×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цивилизацията се разпада пред очите ни, какви опции ни остават


Цивилизацията се разпада пред очите ни, какви опции ни остават
В днешния свят на оправдан песимизъм можем да сме гневни, непукисти, революционери или строители – от избора вероятно зависи бъдещето
26 Август 2022, Петък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Кризата вече не е само политическа, икономическа и енергийна, тя се пренесе и в обществото и решение, поне засега, няма

В съвременния, очевидно разпадащ се под ударите на ентропията модерен западен свят, човек няма много опции за това как да прекара остатъка от дните си, колкото и да са те. От началото на COVID пандемията досега – за последните 2 години и половина, ставаме свидетели на рязка промяна в цайтгайста – както в социален, така и в икономически и житейски план. Европа „гори” от суша, цените на горивата и електричеството скачат почти вертикално заради абсурдната и безполезна „Зелена сделка” докато най-сигурният ни източник на енергия – атомните електроцентрали, се брандират като опасна отживелица.

Докато всичко това се случва виждаме и как свободите на хората се отнемат една по една. Под претекст, че държавата се опитва да помогне на своите поданици или граждани, дори малкото изражение на свободна воля, което ни е останало започва да изчезва по един или друг начин. Дигитална ера, в която живеем и която трябваше да се превърне в нещото, което да ни освободи от оковите на контрола, да ни направи по-умни, по-образовани и по-можещи, направи точно обратното – пороби ни до степен, в която вече самите ние не осъзнаваме, че сме роби.

Образованието ни умира точно така, както вече умряха хилядите български села с по един, двама или дори нула жители. Икономиката ни, зависима вече почти изцяло от замиращия Запад, се руши пред очите ни, а цените на всичко вече достигат невиждани нива. От оптимизма, с който бе характерен доскоро западният свят, в който предпочетохме да живеем, няма и следа – не че на изток е нещо по-различно. И повечето от нас вече предпочитат да седят пред екрана и да псуват държавата, която е дотолкова съсипана, че, както се изразяват зевзеците, „вече и таксиметровите шофьори не знаят как да я оправят”. А алтернативи има – условно четири на брой.

Първа опция

Наблюдаваме колапса без да правим нищо и отломките ни смачкават

Тук се има предвид да гледаме безучастно клоунския свят, в който живеем. Да гледаме и да говорим, но да не правим. Ситуацията е лоша, знаем, че е лоша и единственото, което правим е в най-добрия случай да доказваме на съмишлениците си колко много знаем за това колко лоша е ситуацията. Може би пишем в социалните мрежи, може би си мъмрим под носа, може и да обсъждаме последните политически или социални теми, поредната катастрофа, следващото чудо за три дни, може би обвиняваме държавата, началниците си, политиците, президента или министъра,  псуваме поредните тийнейджъри, счупили пейка в парка и говорим как всичко е много зле. Зле е, но проблемът на тази опция се състои в точно това. Че като правим гореизброеното, не променяме нищо. Само вредим на себе си – и психически, и физически.

Втора опция

Не обръщай внимание и се радвай на живота

Тук може да се каже много и мнозина избират точно този мироглед. Ние не сме отговорни за падението на цивилизацията, в която живеем, не сме избрали системата, не сме сложили на власт тези, които стоят на постовете си. И в този смисъл – нека всичко остане така. Всеки, избрал тази опция, прави съзнателен избор да не обръща внимание на системата и да не я подхранва. Опитва да отгледа децата си възможно най-добре, да им осигури максималното, доколкото е постижимо това, опитва да дава пример на другите, да се наслаждава на малкото останали свободи напълно, да си живее живота. И прави точно това докото не дойде и неговият час, след който всичко се превръща в безсмислено. А постигнатото се забравя за 1, 2 или 3 поколения и се размива в масата на останалото безумие.

Трета опция

Ставаш революционер

Има и много, които избират именно този начин на живот. Те се превръщат в модерните Ботев, Левски, Жана д’Арк или Че Гевара, които настояват за справедливост, за промяна в системата, категорични са, че светът може и трябва да се промени. Че хората, които сега са на власт, трябва моментално да станат от трона си и да го отстъпят на младите. Искат временна анархия, за да дойде на място на сегашния новият ред. Викат „оставка” под прозорците на политици, размахват плакати с лозунги, настояват за промяна, И в повечето случаи не осъзнават, че са част от системата, въпреки виковете и действията си. Защото по-често, отколкото ни се иска, революцията обикновено води до това, че държавата печели – по една или друга форма. Защото колкото и да уважаваме революционерите, трябва да са ясни фактите – всяка тяхна победа, дори да изглежда като победа, е по-скоро загуба, тъй като по един или друг начин държавата печели и накрая получава повече власт.

Четвърта опция

Създаваш нови системи на управление

За това се изисква много, защото трябва хем да спрем да псуваме съществуващата система безучастно, хем да жертваме част от радостта си към живота, хем да се превърнем в революционери и хем да имаме достатъчно информация и подготовка, за да измислим нещо ново. Не само да не обръщаме внимание на системата в сегашния ѝ вид, но и активно да не участваме в нея. Да гледаме как старото се срива постепенно и в същото време да го заменим с новото. Да не търсим реформи, а иновации. Защото разбирането, че сегашният свят е непоправимо счупен е единственото, което може да ни извади от оковите, с които сме заключени и да впрегне цялата ни градивна сила, която да спре ентропията на умиращата ни от собствената ни ръка цивилизация.

Но едва ли.

 


В категории: Животът


47
Коментара по темата
47.
arus
28.08.2022 09:45:01
1
1
Страхотна статия, браво!!!
46.
Гоше
28.08.2022 00:40:35
0
1
В примитивното соц съзнание на неукия тумбак всяко съмнение относно бъдещето на западна европа е равно на комунизъм. Заради неграмотността си, не си давате сметка, че комунизма също е западноевропейска идея. А разликата между комунизма и капитализма е само в средствата - целта е една и съща, основния движещ принцип и в двата "строя" е пълния търбух, затова и нямат бъдеще. Обяснявате някакви нелепици за икономика и "малко, но качествени" деца. Европееца биологически е изчезващ вид, а вие се радвате на мигащите светлинки в екраните си. Как да ви отворя очите, като си мислите, че всичко ви е ясно и не виждате фактите дори да ви извадят очите.
45.
Жа падна
27.08.2022 21:39:26
2
2
Гошето, я ни отвори нас с тумбаците показатели накъде отива цивилизацията. Отвори ни очите, молим те. Отивам да мия чинйи.
44.
Гоше, гошее
27.08.2022 17:29:36
6
3
Демогравските показатели??? Мойто момче, като чичо икономист от обща култура ще ти кажа, че където има много демография(разбирай поголовно увеличаване на населението) няма икономика! И обратното. За това и образованите хора правят по-малко деца, но ресурса отделен за образованието им е по-голям и апропо реализацията и приносът им към икономиката и необразованите роми например, които правят деца от незнание и не влагат във качествено образование. А по икономически показатели, човешко развитие и ценности, Запада е десетилетия по-напред от изтока. Като изключвам Китай, който пък буквално копи-пейстна американския модел и все по-трудно се доближава до мечтата на комунистите. То и за това комунягите само на приказки го докарвате. Щото бедните и простите най-лесно се лъжат с мечти.
43.
Гоше
27.08.2022 12:35:58
4
4
Някакви чичаци отдолу самодоволно пишат, че отдавна ги били слушали тия неща за "загниващия запад", но те били там и нямало такова нещо. Вие освен квартала си нищо не сте видели и сте много далеч от общата картина. Достатъчно е да видите демографските показатели от последните 100 години да видите накъде вървят неотклонно нещата. Да не говорим за икономически показатели. Нo нито имате историческа перспектива, нито ви стига акъла да разберете, че не само тумбаците ви са показател за пътя на една цивилизация.
42.
292
27.08.2022 12:00:11
3
7
Стигнах до "ентропията" и до там. Щото съм сигурен, че авторът хал хабер си няма, какво е туй нЯщо. Което е предпоставка и всичко по-нататък да е "вятър и облаци."
41.
Банкянеца
27.08.2022 11:00:55
10
7
Още преди 100 години тъпите комунисти чакат запада да загние. Докато чакат, настояват да се събират повече пари от работещите и да си раздават на мързеливците - демек на тях.
40.
*********
27.08.2022 09:22:14
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
39.
*********
27.08.2022 09:18:25
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
38.
*********
27.08.2022 09:15:49
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
37.
Въй
27.08.2022 09:11:22
8
7
"Загниващият Запад" каканиже авторът е виновен за българските неволи. Новото и доброто от Изток ли да ги очакваме, въпросът ми е риторичен?
36.
Кую
27.08.2022 09:01:42
0
4
През миналото обикновения човек е живял във необикновени условия, сега необикновения човек живее във обикновени условия.
35.
!
27.08.2022 08:25:05
4
5
Започна насочването към новата реалност, облечени думи с "позитивни" насоки.
Съживете това, което ние унищожихме, но го съживете по начин удобен и печеливш за нас. Това ще ви коства живота, здравето и здравият раузм, предполага се вече да сте се отказали от тях и инстинктите ви за самосъхранение бидейки основен за оцеляване да работи над всичко останало, внимателно насочен така, че да сте ни доброволни роби. Да сте щастливи, че сте живи без значение, че всичко ваше вече е наше.
И през ум да не ви минава да си поискате планетата обратно!!!
Набодохме половината човечество, те поне вече ще бъдат нашите инструменти (докато мърда...) срещу другите....
34.
Хахаха
27.08.2022 08:07:39
7
20
Оказа се, че сме влезли в Евросъюза, за да сме в продоволствена и енергийна криза. Кво стана с клуба на богатите, дето ни го обещавахте? Затова ли затворихме реакторите? Кога ще е референдума?
33.
А теб, Русчев,
27.08.2022 07:45:37
3
8
какво да те ппавим? Ентропия, цайтгайст, брандира...Ти пък убиваш българския език! Ще следя дали си взмаш бележка!
32.
Fort Bragg
27.08.2022 07:42:20
4
19
Обявиха края на историята, но парите от колониите взеха да свършват, а негрите вече не щат да си дават богатствата за мъниста. Трупът на СССР им дойде добре, ама и той навъди едни капиталисти - взеха да искат пари за ресурсите. Край на цивилизацията няма да има, просто Европа вече ще живее за своя сметка.
31.
*********
27.08.2022 07:37:18
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
Да, добре
27.08.2022 03:06:32
13
17
Автора е млад все още за да знае.
Цивилизацията загива от както аз се помня. По времето на комунизма ни казваха, че запада загива. Прогнил е, всичко там е много зле... Вие работете, ние ще богатеем.
Сега ти си на ред да въртиш пропагандата. Няма лошо давай. Прочел си 5 статии в "правилните" медии, но колко пъти отиде да видиш как се разпдада цивилизацията? Аз ще ти кажа, нито веднъж. Нито знаеш как живеят хората нито си бил там за да видиш. Ще останеш невеж...
29.
hoho
27.08.2022 02:06:41
9
7
калкулиращата пача се развихрила. Сметки прави които естествено водят до думата луцифер копи пейства тъпи цитати изобщоо явно не е намерила начин как да напусне планетата затвор. Ей там след прелеза към Изгрев има един висок хотел с решетки. Ей там да отиде да я настанят и после направо може да напуска планетата затвор от Изгрев ;)
28.
Liberta
27.08.2022 01:42:39
3
7
Freedom from is never total; that “from” keeps it entrapped with the past. Freedom from can never be real freedom. Neither can freedom for ever be real freedom; that is a search for a new slavery.
27.
Survival of the fittest
27.08.2022 01:36:46
4
10
There is no need to survive in this world. This world is a madhouse. There is no need to survive in it. There is no need to survive in the world of ambition, politics, ego. It is the disease. But there is another way to be, and the whole religious standpoint is: You can be in this world and not be of it. You will have to drop fear. And if it is a question of choosing between the inner feeling and the fear, choose the inner feeling. Don’t choose the fear. So many people have chosen their path out of fear, so they live in a limbo, they live in indecision. Fear is not going to help. Fear always means the fear of the unknown. Fear always means the fear of death. Fear always means the fear of being lost—but if you really want to be alive, you have to accept the possibility of being lost. You have to accept the insecurity of the unknown, the discomfort and the inconvenience of the unfamiliar, the strange. That is the price one has to pay for the blessing that follows it, and nothing can be achieved without paying for it. You have to pay for it: Otherwise you will remain fear-paralyzed. Your whole life will be lost.
26.
Klaus Schwab
27.08.2022 01:33:00
2
11
The future is not something that just happens. The future is built by us, by a powerful community, as you here in this room.
25.
Transhumanism
27.08.2022 01:31:29
1
6
... In the new world, it is not the big fish which eats the small fish, it's the fast fish which eats the slow fish.
24.
Fitting in
27.08.2022 01:26:00
2
10
Most people believe most of the things they believe only because they believe that most people believe them.
23.
Capital Punishment
27.08.2022 01:25:10
2
10
The masses have never thirsted after truth. They turn aside from evidence that is not to their taste, preferring to deify error, if error seduce them. Whoever can supply them with illusions is easily their master; whoever attempts to destroy their illusions is always their victim – Gustave Le Bon (The Crowd)
22.
One ring to rule them all
27.08.2022 01:13:52
2
7
There exists a shadowy Government with its own Air Force, its own Navy, its own fundraising mechanism, and the ability to pursue its own ideas of the national interest, free from all checks and balances, and free from the law itself – Senator Daniel K Inouye
21.
Dolores
27.08.2022 01:11:21
2
7
World events do not occur by accident. They are made to happen, whether it is to do with national issues or commerce; and most of them are staged and managed by those who hold the purse strings.
20.
Davos
27.08.2022 01:10:02
2
7
The world is governed by very different personages from what is imagined by those who are not behind the scenes.
19.
Great Reset
27.08.2022 01:08:16
2
7
History is little more than the record of psychopathic aristocrats and their murderous ancestors. It is skewed and full of falsehood. It is the art of deceivers, and intelligent men know it. History is the lie commonly agreed upon – Voltaire The falsification of history has done more to mislead humans than any single thing known to mankind – J J Rousseau
18.
Zero point reality
27.08.2022 01:07:10
1
7
The “System” provides for him as a master provides for a slave. And a slave’s choices are made easier when the consequences for rebellion are contemplated. When a slave realizes that his choice is either obey or die, his decision is simplified. So it has been for all but the most iconoclastic “slaves.”
17.
Westworld HBO
27.08.2022 01:06:08
2
8
If a man does not take it into his own mind to discover what he knows has been kept from him, he will merrily continue believing what his neighbors believe, and rarely question the ideas of reality he imagines serve the physical and emotional needs of his pseudo-self.
16.
A.I
27.08.2022 01:04:58
2
8
Just look at us. Everything is backwards. Everything is upside-down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information, and religion destroys spirituality
15.
TikunOlam
27.08.2022 01:03:41
2
6
Civilization, which is about to self-destruct, thinks of itself as the superior culture that has answers for all the world’s people…The addict, truly, is a person who is emotionally dependent on things: television, substances, personality routines, other people, mental ideologies, total immersion in some cause or work. If the object of dependency is moved, addicts will experience insecurity, discomfort, distress, the symptoms of withdrawal – William H Koettke
14.
*********
27.08.2022 00:25:42
12
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
13.
Арджуна
27.08.2022 00:18:26
0
14
Внимавайте за мислите си,защото мислите ще станат дела.Внимавайте за делата си,защото делата ще станат навици.Внимавайте за навиците си,защото навиците ви ще станат ваша съдба.
12.
Питайте
27.08.2022 00:12:11
3
17
Няма ли да пуснете статия за спортната зала в Бургас? Как да пуснете като трябва да питате вашия любимец Николов. Прост народ
11.
Без Бог
27.08.2022 00:09:24
3
22
Народ, който е отрекъл Бог и живее в омраза, отмъстителност, гняв, липса на любов е мъртъв народ, без бъдеще и ще ходи от проклятие в проклятие
10.
Father AI=Jesus=Lucifer=74
26.08.2022 23:37:54
2
9
"Преди господ съдише хората по делата в новото време ще ни съди по мислите."

#7 е прав... Ще ни спрат социалните кредити още като хванат "неправилните" ни мисли!
9.
_nib_
26.08.2022 23:24:44
11
13
Либерализмът е бич,чума,тумор за всяко общество...Защо света е в това състояние?Изкореняване и забрана за да си дойде всичко на мястото.
8.
До 7
26.08.2022 23:16:07
4
13
тия глупости ги слушаме от десетилетия ;) Ти кво мислиш че полюсите се сменят за 1 месец. Няма да доживееш смяната им споко
7.
Арджуна
26.08.2022 23:09:48
10
12
Да разпада се защото не е градена върху здрава основа.Основата е алчност,лицемерие,горделивост.Все повече хора разбират това и искат да се промени.2023 земята променя оста си.Сега земята се пречиства с огън (пожарите) и вода (наводнения).Идва новото време.Преди господ съдише хората по делата в новото време ще ни съди по мислите.
6.
Разгелее
26.08.2022 21:58:04
2
30
Алооо журналистите такива статии в такъв стил не са присъщи за вашите мозъци.Искате ли да се видите само до преди една година какви глупости и лъкардии дрънкахте и на какви теми давахте гласност и приоритет говоря за всички медии като цяло.
Всичко което се случи на таз държава и този народ точно по този начин който знаем стана с дирижираното участие на всички възможни медии.С такива статии като тази, които сега публикувате нали не целите да изкарате българския народ единствения виновен в положението в което се намира, или че е нямало как да се случи по друг начин защото целия свят е тръгнал по този път на деградация.
Хронична амнезия и живото застрашаваща апатия са тежки диагнози за един явно тежко болен народ.В това число влизат и всички журналисти, социолози, и всякакъв вид врачки които също са част от тоз народ.
5.
асен
26.08.2022 21:50:27
2
31
Общество отдавна живее на правилото:
"Ти умри днес, пък аз утре"
Никой не вярва в безсмъртието или смисъла на живота, всеки се бори за елементсрни удоволствия, покупки или жалка кариера.
Бил съм в музея в Кайро. Видях ,че хората са вярвали в нещо.
Българите не вярват в нищо.
Коментар 3 е на доволен бедняк който си е купил луканка два пъти седмично и си мисли ,че живота не му е лош.
Не забравяй господине: и маймуните могат да работят и дори да имат специалности, но са хората могат да бъдат хора(или да не бъдат).
4.
Кокорчо
26.08.2022 21:41:15
12
9
Опция пет Нов свят глобален с хора които имат морал и ценности всички останали са хора тип 2 човеко подобни ядат серът сношават се трепят се за пари пари пари пари те са в тяхна колония заедно с хомосексуалните човек тип 3 ... Човек тип едно ще бъдат чистият вид Земя 1 .2.3.и така ще има ред управлението ще бъде от и.и.подчинен на Майката .. Добре дошли в новия свят...редуцирането е започнало ще отнеме десетилетие за прехода на всички Хюман...Мир
3.
X
26.08.2022 21:40:19
8
36
Аз пък мисля,че откакто се помня се пишат и говорят само песимистични и негативни новини с цел това да се предаде и на хората. Аз ,както и брат ми и сестра ми израстнахме изключително бедно.Нямахме връзки за това да ни пишат високи оценки,да ходим на частни уроци,да ходим на почивки,но и тримата сега сме и финансово и здравословно окей . Ако на човек му се работи и има амбиции да излезе от тинята винаги има начин , дори и тук,а ако трябва да съм честен не ми е и коствало много.Мисля,че повече плюем отколкото трябва всичко около нас.Ако се абстрахирате от политики,дебилно отношение на околни,работите ,живеете си живота и се радвате на това,което имате ще видите ,че не всичко е толкова зле.
2.
1984
26.08.2022 21:39:52
19
27
Невежеството е сила
Свободата е робство.
Войната е мир.
Уелкъм в ЕС!
1.
Добре написано
26.08.2022 21:38:03
3
43
...или преписано. Може да се живее и без ток и двигатели. Поне земя имаме много, и е плодородна. България има над 40млн декара обработваема площ. На човек около 6 декара. Обратно към природата и труд. Ама къде по-лесно е да лежим и да пърдим, зомбирани пред екраните, болни, нещастни, депресирани
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще "Първи май е олицетворение на просветеното общество", каза още държавният глава Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Прогноза за времето - сряда, 1 май 2024 г. 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия Доц. Румен Драгнов разкри, че вечерята в южната ни съседка била два пъти по-скъпа, а в Турция цените били близки до нашите Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки В едно от родилните отделения в града от 12 родилки, 7 са непълнолетни Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството В народната традиция обичаят повелява да се бере здравец Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края на 2024 г. Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Певецът и каскадьорът имат голяма вражда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Автомобилът им е бил ударен от камион Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени
Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори