×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС


Извънредно! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС
Предсрочно от заседанието излязоха вицепремиерът Гроздан Караджов, външният министър Теодора Генчовска и спортният министър Радостин Василев
Тема в развитие
Вицепремиерът Гроздан Караджов след оставката: Всичко, което ви казаха вчера, е лъжа Финансовото министерство показа за какво са похарчени 9 млрд. лева за 9 дни Политолог вещае мрачно бъдеще за партията на Слави Първа министерска оставка! Гроздан Караджов напуска правителството Хамид Хамид: На Кирчо Лъжеца и Асен Крадеца кабинет да подкрепяме, вие шегувате ли се? "Продължаваме промяната" иска вот на доверие? Разчита на 12 гласа на разума Изборите неизбежни? „Има такъв народ“ бие шута и на „промяната“, и на ГЕРБ Борис Ячев: Приключихме с промяната! Парите ги събраха – парите ги разделиха Земеделският министър: Българите ще имат храна на достъпна цена, ако няма избори и хаос Лидерите от Тройната коалиция единни: Няма да допуснат България да влезе в спирала от избори Гроздан Караджов: Кирил Петков излъга, за да спаси кабинета БСП остава във властта, защото изборите означават хаос и задълбочаване на кризата Премиерът с нов удар по Слави: ИТН са влезли в политиката заради обществените поръчки Ще падне ли правителството? Рашков: С пари за магистрали се строят имения Какви са вариантите за кабинета след бомбата на Слави Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството Слави Трифонов: Изтеглям министрите от коалицията и слагам край на тази агония Извънредно! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС
виж още
скрий
08 Юни 2022, Сряда, 12:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Те не са останали доволни от финалния вариант на бюджета

Разцепление в управляващата коалиция за първи път. Министрите от "Има такъв народ" напуснаха редовното заседание на Министерски съвет, където се очакваше да се приеме актуализацията на бюджета, съобщава Епицентър. По неофициална информация става въпрос за спор именно за преизчисляването на средствата на държавата.

Предсрочно от заседанието излязоха вицепремиерът Гроздан Караджов, външният министър Теодора Генчовска и спортният министър Радостин Василев.

Четвъртият министър от квотата на ИТН – на енергетиката Александър Николова, не е присъствал на заседанието. Неговият заместник е останал.

По неофициална информация причината е, че те не са останали доволни от финалния вариант на бюджета.

Първо Теодора Генчовска настояла за пари за увеличение на заплатите на служителите във Външно, а след това и Караджов поискал пари за важни пътни проекти.

И на двете искания било отказано от вицепремиера Асен Василев и министър-председателя Кирил Петков.

Тримата поискали и актуализацията на бюджета да не се обсъжда от правителството преди да бъде одобрена от Коалиционния съвет, който е насрочен за тази вечер.

В момента министрите на ИТН са на среща с парламентарната група, за да обсъдят по-нататъшните си действия и евентуалното им оставане в коалицията и в правителството.

Станислав Балабанов от ИТН заяви неформално пред журналистите, че на този етап няма да коментира официално, преди да има решение и отговор. Неофициално сподели, че в бюджета няма никакви средства за пътища и е поднесен под масата. 

Припомняме, че в неделя депутатът от "Има такъв народ" и председател на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански заяви, че "нито една идея на "Има такъв народ“ не е реализирана в актуализацията на бюджета така, както е предложена".

"Може би някой ще каже, че идеята за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на хляб и хлебни продукти е наша, но нашата мярка не спира по този начин. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че отделните елементи, участници в ценообразуването на хляба и хлебните продукти са по-важни и беше нормално експертите между коалицията и Министерство на финансите да седнат и да уточнят обхвата и начина, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички", подчерта той.

Каримански заяви още, че не е видял в бюджета да има предвидена компенсация за цените на тока за бизнеса: "Най-вероятно ако Министерство на финансите, изобщо колегите от Министерски съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, но не мога да кажа със сигурност".




8
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
Номер 2 и 3 е
08.06.2022 14:45:05
0
10
Неграмотен пияндурник и чекиджия.
7.
Следващите идиоти са готови
08.06.2022 13:34:40
1
15
Предизвестено министрите на „Има такъв народ“ напуснаха днешното редовно заседание на МС, заради актуализацията на бюджета. Ходът не е изненада, още повече, че в средите на ДПС още преди седмица вече категорично беше ясно, че правителството виси на косъм – едно, заради бюджета, и второ – заради Македония.

Знакът, който дават хората на Слави, които никога не правят нищо случайно, а с предварителна заготовка, е логично продължение на процесите, които са вече ясни зад кулисите на Властта.
В Президенството също са категорично наясно, че до месец юли правителството е аут. Гафовете на правителството били минали всякакви граници.
6.
Итн
08.06.2022 13:30:36
3
11
Вашите партии като са холяма работа защо се връщат субсидията, а коцето даже си купи и къща
5.
Правителството пада юли 2022
08.06.2022 13:30:32
3
13
Схема като за последно за оцеляване на правителството.
Тя включва, ако министрите на ИТН напуснат властта, да бъдат предложени кадрови смени в кабинета. Тези кадрови смени трябва да бъдат одобрени от парламента, заради което Асен Василев прави договорки с „Възраждане“ – да ги подкрепят „в името на националния интерес“.
Схемата измислена от Кокорчо е досущ същата както при избора на шеф на БНБ.
Тогава „Възраждане“ е ключът останалият единствен кандидат за поста шеф на БНБ – Любомир Каримански от ИТН да не поеме поста. И не става, като не му стигат два гласа.
Кой взе 3 милиона и половина на ръка тогава и изпълни щението на Простото Киро и Кокорчо?
Сега, ако замисленото от Асен Василев се осъществи, кой ПАК ще лапне 10 или 20 милиона, за да закрепи с гласуване промени в кабинета?
Сещайте се сами! И не вярвайте на всеки, който реве „Да живей България!“!
4.
абе
08.06.2022 13:02:37
13
20
Тия бездарници от ИТН за какви се имат големи дрис..льовци. На следващите избори няма да припарят до парламента.
3.
XX
08.06.2022 13:02:20
26
11
В следващото НС, Възраждане утроява броя на депутатите си!
ПП. Сегашната коалиция затова и стои, защото изпълнява поръчката на Мустафата да не им дават този шанс.
2.
XX
08.06.2022 12:59:36
20
10
Че за какво са ви компенсации?! Яжте евроатлантическа интеграция и западна ориентация. Нали за това гласувахте?
1.
Дано
08.06.2022 12:29:34
29
30
да не се връщат повече!
итн е патерица на дпс и проводник на руските интереси.
В следващото Народно Събрание, се надявам да не ги видим, както и предателите от възраждане!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори