×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шокиращо: Шофьор получи 8 снимки за 900 лв. от изхода на Бургас, 50 или 80 км/ч е ограничението там?


Шокиращо: Шофьор получи 8 снимки за 900 лв. от изхода на Бургас, 50 или 80 км/ч е ограничението там?
Според Стоян Недев знаците на пътя за кв. Ветрен не са поставени правилно и заблуждават шофьорите, до магазин Егло ограничението било 50 км/ч, глобили го на метри от следващата табела
09 Май 2022, Понеделник, 18:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Разбрах за нарушенията едва когато отидох да си подновя международния паспорт, със сигурност ще има много други, попаднали в капана, алармира Стоян Недев

Бургаски шофьор получи 8 акта за превишена скорост на стойност 900 лв. от едно и също място в рамките на няколко дни. Става въпрос за изхода на града в посока АМ „Тракия“ и кв. Ветрен. Снимали са го малко след отбивката за Пети километър, пред магазина за осветителни тела „Егло“, точно преди знака за ограничение 80 км/ч., като позволената скорост там е 50 км/ч. 

Стоян Недев потърси Флагман.бг, за да алармира за проблема, тъй като, според него, участъкът е много заблуждаващ. 

„Преди известно време отидох да подам документи за смяна на международен паспорт. Служителите в паспортната ми казаха, че имам неплатени глоби. Помислих си, че е нещо дребно, но изпаднах в шок, след като разбрах, че имам цели 8 акта за над 900 лева. Снимали са ме през месеците декември и януари, през няколко дни, без дори да осъзная, че съм в нарушение. Обикновено шофьор като види 80 км/ч и настъпва. Явно катаджиите са поставили тринога точно преди знака и в момента, в който ускоряваш, те те снимат.  Изненадах се като разбрах, че до там ограничението е 50 км/ч“, обясни Стоян Недев.

Бургазлията уточни, че знак за 50 км/ч има, монтиран е непосредствено след кръговото на магазин „Метро“. Под него има допълнителна табела Т2, указваща, че дължината на ограничението е 1300 метра. Според Недев обаче това е доста объркващо за шофьорите. Самият той живеел в Банево, всеки ден пътувал по този път, но не знаел точно докъде важи ограничението. 

С 30-те процента отстъпка Стоян Недев е платил 630 лева за всичките глоби от изхода на Бургас

„Знаците трябва да важат до следващата пресечка. Тоест ограничението от 50 км/ч би трябвало да е до входа на Пети километър. Това го потвърди дори и единият от полицаите, които ми връчиха актовете. Те ми признаха, че за тях също мястото е заблуждаващо и не съм първият, който е сниман там. Дори ми се оправдаха, че от МВР не са виновни, а да си търся правата в Агенция „Пътна инфраструктура“, пътят е републикански и за него отговаряла АПИ”, каза още шофьорът. 

Той недоумява защо след отбивката на Пети километър няма още един знак за 50 км/ч. По този начин шофьорите ще знаят колко е ограничението до следващата табела от 80 км/ч, смята бургазлията.

„Другият въпрос, на който търся отговор, е дали този участък от Бургас до кв. Ветрен се води води градски или извънградски. Защото не става ясно, тъй като има таблела "Пети километър", което подсказва, че си извънградски. Според полицаите се води градски, тъй като свързва Бургас с кварталите Ветрен и Банево. По този път през летните месеци на ден минават хиляди туристи. Те откъде да знаят кое трасе кои населени места свързва и как да разберат колко е ограничението? Няма ясни правила и институциите се възползват от това, за да може да пишат глоби в несвяст. АПИ, КАТ, Община трябва да работят за улеснение на гражданите, а не да е обратното. Аз сега съм една заплата назад, защото някой не си е свършил работата. Стриктен шофьор съм, когато има правила, ги спазвам, но тук не ги знам“, казва Недев и допълва, че много шофьори като него ще разберат впоследствие, че са снимани: „Дайте гласност на проблема, ще видите колко ваши читатели ще са пострадали“.

Според него решението е да се поставят правилните знаци на точните места, за да може шофьорите да не се заблудят. 

Проверка на Флагман.бг показа, че действително на изхода на Бургас знакът е ограничение до 50 км/ч. Дължината до следващата табела, указваща 80 км/ч е точно 1300 метра, колкото показва и допълнителната табела.

Точно след кръговото на Метро в посока Ветрен е поставен знак за ограничение до 50 км/ч и допълнителна табела за дължината на ограничението. Точно 1300 метра е до следващия знак
На отбивката за Пети километър няма друг знак

 


В категории: Бургас


81
Коментара по темата
81.
Кънчо
11.05.2022 15:58:01
3
3
А можеше просто дясната лента да е с ограничение 70 км/ч, а лявата 50 км/ч.
Ама защо да ни е хубаво, като в прогнилия Запад.
80.
Kurti
11.05.2022 15:53:06
2
3
Някой знае ли какво ше стане, ако човека не плати глобата? КАТ как ще ги събере?
Чувал съм, че ги дават за събиране в НАП. А НАП какви действия предпиема. За един прЕАтел питам
79.
Нивалдо
11.05.2022 10:47:46
2
4
На същото място на 11 октомври, ме снимаха със скорост 113км/h, като аз си мислех че там ограничението е 90км/h понеже излизаме от градът и пътя е двулентов. Глобиха ме 800 лв и ме лишиха 3 месеца от право да управлявам МПС. За мен тези ограничения ще е полезно да се разгледат от АПИ, и да се променят нещата, понеже на дали съм единствения който е изгорял на този учатък.
78.
уейзър
11.05.2022 07:39:03
1
15
Ползвайте приложението за смартфон WAZE и докладвайте за опасни камери. Идеята е само да пълнят бюджета, да виждате да са намалели жертвите по пътищата след толкова години камери...
77.
Дааа
10.05.2022 20:11:59
4
11
В цялата страна има табели за "Край насело място", само в 'най-добрия град за живеене" липсват такива табели. Хващам се на бас, че тази отбивка към този магазин дори не е законна, ако се разровим из документите. Следва края на разклона за ткзс-то да е край на населеното място, ако не се брои незаконния вход към еглото.


Същото е и с отбивката за Джъмбо - следващата бъдеща хранилка. Като няма ускорителна лента за какво има излаз, да го затватят, колите от джъмбо да минават за магазина и през моста за Лукойл или пред него да се включват движението за Бургас и София, но не, ще ограничм на 60 км/ч да папкат куките.

Кой малоумник по дяволите измисли тези 9 (девет) кръгови от Бургас до Слънчев бряг, а за първия светофар с малоумната маркировка за НеСеБара дори няма да коментирам.
76.
Мм333
10.05.2022 19:20:36
2
7
Много хора тук се направиха на разбиратели ,цитират членове ,алинеи ,но не са прави.Това с табелата указваща, колко метра важи знака е абсолютна простотия.И сега като видя ,че има указваща табела 1300м ,трябва да спра с автомобила,да си запища километража ,да извадя Елката ,да сметна до къде ще важи и пак тръгвам и не гледам пъта и останалите участници в движението, а гледам съсредоточено километража да не би да увелича скоростта по-рано.Такава простотия няма никъде.А тези дето обиждате колегите ,че не знаят правилника ,да знаене ,че ако прочетеш един член от някой закон не те прави умен.Просто те прави човек който знае члена ,но след като сте го прочели,а не когато сте били в ситуацията ,тогава съм сигурен ,че не сте знаели кой е члена.
75.
ШИфЕорчета ФОнчовци БЪргас.
10.05.2022 19:05:45
2
1
До Бай Хой -74-отговор ти го каза за пореден път отговора,ама ти очевидно си невменяем неадекватник и няма смисъл да ти се обръща повече внимание.На теб и на такива като теб просто трябва по най-бързия начин да ви се отнемат книжките. Негодни сте за път,а и жените знаят по-добре законите от вас.И като толкова много ревете изтръгнете един-2 знака от тия за ограничение до 50 км/ч от многото неадекватни, разположени на пътя за Поморие налейте им по една кофа цимент и си ги сложете където мислите,че ще можете да спасите света.Сигурен съм на 100% ,че нарушителите няма да секнат,просто зашото е много трудно,когато си тъп и добре че лично не съм го изпитвал на гърба си.Агонията ви е бая тежка.
74.
За Бай хой
10.05.2022 14:40:15
1
2
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:
Населено място:
Извън населено място:
Автомагистрала:
Скоростен път:
Категория А:
50
80
100
90
Категория В:
50
90
140
120
Категории С, D:
50
80
100
90
Категории В+Е, С+Е, D+Е:
50
70
100
90
Категории Т:
50
50
-
-
Категория М:
45
45
-
-
Самоходни машини:
40
40
-
-
(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.
73.
Бай хой
10.05.2022 09:52:09
0
10
ЗДП , за тъпаните по-долу пак повтарям, който се разпознае да се обиди.
Закон за движение по пътищата ,Чл. 50. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.
Знакът за ограничението важи до първото кръстовище или отбивка. Има поставена табела 1300м под знака, поставена с една цел-хранилка за катаджии, трябва да има поставени знаци за ограничение и за включващите се в платното от Лукойл и 5 км. Такива знаци липсват, следователно вероятността да падне при обжалване акта е огромна.
Мушмула писал с главни букви в едно и също изречение се самоопровергава. Хем било ограничението 50 км, хем 80. Това, че си в град не ти прави автоматично ограничението 50км. Има скоростни пътища в градовете, дори и магистрали. Който е пътувал по света, знае за какво иде реч. Та ограничението е толкова, колкото е на знака! В случая са спестили поставянето на знаци на гореизброените места, предполагам с цел.
72.
Дрон
10.05.2022 09:40:05
0
19
Вместо да контролират автомобилния транспорт , да помагат на водачите с адекватни намеси при затръствания , ограничаване на сучайни препядтствия на пътното платно , с неправилно паркирали МПС ( пълно е с паркирани по кръстовища в малките улички на Бургас) и с ред още подпомагащи безопасното движение дейности , те устройват засади - касички или се крият като шумкари в драгите или между блоковете в комплексите. Полицая трябва да служи на обществото , а не като се огащи в униформата да се държи така , сякаш обществото му е длъжно.
71.
Кондйо
10.05.2022 09:32:31
0
5
Преди време на това се казваше рекет сега полицейщина-отговора на полицая знаем ама си траем тук вече трябва да хвърчат пагони
70.
lep
10.05.2022 08:55:38
12
3
Незнанието не е оправдание. Аз много рядко минавам от там, обаче си карам с 50 и след отбивката за 5-ти км. Да не говорим, че и на Jumbo намалиха скоростта. А пък за човек пътуващ ежедневно по този маршрут са му малко тези глоби.
69.
До 68
10.05.2022 08:47:13
12
5
Ми разбрали са че си имат работа с неграмотно странджанско говедо и затова са те глобили.....
68.
мошеници полицай
10.05.2022 08:30:51
1
21
Скоро си карам по Одрин до Победа и настигам камионче на чистотата което кара с 10км/ч . Изпреварих го и малко преди надлеза на Арбото отзаде ми се свирка и святка Патрулката на 2ро РПУ.Слизам и ми вилата че съм настъпил основата линия като съм изпреварил камиончето на чистотата и ми пуснаха акт 20лева. и после духнаха с мръсна газ въртяха гуми.Това НЕса полицай а престъпници в униформи !А аз съм шофьор със златен талон
67.
фифо
10.05.2022 08:18:15
0
17
Измекярите ме прецакаха по крайезерна след порт Ойл , там няма никакъв знак до м-бус и ме глобиха 400лева защото съм карал с 80 ,а целия път е с знаци 70 . Там сложили табуретката на отбивка без знак и ми викат тука ограничението е 40 .Това са копелета Внимавайте след порт Ойл в посока запад
66.
Не мога да шофирам
10.05.2022 07:29:04
1
20
Една добра идея за тези, които чакат там на хранилката е да застанат 1300м назад и да броят колко от шофьорите минават правилно през кръговото на изхода на Бургас… 9/10 не спазват лентите, за тях трите ленти в кръговото водят в една лента след това. Не си истински майстор ако не влезеш в Метро от най-лява лента.
65.
Пътни дебили и бавноразвиващи
10.05.2022 07:23:59
7
6
До всички разбиращи професори олигофрени: ГРАДСКОТО ОГРАНИЧЕНИЕ Е 50 КМ. ГРАДСКО ОЗНАЧАВА ДО ТАБЕЛАТА ЗА КРАЙ НА ГРАДА. ОГРАНИЧЕНИЕТО Е 50КМ ОСВЕН АКО ИМА ПОСТАВЕН ДОПЪЛНИТЕЛЕН ЗНАК КАКТО Е НА ОКОЛОВРЪСТНОТО 80КМ ИЛИ НА ДРУГИ ОТСЕЧКИ. ОЛИГОФРЕНИ НА ЩРАБАГ СЪЩО Е 50КМ АКО НЕ ЗНАЕТЕ.
64.
Кольо кварталния
10.05.2022 06:39:35
1
9
Кое не е ясно?Караш с 59 до Егло и СЛЕД като го подминеш вдигаш до 80. Около Джъмбо пак вдигаш леко крака от десния педал и преминаваш с повишено внимание. Модата сега е на входа ,преди кръговото. Новата улица,идваща от "Сърце и мозък" Там заравят кучето тези дни,внимавайте!
63.
Тодор ТЪПОТО -плешивия
10.05.2022 06:31:52
1
2
Това може да съм само аз ,объркали сте ми името ,не случайно прякора ми е Тт съкратено .
62.
Бай хой
10.05.2022 05:54:50
3
6
До 60.
Както писах по-долу, четенето с разбиране ти куца!
Аз проблем с глоби нямам. Карам си колкото е разрешено. Не оспорвам знака с ограничението на скоростта, а липсата на такива на местата за включване. Флагман даже и снимки са прикачили за хейтърите като тебе. Как да го видя този знак, както препоръчваш, като няма такъв на 5км?
61.
до 59
09.05.2022 23:44:12
7
2
Ами проблема ви е ,че си мислите,че "всички правят така" ,"че всеки шофьор като види 80 км на прав път няма да чака да се изравни със знака за да започне да увеличава скоростта." Интересно като "КАТ знаят" що аз нямам фишове,а вие имате ? Защото сте риби и КАТ това и чакат ! Рибки,които дори КАТ са успяли да излъжат и изпържат. Аз на тая ниска проба хитрост никога не се и няма да се вържа,освен докато не загубя личното си уважение и уважението си към парите ми.Ускорявам винаги след такива знаци,защото знам,че не са по-хитри от мен. Болезнено е когато хора,които се пишат тарикати на едро плащат като попчета накрая и висят в КАТ редовно.
60.
до 58
09.05.2022 23:26:53
7
4
Ми докато не видиш знак за край на населено място или такъв,след която ти се разрешава/забранява определена скорост бе,льольо примитивен.След като теб те осемени разплодника се оглеждай все пак и с колко карат другите.Можеш да гледаш и пътни знаци(ако ги познаваш)има ли няма ли. Пък ако ти е толкова трудно ползвай WAZE . Теглиш приложението и реално ще знаеш къде с колко да караш ако щеш и на майка си Райна да си-да не кажеш,че се заяждам само.Дадох ти достатъчно отговори.Но като цяло нямаше да водим тоя аграрен спор,ако сега ти бяха взели книжката,защото щеше да изучиш всики закони и нямаше да задаваш такива невменяеми и неадекватни въпроси.
59.
Какви хора
09.05.2022 23:19:21
0
10
Българина търпи всичко и не само е страхлив и апатичен, но и чака някой да се осмели да си търси правата и да скочи срещу него. Как в възможно да не се знае, на колко места в Бургас може да се кара с 80 км въпреки, че сте в града? Тая тринога си е хранилка за изпълнение на плана за фишове. На влизане в Бургас откъм Варна е следващата глупост. Карате към Бургас с ограничение 50 мах 70 км, в началото на Сарафово навлизате в града и изведнъж виждате знак 80 км т.е. влизайки в града имате право да увеличите скоростта. Малоумщина на всяка крачка. Между другото ограничението от 40 км на метри преди Трапезица и др кръгови е по-високо от ограничението от 30 км на прави пътни участъци в широкия център. КАТ се позиционират на метри пред знака защото знаят, че всеки шофьор, като види 80 км на прав път няма да чака да се изравни със знака за да започне да увеличава скоростта.
58.
Бай хой
09.05.2022 23:03:42
4
9
Мушмул, на тебе четене с разбиране говори ли ти нещо? Наясно ли си къде е табелата с указанието колко важи и къде е разклона за 5ти километър? Как да я види човек, ако се включва от там,от Метро, Лукойл.....?
57.
Хахахаха
09.05.2022 22:54:48
14
4
Този явно е оригинален дебил. При положение, че има ограничение 50 на всичко отгоре има и указателна табела която показва колко е валидно това ограничение и накрая според него важало до табелата 5-ти километър. Хахахахахахахахахахахахахаха
Ако съм на ония чакали от кат ще го лиша от книжка.
56.
Бай хой
09.05.2022 22:42:50
3
15
Чл. 50. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.
А сега, кажете , ако идвам от Апекату, след като съм осеменявал крави цял ден, как според закона да знам, че трябва да карам с 50?
Както писах по- долу, обжалване на актовете и падат в съда!
55.
Лапаница
09.05.2022 22:39:20
3
18
Каква лапачка е тоя знак на 4 ленти път...Хем ДМС си вземат , хем изпълняват нормата. Невероятно важно е пред магазин Егло да караш с 50 , даже може 20 да сложат и да отдаваме чест..
54.
Бари Уайт
09.05.2022 22:31:13
1
25
На мен пък ми е най-хубаво да карам БАВНО с 10-15 км. Ама като видя камера още по БАВНО с около 5 км. почти спирам. Фуражките направо ПОЗЕЛЕНЯВАТ от яд преча им на обектива да снима КЕФ,КЕФ.
53.
До 50
09.05.2022 22:24:12
10
1
"Уйо, аз съм от Полски Тръмбеш, идея си нямам къде започва и къде свършва Боргаз! Ходил съм в Апекату да осеменявам крави и се прибирам за селу. Кажи, аджеба как да знам какво е ограничението? "
М'кат Одиш пишо другия път да осеменяваш крави дай и на бика да осемени тебе да тае** в аграра смешен,барем има някаква полза от тебе,нищо че си от Полски Сърбеж. То за тУй така става сельо.Щото вместо с бостанЯ си тръгнал тука чак с животни да се занимаваш,а това изобщо не е за всеки,да не кажа за почти никой.
А стой си там У ТЪрнуу.Тука голям град,улици,светофари,кръгови-шаУстареЙш рано,за изпростяването няма смисъл да се притесняваш вече.
52.
Всеки ден го пътувам
09.05.2022 22:17:06
1
19
Че е хранилка, хранилка е. Правилата са - за да се спазват . Но и достатъчно адекватни знаци трябва да има.
51.
ШиФЕори БЪргас
09.05.2022 22:11:40
5
7
Като гледам на какви коментари се дават минуси и какви искания имат същите,стигам до извода че 50% от тук коментиращите са мазните ФОнчовци,римляни от боята или и двете и трябваше отдавна да сте с перманентно отнети свидетелства за управление. Кой ви знае на какви дараци и талиги слагате стикери,ваденки,лепенки,спойлери и комични спрямо цената на колата-джанти. Тъжна провинциална картинка със затъмнени стъкла и калашници по броните..Булгар Булгар е работата при повечето.Джама свален ,чалгийката за бавноразвити и наглата исмивка на такива :D Как да знаете колко сте жалки като сте умствено ограничени ? :D За бръкмата с гръмогласно гърне на умиращ двигател чип има, ама за мазъка ви работата е обречена :D
50.
Бай хой
09.05.2022 22:10:36
3
5
До 47:
Уйо, аз съм от Полски Тръмбеш, идея си нямам къде започва и къде свършва Боргаз! Ходил съм в Апекату да осеменявам крави и се прибирам за селу. Кажи, аджеба как да знам какво е ограничението?
49.
Педеруги
09.05.2022 22:10:23
4
10
Всеки грозен дебел катаджия застанал там му пожелавам да не се отърве от ракови болести в цялото семейство
48.
*********
09.05.2022 22:06:18
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
47.
До 43
09.05.2022 21:48:13
9
7
М нали си в града още бе,смешко. С колко искаш да караш докато се движиш в населено място и нямаш табела,според която ти се разрешава по-висока скорост, умен нобелов лауреат ? Или ветрен беше до вчера друг град близо до Бургас ,че толова елементарни неща те объркват ? Мхъ ? 'Ма тЪй шиЙ, такива комични въпроси се задават от хора с книжки от томбола или от под масата..
46.
81
09.05.2022 21:47:45
1
21
Какво очаквате, та в АПИ са само видни дебили. Само във ВиК са по-големи дебили.
45.
Зрител
09.05.2022 21:43:05
4
7
ДО 20 и 21- С Палката на катажията и в кожаните Ви Хаспуси ! Излизаш от АПК как да знаиш ва ?
44.
до 24 -Лай
09.05.2022 21:39:06
9
11
Много на място са си ограниченията на Джъмбо,дори и беше крайно време да бъдат поставени.От отсечката от излизащи от джъмбо почти няма кола без деца в нея.ДЕЦА Г-Н умник. Представи си поредното лято с поредните талази от късочели индивиди ,които в тоя участък се правят ,че преди 3 километра не са видяли табелата за край на магистралата.Точно за тях е това напомняне. Последния път когато намалих точно в този участък от 90 на 60,освен защото трябва,а и защото се канеше да навлезе автомобил от джъмбо в моята лента,аз реших да мина в лявата,за да стане по колегиален процеса и за двама ни-водачите,видях,че в лява лента прелита с поне 90 малоумно същество,което видях в последствие ,возеше и дете на предната седалка,и понеже зад него с голяма скорост се приближи още по-голям примат,първия реши да ми сече пътя и да мине вдясно,но точно тогава чакащия да навлезе откъм джъмбо вече започваше да го прави,тъй като не е очаквал толкова дръзки празнотиквеници- нарушители и макака съответно наби спирачки,защото със скоростта с която беше превишил допустимата такава, щеше да се натресе във вече навлезлия в дясната лента и прецака и моята дистанция...съответно после отново се премести вляво селяка-толкова им е акъла на повечето смешници.Разбира се после беше една кола пред мен на първото кръгово... Та затова са тия ограничения.За повечето от тях съм съгласен,че са измислени,все пак от интелигентни хора.Простите няма как да го разберат. И понеже пътищата ни са пълни с примати ,сме на това положение по смъртност и брой хора с отрязани крайници.Живи и здрави !
43.
Каблешково
09.05.2022 21:23:31
5
26
За умниците,които защитават фуражките:Като изляза от АПК-то към Айтос как да видя,че на Метро имало ограничение тъпи Тъпчовци?
42.
Бай хой
09.05.2022 21:19:49
4
20
По спомени от ЗДП , ограниченията не важаха ли до първото кръстовище? Както писаха по-горе, ако се включваш от 5ти км, как да знаеш какво е? Обжалване на актовете в съда и падат...
41.
Пишлеме
09.05.2022 21:15:51
0
24
Хранилка !!!!!! С колело ако тръгна по бързо ще стигна по този участък !
40.
Хитрата сврака с 2-та крака ;))
09.05.2022 21:14:52
14
6
Много добре си се наиграл.Понеже ти и такива като теб винаги смятат,че са по-хитри и смели от останалите, се налага да преосмислите реалността по трудния начин.Не е по-малко мъжко да спазваш правилата,както правят останалите,сред които има в пъти по-умни и успели в живота хора от теб.Като не са ти ясни правилата за движение, поне не се излагай,а вземи ги научи-учебникът е сред най-елементарните.И другия път като хвърчиш със 100,пресвяткаш и нервничиш като неврастеник ,да си знаеш,че в участъка до ветрен шофьорите все още СЕ движат в НАЙ-УДОБНАТА за тях пътна лента с до 80-85 км/ч(неслучайно ограничението е 80 км/ч) и ако ти пречат,значи пак плачеш за фишове.Същото важи и за участъка след магистралата- посока Бургас. Най-сте ми смешни тия дето хем се взимате за повече от останалите,хем наглеете,хем сте си потенциални убийци и хем квичите на умряло,като се случи ситуация на пътя,която да ви върне в реалността.
39.
До 38
09.05.2022 21:12:19
4
3
Той пътя е бутафорен там даже от цепнатените и тревички са поникнали незнам с каква смелост карат бързо там.
38.
123
09.05.2022 21:07:53
0
20
То и от Бургас до Созопол (и обратно) ограничението е 80 км/ч, но никой не го спазва!
Даже на темпомата като сложиш 80 км/ч и почват да си святкат свиркат и псуват. А там полицаи не се виждат...
37.
?
09.05.2022 21:03:36
0
48
Пътя Сарафово-Поморие ? Знаци с ограничение на скоростта 50,70,50,70,50,70... през пет метра... въобще...
36.
шофьор
09.05.2022 20:50:46
1
41
Прав е човекът. Като отидеш на запад, хората сложили табела над платното с размери 2/4м и се вижда от 1км. При нас боднали едно значе 50см. ,него ли да гладаш или колата до теб сменяща лентата.Белите фуражки това чакат. На входа Бургас-Созопол има ограничение 50 км.заради караулката дето вече я няма.
35.
Michael Schumacher
09.05.2022 20:36:53
14
3
На тез шАфьори какво им казвате - Джигити.
34.
*********
09.05.2022 20:35:24
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
Ивко
09.05.2022 20:30:44
19
5
Ама това, че си тъп не те оправдава.
32.
ШифИора
09.05.2022 20:29:20
1
55
Това там им е хранилката. Ползата за подобряването безопасността на движението, превенцията или пътната безопасност е НУЛЕВА. Просто това е най-лесния начин да се изпълни спуснатия от малоумни началници (Мел Гибсън и сие) план за съставени електронни фишове. Този тиквеник, дето първи се сети да застане с камерата на 10м пред знака 80км, сигурно шефа му го тупа по рамото и го дава за пример на останалите.
31.
Е на тва
09.05.2022 20:27:41
2
60
Не се учудвайте това е поредната "касичка" на милиционерите. Четири лентов път с разделителна мантинела и ограничение 50 това е тъпотия на тъпотиите. Точно пък там не ставали никога катастрофи. И тази глупава табела 5-ти километър, това е от далечното минало когато Бургас свършваше при днешния хотел "Космос" - пра старата лимонадена фабрика. Още повече че отбивката за бившето ТКЗС - така наречен 5-ти км. е локално платно. Няма ли един умен в тази Бургаска община. Така че старите номера от соца си остават, крият се и правят снимки а сме страната с най много милиционери на глава от населението в Европа. И то какви милиционери "образовани", "умни", "внимателни". Не се занимават с това което име работа а се крият по храстите като ......
30.
Въпрос?
09.05.2022 20:26:18
4
56
А защо милиционери са си навряли задниците точно преди знака?
За какво точно вардят там? Да не би майка им да мине с превишена скорост, тичайки към някой мачо?
29.
бандо
09.05.2022 20:13:28
7
48
Това е резултат от врътките на кметя да прикрие обезлюдяването на Бургас с изкуствени села-квартали и така градът уж да порасте от реалните си 120 000 жители на 150 000.

Десетки години този път беше просто магистрала с ограничение 130 км/час, а сега "градски" булевард куче-касичка.
28.
Връщай тифтеря
09.05.2022 20:12:04
21
9
Докато си купувате книжките ще сте все учудени, шокирани, заблуждаващо и т. н. И защо ограничението да важи до табелата 5-ти километър? Аз мисля, че важи до рекламната табела на "Метро".
27.
ЩИЛЯН РУСАНКОВ ГЕНЕВ
09.05.2022 20:09:56
14
5
Кат ни знайти пдп тъй ши е
26.
шофьор
09.05.2022 20:01:00
4
61
Това е българския катаджия, дай му да седи на такава хранилка и да пълни бюджета, а да направи нещо РЕАЛНО за ограничаване на произшествията или да помага за организация на трафика....не го търси !
25.
От 129 до 15
09.05.2022 19:56:05
10
36
"Ами
Ако излизаш от пети километър,как ще знаеш че ограничението е 50 км???"

Като излизаш от пети километър да не излизаш от града? Излизаш от квартал. А градско ако няма знаци скоростта е .......?
24.
Лай
09.05.2022 19:45:25
4
39
Прав е.няма причина да се ограничава скоростта на т.н.скоростен път.
Сега на джъмбо пас се из...ха,с тези знаци.неможе да разреши опасно включване от джъмбо и ...хоп след гоооляма мисъл да налагат 15 знака и 60км.ограничение.
Ами във ветрен 3 сфетофара на 300метра,то в София не е така преминават за 30 мин.,колите работят .страхотни решения по пътна безопасност в бс
23.
Метри, см, мм
09.05.2022 19:43:59
2
32
Добре, че не са сложили под знака в сантиметри. Да видиш как тръгваме с линииките да мерим до къде важи.
Доста неясно място, което по естествен път става хранилка. Дано сложат правилните знаци.
22.
Ползвайте Waze!!!
09.05.2022 19:43:15
0
51
Трябва винаги да се кара внимателно, НО хранилките са държавен рекет и нямат нищо общо с безопасността! Там снима патрулка сутрин! Не се вижда отдалеч,НО я има редовно отбелязана на WAZE!! Ползвайте Waze!!
21.
До потърпевшия
09.05.2022 19:40:37
28
21
След знака 80 можеш да караш с 80 км преди него не можеш точно за това стоят там полицаите но ти си поредния тарикат дето си мислиш че постоянно те лъжат
20.
Спас
09.05.2022 19:35:51
20
25
Населено място бе колеги! Карате с 50 до знак оказващ друга стойност, или край на населеното място. Същото е и с надлеза на Трапезица. Хранилка е, ама и вие не сте чели, когато е трябвало!
19.
Българина
09.05.2022 19:34:48
1
9
ходи = ходих, извинявам се за типото...
18.
Българина
09.05.2022 19:32:54
0
30
Тези дни ходи в Гърция.
НЕ видях нито една тринога!
Полицейските коли си стояха до пунктовете за ТОЛ такси.
17.
Честен човек
09.05.2022 19:28:20
5
56
Защо все трябва някой човечец да изгърми с 1000 лв та да се даде гласност на случая...Има хиляди потърпевши на тази гадна хранилка .. Няма да използвам нецензурни думи,но докога ще си траем такава простотия и наглост от страна на "органите" ??!?
16.
Стоен
09.05.2022 19:23:52
24
8
Стоенчо ибахали та у гъза?Газ ша даваш с комлушкото счупено БМВ ААА плащаи шматарок
15.
Ами
09.05.2022 19:06:42
8
58
Ако излизаш от пети километър,как ще знаеш че ограничението е 50 км???
14.
Хан Курбан
09.05.2022 19:03:44
35
20
Под знака пише 1300 метра. Какво гледа отбивки - мотбивки! И 20 отбивки да има, знакът важи 1300 метра! Не стика, че тъп, ами и нахален!
13.
Един
09.05.2022 18:45:23
4
60
В Германия по магистралите няма ограничение на скростта. Тук ще тръгнем пеш вече. Голяма областен град ще караме с 3. Да стават тапи , да сте изнервени , да гори повече автомобила , да пишат актове.Така се създава изкуствено икономика. Глобите няма да решат проблема с катастрофите. Вижте в Турция как карат също. И са по добри шофьори от нас. Да не казвам, че опрделени автомобили на бизнесмени си минват край камерите със 200. За тях глоби няма.
12.
Бургас
09.05.2022 18:38:38
2
42
Днес триногата беше на обратната посока след кабинката на кат на новия път от болница Сърце и мозък. Внимавайте.
11.
Хахахаха
09.05.2022 18:38:30
25
25
И кое му е заблуждаващото ве градски?Малко кинти са те остъргали, другия път пак.
10.
Шишо бакшишо
09.05.2022 18:34:58
38
22
Ебат* простия шофьор. Ако е заблуждаващо да смени колата с рейса. А не да ми рИве кът жИна тука. По тъпо оправдание не бях чувал.
9.
Vorik
09.05.2022 18:33:05
7
26
Няма ли кой да го отреже този знак, или поне само малката 1300 да се оправят нещата!
8.
Бургазлиия
09.05.2022 18:27:00
5
43
Waze...!!!
7.
Я
09.05.2022 18:25:38
16
38
Е не му ли прави впечатление на умника,че всички там карат с 50,или той е над тези неща.
6.
129
09.05.2022 18:20:26
26
39
И кое е объркващото? След кръстовището на пети километър ако няма знак за скорост продължаваш с 50, понеже си в града! След края на табелата на Бургас си извънградско (90км), в случая тя е на началото на магистрала Тракия (130км), ако пък завиеш за Ветрен, табелата за край на града е след квартала. Този Недев да отвори закона за движение по пътищата, че е забравил някой работи.
5.
Кьосев
09.05.2022 18:17:41
7
52
Това е сложен казус и очаквам групата "шофьори Бургас" да се изходят по въпроса!)))
4.
наблюдател
09.05.2022 18:16:24
6
115
Прав е човекът да е Възмутен! В Бургас има създадени доста "Гнусни хранилки" и тази е една от тях!
3.
Джони
09.05.2022 18:12:22
4
26
Аз карам с обърнат номер в бс
2.
Мерси
09.05.2022 18:08:23
9
28
Олекна ми с моята глоба от 50лв , вече спя спокойно, пфф
1.
шапшал
09.05.2022 18:05:29
73
41
Плащай каун джигит такъв другия път да не ускоряваш на 50 м преди знака тъпан
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори