×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращите зърнопроизводители в Карнобат: Без ГМО, остатъчни пестициди и радиация!


Протестиращите зърнопроизводители в Карнобат: Без ГМО, остатъчни пестициди и радиация!
„Без ГМО, остатъчни пестициди и радиация!“, „Без ферми няма прехрана“ са част от лозунгите на плакатите, които протестиращите поставиха на тракторите си
14 Септември 2022, Сряда, 10:08 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Смесват украинско зърно, което е нискокачествено, с нашето и ни обвиняват за лошата продукция на трапезата, споделя Теодор Иванов 

Протестите в област Бургас срещу вноса на зърно от Украйна започнаха. Първи на шествие с трактори излязоха зърнопроизводители от Карнобат, а след тях щафетата поемат колегите им от Айтос и Бургас. 

„Без ГМО, остатъчни пестициди и радиация!“, „Без ферми няма прехрана“ са част от лозунгите на плакатите, които протестиращите поставиха на тракторите си, обяви кореспондентът на бТВ Лора Стаматис. 

„Обявихме се срещу вноса на украинско зърно, защото то не е с качеството на българското, не е минало санитарен контрол и е на много по-ниска цена. То идва на трапезата ни и обвиняват нас зърнопроизводителите за некачествената продукция“, каза зърнопроизводителят Теодор Иванов.

Протестна вълна залива България заради зърното от Украйна

„Говори се, че се смесва зърното и това е нормално. Няма как да се отделя. Украинското зърно е със занижено качество, третирано е с евтини препарати и продукти за растителна защита“, добави колегата му Красимир Пенчев.

„Зелената сделка ощетява зърнопроизводителите. Намаляването на торовете и препаратите с 50% води до намаляване на количеството на продукцията, а разходите са почти същите. Това увеличава себестойността й“, коментира пък Николай Киров от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Има заявки да не се блокират пътища, но тракторите ще се движат бавно и вероятно ще създадат неудобство за шофьорите. 




15
Коментара по темата
15.
Жеко Пенков
17.09.2022 07:54:54
0
4
Субсидиите за зърнарите да бъдат премахнати. Да се субсидират малки стопанства!
14.
И.В.
15.09.2022 23:11:25
0
2
Нека и хората (Африка ли беше) където карат наше олио по евтино от тук при нас, макар че има и транспорт и др. Нека и те да се оплачат шибани педерасти
13.
Да,ама не
14.09.2022 20:18:43
0
6
"Български" зърнопроизводители протестират срещу вноса на украинска пшеница... ама чакайте бе, другари назначени бизнесмени! Не се ли решаваше всичко от невидимата ръка на пазара? Има търсене - има предлагане. България не беше ли формално износител на тази стратегическа суровина - пшеницата? Що не изнасяхте българско жито за гладуваща Африка, когато бяха блокирани украинските пристанища? Що не задоволите барем вътрешния пазар... ама на конкурентни цени, а не при преференции във ваша полза, дотирани с нашите данъци?
12.
Глупаци
14.09.2022 14:50:53
1
3
Народа но е толкова прост и завислив затова цял живот сте по кофите тапаци
11.
Ояден зърнар
14.09.2022 12:55:26
3
20
Украйна изнася за цял свят зърно и няма проблеми с качеството му никъде! Твърдо ЗА, още трябва да се внася зърно от Украйна да паднат цените, че тия тарикати, ганьовските зърнари, изнасят хубавата пшеница на вън, на борсови цени, и в същото време получават и субсидии! А тук ни продават фуражна пшеница за селскостопански животни от която се прави хляб и всичко останало ... Отношението на земеделците към народа си, който му плаща субсидии!!! Алчни боклуци!!! Никаква защита за тия! Повече украйнска пшеница, цоревица, ечемик да се внася, тия да се могат да продават на спекулативни високи цени, както до сега правиха!!! Секна им далаверката и ревнаха веднага!
10.
...
14.09.2022 11:34:16
32
12
Прост завистлив български народ. Станете земеделци и вие като е толкова лесно, ще имате за бентли и за силикон щом мислите, че е толкова лесно мързеливци завистливи. Цял ден в интернет да коментират където си нямат и на представа как стоят нещата, мислят си, че са много компетентни по всеки въпрос, мързи ги да станат от дивана, но завистта им е без граници.
9.
Корупцията убива
14.09.2022 11:33:49
2
10
След 12 г Герб !
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0NutkcPyQ9kZS8CNGtPkeJ2KBgnc98sYmbL81LMWxTu1DKDK1nT8NGKqfKsNoGRaUl&id=548476946
8.
Ашколсун
14.09.2022 11:05:32
0
36
За информация на драгите Зрители ,Фонд Земеделие ,считано от октомври 2021г до сега е изплатил на земеделските стопани над 1.9 милиарда лева !
7.
български зърнопроизводител
14.09.2022 11:00:14
4
40
Трябват ми нови гуми за Бентлито и нов силикон за... урвата ми.
6.
PakToi
14.09.2022 10:59:19
1
29
2.50 лв, баничката. Нека да протестират, за да стане поне 4 лв.!!!!
5.
Мазни спекуланти
14.09.2022 10:35:40
1
52
Украйна е житницата на европа ве и винаги е била най-големият износител, от кога стана кофти? На ясички сте ясни точно вие.
4.
до 1 и 2
14.09.2022 10:32:55
46
10
Украйнци ли сте бре ?
Готови да заклеймите собствените си сънародници и интересите им заради евро-атлантическата партийна линия !

И да ! Украйнското зърно не струва !
Отгледано е извън регламента на ЕС, третирано със забранени у нас препарати и затова е с ниска цена.
3.
sad story teller
14.09.2022 10:27:00
6
48
Украйна изнася зърно за целия свят, само за българския зърнопроизводител то не е минало санитарен контрол и не е достатъчно качествено. Що така?
2.
Някой
14.09.2022 10:22:25
10
49
Е как, никой не го е виждал още това зърно, не е минавало проба още никъде, а решиха че е кофти??? Май най-много ни е страх от конкурентни цени? В цяла Европа, производителите се надържат основно на субсидиите за печалба, при нас искаме хем да опънем помощите и субсидиите, хем да продаваме на възможно най-висока цена, за да има повече за лапане!
1.
Боклуци
14.09.2022 10:19:12
5
61
Нагла паплъч . Я кажете как ставате милионери за 2 дни и фуражната пшеница се мъчите да е продадете за хлебна боклуци миризливи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори