×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цените на газа в Европа гонят исторически върхове


Цените на газа в Европа гонят исторически върхове
Ключови думи: цени, газ, европа
26 Юли 2022, Вторник, 14:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Повишението на цената идва след съобщението на руската "Газпром", която обяви, че намалява драстично доставките по газопровода "Северен поток" от 67 млн. куб. м на 33 млн. куб. м

Цените на природния газ за Европа продължават с драстичното си покачване. Във вторник сутринта те достигнаха най-високото си ниво от историческия връх през март. Повишението на цената идва след съобщението на руската "Газпром", която обяви, че намалява драстично доставките по газопровода "Северен поток" от 67 млн. куб. м. на 33 млн. куб. м., предаде АФП.

Това е около 20% от капацитета на газопровода. За сравнение, преди 14 юни доставките по него бяха в пълния му капацитет - 167 млн. куб. м. дневно.

Мотивът на "Газпром" е, че има необходимост от ремонт на втора компресорна турбина по протежението на газопровода.

Около 9 часа тази сутрин нидерландският TTF, еталонът за природен газ в Европа, се покачи до 189,75 евро за мегаватчас (MWh), след което дори надхвърли 190 евро за MWh. Това са нива, сходни с тези в началото на руската инвазия в Украйна.

На "Газов хъб Балкан" в сегмента "ден напред" природният газ с ден за доставка за сряда, 26 юли, е с 1,89 процента (277,81 лева за мегаватчас) по-скъп спрямо цената за вчера (272,65 лева за мегаватчас).

В сегмента "в рамките на деня" борсата започна търговията тази сутрин на цена от 280 лева за мегаватчас, което с 4,21 на сто по-висока цена спрямо тази от вчера - 268,68 лева за мегаватчас.

Източник: БТА/БГНЕС


В категории: Животът


6
Коментара
Прекали с черния хумор!
Прекали с черния хумор! 11/06/2024, Вторник 16:21 0
Флагман.БГ Знакови лица на ПП-ДБ може да не влязат в НС Знакови лица на ПП-ДБ може да не влязат в НС 11/06/2024, Вторник 15:14 8
6
Коментара по темата
6.
Га га га гааа
26.07.2022 19:22:54
1
3
Къде са нашите политически капути дето щяха да внасят газ в дамаджани. ...ХА ХА ХА
Путин нагледно ще покаже че голяма част от света се ръководи от полуграмотни самозабравили се идиоти.
Най жалкото е че сметката ще се плати от обикновените хора, но трагичното е че голяма част от тези хора няма да го асимилират нищо че ще го почувстват по джоба си като видят как с пинсета им цункат паричките, само защото са неграмотни и с промити мозъци.
5.
Да, ама не
26.07.2022 17:30:17
4
1
Всички се надявахме, че след края на Съветската империя сме навлезли в ера, в която войната в Европа е вече невъзможна. Разбрахме обаче, че икономическата интеграция с Русия не е гаранция за мир. Не и когато един диктатор, какъвто е Путин, започне да се смята за Петър Велики.
4.
XX
26.07.2022 17:14:35
2
4
Аз пък ще си взема вана с надеждата, че това ще е малко пиронче в ковчега на ЕС на Урсулата. Защото каквото е лошо за ЕК и ЕС е добро за обикновения работещ човек.
3.
Автогол
26.07.2022 15:00:53
1
8
Така става, когато санкционираш основния си доставчик. Европа не иска да купува нищо от Русия и създава огромен дефицит, което дърпа цените нагоре. Освен това покрай Ковид напечатаха трилиони евро, които допълнително наляха огромна инфлация. Икономическите теории на търсенето и предлагането и причините за инфлацията са ясни от десетилетия. Какво се учудвате, че ги виждате на практика? Сега обратните ще включат магнетофона за руската агресия, за руската пропаганда, за цената, която трябва да платим, за да победим Русия, а и разбира се, който искал да ходи в Русия и други изтъркани рефрени, но това няма да намали цената на живота. Няма Европа и Русия, има народи, които трябва да живеят в мир. В крайна сметка нали всички искат това.
2.
Mecho
26.07.2022 14:54:03
0
2
America da im plati GASSA NALI GI SLUSHAT EVROPEICITE.AMERIKA ZIMATA SHTE SI E DOBRE A EVROPA DA GO DUHA.TAKA NE RAZBRAHA CHE SA SERDJII TEZ AMERIKANCI.SE EDNO SA NA MACH ...
BOLI GI PISHKATA ZA NIAKOI TOVA SA NAI LOSHOTO GETO NA SVETA
DA BE MIRNO SEDIAL NE BE CHUDO VIDIAL.
1.
Дивак 19
26.07.2022 14:25:26
2
8
Бензиностанция с ракети,а? Ей сега ще разбере Европа кой без кого не може- Европа без Русия или Русия без Европа.
Лошото е че запада няма друг полезен ход и ще запали войната ,която ще припишат пак на Русия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Концертът ще се състои от 20:30 часа в бургаския клуб "DOC 5" Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Днес започна жътвата НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения Българин изуми света – хвърли 265 000 лева за бутилка уиски Българин изуми света – хвърли 265 000 лева за бутилка уиски Напитката е в декантера, изработена от духано горещо стъкло и поставена върху бронзова скулптура на три ръце Клавирно трио представя Шарвенка и Брамс в Созопол Клавирно трио представя Шарвенка и Брамс в Созопол На сцената ще се качат: Рада Чомакова (пиано), Лидия Радионова - Кантарджиева (цигулка), Магдалена Далчева (виолончело) 2-годишно дете избяга от детска градина в Бургас 2-годишно дете избяга от детска градина в Бургас Грешката, която колежката е допуснала, че влизайки в павилиона, е трябвало да заключи входната врата, която е ПВЦ, обобщи директорката Стоянка Атанасова. Защо не трябва да пием студена вода през лятото Защо не трябва да пием студена вода през лятото Вижте съвета на лекари  Бургас е в топ 5 на градовете с най-добро представяне на ПП-ДБ, отчете Емил Соколов Бургас е в топ 5 на градовете с най-добро представяне на ПП-ДБ, отчете Емил Соколов Ние с акад. Денков правихме всичко възможно да обясним, затова сме с една идея по-добре от другите общини, каза Соколов Бургаският депутат Даниела Божинова и „Зеленото движение“ катастрофираха политически Бургаският депутат Даниела Божинова и „Зеленото движение“ катастрофираха политически Сринаха се до има-няма 500 гласа, равняващи се на 0,5 % от гласовете във Втори МИР Прекали с черния хумор! Прекали с черния хумор! Филип Буков разгневи последователите си с неуместна снимка 
Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори