×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Електрически автомобил пламна като факла, пожарникари не могат да го загасят


Извънредно! Електрически автомобил пламна като факла, пожарникари не могат да го загасят
Електромобилът е най-вляво на снимката, той е напълно изгорял, огънят е погълнал и две други коли, намиращи се в съседство, пострадала е и трета
27 Юли 2022, Сряда, 13:47 ч.
Автор: Флагман, снимки: Свилен СИМЕОНОВ

Гасенето на електромобил е било истинско изпитание за варненските пожарникари

Електрически автомобил пламна като факла на ул."Васил Друмев" - до Двореца на културата и спорта във Варна преди минути. Свидетел на инцидента е легендарният вратар на "Нефтохимик" Свилен Симеонов.

Огънят набързо се е прехвърлил и в паркираните наблизо МПС-та. Напълно изгорели са още две коли, а сериозни поражения са нанесени върху трета. 

Гасенето на електромобил е било истинско изпитание за варненските пожарникари  - като буре с барут, което не спира да гори и всеки момент може да избухне. Вижте повече във видеото:

Три екипа не могат да се справят с огнената стихия, защото електрическите коли са силно горими. Противопожарните служби в Европа от няколко години имат сериозен проблем в това отношение. Както се изясни, единственият начин за това е потапянето на колата в контейнер с вода. Тогава пламъците ще бъдат потушени, но и автомобилът няма как да бъде възстановен.

Експерти разкриват защо запалена кола на ток се гаси толкова трудно. Между плюсовите и минусовите електроди на акумулатора са поставени сепаратори, които не пропускат ток. При лития обаче те често се увреждат, съответно разпадат и това води до прекъсване при електродите. Съответно, следва бързо прегряване и запалване на акумулатора, след което електромобилът няма как да бъде загасен и изгаря напълно.

Преди време немските пожарникари разпространиха видео как гасят пламнал електромобил в Дортмунд -  вдигат го със специален кран и го потапят в контейнер с вода. 

 


В категории: Варна


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
29
Коментара по темата
29.
Само Споко!
27.07.2022 22:53:03
1
1
Лийфа е на заден план. Напълно изгорелия автомобил е китайски боклук, който не би трябвало да може да се регистрира в европейска държава.
28.
Делиормана
27.07.2022 17:53:36
1
4
С пяна бе Какавани, с пяна
27.
До 23
27.07.2022 17:21:43
2
3
И да им го обясняваш ,колцина ще се сетят за Юл Браун ,демек Илия Вълков.А той самия съм сигурен ,че би бил удивен и отвратен ,каква тъпа сган е останала да населява ,мястото ,където се е родил.За всичко друго си абсолютно прав!
26.
Ели
27.07.2022 17:14:51
0
14
Кое му е екото, когато замърсява повече отколкото газове е изгорила вдна 50 годишна кола на физел/бензин? Еко са мечтите им.
25.
кой пита
27.07.2022 16:57:23
1
4
Ford TH!NK е автомобилчето, ако не се лъжа.
24.
Четох че
27.07.2022 16:53:51
1
14
И в басейн да я цопнеш полза няма. Просто трябва да свърши реакцеята между съставките на акумулатора. И телефон може да гори така но за 3 секунди....
23.
Ало Вараца?
27.07.2022 16:53:51
1
13
Водородната енргия е много по-чиста и е съществуваща технология забранена от големите корпорации. Тия електрички не са ЕКО, да произведеш батерията ти трябва много замърсяващ завод и понеже са в Китай - Запада си прави на ЕКО.
22.
????
27.07.2022 16:44:48
6
6
Не разбирам минусите към номер 2. Има ли газово или няма? Нали всеки запалил се автомобил се пише, че е с газово. п.с. Газовото на автомобила е най-здравото нещо! То не гори! Не се взривява!
21.
до Бай Драгой
27.07.2022 16:44:34
4
25
Така гори литий-иона. Като петролен кладенец. Дори една ел тротинетка може да гори така.... Добре дошли в света на батериите!
20.
Jbfdg
27.07.2022 16:18:12
1
14
Nissan Leaf е автомобила така ,като го гледам ,но доста изсъхнало ще да е това "листо" за да се подпали.Хибриди нямат ,доколкото ми е известно.Виж Тойотите са почти всички с такова задвижване ,но преди месец ,два и един такъв пламна на паркинг.Литиевите батерии са хубаво нещо ,но пламнат ли ,нямат гасене за съжаление.Жалко за колите около него!
19.
Иван
27.07.2022 16:13:56
2
4
Лоши неща са пожарите, а при автомобилите са някак си по-специфични, по-опасни и т.н. Ако се случи, може би най-добре е да се спре и да се бяга, а другите наоколо да се пазят. Това е мое мнение, най-добре разбират нещата пожарникарите.
18.
istina.bg
27.07.2022 16:06:35
10
2
КРИТИЧНИЯТ ПЕРИОД Е ПРЕД ВРАТАТА - ДВЕ ЗАТЪМНЕНИЯ ПЕРИОДА 21-22.07!!! Както обясних в поредица от постове, предстоят интензивни дни, в които небето дава много редки и уникални знамения. Потресаващ е фактът, че само в рамките на 2 дни Луната скрива Марс и след това Уран. Това показва изключително интензивни събития, които ще засегнат целия свят и ще се реализират много мощно в следващите две седмици като отекнат и до няколко месеца след това. Когато в небето се реализира затъмнение това винаги означава сериозен риск. Когато се случват две затъмнения в много кратък период от време, рискът става неимоверен. В случая планетата Марс, която управлява военните процеси, агресията, престъпленията, конфликтите, опасностите, катастрофите, пожарите, огъня, заразите, машините бива затъмнена на 21.07 и това довежда до две резки и крайно контрастни тълкувания на знамението, едно силно благоприятно и второ - силно отрицателно. Силно благоприятното тълкуване е, че всички тези току-що описани отрицателни процеси ще бъдат затъмнени и ще изчезнат, което означава край на агресия, война, пожари, огън и зарази. За съжаление това е по-малко вероятното тълкуване. Отрицателното тълкуване е, че всички описани процеси ще се възпламенят много интензивно и ще реализират поредица от събития, защото планетата, която ги контролира изчезва и и не се вижда. Това означава интензивен изблик на големи опасности и катастрофи, сериозни пожари и огън и за съжаление крайна опасност от повишаване на военните действия...

Нещата не спират дотук, Уран е затъмнен от Луната, като това се реализира на следващия ден - 22.07. Уран е управител на космоса, небето, самолетите и цялата авиационна индустрия, космическите процеси, касаещи човечеството, големите изненади, електричеството, резките промени, интернет, компютрите и всички енергийни установки. В този смисъл, когато планетата, която управлява тези процеси изчезне и не се вижда на небето, отново имаме две крайни и противоположни по смисъл тълкувания. Положителното тълкуване на това Ураново затъмнение е възможността да се случат важни и ключови събития за цялото човечество в небето и в космоса, както и крайните изненади и нежелани промени ще бъдат прекратени. Отрицателното тълкуване за съжаление отново доминира... Има вероятност от неприятни процеси в небето, космоса, инциденти със самолети, ракети, спътници, МКС, метро, електрически коли, интернет, компютри, газопреносни системи, газови доставки, електростанции и преносни системи. Всички лидери, които работят в тези области трябва да бъдат много предпазливи. Специално се надявам Илон Мъск да чете постовете ми... Като цяло е Уран създава условия и тенденция за мащабно, рязко и непредвидимо събитие от невиждан порядък. Атентатите, терористичните действия, убийствата на важни хора, крайната неразумност и хаос за съжаление могат да доминират сериозно...

Когато двете небесни събития се съчетаят в рамките на два дни, това показва, че те ще се смесят като процес и ще реализират събитие в общ контекст.

Тъй като човечеството не прави достатъчно за своето духовно развитие и съзнателна работа с Космоса в името на Царството Божие на Земята, отрицателните тенденции надделяват поради необходимостта от възпитателни процеси спрямо човешкия род. Ето защо, ни очакват две-три седмици на много интензивни събития, големи опасности и премеждия.

Не бих препоръчал на никой разумен човек да рискува по пътища и самолети, ако хороскопът му показва голям риск в тази посока. Не е разумно в този период човек да се занимава с агресивни и неадекватни хора, животни и процеси. Тенденциите за проява на взривоопасни и катастрофични процеси е много голяма. Ето защо, влезте в линка: https://astramen.com/prognosis и проверете графиките на всички важни за вас теми. Ако графиката на РИСКА до края на месеца и първата половина на август показва за вас стойности под -7, това означава тенденция за сериозен риск, особено ако графиката прави силен минимум или дълбоко отрицателно дъно. В такъв случай задължително проверете графиката на здравето, финансите, професията, партньорските отношения и любовта, за да видите кога по визираните теми е налице минимум под -2 на описаните графики или турбулентно пресичане на нулата маркирано с виолетова точка. По този начин ще видите кои са опасните теми за вас, заедно с опасните периоди, като винаги трябва да запомните, че около даден минимум или около дадено отрицателно дъно трябва да добавите +-1 ден, за да знаете точното време на дадената опасност спрямо вас.

В космоса рядко се случват процеси с такава интензивност...

Именно в такива моменти човек трябва да е много внимателен, благороден и дълбоко свързан с Бога чрез молитва.

Препоръчвам на всички да работят с Добрата молитва на Учителя и 91 псалм. Те са налични на адресите:
https://triangle.bg/books/reference.2004/prayers-good.html и
https://triangle.bg/books/prayer-book.1995/sunday-psalm-91.html

Молете се и за мир с молитвата: https://petardanov.com/topic/24738-16-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%80

По този начин, ще покажете на Божествения свят, че сте разумни и добри същества, които работят за Цялото.
17.
Чукча писател
27.07.2022 15:57:18
1
5
Флагман не цитират достоверни източници, а само правят изводи и заключения, че и разсъждения. Все неща които не им се отдават.
"Пламъците са обхванали и табло за газово захранване на близката жилищна сграда, заяви шефът на варненската пожарна комисар Тихомир Тотев, цитиран от Moreto.net.
16.
до самоделката
27.07.2022 15:37:45
2
4
да не би да си го правил ти?
Ако е така не продължавай!!!
15.
Хм..
27.07.2022 15:36:54
6
6
Аз не видях пожарникарите да гасят!
Видях, че се мотаят около горящия автомобил и бааавно-бавно разпъват шланг.
Това видях.
Ето затова са напълно изгорели още две коли, а сериозни поражения са нанесени върху трета...
АПЗ-та (аванс-пенсия-заплата) сигурно са тези огън-неборци
14.
бай Драгой
27.07.2022 15:36:37
4
3
Бре, много модерен жилищен блок и да има зарядна станция за ел. автомобили.
13.
Самоделка, ганьовци
27.07.2022 15:31:00
6
5
Общо три коли са горели при големия пожар на станция за зареждане на електромобили във Варна. Автомобилът, от който тръгнаха пламъците, е изцяло унищожен, показват кадри от мястото. Тепърва ще се установява причината за пожара, димът от който се видя в няколко варненски квартала и дори от плажа. Засега няма данни за пострадали хора при огнения инцидент.
Електромобилът, от който е тръгнал пожарът е самоделен.
12.
6matarok
27.07.2022 15:23:13
5
2
i koq e markata ve бай Драгой , te eva u razbira4a, i az gledah klipa v varnenski sait i vidqh kolata, nqkakva kitaiska e, no do neq e nisan4eto i to e elektri4ka i na videoto se vijda 3 metra gorelka to4no ot nego
11.
ахаха
27.07.2022 15:10:13
7
15
От целия автомобил, единственото което не е пластмаса, са рамките на седалките и шасито. Нищо друго не е останало. Ти и с 50км в час да се блъснеш с тая кола, сигурно пак ще умреш
10.
бай Драгойfcc
27.07.2022 15:07:55
14
7
Ими марката е ...., Модела е ...., чакам от папагалите набиващи минуси да се изходят по въпроса. Аз отговора го зная. Хайде и много поздрави от бай Ви Драгой за сега.
9.
6matarok
27.07.2022 15:03:07
3
12
da, tova se znae ot nqkolko godini i ima klipove v neta kak gorqt tesli ,
TOP TESLA FIRE COMPILATION , moje da gledate v vseizvestnata video platforma

a smqtaite kogato elektri4kite stanat masovi , 6te ima po nqkolko takiva pojara na den, elektri4kite nqmat bude6te pone v sledva6tite 100 godini
ina4e sa gotini, ama litievite baterii sa nestabilni i litia e reaktiven
8.
бай Драгой
27.07.2022 14:49:44
30
6
Здравейте от бай Ви Драгой. Тук има нещо подвеждащо, а какво. Много силен огън, прилича на горене на нефто-продукт и няма гасене. Ако е изцяло електрик. ще има искри пукот, но не и черен дим, с обилно отделяне на сажди. Така, автомобила е хибрид с бензин и газ и затова няма гасене на пламъците, достигащи до втория етаж на сградата или 6-7 метра височина. Хайде и много поздрави от бай Ви Драгой. Чакам да познаете и марката на автомобила.
7.
до 6
27.07.2022 14:28:13
3
19
По скоро на нищо не прилича вече
6.
на ситроен
27.07.2022 14:19:36
5
3
прилича
5.
пак този
27.07.2022 14:14:42
1
47
Бъдещето вече е тук. И тези не трябва да ги пускат в подземни паркинги.
4.
Загатка
27.07.2022 14:13:59
4
20
Марката на автомобила?
3.
До 2
27.07.2022 14:12:15
6
37
За каква газ говориш той няма ДВГ, пише електрически автомобил!
2.
Буден гражданин
27.07.2022 14:03:43
37
14
Автомобила има ли газова уредба?
1.
Хан Курбан
27.07.2022 13:59:50
4
28
Започна се!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори