×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в пловдивско родилно: Родители обвиниха лекари, че им подменили бебето


Скандал в пловдивско родилно: Родители обвиниха лекари, че им подменили бебето
Ще правим ДНК тест и ако бебето не е наше, ще го върнем, каза майката. Шефът на пловдивското родилно отделение д-р Кунчев пък твърди, че подмяна не може да се направи
22 Юни 2022, Сряда, 08:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

Бащата отказа да припознае новородената, а акушерки обясниха, че през последните 70 часа се родили само момичета

Скандал вдигна адреналина на лекарите от Акушеро-гинокологично отделение „Весела“ в Пловдив. Родители ги обвиниха, че са им подменили бебето. Пред бТВ бащата, който отказва да припознае новородената си дъщеричка, сподели, че медиците са му честитили за раждането на син, а те от своя страна обявиха, че такива грешки се случват, когато пъпната връв се оплете между краката и имитира тестиси. 

Лекарите в пловдивското родилно отделение първоначално записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче става ясно, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров разказа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им казала, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, тъй като с майката нямат брак. Дори избрали име - Асен.

Майката също разказа, че лекарите ѝ казали, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

„Ще го вземем, ще правим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем“, каза майката.

От болницата обясни как се е стигнало до неприятния случай.

„Понякога може да се случи от преумора, както е станало в този случай. Когато пъпната връв е на масури и застане между крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, ако се сгреши, тази грешка започва да се предава по веригата нагоре, тъй като бебето се повива и му се слагат гривните“, обясни д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение.

Той допълни, че от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал жалба в прокуратурата.

„Имаме съмнения, че дори да не сме родителите, те могат да направят така, че ние да сме“, смята бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя обясни, че просто е станала „техническа грешка“.

„Пъпната връв, когато е между краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава грешка, обясни тя.

„Детето ще бъде изписано, когато дойдат от „Закрила на детето“ и му се даде ЕГН. Дотогава от прокуратурата служебно ще се поиска ДНК тест, за да се изчистят нещата“, обясни д-р Кунчев. 

„Само момичета са раждани през тези дни. Абсурдно е се твърди, че може да се подмени дете“, каза още той.


В категории: Пловдив


8
Коментара по темата
8.
До @
22.06.2022 17:09:11
1
2
За какво редки генетики става въпрос? За циганите ли? Защото те нямат нищо общо с древен Рим да им казват роми. Българите станаха рядка генетика, защото нямат пари да си отглеждат децата си и затова не раждат. На онова племе всичко се дава безплатно, даже бащите не ги съдят за педофилия когато родилката е под 18, 16, даже под 14 години. Затова си размахват оная работа и правят само деца, за да им харчат детските. Водят ги "самотни" майки с по пет павета преди да са станали 18 даже.
7.
*********
22.06.2022 16:24:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
хахаха
22.06.2022 14:09:01
3
1
Ромски неволи. Аз му правя графове, той ми прави цигани - от един популярен виц. На някой православен местен е потрябвал малкия ром на тази черна и типична индо-българка
5.
Така е
22.06.2022 11:12:47
6
8
С "марсианците" проблемите са гарантирани винаги.
4.
Ха ха
22.06.2022 10:51:21
2
7
Така е като позволяват гледат "ювелирното произведение" Откраднат живот. Родителите са разбрали веднага цялата комбинация.
3.
@
22.06.2022 10:34:33
8
7
Знам за случай на подменени дете и съвсем не е било грешка! В България е случаят, от преди около 20 г разплете се, но остна скрито- покрито, майката беше заплашвана, имаше вече и други деца и просто изчезна от страната и се покри.
Постъпват правилно родителите като искат независим тест, който да докаже, че това е тяхното дете.
В техният случай ако се окаже вярно, най- вероятно ще е защото детето е от редките генетики, може да бъде продадено за органи...но може би ако ви се случи нещо подобно, поне няма да се чудите "защо на мен" дано се сетите кога сте писали тук и какво!

Н 1 и н 2, борят ме очите да чета толкова кухи същества! Не знам как сте успели да свържете няколко думи в изречение дори...
2.
Не е църно ли?
22.06.2022 09:34:26
6
8
Животът на белите има значение . Това е расизъм.
1.
Таня
22.06.2022 08:39:18
5
24
Грешки стават, то пък да не искащ тест и детето си, ама вижте етноса
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори