×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращи посрещат депутатите преди дебатите по вота на недоверие


Протестиращи посрещат депутатите преди дебатите по вота на недоверие
Вотът на недоверие, който ГЕРБ внесе в парламента, е заради провал във финансовата и икономическата политика на страната
21 Юни 2022, Вторник, 06:59 ч.
Автор: Флагман.Бг

6 гласа не достигат засега на кабинета „Петков“, за да задържи властта

Протести "за" и "против" ще придружават дебатите в залата днес. Съмишленици на Възраждане и ВМРО също организират протести, съобщава БНТ.

Националното движение „Хан Кубрат” също организира мирна демонстрация пред Народното събрание, докато вътре депутатите обсъждат вота на недоверие към правителството, съобщава Нова телевизия. Недоволството е срещу появилата се информация за намерения за промяна на позицията на България за Република Северна Македония и срещу инфлацията и скока на цените на горивата и електроенергията. Протестът започва в 11:00 часа в пространството между Народното събрание и катедралата „Свети Александър Невски”.

Протестът, който организира ВМРО от 12:00 часа под прозорците на властта, пък е под надслов „Не предавай Македония”.

В 17:00 часа пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане” с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори. А от 18:30 на същото място има протест в подкрепа на правителството.

Демонстрациите започнаха още вчера малко след 18 часа пред сградата на президенството, като организаторите обясниха, че са там, за да напомнят на държавния глава че същите хора, които го подкрепиха преди 2 години, в момента са под прозорците му, информира БНТ.

По-късно демонстрацията премина в шествие по жълтите павета, което се сля със събралите се хора пред Народното събрание. Премиерът Кирил Петков също беше сред тях, за да благодари за подкрепата.

Шест месеца след като "Продължаваме промяната" спечели изборите и създаде коалиционен кабинет заедно с БСП, "Демократина България" и "Има такъв народ", в Народното събрание се обсъжда вот на недоверие към правителството. Той беше внесен от ГЕРБ заради провал във финансовата и икономическата политика на страната.

Парламентарната математика засега сочи успех на опозиционния блок, с гласовете на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ", които напуснаха коалицията и заявиха, че ще гласуват срещу правителството на Кирил Петков. Към момента гласовете в парламента за вота на недоверие са 125, което е достатъчно правителството да падне. 115 са гласовете в подкрепа на кабинета "Петков" заедно с отцепилите се депутати от ИТН, 6 гласа не достигат засега, за да се обърне вотът. При успех на вота ще се направи нов опит за формиране на кабинет в рамките на този парламент с мандат на "Продължаваме промяната". Ако не се състави правителство, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при неуспех и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на избрана от него политическа сила в Народното събрание.

В случай че и тези процедури не успеят да излъчат кабинет, държавният глава разпуска парламента и насрочва дата за предсрочни избори. Решителният ден е утре, когато вотът ще бъде гласуван.


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
10
Коментара по темата
10.
Истината
21.06.2022 09:02:14
1
11
Кви протестъри кви 5 лева? Всичките са ниско ниво работници/чиновници във всевъзможни НПО-та. Който му се занимава да излезе да говори с тях днес и да разпита кой какво къде работи и ще Ви стане ясно , че дори и не са платени, а заставени.
9.
Банана мама
21.06.2022 08:48:46
3
16
Винаги съм се учудвал, че американците плащат на такива глупаци.
Явно плащат, защото мислят, че българите са глупави и вярват на хранениците си.
8.
Rincewind
21.06.2022 08:31:45
16
7
Москва активира утайката на боклуците от израждане и мвро. Ще мъкнат орки от дълбоката провинция с автобуси. Същите методи като на дръндарския циганин, дето закара на Росенец 20-тина автобуса с безправни получовеци, да го пазят по време на протестите там.
7.
гном
21.06.2022 08:30:35
5
19
Купуването и продаването на депутати не е ли престъпление? Ало, МВР, ДАНС, някой да разследва ПП за противозаконна дейност!
6.
До 4
21.06.2022 08:20:09
12
3
Самия ти коментар, показва колко съм прав, ако се сещаш защо...
Помощ от прЕател:
Плати ли сме за фирми с тролове драскачи на пасквили нон-стоп в защита на мафията дпс-герб-израждане-итн еничери.
5.
ха
21.06.2022 08:16:44
2
14
Нещо ми се губи изтерясалото момче Кокорчо.Да не би Спецов да лекува опънатите му нерви?
4.
Някой си
21.06.2022 08:13:50
6
9
До номер 2

Чета ти копи-пейст коментара в не знам коя си поред медия.....
Извода сам се налага.....
Следиш ли ми мисълта?
3.
32....
21.06.2022 07:59:28
1
17
2,....Не е възможна ефективна борба с мафията с тази правосъдна система...Белята е ,че не се овладява инфлацията...С 4 лв/за литър гориво до месец ще фалира на 100% дребния бизнес....Като е ,,просто"да се получи от Орбан...Не е възможно съществуването на икономика с 400€ заплата и 2€ за литър...Погледни Запада...
2.
За 1
21.06.2022 07:49:58
20
5
За това ли платихме 2 милиарда за електронно правителство. Плати ли сме за фирми с тролове драскачи на пасквили нон-стоп в защита на мафията дпс-герб-израждане-итн еничери. Ало, МВР, ДАНС, някой да разследва? Явен е натиска на мафията хиляди мнения като това на 1.
1.
Някой си
21.06.2022 07:04:27
20
37
Видяхме ги снощи.
500-600 човека барабар с родата, полицията и НСО.....
СБОГОМ КИРЧО, НЯМА ДА ЛИПСВАШ НА НИКОГО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори