×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Николов откри паркинга зад Трета поликлиника


Кметът Николов откри паркинга зад Трета поликлиника
Кметът Димитър Николов и заместникът му Красимир Стойчев (вляво) разгледаха новия паркинг
21 Юли 2011, Четвъртък, 12:19 ч.
Автор: Бесове.бг

В него има място за 500 автомобила, половината ще са на сянка заради запазените дървета

Новият паркинг до Трета поликлиника официално бе открит днес от кмета Димитър Николов. За ползването му са определени съвсем ниски цени – 1 лв. на час, 3 лв. за 24 часа и 55 лв. на месец.

Паркингът се намира в идеалния център на Бургас и има два входа/изхода – откъм ул. „Гурко” и ул. „Оборище”. Паркоместата в него са близо 500. Част от тях са предназначени за туристическите автобуси и микробуси, които досега с часове изчакваха клиентите си на неразрешени места – най-често по спирките на градския транспорт. 

„Паркирането тук е безопасно. Запазихме повечето дървета в парцела, така че 50 % от автомобилите ще са на сянка. Разчитаме това пространство да събере всички коли, които работещите в центъра до вчера оставяха в малките улички – върху тротоари и в зелени площи, просто защото нямаше къде другаде”, каза Димитър Николов. Според него съоръжението е голямо улеснение за хората, посещаващи близката поликлиника и вече са проведени разговори за изграждането на рампа към нея.

Миналата година на мястото на новия паркинг имаше множество опасни /самосрутващи се/ сгради, храсти и саморасляци, битови и строителни отпадъци. По инициатива на кмета беше постигната договореност с държавата, която имаше своя собственост в този район, за премахване на съборетините /в които се събираха клошари и наркомани, които бяха палени няколко пъти, там беше регистриран и опит за изнасилване/ и превръщане на терена в обществен паркинг. Община Бургас извърши строителството със собствени средства. Реконструирана е площ с размер 16 декара, включваща паркоместа, комбинирани с парково пространство, ново районно осветление и система за видеонаблюдение. До окончателното приключване на проекта остава да се извърши озеленяване и внедряване на система за електронно паркиране, но паркингът е абсолютно функционален и в момента. 

 
Преди
 
...и сега

Заедно с кмета съоръжението разгледаха заместникът му Красимир Стойчев, директорът на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов и общински съветници.

През последните години основен приоритет в строителната програма на Община Бургас беше осигуряването на нови паркоместа.

За периода 2008 – 2010 г. са създадени 1500. Мащабните улични ремонти, извършени в града през това време, задължително включваха обособяване на места за паркиране. Тази практика продължава и през 2011 г. с изграждането на повече от 1000 паркоместа - като част от различни проекти, чието финансиране е осигурено.

Успешно се развива и инициативата на Община Бургас за разчистване на града от стари, излезли от употреба автомобили. От юли 2008 г. до днес по този начин са освободени над 1200 паркоместа.


В категории: Бургас


15
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
15
Коментара по темата
15.
koclwrxl
12.11.2012 15:42:34
0
0
MXTGsB , [url=http://hlyxovepliwv.com/]hlyxovepliwv[/url], [link=http://vrcnclnppsrs.com/]vrcnclnppsrs[/link], http://pizbohwrnvqh.com/
14.
ctfzpe
11.11.2012 01:57:19
0
0
kmZfqR , [url=http://bakohrfdkxlw.com/]bakohrfdkxlw[/url], [link=http://ffmainecejsu.com/]ffmainecejsu[/link], http://lstwfrdaeoch.com/
13.
vyglvuglp
10.11.2012 14:06:12
0
0
oSIYPb <a href="http://uztrsckjtriw.com/">uztrsckjtriw</a>
12.
jefferson
09.11.2012 14:59:21
0
0
I'm quite palesed with the information in this one. TY!
11.
Columbo
21.07.2011 18:01:29
0
1
Честито на всички бугазлии за новия паркинг. Развиваме се в правилна посока. Само така и през втория мандат
10.
бургаски пикльо
21.07.2011 17:14:49
2
1
браво на общинската администрация, днес в работно време е успяла доста добре да се вкслючи и да изпрати коментари във възхвала на началника си-браво и все напред днес паркинг, утре друг, а безработните и фалиралите в този град и едно левче им е мното, ама те да мрат или подпират табелата с надпис "най добър град за живеене" и един въпрос до ГЕРБ "варна като не е най добър град за живеене кмета и Йорданов защо пък е кандидат на ГЕРБ"ха-ха-ха
9.
доволна
21.07.2011 17:12:03
0
0
Ей колкото и да не съм им фен стана наистина чудесен платен паркинг! :)
8.
sos
21.07.2011 14:58:33
1
1
Tazi statia zvu4i kato skrita reklama na kmeta Nikolov!No da ne zabravqt burgazlii 4e vsi4ko se pravi s pari ot Evro fondovete.Taka 4e Nikolov predizborni agitacii nedei da si pravi6.
7.
usmivka
21.07.2011 14:54:06
0
3
Честито! Бургас става все по-хубав. Причините не меинтересуват - избори или не -ФАКТ е, че от както Николов е кмет града е друг, доколкото до недоволните... ако можете по-добре - направете го и стига с тази злоба... :)
6.
Трифон Колев
21.07.2011 14:46:52
0
4
Бургас да върви все в тази посока!
5.
Коко
21.07.2011 14:45:08
0
5
Браво за паркинга и чеестито на бургазлии. Кмете, пич си!
4.
До бургазлия
21.07.2011 14:18:34
3
5
Бургазлия пиша ти да те осведомя с едни работи. В Европа сме вече.Не пикаем зад дърветата.Вече си има обществени тоалетни и в тях се плаща. И по театри и подобни места също се плаща.На всякъде по света.Идеята ми е, че паркинга също се плаща, отново на всякъде по света.Смисъл това не е част от прашната улица дето да си паркираш ладата. Надявам се разбра.
3.
бургазлия
21.07.2011 13:44:22
5
3
хубаво, че има нов паркниг, но за съжаление пак платен, сега на ниски цени, догодина на по високи. Тези 1500 тови паркоместа всичките са платени и са в синята зона, хайде да не се хвалим с тях, общината е длъжна да прави и места за безплатно паркиране, тогава ще има "браво", а покрай другото как не са сетили ул. "гурко " да явъведат в синята зона, скро след изборите
2.
Иванов
21.07.2011 12:51:11
0
2
Честито на всички!
1.
32
21.07.2011 12:39:00
1
4
чудно,евала на кмета,когато трябваше да мина през механото и долу на гарата,улиците,за мое учудване бяха направени.Да продължава само така .
Николов ПРЕЗИДЕНТ !! :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори