×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рашков: С пари за магистрали се строят имения


Рашков: С пари за магистрали се строят имения
Парите за пътищата са били източени чрез кухи фирми, поясни министър Бойко Рашков
Тема в развитие
Вицепремиерът Гроздан Караджов след оставката: Всичко, което ви казаха вчера, е лъжа Финансовото министерство показа за какво са похарчени 9 млрд. лева за 9 дни Политолог вещае мрачно бъдеще за партията на Слави Първа министерска оставка! Гроздан Караджов напуска правителството Хамид Хамид: На Кирчо Лъжеца и Асен Крадеца кабинет да подкрепяме, вие шегувате ли се? "Продължаваме промяната" иска вот на доверие? Разчита на 12 гласа на разума Изборите неизбежни? „Има такъв народ“ бие шута и на „промяната“, и на ГЕРБ Борис Ячев: Приключихме с промяната! Парите ги събраха – парите ги разделиха Земеделският министър: Българите ще имат храна на достъпна цена, ако няма избори и хаос Лидерите от Тройната коалиция единни: Няма да допуснат България да влезе в спирала от избори Гроздан Караджов: Кирил Петков излъга, за да спаси кабинета БСП остава във властта, защото изборите означават хаос и задълбочаване на кризата Премиерът с нов удар по Слави: ИТН са влезли в политиката заради обществените поръчки Ще падне ли правителството? Рашков: С пари за магистрали се строят имения Какви са вариантите за кабинета след бомбата на Слави Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството Слави Трифонов: Изтеглям министрите от коалицията и слагам край на тази агония Извънредно! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС
виж още
скрий
08 Юни 2022, Сряда, 17:08 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 МВР разследва длъжностни лица от управлението на Бойко Борисов, каза вътрешният министър

Скандал с парите за пътищата. Вътрешният министър Бойко Рашков разкри как с бюджетни средства, дадени на фирмите за магистралите, строителни босове си строяли имения.

„Вече близо година в Министерството на вътрешните работи се провеждат упорити и целенасочени разследвания  на дейността на различни длъжностни лица от управлението на Бойко Борисов, свързани тясно с конкретни фирми, на които в противоречие с българските закони е било възложено изграждането на автомагистрали в нашата страна“, заяви на брифинг той.

„В резултат на тези разследвания по категоричен начин се установи, че на тези фирми са отпуснати авансово между 50 и 80% от сумите, които е трябвало е да бъдат разходвани от тези фирми „в” или „за” строителство на различни пътища, включително Автомагистрали „Хемус”, добави вътрешният министър. 

„Установихме при разследванията, че тези държавни средства не са вложени за изграждането на пътищата, не са вложени в изграждането на АМ „Хемус”. Изразходвани са за различни нужди, като е оказано, че някои от фирмите са получавали пари по сложен път от банките чрез създаване на кухи фирми, използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени от определени банки и са заминали в неизвестни посоки“, обясни той.

„Става дума за бюджетни средства на нашата държава. Не е ясно къде се намират и за какво се използват. Имаме данни, че част от тези фирми са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, лични и групови интереси", добави Рашков. 

МВР е длъжно да изнесе тази информация публично и аз още утре ще направя необходимото за това, вкючително с видеофилми, снимки и т.н., уверява той.

„Същевременно напоследък стана известно, че в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се подготвя да се финансират същите фирми, без да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които до този момент са потънали там. Това изправя страната пред избора да се продължи ли по този начин „изграждането на пътища”, заяви вътрешният министър.

„Те не се изграждат, но се изразходват огромни средства. Така ли да продължим или да сменим подхода, да вземем други решения, включително да се премине към управление на страната в друг формат? Аз като министър на вътрешните работи не мога да спра да информирам българите за невижданите досега престъпления, които са извършени във връзка със строителството“, добави той.

„Няма внесени все още обвинителни актове в съда. Една от причините е, че става дума за мащабна престъпна дейност, която изисква огромни ресурси и време, за да бъде успешно завършено разследването“, подчерта Рашков. 

„Обществото има право да знае къде се намират тези пари. Дали не са изнесени в чужбина или тук се изграждат имоти с безлихвените средства, получени от бюджета чрез тези фирми. Тези обекти са лична собственост на управителите на фирми“, каза още той.
 


В категории: Крими


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
34
Коментара по темата
34.
Въй
09.06.2022 02:02:17
7
6
Точно пък Рашков да обяснява за строежи на имения. Нагъл комундел.
33.
*********
08.06.2022 22:23:52
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
32.
до 6
08.06.2022 22:19:35
2
9
Не умееш дори и да пишеш. Не се притеснявай и Кирчо не може . Нищо че от Харварт диплома има . Сега е модерно от там диплома да си купиш.
31.
Дамаджана пикчърс
08.06.2022 22:15:47
5
13
Ти първо кажи на хората твоите имения за милиони как си ги придобил с чиновническата си заплата, пък после давай присъди на другите! Защото положението сега е: Крадецът вика: Дръжте крадеца!
30.
Nikito
08.06.2022 22:07:33
5
13
Рашков комунист такъв ти едно време като прислужваше при бай Тошо отиде ли да кажеш "те парите за това са източени от кухи фирми???" Като са кухи нали има някой министър или шеф на министерство дет си е сложил подписа да се преведат парите на тия "кухи фирми"? Ами същия тоя дето имаш документите с подписите като например шефа на Пътна Инфраструктура погледна ли му имотите до 10то коляно и да го окошариш или само "те през кухи фирми са крали" да де ама кой се е разписал да им нареди държавните милиарди под ножа.
29.
Nikito
08.06.2022 21:51:26
2
12
До 27... какъв съд като те са толкова некадърни че не могат да докарат доказателства за досъдебно производство. Храним хиляди в специални службици с камара привилегии и резултата е пълна нула. Тонове документи за извършени престъпления с евросредства, къщи за тъщи на 200 човека документирани с карта и бенефициентите по програмата...нямаме вика ресурса да съберем доказателатва....значи 5 журналиста в тая държава могат а вие дет имате служби с хиляди хрантутници и достъп до най-секретни документи и чужди разузнавания не можете. Рашков направо не знам кой те сложи на тоя пост и защо ги дрънкаш тия глупости вече станахте не само смешни а и трагично некадърни.
28.
От Битоля ви пиша
08.06.2022 21:46:38
1
10
ГЕРБ СА ВИНОВНИ.
ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА, ТЪКМО БЯХМЕ МЛЪКНАЛИ.
Обаче не.... Ц... Няма как да стане. Няма да ви убеждавам сами ще видите пък ако искате и 500 минуса да ми сложите. Ай наздраве със ракия налях си я от дамаджаната ;)
27.
Ами
08.06.2022 21:31:26
5
13
Щом са крали,какво дирят навън?
Докажете го в съда и толкова.
Другото е бля бля.
26.
Nikito
08.06.2022 21:30:46
1
14
Слушай сега Рашков, хвани се само за един единствен случай примерно бившия шеф на ББР Мавродиев - вземи всички документи по всички служби дет си им началник свързани с него и всичките му роднини и приятели до 10то коляно. Прати тия хрантутници от ДАНС дет им плащаме заплати да пърдят по цял ден да го следят денонощно къде ходи, къде спи, всички банкови сметки, движение на парите последните 20 години....уж си старата комунистическа школа а за 5 стотинки работа не можеш да свършиш! Понеже сте толкова некадърни поне използвай информацията от разследващата журналистика като бивола примерно дето имат повече документи по тоя случай отколкото вие сте показали за цялото правителство на ББ. Ама вие сериозно сте много много некадърни! Тез всички хрантутници от ДАНС, разузнаването и специалните служби не знам защо ги държите тия?
25.
тролсупърб
08.06.2022 21:30:44
8
5
Уааааау хомо герберус вече обитават съвсем отделна планета. Колко бил дълга и къде били 10те милиарда - ей швестери влизате на сайта на фин министерство и главата ви омеква щото всяка стинка е нанесена с 1 милион подробности. Друг някакъв съветва хората да гледат скай нюз - абееее зомбиран Рупърт Мърдок ли ти е еталон за истина? По-добре да лъхам разредител, отколкото да ме информира оня мизантроп, вярно ще загладя мозъка по-бавно, ама поне ще съм в добро настроение, а не обзет от безпочвен страх и параноя. Третите са най-скучни, просто спекулират с имотите на Рашко, за които няма как никой да има инфо докато той е министър на МВР. И не идиоти, не е защото като министър може да смачка всякакви проверки, а защото като министър имотното му състояние е тайна по закон. Вие честно ли си представяте за нормално всеки да може да провери адреса на топ ченгето? Сменяйте дрогата, не ви понася, препоръчвам Алое Вера и повече валиум. Нека ви покажа как се прай класно тролене-наистина да си заслужи крадените пари.
Трол: Аз мисля, че има една криза, за която никой не говори, а тя е хуманитарна, не по-малко от войните. Искам да обърна вниманието на обществото към нечовешките трудности, с които всеки ден се бори Владислав Горанов. Мъката е неописуема - Г-н Горанов, дългогодишен публичен служител с безупречна биография е БЕЗДОМЕН. Институциите тотално са обърнали гръб на страданието и безизходицата сполетяла министър Горанов, най-успешният финансов министър за всички времена според експерти на хонорар. Въпреки огромните институционални пречки, група будни юридически граждани от тропиците организират дарителска кампания, за да може един достоен човек и доказан професионалист да намери сигурност и уют в собствен дом. Включи се и ти, като изпратиш смс с текст #хоумфорвлади на номер +359123.

Флагман не падам под 3 хилки месечно имате ми айпито очаквам офертата ви.
24.
Nikito
08.06.2022 21:20:00
4
18
Приказва дамаджаната някакви неща дето няма грам доказателства само едни празни приказки. Като нямате толкова уж голям ресурс макар че има хиляди назначени в ДАНС спецполиция, и какви ли не звена към това МВР дето само искате повишаване на заплатите се хванете за един единствен случай на корупция и го докарайте до края до затвора. Уж почнахте с Бойко а се оказа че само пушилка вдигате и станахте смешни. Влади Горанов и него какво го направихте? А пиарката на Бойко с палата да не я вкарахте в затвора? Да питам ли за Мавродиев шефа на ББР със заплата 60 бона на месец като държавен служител? За сега един от тия не сте докарали в съда на дело а не до присъда!!! Какви снимки ще покзаваш смешник? Нали ръководиш всички служби всички секретни документи можеш да изискаш. Това вика е продължаваме промяната....коя точно промяна виждаме?
23.
Звездите ми говорят
08.06.2022 20:52:22
7
15
Като за финал на днешния ден, АФЕРА сега ще ви поднесе още три новини, които ще се случат:
Първо, утре МВР ще обяви рокади в службите! Ще има кадрови смени на ръководните места на службите!
Малко по-нататък /все още е рано, даваме информацията в аванс, пу, да не е уроки!/ ще бъдат предприети действия за арест на финансовия министър Асен Василев.
И последно за днес: 28 юни – правителството пада.
Видов ден подрани!
22.
на Дамаджаната не му излизат 1 милион лева в имоти
08.06.2022 20:33:22
9
26
Целта е Рашков спешно да „смачка“ проверката срещу себе си в КПКОНПИ, която е открила смущаващи несъотвествия в имотите и доходите на милионера-вътрешен министър, съобщиха пред Breaking.bg информирани. Както е известно от имотните му декларациии бившият комунистически следовател, работил цял живот държавна работа има 22 недвижими имота или части от тях.
21.
Pomorie
08.06.2022 20:23:29
1
8
Shemata se znae ......
20.
00
08.06.2022 19:16:29
6
18
обсебен си от Бойко Борисов, все не искаш да почнеш с Нинова
19.
дебили бургас
08.06.2022 19:16:27
15
27
Бясното куче Рашков пак скъса синджира, лае и плюе бяс!
Абе Рашков кажи къде са 850 млн лв депозит в БНБ за магистрала Хемус които беше оставел ББойко? Как с Комитова и Кокорча ги опапахте и стинка не остана!
18.
Раше,
08.06.2022 19:08:14
10
23
Ти по-добре кажи къде потънаха милиардите от заеми на новото правителство. Стана на Крадеца вика:Дръжте крадеца! А ти що не си кажеш откъде толкова имоти у държавен служител. На жена ти на година имение ли й беше заплатата? Толкова имотен нотариус не е имало досега.
17.
h
08.06.2022 18:59:13
24
14
Троловете на ГЕРБ -ДПС се включват
на макс, щом стане дума за кражбите гербави. :)))
16.
Поморие
08.06.2022 18:48:00
8
9
Дебелосереца, като невидял направи 1000 бани в Поморие и селата....
15.
Jghh
08.06.2022 18:38:22
6
21
Кражбите (промяната) продължават
14.
Pomorie ???
08.06.2022 18:10:19
0
10
Там си продължават по стария ред.
" Работката си върви без проблеми"
:):)
13.
Чешки художник
08.06.2022 18:04:24
8
28
Бих посътветвал най-искрено и без никакви задни мисли всички млади хора, а и не толкова млади, които знаят чужд език и искат да живеят нормално, като под нормално нямам предвид само финансовата част, а изобщо като правова и нормална среда, да си взимат партакешите и да се омитат от тази прокълната територия. Красива, но прокълната територия с мегаголяма ножица между ония с парите и обикновения човек. Това не е нормално. Не оставайте тука и не плащайте данъци тука. Тва е. Който има нещо между ушите ще ме разбере.
12.
До 8
08.06.2022 18:01:48
2
32
Не е нужно да четеш статиите на Флагман,които така или иначе в 99% от случаите са copy/paste.Гледаш колко е бил външния ни дълг преди две години и колко е сега,и колкото и да си прост,ще събереш 2+2 :) А що се отнася за статии,ами Sky news веднага щом Асен Окото стана финансов министър,написаха статия и се чудеха как българите си избраха финансов министър който Англия съди за финансови измами!
11.
Хм
08.06.2022 18:01:14
23
11
Тук Рашков е прав,но няма как да се докаже,защото документално са чисти.Законите са ни такива с 1000 врътки
10.
Pomorie
08.06.2022 18:00:01
0
12
Къде стигнахте с Поморие?
9.
Хххх
08.06.2022 17:55:25
5
35
Над година анализи и разследвания,доказателства,никакви! Над 15 милиарда изтеглени от ПП,никой незнае къде са! Едни празни обещания и нищо свършено,ама нищо,тотална 0 Хайде събирайте и кой от къде е,микерета!
8.
.
08.06.2022 17:51:10
16
7
ДО 7 АБЕ ИДИОТ ВЗЕМИ ТА РОЧЕТИ ЕДНА ИСТИНСКА СТАТИЯ """ИЗВЪНРЕДНО ::Уплашени от съдебно преследване политици в преврат срещу власта"" Та ФЛАГМАН БАЯ """ЗАХЛЕБИ""" ОТ ПОРЪЧКОВИ САТИИ И КОМЕНТАРИ ПОД ТЯХ !!!!!!!!ХАХАХА ВНИМАВАЙТЕ КАКТО СТЕ ЗЕЙНАЛИ ДА НЕ СЕ ЗАДАВИТЕ БЕ !!!!!!!
7.
Аза
08.06.2022 17:38:46
11
41
Само слушаме бла бла обвинения от 1 година. Факти няма. Доказателства - в главата му на шише ракия. В съда не важат. За година и половина - милиарди изчезнали и милиарди външен дълг. Ама ракия бол - наздраве, български народе. Честита ти промяна. И милиарди заеми на гърба ти за плащане. Да са живи и здрави внуците ни.
6.
.
08.06.2022 17:37:55
18
7
ДО 4 МИ КАК ШИ РАЗБЕРЕШ КАТО СИ ИДИОТ??????????????И ЛОВЕЧЕТО БЪЛГЪРИ СА КАТО ТЕБЕ ЩОТО Е ВАЖНО И ТЕ ДА СА В ТЯХНАТА МАЛКА ""ДАЛАВЕРКА""!!!!!!!!!!ХА ИДИОТО СОРЕД ТЕБ ЩОМ НЯМА ПРОМЯНА ДА ГИ ВЪРНЕМ ГЕПИ НА ВЛАСТ ДЕТО ВИ ПЛАЩАТ ДА МАНИПУЛИРАТЕ ЛЪЖИТЕ ОСТАНАЛИТЕ ИДИОТИ ???????????ХАХАХА
5.
Warrior
08.06.2022 17:31:58
7
26
Вшишки мъ жнаят, аш шъм дамажан чащков и шега пошвъм да гоня прештъпнишите на пет ръкийки.
4.
Аз ли не разбрах?
08.06.2022 17:14:59
7
53
Няма оправия България!Едно и също слушам,милиони,милиарди откраднати и??????Колко трябва да чакаме да разкриете поне ЕДИН който да е откраднал дори една туба с нафта от машина която изгражда магистрала,път,пътека или каквото и да било.Само анализират,изчисляват,пресмятат и накрая ......НИЩО.Ебати и ПРОМЯНАТА!!!!Няма,Кога,Колко,Къде и Защо всичко друго е Ала Бала!!!
3.
20 кенефа
08.06.2022 17:12:15
7
50
Твоите кенефи ли визираш бе боклук долен?
2.
???
08.06.2022 17:10:37
18
55
Пиянка къде са милиардите. 10 милиарда за 10 дни, преди това 2 милиарда за зърно. и още 4 милиарда от енергетиката взехте. Къде са парите?
1.
Малиии
08.06.2022 17:05:36
27
50
Абе буклук, кажи къде са милиардите които птрошихте, не ми говори за имения и палати!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори