×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Развързаха ръцете на НАТО да струпва военни сили в Източна Европа


30 Май 2022, Понеделник, 13:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Москва направи невалиден основополагащият акт за отношенията между НАТО и Русия, подписан преди 25 години, обяви Мирча Джоана

Зам.-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви, че в контекста на руското нашествие в Украйна алиансът вече не трябва да бъде ограничаван от предишните си ангажименти към Москва да не разполага сили в Източна Европа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Основополагащият акт за отношенията между НАТО и Русия, подписан преди 25 години, предвижда мерки за "предотвратяване на всякаква концентрация на конвенционални сили", в това число в Източна и Централна Европа. Но с нападението срещу Украйна и с прекъсването на всякакъв диалог с алианса, самата Русия "направи невалидно съдържанието на Основополагащия акт", заяви Джоана в интервю за АФП, дадено във Вилнюс.

Руснаците "бяха поели там ангажимент да не атакуват съседите си, а именно това правят сега, както и да водят редовни консултации с НАТО, каквото не правят", уточни Джоана. Основополагащият акт "просто не функционира заради Русия", допълни той. По думите му вече нищо не ограничава алианса да укрепи източния си фланг. 

През 2017 г. НАТО разположи многонационални тактически формирования в балтийските страни и Полша за възпиране на Русия, след което изпрати подкрепления след руското нашествие в Украйна в края на февруари. Балтийските държави искат по-голямо присъствие на НАТО и по-конкретно формирането на бригади на мястото на по-малобройните тактически формирования.

Министрите на отбраната на НАТО ще се съберат в средата на юни да обсъдят този въпрос, а ръководителите на алианса ще вземат решение на срещата на върха в Мадрид в края на същия месец. 


В категории: Войната в Украйна


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
До 11
31.05.2022 07:32:12
0
1
То и 500 години под османска окупация животът в българските земи “си вървеше”... Даже е било разрешено да се строят църкви! Сига, разбира се, да не са по-високи от турчин на кон. Представяш ли си как би изглеждала една “църква” висока 3 м.?! Имаче сме имали права и “живота си е вървял”!
11.
До 9
30.05.2022 23:06:34
1
0
Тъй, тъй, то и в Мариупол нещата се бяха закучили, но след като измъкнаха глутниците кучета от дупките им , нещата потръгнаха !
Даже и търговски кораби вече влизат и излизат от пристанището и живота си върви, така да се каже !
10.
Абе Бургазлията
30.05.2022 23:02:25
1
0
не ни излагай с фантастиките си...
Ами че те, самите украинци , пък и НАТО си признаха, че в Украйна има бая лаборатории, само че (според тях) те не били за оръжия , ами за торове за селското стопанство!
Ако искаш ти им вземай твърденията за на сериозно!
И да, ако ние се окажем следващите, пак НАТО ще е виновен, защото той чрез Кирчо ни тика напред да обираме куршумите, както изтикаха и Украйна !
Толкова ли е трудно да го разберете това елементарно нещо?
9.
Въй
30.05.2022 17:57:56
2
2
Българските россияни да си гледат обсадата на Лисичанск, че се закучи нещо. НАТО не ви е работа да обсъждате.
8.
Бургазлия
30.05.2022 16:47:17
4
4
Някой изобщо чел ли е текста на договора, защото това което Русия тръби не е точно така -> всеки да прочете текста.

Разбира се обяснението на Възраждане с тези "биолаборатории" които никой не е виждал, които според тях сега се строят и в България, която си е като Руска република като цяло, само че в Нато и ЕС, не трябва да се взима на сериозно.

Ако Украинците не бяха дали такъв отпор сигурно и ние щяхме да сме следващите -> ако трябваше да избират някои от ЕС, едва ли щеше да е Румъния. Тогава пак ли НАТО щеше да бъде виновен? Я прочетете малко фактите, документите и след това говорете художествени измислици...
7.
Че
30.05.2022 14:39:55
8
13
НАТО кога са спирали да струпват войски в Европа и да я готвят за пушечно месо , та сега им били развързали ръцете да го правят?
6.
Дернев
30.05.2022 14:37:25
6
12
НАТО е САЩ. те не са идиоти, защото си гонят интересите, в които обединена Европа не е. Идиотите сме европейците, че не си гледаме нашите, а помагаме за американските. Същото ще поискат и срещу Китай. Франция и Германия вече не са лидери на Европа, а гробокопачите й. НАТО вън от Европа. Обединена Европа на СЕЩ и Русия/ОНД е нашете и на света спасение.
5.
Абе
30.05.2022 14:37:12
6
13
Той и Зеленски обяви на 16 февруари тази година за невалиден Меморандума от Будапеща 1994 г.за "неядрена Украйна"и една седмица след това си изпроси войната, да видим сега тези какво ще си изпросят?
4.
Ето на това
30.05.2022 14:31:04
4
11
му се казва дипломатически майсторлък на натовец !
Да обърнеш майсторски и да размениш местата на последствието и причината !
3.
Дo 1
30.05.2022 14:27:14
10
9
Въпреки възторженото ти цвилене, Финландия и Швеция скоро няма да помиришат НАТО, защото пък Турция ще излезе от НАТО !
Колкото до Молдова и Грузия и те има да почакат доста, тях пък НАТО не ги иска!
Украйна може и да влезе, поне това, което ще остане в нея и там може да се опитат да изградят бази на НАТО, които Русия веднага ще удари !
Те , западняците имат повече акъл от теб и знаят , че това ще доведе до Трета световна !
Ти новини не четеш ли?
2.
Тези от НАТО
30.05.2022 14:22:30
10
16
идиоти ли са или нас се опитват да изкарат идиоти ?!
Ами нали точно затова Русия изрева ...
Заради струпването на все повече "конвенционални сили" на НАТО в Централна и Източна Европа !
1.
Успехите на Путин
30.05.2022 13:54:38
14
13
1. Вкара Финландия и Швеция в НАТО;
2. Ще вкара Украина, Молдова и Грузия в НАТО.
3. Ще се изградят бази на НАТО близо до границите на Русия.

След тези постижения може да си прибере вече войниците от Украина. Там нищо няма да получи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори