×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украйна спря Запорожката АЕЦ от съображения за сигурност


Украйна спря Запорожката АЕЦ от съображения за сигурност
Районът е под контрола на руските сили
Ключови думи: Зеленски, АЕЦ
11 Септември 2022, Неделя, 13:54 ч.
Автор: БТА

Връзката на 6-и блок с енергийната система е спряна в 03:41 местно време

Запорожката АЕЦ изцяло спря да работи, съобщава украинският ядрен оператор "Енергоатом", предаде Ройтерс.

Функционирането на Запорожката АЕЦ, която се намира под контрола на руските сили, бе напълно преустановено, като това представлява мярка за сигурността на централата, съобщи днес украинската енергийна компания.

Компанията уточни, че е прекъснала връзката на шестия блок на атомната електроцентрала с електрическата мрежа в 03:41 ч. местно време.

"Провежда се подготовка за охлаждане му и привеждането му в студено състояние", заяви "Енергоатом".

Компанията "Енергоатом" заяви още, че вчера е успяла да възстанови инфраструктурна връзка на централата с електрическата система, която според "Енергоатом" е била повредена от руски обстрел. По този начин отново е станало възможно захранването на централата от украинската енергийна система.

"Бе взето решение за спиране на блок номер 6 и за привеждането му в най-сигурното състояние - студеното", се казва още в изявление на енергийната компания.

"Енергоатом" подчертава в същото време, че рискът от нанасянето на допълнителни щети на въпросната инфраструктура "остава висок", което би създало необходимост от "захранването на централата с дизелови генератори, като това решение би било кратковременно, като бъдат взети предвид технологичният ресурс и наличното количество дизелово гориво".

Киев призова в сряда всички жители на окупираните от Русия райони около Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, да се евакуират в името на собствената си сигурност.

Русия и Украйна взаимно се обвиняват в обстрел на централата, който може да доведе до ядрена катастрофа.

Украинският президент Володимир Зеленски призова районът около централата да бъде демилитаризиран.


В категории: Войната в Украйна


17
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
17
Коментара по темата
17.
В съседна
12.09.2022 05:13:11
0
2
Статия махленщини срещу сервитьорка, а вие, четвърта власт божем, четете ли се какво пишете (копипействате)?
Каква Украйна ви е патила в заглавието, при положение че ЗАЕЦ е в ръцете на руснаците.
А централата е изключена заради непрекъснат обстрел от укрите, което застрашава половин Европа.
Пишете истината - цялата истина. А не пропагандни лъжи и махленщини.
Страх от Бога поне нямате ли?
16.
Имам човек
11.09.2022 21:39:16
8
1
Централата е окупирана от пияни монголоидни и ислямистки орки на Путин. Те решават какво да правят! У6раинците нямат думата, все още!
15.
Мишо
11.09.2022 21:13:09
1
8
Украйна? Вие на ясно ли сте, кой контролира обекта?
14.
Биргазлия
11.09.2022 17:40:37
2
15
Скоро ще четем статия че България затваря Лукойл...и без това Лукойл обсъждат да се изнесът от България и Румъния тогава ще стане интересно но няма да се плашите
На свещата в Киев зелински обеща на Киро да му доставя газ хахахаха много се смях
13.
Киро
11.09.2022 15:38:45
12
6
Хората които обслужват АЕЦ си остават Украинци не са дошли руснаци да им управляват АЕЦ-а затова така пишат..
12.
Възмутен гражданин
11.09.2022 15:35:09
2
22
Флагман , дано поне Сорос Ви плаща добре , за дезинформацията ...
11.
???
11.09.2022 14:57:33
1
38
АЕЦ Запорожие е под руски контрол. Украйна спряла централата, защото била под руски обстрел. И какво излиза според украинците, руснаците сами обстрелват себе си.
10.
така така
11.09.2022 14:54:23
1
29
И как Украйна я спряла АЕЦ-а като е под руски контрол?????
9.
Смях в залата
11.09.2022 14:49:23
4
25
Със същия успех утре може да напишете,че България е спряла някоя АЕЦ в Канада например:)
8.
Украйна спря???
11.09.2022 14:47:23
7
34
Спря нещо, което не е нейно. Това, че са по всички тв и радиа не значи, че мохат да управляват събитията. Русия спря АЕЦ-а по причината, по която го превзе-да не се допусне използването и за ядрено заразяване на половин Европа.
7.
7887
11.09.2022 14:37:46
2
17
Тези бетери,ако продължават да я бъзикат тая централа,накрая ще я гръмнат и войната ще свърши май! хаха
6.
Изненада
11.09.2022 14:34:13
1
9
Украйна изключила захранването. Най-вероятно запорожката АЕЦ прехвърля енергията чрез телепатия, а не посредством мрежа и подстанции.
Зеленски пък дал заповед за демилитаризиране. Ами той от една седмица дава такива заповеди, малко преди постигането на всяка цел.
Ей сега ако се окаже, че украинците са наблизо а рашките пак ще избягат, направо ще съм изненадан русофил.
Какви нелогични събития.
Тъкмо си мислех че украинците не са в Запорожие, а са в Полша, а Зеленски иска атака на АЕЦ на хиляди километри.
5.
до 1
11.09.2022 14:28:17
1
20
Вече обявиха, че ще започнат да внасят ток от Полша.
До мин месец се каниха да изнасят нак за ЕС.

До 2 и 3
И това е голям въпрос.
Как у нас в опитите да са полит коректни пишат тъпотии !
4.
marmalad
11.09.2022 14:19:51
37
8
Този шибан терорист путлер няма ли кой да му тегли един куршум, че прави само беди навсякъде - шибан терорист.
3.
Някой си
11.09.2022 14:10:37
5
33
От кога Окрайна има контрол над Запорожката АЕЦ?!
Нещо явно съм пропуснал.
2.
Шойгу
11.09.2022 14:09:45
6
37
И как я спря Украйна,като е под руски контрол?!Тъпири сте и тъпири ще си останете!
1.
Ноунейм
11.09.2022 14:01:04
4
28
Ей сега тази "сигурност" ще остави Украйна на тъмно през зимата,както и на студено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори