×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изборите неизбежни? „Има такъв народ“ бие шута и на „промяната“, и на ГЕРБ


Изборите неизбежни? „Има такъв народ“ бие шута и на „промяната“, и на ГЕРБ
Изборите в този момент са вредни, каза Ива Митева, но изтъкна, че с колегите си от ИТН няма да подкрепи нито кабинет с мандат на ПП, нито на ГЕРБ
Тема в развитие
Вицепремиерът Гроздан Караджов след оставката: Всичко, което ви казаха вчера, е лъжа Финансовото министерство показа за какво са похарчени 9 млрд. лева за 9 дни Политолог вещае мрачно бъдеще за партията на Слави Първа министерска оставка! Гроздан Караджов напуска правителството Хамид Хамид: На Кирчо Лъжеца и Асен Крадеца кабинет да подкрепяме, вие шегувате ли се? "Продължаваме промяната" иска вот на доверие? Разчита на 12 гласа на разума Изборите неизбежни? „Има такъв народ“ бие шута и на „промяната“, и на ГЕРБ Борис Ячев: Приключихме с промяната! Парите ги събраха – парите ги разделиха Земеделският министър: Българите ще имат храна на достъпна цена, ако няма избори и хаос Лидерите от Тройната коалиция единни: Няма да допуснат България да влезе в спирала от избори Гроздан Караджов: Кирил Петков излъга, за да спаси кабинета БСП остава във властта, защото изборите означават хаос и задълбочаване на кризата Премиерът с нов удар по Слави: ИТН са влезли в политиката заради обществените поръчки Ще падне ли правителството? Рашков: С пари за магистрали се строят имения Какви са вариантите за кабинета след бомбата на Слави Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството Слави Трифонов: Изтеглям министрите от коалицията и слагам край на тази агония Извънредно! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС
виж още
скрий
09 Юни 2022, Четвъртък, 08:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Бившата парламентарна шефка Ива Митева разкри, че ако мандата стигне до Слави, ще правят правителство на широкото съгласие

България е пред прага на нова политическа криза. Ако парламентарната ролетка се завърти, отцепилата се от управляващата коалиция партия „Има такъв народ“ няма да подкрепи нито довчерашните си партньори от „Продължаваме промяната“, нито ГЕРБ. Това разкри бишият председател на Народното събрание Ива Митева. 

След като водещият Виктор Николаев я пита дали съпартийците й искат да има избори и ще ги предизвикат ли в първия възможен момент или ще поддържат правителство на малцинството, тя каза, че предсрочен вот не бил нужен. 

„Напротив, това е опасно в този момент. Хората също не го искат. Те се измориха, а и не смятам, че след него ще е по-добра картината. Тя дори ще е още по-усложнена. Парламентът ще е още по-фрагментиран и съставянето на правителство – невъзможно“, коментира Митева.

„Трябва да има правителство на малцинството, независимо с чий мандат. Да не забравяме, че сега ще има процедура с подаване на оставки. Премиерът трябва да ги внесе в Народното събрание. Може да го направи още на следващия ден, но е имало и случай в близката история, при който с месеци не се внасят“, добави тя. 

Тя изтъкна, че ИТН няма да подкрепя правителство на Кирил Петков, като добави, че проблемът не е в четиримата министри, които подменят, а са премиерът и вицепремиерът. „Общите приказки свършиха. Има едни фрази, които ги слушаме още от предизборната кампания. Трябва да започнем да вършим нещо реално“, подчерта бившият шеф на парламента. 

„Обстановката е такава, че трябва всички да се обединим. Да спрем да говорим за диалог само на думи, а реално това да не се случва. Нужно е да градим доверието, а не само за говорим за това“, добави тя. 

„Ако ние искаме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Проблемът не са те. Ние казваме, че има проблем в самото управление. Че той е с премиера и с вицепремиера“, уточни Митева. 

„Изтегляме министрите си, защото ни омръзна на тези коалиционни съвети да не се случва нищо. Има едно празно говорене“, подчерта тя. 

Бившата шефка на Народното събрание разкри, че ако парламентарната ролетка се завърти и „Продължаваме промяната“ отново издигнат Кирил Петков за премиер, ИТН няма да подкрепят такова правителство. Тя обаче не отговори ясно дали с колегите си в парламента ще гласува „за“, ако предложеният кандидат не е лидера на „Продължаваме промяната“. „Много е важно кои са предложените министри. Аз смятам, че друг мандат на тази партия не бихме подкрепили“, добави тя. 

Ако до нас стигне мандата, ще опитаме да съставим правителство на широкото съгласие, заяви Ива Митева. 

„Няма да подкрепим и правителство на ГЕРБ. Мислим за трета опция. Ние сме за това, което предлагахме в 46-ия парламент - кабинет на малцинството. Ще предложим кандидатури и ще видим дали ще бъдат подкрепени“, добави тя.

„Трябва да очертаем програмата за една година напред и да кажем какво ще свършим, защото ние приехме едно споразумение, което нарушаваме и нищо не изпълняваме от него“, призна Митева. 

Аз смятам, че от нашата парламентарна група няма да се отцепи нито един народен представител, подчерта тя.

"Бюджет ще има. Хората ще си получат увеличените пенсии. Проблемът бе в начина, по който се направи актуализацията. Не може да се каже, че до понеделник в 6 часа ще се дават предложения от коалиционните партньори, а в 2 часа бюджетът да е обявен и никой да не го видян", заяви депутатката. 

Тя и колегите й мечтаят за правителство на малцинството, съставено с след завъртането на парламентарната ролетка, но не биха подкрепили нито „Продължаваме промяната“, нито ГЕРБ. Наивно е да си мислят, че президентът ще предпочете тях пред БСП и ще даде третия мандат именно на ИТН. Дори и да го направи, сформирането на такъв кабинет е почти толкова възможно, колкото излагацията с издигането издигането за премиер на бившия царски министър Николай Василев.


В категории: Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
34
Коментара по темата
34.
Бих гласувал
09.06.2022 14:18:15
2
3
За терористична организация да ги взриви всички в парламента
33.
eй,
09.06.2022 12:08:49
0
13
Не лъжи момиченце. Работите за ГЕРБ. Излъгахте народа. Объркахте парламента със шоу.
32.
И тая
09.06.2022 11:33:11
8
4
има кабалска "мартеничка" на ръката!
31.
До 16 коста,глава проста
09.06.2022 11:28:26
6
14
ПППП са младите лъвчета, наследниците на БКП и ДС номенклатурата, заедно с ДБ Бойкикев са представители на Прокопи и мафията, дори са на отчет при Божков!
Пропаднали и омаскарени по света и у нас дребни меринджеи за кражби и далавери!
Оставка, Съд, Затвор това е пътя им!
30.
Херо заминава заедно с Киро
09.06.2022 11:21:10
7
14
Няма по-вредно и пропаднало правителство от Правителството на Промяната!
До последно ще си натискат парцалите, за да крадат като за световно!
Чашков не може да ги спаси от бай Ставри, защото и Чашков е клиент на КПКОНПИ!
29.
до 23
09.06.2022 10:54:49
7
3
"Става така, че който и да дойде след ''Тъпото с претенции'' и ''Опуления пуяк'' ще е в пъти по добре."

Забравяш приказката за песимиста и оптимиста! Песимистът казал "от това по-лошо не може да стане", а оптимистът отговорил "аааа, може, може!" Не си ли спомняш колко хора мислеха, че от Тиквун по-лошо не може да има? Е, има, но все още поне не сме вкарани във война. Целта на еквилибристиките в момента, включително и спускането на новия парашутист в американското посолство, който е бил главна фигура в цветни революции, фалшифицирани избори, политически убийства и обезкостяването на Хаити като цяло, са сигурно стъпки към постигането И на тази цел.

Реториката на Костадинов определено предвещава размирисването на истории с малцинства, дори не само на едно място, което ще доведе то сепаратизъм, граждански войни и т.н. на Балканите. Янев е още по-интересен случай - половината го наричат путинист и руски агент, а другата половина натовски генерал. Не мога да кажа, че знам достатъчно по този въпрос, но вероятно е по-скоро второто. Така или иначе дори няма значение. Важното и трагичното е, че нито един от отпадъците и крадците продали България за жълти стотинки и докарали я до пълна разруха във всяко едно отношение от 1989 насам не е защитавал, не защитава и няма никога да защитава интересите на българския народ!
28.
Въй
09.06.2022 10:46:50
5
3
Всички в българската политика са представителна извадка на народа ни.
Крадци, тарикати и простаци.
27.
А вие
09.06.2022 10:42:11
19
12
какво искате?
Пак да дойде тиквата и да затвори тръбата за Гърция?
Пак да дойде тиквата и лукойл да не плаща данъци?
Вие Българи ли се, или руснаци, а?
Да живее България!
26.
Има начин за спасяване на ПППП
09.06.2022 10:38:01
3
18
3а да отвлече вниманието от вътрешно политическата криза Киро трябва да обяви война на Китай. Като формален повод премиерът може да ползва липсата на плащане за софруера на Асен или скапаната препържена пекинска патица, която сервират в ресторанта на ул. “Пирин” в Манастирски ливади.
От друга страна за да овладее положението във вътрешно политически план Петков може да номинира Зеленски за шеф на БАБХ и да му даде лабораторията на “Капитан Андреево”. Да си прави кокаинова паста и да изгони мафията от границата с реактивни системи за залпов огън БМ-21 “Град”. Сто процента Нинова има останали в кухнята няколко такива, в случай, разбира се, че Калоян Методиев не ги е ползвал вече за да доунищожи вътрешната опозиция в БСП.
25.
Вие шегувате ли се?
09.06.2022 10:33:30
8
17
Да подкрепяме кабинет на Кирчо Лъжеца и Асен Крадеца?
24.
Смешници
09.06.2022 10:25:58
7
23
До вчера, когато ИТН подкрепяха Простите Педали, бяха идеални коалиционни партньори, а днес вече са крадци, депесари и т.н. Слави, колкото и да ми е неприятен, Ви каза истината в очите! Тъпото и Кокорчо са шарлатани. Взеха се много насериозно и тласкат държавата към фалит. Лъжа ли е, че си назначават роднини и приятели на важни постове? Лъжа ли е, че теглят всеки месец нов заем? Лъжа ли е, че дърпат комисионни от газовите доставки?
Кой ще ги плаща тези делавери? Те или народа? В Европа взеха мерки за инфлацията, а тези ми гласуват тепърва помощи от юли... То бива некадърност, ама чак пък толкова не бива. Кому бяха нужни украинците в 5* хотели? Защо прекратихме газта от Русия срещу някакви съмнителни танкери?
Мога още 100 въпроса да напиша, но отговорът е един. Лични интереси! Крадци!
23.
Топчо
09.06.2022 10:25:15
4
14
Трябва ново правителство което знае и може да се справи с грешките които правят тези. Наслушахме се на празни и заучени обещания. Резултата е крещящо видим. Олиото, бензина, цените, обедняването и инфлацията..............Навсякъде по света държавата помага на населението само при нас ние пълнеме джобовете на управляващите. Става така, че който и да дойде след ''Тъпото с претенции'' и ''Опуления пуяк'' ще е в пъти по добре. А ако ви харесва как живеете може да си изберете пак тях. С машинките.
22.
Хихи
09.06.2022 10:07:49
20
14
Ами, че тя си признава в прав текст.
Широко парламентарно съгласие=подкрепа от герб, дпс и въз.аждане.
Честито на всички Български балъци.
боко, пееф и дръндара пак ще управляват.
Бедна майка България.
21.
Ива
09.06.2022 09:53:06
10
8
Изобори ли ?! И какво ще стане?! 30% активност, които избират пак същите партии, но под ралзичен ред. Никой с никой не се коалира, и после какво? Пак избори. На Бай Ганьо му трябва диктатура, защото стана прекалено тъп и непослушен. Всеки вече се държи като маймуна от Африка и за това никой не иска да остане в Бг. Всеки млад и приятен човек бяга от простотията и мързела на Ганя. Останаха само пенсионери и цигани.
20.
Неуважаеми
09.06.2022 09:49:49
14
24
ИТН и ти Ива....правителство на широко съгласие се прави, ако си дипломатичен и коненсусен. И ти, и вожда Трифонов, и оня смешко от Ямбол доказахте, че не само не сте консенсусни, а сте просто едни некадърници. Вие имахте мандат и бе направихте нищо. Вие сте национално-безотговорни. Вие сте за сметището!
19.
Ненужни са както Херо
09.06.2022 09:46:49
9
24
Кабинетът на Петков да бъде оставен, докато се самосрути от властта така че, хората "с камъни да го прогонят".
"Хората ще ги бият с камъни и тях, управляващи ли са, какви са?! То е видно, че не могат да управляват“, заяви лидерът на ГЕРБ в Кюстендил преди дни. "Това правителство няма да падне. Такива пари имат да разделят, че няма да паднат. Нинова и Радев са като майка и баща на отрочето („Продължаваме промяната”, бел. ред.) - единият го подхвърля на другия, той го връща и казва "Не, не, твое си е".
18.
много любопитно
09.06.2022 09:44:14
14
9
ПИТА СЕ В ЗАДАЧАТА, ЗАЩО ВСИЧКИ СТАРИ
МУЦУНИ ПОЩУРЯХА КАТО МИШКИ .РАЗШЕТАХА СЕ И РЕВНАХА В ЕДИН ХОР ИДЕАЛНО СТИКОВАНИ НИЩО, ЧЕ СА ОТ РАЗЛИЧНИ БОИ. ШУБЕТО Е ОГРОМНО И СТРАХА ОТ ДРЪНКАНЕ НА БЕЛЕЗНИЦИ И ВРЪЩАНЕТО НАСИЛА НА КРАДЕНОТО 32 ГОДИНИ ОТ НАРОДА ГИ ПОБЪРКВА. ТА ТОВА Е ПРИЧИНАТА ТОЗИ КОЙТО ПЪЛНИ ГУШАТА НА КУКЛАТА НА КОНЦИ -СЛАВИТО УЧИНДОЛСКИ ДА МУ НАРЕДИ ДА СЪБАРЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРА И КОНТРОЛИРА
17.
Nostradamus
09.06.2022 09:42:49
6
17
Ако дебилите на славиту предизвикат Нова Парламентарна Катастрофа,
При следващите избори, ще гледат парламента от TV екраните!
16.
коста
09.06.2022 09:34:25
34
20
ПП е единствената партия с съвременно и европейско мислене и действие. Всички останали са с комунистическо мислене и с цел да разптеделят баницата.
15.
До 12
09.06.2022 09:31:11
5
16
"Не е важно къде ще е партията на Слави."
Наистина ли вярваш, че партията е на Слави?
14.
Кирчо и Кокорчо са вредни
09.06.2022 09:29:47
16
24
Некадърници с прИтенции за непогрешимост!
Лъжата, далаверата, предателството са им обединяващите качества на "младите" лъвчета!
За едни бързи пари са се наточили, не търпят да им се търси отговорност, дори за 9 млрда за 9 дни, посочват Фрогнюз на Академика, което е препратка към Божков!
ДБ са извън Парламента, БСП са на кантар, до последно ще са на яслата на шуробаджанаците!
13.
Истината
09.06.2022 09:21:17
8
14
Избори до дупка , на всеки 3 месеца , докато им свършат парите за подкупи и рушвети! Да каталясат психически и финансово. Да се прочисти тази гнила институция наречена парламент!
12.
ПП
09.06.2022 09:18:57
11
11
не е важно къде ще е партията на Слави ... каквото можаха направиха ... ако и да не е много, но ПП (партията на п....сите никога повече няма да е водеща политическа сила. След като това стане, канадския бизнесмен ще си облече "канадката" (имаше едни дълги зимни якета в едни по добри времена) и ще отиде в Канада, а ко-ко-ко-рчо ще отиде в Англия да "ококори" следващият си бизнес партньор.
Тогава ще разберете, че промяна има само като има келепир!
Доволно потрива ръце само толупа - капарирал е една нова къгичка в Бурцелона - ще стане раотата!
11.
щоумени в скеч
09.06.2022 09:13:12
5
31
Всички от ИТН които даваха разни интервюта се хилеха като пачи.
10.
Шест без десет гибек саати
09.06.2022 09:09:27
3
7
Аааа маалата ши фаргаме за вас на изборити. И нии сми за чалгата.
9.
Роберто Карлуш
09.06.2022 09:09:06
3
22
Накрая народа ще бие шута и на вас и да се свършват тия циркове.
8.
111
09.06.2022 09:07:19
4
31
Повече не искам да ги виждам тези смешници, няма повече да влязат, претенции и агресия!!!
7.
Не четете
09.06.2022 09:02:18
6
20
Тя няма предвид нови избори,а това,че ако падне правителството мандатите пак ще се предлагат на всички партии.ИТН вероятно ще се обединят с ДПС , все пак са им проксита
6.
симо
09.06.2022 08:59:09
37
30
ПП беше единствения шанс България да се измъкне от лапите на мутрите крадците корупцията и грабежите но Слави го провали.
5.
Някой
09.06.2022 08:54:42
8
43
Те имаха спечелени избори но се нсср@ха от страх и офейкаха. Не им се носеше цялата отговорност, но им се цоцат обществени поръчки. Идиоти начело с оная мумия Трифонов
4.
абе
09.06.2022 08:44:27
14
39
Тия от ИТН явно се подиграват на народа. Най малката партия с най големи претенции и то разнопосочни и неизпълними.
3.
оффф...
09.06.2022 08:40:42
3
9
ох, ще я скъсам
2.
Бай Пешо
09.06.2022 08:39:52
8
39
Tия при нови избори са под 4% бариера за влизане в НС. До последно ще въртят и мотаят, за да няма нови избори. Киро и Кокорчо ще им обещаят участие в комисии и обществени поръчки, част от депутатите на ИТН ще се хванат, Дългия ще се прави на ударен, че са го предали неговите, а и за самия него ще има пай от кировата баница.
1.
Минчо
09.06.2022 08:39:45
9
56
ИТН при нови избори ще бъдат извън парламента.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори