×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Минчев за военната помощ: Приехме решение, около което всички в коалицията да се обединят


Минчев за военната помощ: Приехме решение, около което всички в коалицията да се обединят
Никола Минчев заяви, че според него позицията за т. нар. неутралитет е неправилна и отчасти недопустима
07 Май 2022, Събота, 20:44 ч.
Автор: Флагман.бг

По думите му България е в неизгодна позиция по отношение на петролното ембарго

„Беше прието решение, около което всички в управляващата коалиция да се обединят”. Така председателят на Народното събрание Никола Минчев коментира в "Карай направо" по Нова телевизия решението България да ремонтира военна техника на Украйна.

„Моето лично мнение е за по-широк мандат на Министерския съвет, който да прецени какво може да се изпрати, съобразно, разбира се, нашите възможности. За мен в тази ситуация да се помогне на нападнатата страна срещу агресора, включително с военна помощ, е абсолютно нормално, дори задължително”, категоричен беше Минчев. Според него геополитическата ситуация след 24 февруари тази година няма нищо общо с тази преди нападението на Русия над Украйна.

„В тази връзка България трябва да покаже интегритет с ценностите и действията на Запада, към който ние в крайна сметка принадлежим”, смята председателят на Народното събрание.

Никола Минчев заяви, че според него позицията за т. нар. неутралитет е неправилна и отчасти недопустима.

„Част от тезата да пазим неутралитет е, че едва ли не така спомагаме за удължаване на агонията. А какво трябва да се прави? Да се надяваме, че агресорът по-бързо ще наложи своята воля ли?”, риторично попита той. Председателят на НС отхвърли и тезата, че, изпращайки военна помощ, страната ни ще се въвлече във войната. „Простият поглед върху геополитическата карта показва, че това не е вярно”, категоричен бе Минчев.

По думите му България е в неизгодна позиция по отношение на петролното ембарго. Ние обаче ще поискаме изключение, както Чехия, Словакия и Унгария. Ако това не стане, страната ни ще наложи вето на санкциите. Това потвърди председателят на 47-я парламент.

„Все още нямаме потвърждение от Брюксел, че ще бъдем включени в списъка от страни, които ще получат отсрочка”, подчерта Минчев и допълни, че част от разговорите, които премиерът Кирил Петков ще води по време на предстоящата си визита в САЩ, ще бъдат на тема диверсификация и това как със съдействието Съединените американски щати да получим доставки на газ.

Председателят на Народното събрание счита свалянето на украинския флаг от сградата на Столичната община за недопустим акт. Това заяви самият той и допълни, че трябва да се напомни на някои народни представители, че имунитетът не означава, че могат да правят каквото си пожелаят. Минчев коментира и стабилността на управлението.

„Управляващата коалиция успява да преминава през изпитания и това е атестат за стабилност. В крайна сметка колко е стабилна коалицията зависи от това колко е разумен всеки един от коалиционните партньори”, подчерта той.


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
8
Коментара по темата
8.
Катя
07.05.2022 22:41:14
24
4
Прав е, намериха удачен вариант тази сложна ситуация. Жалко , че пак се делим, а не се появява нещо добро и правилно което да ни обедини.
7.
Ракета
07.05.2022 22:27:12
0
0
Ква отсрочка кво 5 рубли ракети на всегда ако не на оръжие ама то само педали 300 %
6.
Смешник
07.05.2022 22:25:43
1
25
до смешника. Кой ни наказа с Минчев, Киро, Кокоро, семейство Лорер? Толкова ли сме грешни ние българите?
5.
Създадоха спекулата
07.05.2022 22:04:27
6
15
Борсовите цени на петрол,зърно,газ е една и съща от преди 3-4 месеца

ЕС Фалшифицират документи чрез офшорки ,пращат разликата от спекулативно повишените цени на Америка ,а горката Америка праща оръжие на У-лайна с нашите пари!

Америка и ЕС ядат от едно и също гарне!.

Който не иска парите от спекулативните цени да отиват за оръжие в Украйна да спира осигуровки,данъци....да купува парче земя и да се самозадоволява от към храна .

Поне зем.земя има в изобилие
4.
Това сукалче на снимката
07.05.2022 21:52:37
1
26
с п@шка нюню тръгнало военна помощ да коментира.
А бе лапе с мляко на устата!
Ако му сложиш Калашник на рамото
ще загуби баланс ,ще му падне автомата, иначе военна помощ като тъпия си председател ще коментира.

Ай майайе се ,че едвам едва ви гледаме ебаните муцуни шимпанзета умрели!
3.
ХХ
07.05.2022 21:09:39
1
27
Лъже като ВСИЧКИ от кабинета на Киро лъжата.
2.
Цв
07.05.2022 20:54:52
1
24
Приехте решение, което да ви спаси коалицията!
1.
*********
07.05.2022 20:52:30
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори