×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мечокът Бамби да стане слоган на кампанията в Айтос


Мечокът Бамби да стане слоган на кампанията в Айтос
На сесии на общинския съвет Орлов и Врабчев от 2 години рядко си говорят, този кадър е от последната сесия
06 Юли 2011, Сряда, 11:20 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Докато БСП и ГЕРБ се карат екзотично за растения и животни, ДПС кротко превзема властта

Айтоският мечок Бамби, който беше убит след като избяга от зоопарка в края на миналата седмица, придоби мащабна популярност в града и разпали толкова жестока политическа битка, че по достойнство може да се превърне в слоган на предизборната кампания за вота тази есен.

 Вече близо седмица кафявата мечка е повод на два основни лагера да се карат люто и те видимо са се сформирали около БСП и настоящия кмет Евгени Врабчев от една страна и ГЕРБ и лидерът на партията, който е вероятният й кандидат за кмет Даниел Орлов - от друга. Не коментирам как е действала общинската власт в случая с мечока - беглец и дали можеше животното да бъде живо и упоено без да се наруши и за миг спокойствието и сигурността на хората. В случая прави впечатление друго - сериозната политическа вражда, която породи тази тема.

До преди 2 години и половина БСП и ГЕРБ в Айтос бяха партньори, а лидерите им съюзници, хората на Бойко Борисов дори имаха свой заместник кмет в екипа на червения градоначалник Евгени Врабчев. Отношенията между тях обаче изневиделица се сгромолясаха и първата им публична война, в която се отправиха многобройни обвинения и тежки думи беше отново на екзотична тема. Тогава ябълката на раздора не бяха животни, а растителност, а мястото на сблъсъка - отново парк Славеева река, в който се намира и злощастният зоопарк. Символ на разбития съюз на двете партии в общината в края на 2009 година станаха дърветата в парка, които тогава бяха изсичани.

Така се оказва, че за последните 2 години дърветата в Славеева река и мечокът Бамби се превърнаха в двете основни теми, предизвикали оживен политически спор, който беше отразен широко от всякакви медии, включително и национални. Оказва се, че по значимост те дори избутват на заден план сериозните проблеми на Айтос като бъдещето на многопрофилната болница там, което от години не е никак розово, многото проблеми около създаването на Бизнес и индустриален парк, за който отдавна се говори безрезултатно, липсата на голяма международна верига магазини за хранителни стоки в града, синята зона, БКС и много други, които са далеч по-важни, но предизвикват само локални скандалчета по време на сесии и бързо отшумяват, за да послужат след време отново, но пак само на местен терен.

 На този фон енергията, която отприщи мечокът Бамби е далеч по-мощна и показва, че изборите в Айтос ще бъдат трудни и жестоки. Докато се карат БСП и ГЕРБ по този начин на публични трибуни обаче, ДПС мълчи, очевидно стратегически. Защото добре знае, че в Айтос управлява тази партия и явно ще е така, докато БСП и ГЕРБ се карат за растения и животни.


В категории: Айтос


19
Коментара по темата
19.
Буден
07.07.2011 16:46:07
1
17
Ха.Отдавна коментар е предизвиквал така смеха в мен.
Колкото до Първото, Стоян Колев, т.нар "Перлата" е най-открития кандидат, та той е единствения кандидат до момента. Който е и единствения, който не се слави с такава репутация, говори с хората открито и е готов да опровергае каквото и да е.Затова такива коментари са напълно безпочвени и неоснователни.
За Второто, много просто търсил е пушката, защото е прекалено муден.Той, ако не беше, нямаше да се опитва след това да си извлече дивиденти.
Третото - НЕ
Четвъртото, че откога е грешно да се води конкуренция , та това е двигателят, който води съвременният, демократичен свят.
Петото, за едно нещо да съм съгласен с теб.
Шестото, Ех стига заблуди!Деян е добър човек с добро име и по-добре да остане такова.Човек, който не може да контролира собствената си партия, как би могъл да управлява цял град от 30 хиляди души и на всичкото отгоре с 30 общински съветници, от който половината ще са от чужди партии.Не си правете илюзии.
Интересно е този, който се чувства застрашен от Перлата, но и от Господинов, и пуска такива коментари,оценяващи Господинов положително, с които да провокира общественото мнение.
18.
айтозлия майко сливналия
07.07.2011 00:37:41
17
5
Аз имам няколко условия.
Първо ще гласувам за Перлата, ако спре да крие само за себе си циците на Косева, тази принцеса от Люляково. :)))))))
Нека и ние да погледаме малко!
Второ искам да знам къде е било Орлето когато са убивали горкото мече и защо не е връхлетял като един природолюбител над глутницата ловци за да ги уплаши и да се разбягат като пилци.
Трето искам да знам дали министъра на околната среда и водите е дала разрешение за отстрел, кога е пристигнало това разрешение в Айтос, как са подбрани ловците.
Четвърто защо "героя" на сафарито Гошо Тъпото (Гошо Чанков) продължава да прокарва интересите на VTA в охранителния сектор в Айтос опитвайки се да изтласка конкурентна и традиционна фирма на пазара и дали ако няма заповед или разрешение от МОСВ, за разстрела на мечето, прокурорите в Айтос ще направят нещо по специалността си. (Едва ли защото с двама от тях той е съученик и близък).
Пето дойде ли Едрев на власт по добре да обявим Айтос и Руен за анклав на комшиите на юг и да почнем да забрадяваме жените си. Лапането ще е голямо, краденето също и след него потоп.
Шесто, Деяне, с теб сме и сме много. Искаме те за кмет и ще разберем всяка помия, която Михов и сие ще излеят отгоре ти но ти не се страхувай - това за тях е все едно импотентен да вземе виагра и да опита да забремени жена си или да някой да стане шампион по MMA само с бой със сянка. Свикнахме на кьорфишеците им и ако сме на тяхно място носа си няма да покажем в Айтос.
17.
Крис Бо
06.07.2011 22:40:06
7
5
Ей народе събуди се,кои са тези които от 2 години само плачат,само на тях някой им е опразнил хазната,само лентички си сабират и накрая преди избори станаха големи природозащитници.Смешни сте,също като вашия Бат Бойко,стига сте плакали,няма да ви стигнат парите за памперси.А от всичко това отваряте очите на ония лумпен Стоянчо Перлата,а знаете ли от новия сезон са му предложели договор във Формула 1.А за Евгени той е вече изпята песен,защо му вдигате рейтинга,смешно е.Полицая който уби мечето нее ли човек на Цецо Цветанов,как уби мечето на бат Бойко.И накрая Даниеле много те уважавам,теб и цялото ти семейство,но ме боли ,като гледам как ГЕРБаджии ти се пресмиват и те карат да правиш глупости.Събуди се.
16.
ПРАВДА !!!
06.07.2011 22:25:32
0
7
Ако наистина живеем в една нормална европейска държава, то тогава би трябвало всички ЗАТВОРНИЧЕСКИ ОБЩЕЖИТИЯ, СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА ИГРАЯТ НА ТЪРГ КОЙ ПРЪВ ЩЕ ПРИБЕРЕ НА ТОПЛО ВИНОВНИ (КА) (ЦИТЕ) ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА СВОЕТО ЗЛОДЕЯНИЕ!!!???
15.
aйтозлия
06.07.2011 22:06:03
0
10
Факти, че след всичко, което изтърпя Айтос, под управлението на ДРУГАРЯ Врабчев, поредният парадокс е вече действителност. Вече и животните страдат. Айтозлий да ни е честито! Айтоският зоопарк остана с едно животно по- малко, каквото и да бъде казано. Ние сме виновни, не общината. Ние ги допуснахме да управляват, не трябва да повтаряме тази грешка отново. Няма да казвам нищо, защото това е напълно неправилно и е проява на некадърност. На всеки мислещ и цивилизационен човек, трябва да му бъде абсолютно ясно.
14.
1 ВЪПРОС?????
06.07.2011 22:01:48
0
7
КЪДЕ Е ОТСТРЕЛЯНАТА МЕЧКА , КЪДЕ СА :КОЖАТА , МЕСОТО,ЛАПИТЕ И ГЛАВАТА НА МЕЧКАТА, ВЯРНО ЛИ Е ТВЪРДЕНИЕТО ,ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА Я ЗАСТРЕЛЯЛИ СА ПРАВИЛИ БАРБЕКЮ С НЕЯ ???
13.
пълна подкрепа
06.07.2011 21:53:15
4
5
Деян Господинов е порядъчен, свестен, честен човек и има абсолютно стабилно чувство за справедливост, човещина. Няма как да го поставим на едно място и ниво с Георги Михов, който:
1. няма никакви приятели
2. владее мръснишките и най-гаднярски номерца
3. обича подмолните уреждания на нещата с трескаво търсене на компромати
4. никога не застава лице в лице с опонента си
5. знае много добре, че никой в Айтос няма да гласува за него, но изпитва душевен оргазъм да зацапа опонента си дори и с измислици
6. никога не би искал да застане начело, защото за това трябват топки, а не превит врат, мили очички и всички да те знаят какви рога имаш и да ти се смеят зад гърба
7. единственото което иска е да вземе в свои ръце юридическата работа и мангизите от това и на Айтоската община, както прави в Руенска община

Смятам че Господинов е достоен и неконфликтен човек и че ще е достоен кмет на Айтос.
12.
пълна подкрепа
06.07.2011 21:53:14
4
4
Деян Господинов е порядъчен, свестен, честен човек и има абсолютно стабилно чувство за справедливост, човещина. Няма как да го поставим на едно място и ниво с Георги Михов, който:
1. няма никакви приятели
2. владее мръснишките и най-гаднярски номерца
3. обича подмолните уреждания на нещата с трескаво търсене на компромати
4. никога не застава лице в лице с опонента си
5. знае много добре, че никой в Айтос няма да гласува за него, но изпитва душевен оргазъм да зацапа опонента си дори и с измислици
6. никога не би искал да застане начело, защото за това трябват топки, а не превит врат, мили очички и всички да те знаят какви рога имаш и да ти се смеят зад гърба
7. единственото което иска е да вземе в свои ръце юридическата работа и мангизите от това и на Айтоската община, както прави в Руенска община

Смятам че Господинов е достоен и неконфликтен човек и че ще е достоен кмет на Айтос.
11.
aйтозлия
06.07.2011 21:49:32
0
7
Факти, че след всичко, което изтърпя Айтос, под управлението на ДРУГАРЯ Врабчев, поредният парадокс е вече действителност. Вече и животните страдат. Айтозлий да ни е честито! Айтоският зоопарк остана с едно животно по- малко, каквото и да бъде казано. Ние сме виновни, не общината. Ние ги допуснахме да управляват, не трябва да повтаряме тази грешка отново. Няма да казвам нищо, защото това е напълно неправилно и е проява на некадърност. На всеки мислещ и цивилизационен човек, трябва да му бъде абсолютно
10.
близък до ВГрабчев
06.07.2011 21:47:09
0
8
врабчев неталие срам ...эащо уби най младата мечка на бьлгария кво тие направил мечока че го убиваш ...то бива бива ама чак пак толкова ... че вече и децатати се срамуват от тебе...
9.
Мечето
06.07.2011 16:37:35
3
0
Първо граждани на Айтос си помислете какво искате.След това решете дали да се хвалим с това че ДПС мълчи и си трае а ние си мачкаме и псуваме кандидатите.Отдавна трябваше да се научим да се ценим и да ценим нашите кандидати и да им благодарим че се захващат с хора като нас.
8.
ааааааайтос
06.07.2011 16:01:09
5
3
Само Орлов може малко да поразчупи Айтос, иначе всичко ще си крета по старому. не виждам нищо лошо да се тръгне от мечките, дърветата и да се стигне до супермаркета
7.
Белка
06.07.2011 13:33:30
1
6
Ако БСП и ГЕРБ приемат всичко на шега, то управлението на града не е игра. Всичко трябва да се взима точно и ясно, относно взимането на решения. Трябва да се обърне внимание на важните проблеми, а не само на растенията и животните.
6.
Бащата на убитото мече
06.07.2011 13:30:40
1
9
Браво на Боряна Тенчева! Този път ми хареса. Това е истината за Айтос в момента. Врабчев е бита карта, а Даниелчо трупа елементарни предизборни дивиденти. Кой ще им се върже??? Орлов подкрепи Врабчев на предните избори, за да стане Председател на общинския съвет, но и там се осра. Дясна партия да подкрепи БСП кмет? Пълен смях! Не е ли конфликт на интереси, общински съветник да озелени центъра??? Да отсекат многогодишни дървета, пак Даниелчо да ги подмени! Нямам думиииииииииииии.... Последно купи пощата! Връх на наглостта! С какви очи се кандидатира за кмет този наглец?!?!
5.
Бисолини
06.07.2011 12:29:24
1
7
Брей като чета коментарите и ми става смешно. Така е да ДПС си чака както е било винаги. Но след 4 години най-вероятно вече те ще си държат властта, като са над 60%.А сега както по долу казаха старата песен ще се пее на нов глас и той ще е на г-н Едрев. Той е човека и на ДПС и на БСП. И какво по изгодно от това хората да се занимават с избити мечки. Как може да е по-изгодно. Еми да ви кажа аз българина не е толкова глупав, колкото си мислите. Браво ,че има хора , които го виждат.Евала
4.
ХахаИнтересни
06.07.2011 12:21:52
0
9
Slogan - Лозунг ... толкова ли нямаме български думи ,че се правим на интересни.Колкото до статията те ДПС винаги са си стояли кротко и са чакали кой ще дойде при тях и ще им обслужи интересите.. даже и плътските.. Кой го интересуват биснес паркове и предприятия. Дайте старата схема на ново. БСП обслужва ДПС.. БСП плюе всички останали. ГЕРБ вижда какво става и подкрепя отново БСП , за да не остане без нищо. И старата песен се пее на нов глас. Това е от мен , поздрави от Australia.
3.
Кмета
06.07.2011 12:17:37
0
7
Абе миризливка,абе хуй смплескан,не плашете хората с ДПС,тези идиотчета не заслужават даже да се говори за тях,с тази статия се опитвате да отклоните вниманието на народа от по важни проблеми на общината,свързани с убитата мечка!!! Намерете убиеца и го накажете !!! Кой е издал заповедта за убиване на мечката ? Давам ви жокер - това е ВРАБЧЕТО на община Айтос и за 8 години навреди много сериозно на града...Той знае само как да строи хотели и да краде от парите на всички нас!!!
2.
На слогана майка му
06.07.2011 12:09:53
0
5
Добре ся, защо си мислите че сте много умни и интересни като използвате думички като "слоган" и др. Ама хич не сте ми интересни, ще ви изтрия от списъка сиVМного знаехте до вчера какво е това,айдеее
1.
Малката цветопродавачка
06.07.2011 12:08:35
1
5
Браво! Много точен анализ.
Ще допълня само, че в коментарите освен омразата, нетърпимостта и пълното самозабравяне, прозира неистовия страх на кандидатите и техните щабове, дали те ще са любимците на народа..... Както вече писах-да се чуди човек какво толкова има в кметското място. За сега е ясно едно-по този начин всички кандидати /а и техните щабове/волно или неволно работят да отблъскване на избирателя и неска избирателна активност. Аз лично не бих гласувал за никой от споменатите в коментарите. С хора като тях -Айтос е обречен така или иначе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ЕК спъва наши земеделски производители ЕК спъва наши земеделски производители Европа не разрешава парите, които се получават у нас за земеделски дейности от съюза, да не се облагат с данъци Френският турист , пострадал на Рилските езера, се подобрява Френският турист , пострадал на Рилските езера, се подобрява Мъжът, паднал от доста голяма височина, беше транспортиран за лечение с хеликоптер Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес Също днес е последният ден за заявленията за вот с подвижна кутия за хора с увреждания за вота "две в едно" Треньорска сага разтърсва ЦСКА Треньорска сага разтърсва ЦСКА Засега треньорът Стамен Белчев продължава да се ползва с доверието на ръководните фактори в Борисовата градина
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори