×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дегизирай се сам! Как се става полицай за 340 лв.


Дегизирай се сам! Как се става полицай за 340 лв.
Толкова пари са нужни, за да заприличате досущ на ченге, макар и фалшиво
06 Август 2022, Събота, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Синият буркан се продава за 25 лв., не е истинска, но върши работа

Успешно преминаване на Академията на МВР, висши училища и курсове за издръжливост вече не са нужни, за да стане човек полицай. Необходими са около 300 лв., за да заприлича всеки на ченге, пише вестник България днес.

Вярно, фалшиво ченге, но достатъчно реалистично за хората на пътя, които, виждайки синя лампа например, ще приемат, че колата до тях се управлява от истински полицай.

Каквото впечатление е създавал и бившият футболист Георги Семерджиев, причинил касапницата на бул. "Черни връх" с две жертви в столицата.

Капките са в изобилие

Най-популярни и вървежни са полицейските лампи тип "капка". Те могат да бъдат открити в интернет на цена от 25 лв. Белезниците и палките също са леснодостъпни. Черна палка, принадлежала на истински служител на МВР, струва 15 лв., а железните гривни, с които оковават престъпниците, вървят между 22 и 50 лв., като към тях се предлагат и ключове. Коланът, на който обикновено стоят оръжието и белезниците, може да се намери за около 60 лв. За пълна заблуда на противника, разбира се, един фалшив полицай трябва да има и радиостанция, с която може да се сдобие срещу 30 лв. В мрежата дори се продава и полицейски портфейл, в който обикновено се намират документите за идентификация на служителя. Бройка кожено калъфче струва 25 лв.

Фуражката е автентична

Представяйки се за служител на реда, за да получите някакви облаги, няма как да не се облечете в униформа. Ще помислите, че намирането й е трудната част, но това далеч не е така. В интернет могат да се намерят най-разнообразни униформи на различни служители на реда - охранителна, гранична полиция - каквото ви душа иска. Не липсват и размери. Тениска с пагони струва 30 лв., ризите и панталоните също вървят по толкова, а полицейските фуражки са между 25 и 50 лв.

Единственото, което остава, за да се завърши професионалният вид на едно фалшиво ченге, са кубинките и светлоотразителната жилетка. Сигнален елек със светлоотразителни ленти и надпис Police струва 27 лв., а цената на полицейските обувки започва от 50 лв. Така след като се тегли чертата, се оказва, че за да станеш ченге (без документи и пистолет), са необходими около 340 лв.

Може да дегизирате дори кучето си

Въображението на всеки може да го доведе до различни визии и да разиграе различни сценарии. В мрежата се продава какво ли не на напълно достъпни цени. Ако имате немска овчарка за домашен любимец, съвсем спокойно може да я въвлечете в полицейската си игра, като й нахлузите елек. В редиците на МВР тези кучета са най-използвани за помощ на следователите.

В интернет съвсем автентично облекло може да бъде закупено за 33 лв. Срещу 200 лв. пък си купувате риза и панталон на гранична полиция. Има и екипи на спецчастите, като може да заплатите и 44 лв за синя каска.

До 20 хил. лв. глоба за ченге менте

Глоба до 20 000 лв. ще отнасят цивилните, които използват незаконно полицейски атрибути. Това гласи Законът за МВР. Санкцията за ползване на униформи, маскировъчни качулки, сини лампи, отличителни знаци, надписи на звена от МВР е от 500 до 1000 лв. за физически лица и от 1000 до 5000 за юридически. При повторно нарушение глобите скачат съответно до 10 000 и до 20 000 лв. За грабеж, извършен с униформа, се полагат от 15 г. затвор до доживотен.

Фалшив униформен глоби пикаещ турист

Охранител на бар в Слънчев бряг се представил за полицай и глобил 22-годишен немски турист, който уринирал край заведението. Случаят е отпреди няколко години. Тогава Стоян Димитров се приближил до препилия с бира мъж и го заплашил с глоба. Когато разбрал, че е чужденец, охранителят му поискал за нарушението сумата от 300 лева. Германецът платил веднага, но по-късно се усъмнил и подал сигнал в районното в Несебър. Стоян Димитров бил арестуван незабавно.
 


В категории: Крими


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
5
Коментара по темата
5.
Моньо
08.08.2022 23:58:06
0
2
В такава пародия на държава живеем! Всеки си прави каквото си иска.
4.
*********
07.08.2022 15:12:46
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Тпрутпрункевич
07.08.2022 06:41:33
3
10
В НК има записани, че който ползва такива атрибути подлежи на наказание.
Т.н. синя лампа се ползва наистина от служители на МВР и се поставя на немаркираните автомобили
Униформи ми всеки пенсиониран служител има такива и дори част от нея се хвърля а друга, се оставя за работно облекло.
Но се премахват отличителните знаци и емблеми и какво от това.
Палки на път и през път.
Ще ви кажа, че Вие от жълтото вестниче Флагман пишете тъпотии и глъмотии ежедневно
2.
Говното
06.08.2022 20:58:23
7
30
Това са едни връзкари и връзкарки които за никъв уй не стават.
1.
Зевс
06.08.2022 19:45:26
2
41
За да станеш джандар са нужни 5000 лв ама истински.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори