властолюбци. Копейките ги влекат и това е. На 2.10 ще видим размера на простите хора, които ще гласуват за тях. За съжаление всички знаем че прости хора бол в тази държава
12.
Хаха
16.09.2022 21:50:16
7
9
Трябва да си мн тъп за да гласуваш за възраждане, също толкова тъп колкото онези които гласуваха за Волен преди години
11.
бай ганьо
16.09.2022 21:19:51
2
7
докато ганьовците се занимават с политиците боклуци в бай ганьо тоест бг и лапат мухите същите боклуци политици лапнаха парите и си построиха комунизма с палати и скъпи коли. Ашколсун аферим проста рая гледаш ли умно...?22
10.
*********
16.09.2022 19:40:54
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
9.
ehe
16.09.2022 18:15:36
6
17
Точно пък Възраждане да ги слагате към партиите, които използват МВР за политически натиск, е много много...хаха притеснително. Както и че депутат, изобщо си е позволил да участва с законопроект, много притеснително да. Те сигурно за пестене на калории и седене им плащат.
Поредната помия, излята ей така, все файда някаква...
8.
Комунист
16.09.2022 17:15:00
7
42
"ЖУРНАЛИСТИТЕ " ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ХОРА.
7.
Някой
16.09.2022 17:00:51
5
53
Ако така се стараеха журналистите и по отношение на Герб и ББ, положението можеше да е различно! Може би щяхме да срещнем лек проблем с бързото настаняване по затворите, ама ние сме си търпелив народ, щяхме да изчакаме.... ден-два.. !
6.
Ученик на Волен
16.09.2022 16:58:50
26
28
Последното е особено притеснително предвид публичните признания на представител на ръководството на държавното обвинение, че внася законопроекти чрез депутати от “Възраждане”..... Потресен, а уж ще борим мафията барабар с гешеф :)))))) Поредната креатура на доган и бойко, поредният златен(кафяв) пръст.
5.
ddd
16.09.2022 16:57:45
29
27
Възраждане се боцкат като всички други джендъри.
4.
до 1
16.09.2022 16:54:52
46
41
Аз ще гласувам за Възраждане !

А Мария Цънзарова е нарушила Закона и е разкрила публично пред цалата страна лична, здравна информация.

Закона трябва да е еснакъв за всички !
Желанието Закона да не се спазва, защото жертвите на Цънцарова са от Възраждане показва нивото ти на мислене.
Арогантно, жълтопаветно с манията за правота на умните и красивите над нас хората от Възраждане.

Ще ви пометим като вълна на 02.10 !
3.
Сандо
16.09.2022 16:49:10
27
23
Гешев държи Коцката за макарите ха е мръднал ха в карцера и кога некой го държат за макарите може да плямпа ама не и да се опъва.Та сега МВР разследва Цънцарова всички са заедно на масата на бочко - мафията си има държава новия месия хем гол хем и вързан както казах за макарите
2.
Журналисти
16.09.2022 16:46:15
20
40
Флагман , къде вие се наредихте до журналистите ? Освен МВР сводки , които ви спускат полицаите и платени статии във възхвала на политически партии и общини , някога да сте написали нещо смислено ?
1.
Онзи там
16.09.2022 16:42:44
34
45
Въобще не харесвам наглата Цънца, но в този случай съм на нейна страна. Все някой трябва да изкара на показ лъжите и лицемерието на "Вгъзраждане". Показателно е колко са прости и наивни част от "гражданите" на България, които гласуват за тези измамници и продажници, преоблечени като псевдо-патриоти. Коцето крещи пред камерите и се прави на бияч и здравеняк, а бакшиши, складажии, пенсионирани военни-търтеи, ченгета, шофьори на баничарки и други най-различни еднокнижници им се връзват на глупостите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори