×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия: Трябва да спрем газа и на други неприятелски държави, не само на България


27 Април 2022, Сряда, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Русия отново нарече България „неприятелска държава“

Председателят на Държавната дума на РФ Вячеслав Володин заяви, че Русия е постъпила правилно, спирайки газа на България и Полша, предаде руската агенция „Интерфакс“.

Русия, по стара своя традиция, наруши всички международни правила и писмени договори, и без причина спря доставката на газ за България, опитвайки се да шантажира София.

Според Володин обаче „Газпром“ е бил в правото си да предприеме подобен ход, и по думите му трябва да последва същото „и с други неприятелски държави, не само България“. Според Володин България и Полша са имали възможност да се възползват от предложението на президента на Руската федерация Владимир Путин да плащат природния газ в рубли.

„Механизмът е дефиниран. Лидерите на тези държави не пожелаха. Нека обяснят на своите граждани как ще излязат от ситуацията и от чии интереси са се ръководили при вземането на такова решение“, каза председателят на Държавната дума. Mинистърът на енергетиката на България Александър Николов заяви, че страната ни няма да води преговори под натиск. България е лоялен партньор на Русия по договора за доставки на природен газ и плаща редовно, посочи Александър Николов. Очевидно спирането на газа е неизпълнение на договора за доставки от руската страна. България спазва обща позиция на ЕС за начина на плащане, каза министърът.

"Докато съм министър България няма да води преговори под натиск, България не се продава и не се поддава на който и да е търговски контрагент", подчерта той. Късно снощи, на 26 април, в "Булгаргаз" ЕАД, е получено уведомление, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени - считано от днес, 27 април, съобщи Министерството на енергетиката (МЕ).

Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор - своевременно, стриктно и в съответствие с неговите клаузи, съобщиха още вчера вечерта от МЕ. Дружество "Булгаргаз" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) са установили, че предложената от руската страна нова двуетапна процедура за плащане не е в съответствие на съществуващия до края на тази година договор и крие значителни рискове за българската страна, включително да извършва плащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от руската страна.

Министерството на енергетиката, Българският енергиен холдинг, "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" са предприели стъпки за алтернативни договорености за доставка на природен газ и за справяне с така създалата се ситуация. Към настоящия момент не се налагат ограничителни мерки за консумацията в България, заявиха от МЕ, веднага след съобщението от руската страна.


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара
Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
14
Коментара по темата
14.
Украинците
28.04.2022 19:24:10
1
2
за два месеца изтрепаха повече руснаци, отколкото онези пияници загубиха за 10 години в Афганистан и за войните в Чечения взети заедно! Смятай какъв х*й ги чака нататък, ако не им дойде акъла в простите тикви! ОСВОБОДИТЕЛИ!!! ТАШАК!!!
13.
до 6
28.04.2022 19:17:29
1
2
Мда, нали щяха да й видят сметката за 2-3 дена?! Минаха 64 дни и реултатът е над 22 хиляди убити руски войници и сумати унищожени танкове, самолети, въртолети, БТР-и, камиони-цистерни, кораби и какво ли още не!
12.
ИВАН СЛАВКОВ-БАТЕТО
28.04.2022 05:20:04
0
7
Българина все реве и чака ,някой да го оправи....????
Големия брат......малкия братовчед......Сульо...Пульо....Атанас....и Филанкишията......???
И ни ,,оправят,,....ама...все те са отзад......хахахаха.....
11.
Бъзикне
28.04.2022 00:16:34
5
2
Я колко краварски коментари от кравари ....
10.
Дразнител
27.04.2022 20:39:06
7
4
Колко много коментари са изсрали русофобските курви само...
9.
Орките се постраха!
27.04.2022 20:15:08
4
4
Великата педофилска армия се обосра, а русорибите вече дялат руски вибратори от дърво, щот западните са джендърски. Русоробите обичат дъревния вибратор като Цириновски и патриарх Кирил-агент Гундяев. 100% руспедали героични пиндели.
8.
До 5
27.04.2022 20:09:19
1
6
Метали имат ама и пирони внасят от Китай
7.
До 5
27.04.2022 17:09:17
11
14
Газ и желязо имат ама храня няма и то е ясно ,че си прост ама да ти кажа ,че ако спре на Европа газта ше трябва да си запечата кладенците завинаги защото няма как да я продаде толкова бързо на друг няма инфраструктура подготвена да продава такива количества на други . Така че ще ядат желязо и ще пият газ да преглъщаха по лесно а и само зърно имат други хранителни продукти са внос .
6.
Мда
27.04.2022 16:50:35
6
12
Украйна не е много малка. 40+ милиона въоръжавана постоянно от големия си брат. 2месеца да нищо в сравнение с 20г в Афганистан и греда . Ще поживеем ще видим
5.
До 1
27.04.2022 16:47:30
13
21
Тяхна газ , ще правят каквото си искат с нея . Недей да им береш грижа . И зърно имат и метали имат. Ние да не казвам какво имаме и за какво сме се хванали.
4.
До 2
27.04.2022 16:40:29
11
6
Кажи бе Хасане !
3.
Хахах
27.04.2022 16:39:51
15
21
Големият батко (Русия ) удари шамар на малкото дете (България ) ама не посяга на другите големи батковци защото ще яде як пердах. Русия два месеца се опитва да набие Украйна ама и там греда
Яде як предах от малкото дете .
2.
Къде сте ве??????
27.04.2022 16:28:04
19
21
Къде са продажните копеленца които наричат тези орки "братушки"???????

Русофилите на бесило.
1.
До Русия
27.04.2022 16:17:57
13
29
Ми хайде де спрете на цяла Европа газта нали сте много смели , какво чакате . Да ама не после какво ще правите ще ядете газ ли бе прости блядове или ще си варите старите ботуши на супа пак .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори