×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учат пчелари как да усвояват еврофондове на Фестивала на мановия мед


02 Август 2011, Вторник, 09:30 ч.
Автор: Бесове.бг

Основна цел на пчеларите, тази година, е да склонят Европейската комисия да изплаща субсидията през 2013 г. директно "на кошер"

Кметът на Царево Петко Арнаудов откри седмото издание на Фестивала на мановия мед в присъствието на зам.-областния управител Златина Дукова, главния експерт по храните в Министерството на земеделието и храните Анна Петрова, началника на сектор „Месо и пчеларство” в ДФ „Земеделие” Кирилка Янина и още официални лица.

Празникът на меда, който по традиция всяка година е в първата седмица на август, се провежда с финансовата подкрепа на Община Царево и Националната програма по пчеларство. Кметът и зам.-областният управител поздравиха участниците за това, че са запазили и поддържат тази дългогодишна традиция и им пожелаха успех, много и пълни кошери.

„Празникът на мановия мед дава своя принос за развитието на туризма. Убеден съм, че много от гостите ни посещават Царево именно заради изложението и с единственото намерение да си закупят от уникалния продукт. Пожеланието ми за местните производители е да успеят да регистрират странджанския манов мед като защитено наименование за произход. Това ще бъде една добра реклама за общината ни”, сподели Арнаудов.

На пресконференцията с журналисти и пчелари кметът постави три въпроса, пряко свързани с възстановяването на животновъдството в региона: кога официално ще бъде разрешено закупуването на животните предвид действащата забрана заради шапа, кога ще започне възстановяването на оградителното съоръжение по границата ни с Турция и на кои места и този, свързан с възстановяването на общинската земеделска служба. Арнаудов поиска трите проблема да бъдат поставени пред министъра на земеделието и час по-скоро да намерят решение.

Новост във фестивала тази година са Дните на отворените врати, организирани от Министерството на земеделието и храните и Областна служба за съвети в земеделието. На информационен щанд на площада експерти от МЗХ ще консултират земеделските производители по въпроси, свързани с усвояването на еврофондовете.

Около 7 млн. лева са средствата, които се отпускат по Националната програма за пчеларство. Броят на земеделските производители в Царево, които усвояват пари по еврофондовете, тази година се е увеличил двойно.

На тазгодишното изложение в Царево участват 20 земеделски производители от София, Русе, Стара Загора, Враца, Видин, Левски местни производители на мед. Щандовете на пчеларите отново показват многообразие от пчелни продукти.

Кметът и зам.-областният управител направиха традиционна обиколка край подредените щандове, разговаряха с всеки производител и опитаха мед с различни вкусови качества, както и от витаминозната перга. Пергата е преработен от пчелите пчелен прашец, който съдържа в натурален вид всички витамини в природата. Усвоява се еднакво лесно и от пчелите, и от хората.

Местните производители на манов мед с удоволствие споделиха, че тази година медът, произведен в региона, е с много по-високо качество и в по-голямо количество. Това, което искат пчеларите сега, е субсидията през 2013 г. да се предоставя чрез директно плащане на кошер. Това може да стане само с решение на Европейската комисия.


В категории: Царево


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
prof
03.08.2011 21:44:03
1
0
Идеята за промяна е прекрасна , аз виждам промяна и в самите управляващи в общината - задава се нов екип , нов подход , нова комуникация с хората . Този път ще ви поднесем промяна отвърте навън , без да се налага смяна на основния титуляр на изпълнителна власт в града . Успех !
8.
промяна
02.08.2011 22:46:30
0
1
Да се твърди , че в Царево няма млади образовани хора , пряко или косвено , е несериозно . Че има много необразовани и неориентирани - е вярно . Дали са продали земи или не - тяхна си работа . Нека има културни мероприятия в града , но безспорна е нуждата от обновяване , нов облик , нова сратегия .
7.
Димитрова
02.08.2011 20:14:50
1
0
Царевци. които са толкова образовани, заслужават само фестивал на литературата. Сигурно средностатистическия царевец дори ,,Под игото" не е чел (като изключим тези, които Иванка Пишманова с много мъка е научила да четат и пишат на книжовен български)... какви ти музи, каква ти литература, този край само първенюта, които продадоха земи е видял. ХАХА!
6.
промяна
02.08.2011 18:53:12
0
2
Факт е , че Царево е един прекрасен град , Убеден съм , че Георги Лапчев е не само човек с нови виждания , но и човек с нов екип , който да създаде благоприятна среда . Защото градът е прекрасен , но все му липсва нещо . Успех !!! Вятърът на промяната се появи и при нас .
5.
Н.К.
02.08.2011 16:56:47
1
2
Г-н Арнаудов, мойте уважения, ама е факт, че на юг от Бургас ние сме най-зациклилата община, няма никакво развитие, дори младите хора не искат да идват тук да почиват, защото няма атракции и развлечения, просто няма какво да им предложим. Именно за това ни трябва промяна, трябва ни човек с модерно мислене, какъвто е г-н Лапчев. Царево да стане едно привлекателно място за отдих и развлечения, няма да приемаме само пенсионери туристи
4.
местен
02.08.2011 16:36:53
1
2
ВСИЧКИ СМЕ ЗА ПРОМЯНАТА - ПЕТКО СИ ОТИВА НА ЕСЕН
3.
промяна
02.08.2011 15:26:20
0
2
Царево е безспорно чист град , отдавна не е спокоен ! Не зная защо всички се правят , че не забелязват безконтролното наркоразпространение и употреба сред младите ! Относно проектите - защо цари пълно информационно затъмнение за работата на общината , реалната , спечелените проекти , а само помпозни приказки .
2.
арнаудов
02.08.2011 15:20:59
3
1
до промяна, има и проекти и скоро ще се реилизират, ама не се интересуваш, забравяш се, че царево е и най чистото и спокойно градче на юг от бургас, заслугата е моя и ваша на всички хора в града.
1.
промяна
02.08.2011 13:39:58
0
2
Мановият мед е един уникален продукт . Чиста храна . Чисти хора . Но питам аз до кога в Царево най-същественото събитие ще се нарича Фестивал на мановия мед . До кога Царево , ще е Царство на манов мед , при все , че имало 20 участника в събитието . Няма ли да има промяна . Няма ли наред със традиционните празници на литературата и изкуствата , музите , мановия мед , да има и нещо ново - евро проекти , евро пари , евро настроение ? Промяната вече си има име в гр.Царево - Георги Лапчев !!! Всеки , който не го прозре , автоматично подкрепя статуктвото . Осъзнайте се господа и госпожи . Тук отдавна не живеят вашите деца , защото малцина са тези , които рискуват да се върнат .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори