×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов на спрелия Северен обход: На 17 май щеше да е готов! Сега напишете на билборд „Това донесе Промяната!"


Бойко Борисов на спрелия Северен обход: На 17 май щеше да е готов! Сега напишете на билборд „Това донесе Промяната!"
За 3 минути щеше да се минава това разстояние, а сега ще го минавате за три часа, каза бившият премиер
27 Април 2022, Сряда, 11:48 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Когато българите с километри се редят, пътувайки за Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие и към Варна, да знаят, че тук ще стоят няколко часа, предупреди той

Бургазлии и всички туристи ще изпитат промяната само до половин-един месец, като започнат да се образуват тапите на входа на Бургас откъм АМ „Тракия“.  Те вече са налице, дори преди да е започнал сезонът, защото мостът тук трябваше да се завърти и да слезе надолу, за да се облекчи целият трафик, както искаха бургазлии. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с екипа си провери докъде е стигнало изграждането на Северния обход на Бургас. Това е стратегически път за Бургас, който трябва да изведе трафика към Слънчев бряг и Несебър директно от магистралата и да облекчи движението в областния център и в посока Южното Черноморие. Мащабният проект беше изготвен по време на управлението на ГЕРБ, средствата бяха отпуснати и строителството започна. В момента обаче работата е блокирана и Северният обход със сигурност няма да бъде пуснат в срок.

„Пътят щеше да е готов на 17 май за откриването – с осветление, залесяване и всичко. Една година обаче тук е пустош, една година промяна и ако изобщо има курортен сезон, защото гледам какво правят и с бежанците, няма да може да стане Северният обход. Когато българите с километри се редят, пътувайки за Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие и към Варна, да знаят, че тук ще стоят няколко часа, защото за това си гласуваха – за промяната. На 17 май това щеше да е готово. Ние го оставихме финансирано на 100%“, каза Бойко Борисов.

Заедно с него на строителния обект пристигнаха бившият регионален министър Николай Нанков и бившият вътрешен – Младен Маринов.

„След проведена абсолютно прозрачна тръжна процедура бе осигурено финансиране. Това остана последният участък от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти. Затова и тапите на входа на Бургас са километрични. Обходът на Поморие беше готов за 6 месеца и го откривахме през юни, тук трябваше да сме изпълнили проекта още по-рано. Ангажиментът по договор беше 17 май да е приключило асфалтирането. До края на май трябваше да е завършен целият участък, за да може от 1 юни да се кара към Слънчев бряг изцяло по двулентов път“, каза Николай Нанков.

Основната причина да спре работата на фирмата-изпълнител е неплащането на средствата, затова няма мобилизация на обекта. Има неразплатени средства към много поддоставчици, кариери, асфалтовите бази и затова графикът ще бъде удължен до края на тази година с това темпо. Вече има и две жалби от ръководството на Летище-Бургас, че са силно притеснени за летния туристически сезон, защото с тези тапи не могат да осигурят цялата проводимост на туристите от Южното Черноморие – Царево, Созопол, Приморско.

Още не е започнал сезонът, а в Бургаска област вече имаме 54 хиляди регистрирани украински бежанци, ще бъде много тежка и изнервена ситуация, ще има псувни и недоволни пътуващи.

„Сложете един билборд на промяната и напишете „Това донесе промяната“. Ще излезе някой и ще каже, че ГЕРБ са виновни. На 17 май ГЕРБ щеше да е пуснал този път. Ако от днес се захвана, до 17 юни ще го направя. Трябва да се финансират фирмите, да си платят на подизпълнителите и работниците, денонощна работа и до 1 юли със сигурност ще го направим при пълна мобилизация. Това обаче е в сферата на мечтите и трябва да си извлечем поуките. За съжаление, когато риташ кросното и си си изтъкал платното, след това като ти потрябва, го няма и го търсиш. Само мога да изкажа съжаление за Бургас“, каза бившият премиер.

За 3 минути щеше да се минава това разстояние, а сега ще го минавате за три часа. Министърът на транспорта говореше как ще увеличи скоростта, тук е видно какво ще стане, продължи той по повод недостроения Северен обход на Бургас. Той добави още, че и зала „Арена Бургас“ една година стои празна – най-хубавото съоръжение, което е правено. „Довършена е, оборудвана е, а стои запечатана, за да не се ползва от спортисти и бургазлии. Натъжен съм“, каза Бойко Борисов.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов обяви, че за една година имам над 30% повече ПТП-а и загинали, а тук ще бъде ад.

„Като почакат 2-3 часа на тази тапа, ще тръгнат да карат нагоре бързо изнервени и ще видите за какво ще става въпрос. Това е една от най-рисковите отсечки, лятото стават много сериозни катастрофи точно по тази причина. Имаме с 40 убити повече на пътя в сравнение с миналата година. Всички тези усилия се провалиха в този едногодишен период, в който държавата не правеше нищо нито за поддръжка на пътищата, нито за контрола, нито за изграждане на пътни възли за намаляване на рисковите точки за пресичане. Ако Северният обход беше станал навреме, щеше да осигури много нормален достъп на няколко нива без зони на пресичане и нямаше да има жертви. За съжаление сигурно и този летен сезон тук ще е натоварено“, каза Младен Маринов.

Очаквайте подробности.


В категории: Бургас


19
Коментара по темата
19.
абе
28.04.2022 11:55:44
0
6
Докато този нагъл лъжец беше на обекта, камионите, които работят на него бяха пратени да обикалят между Трапезица и кръговото за Меден Рудник под формата на "протест против високите цени на горивата".
Явно много го притеснява всичката тая техника да се види на обекта да работи. Затова и гледаме такива лъжливи заглавия.
18.
Ще
28.04.2022 11:22:11
1
3
Има ли хора които още им вярват на тези подбрани измамници? Кирчо и Кокорчо няма да си пълнят чекмеджета а ще изпразнят нашия джоб!
17.
Емииии
28.04.2022 11:12:36
3
2
Поне се правише нещо, сега само оправдания от страна на просто Кирчо. Но на вас явно ви харесва да ви е вътрешно, те изпразниха хазната вие продължавате да дрънкате за някакви монтажи и чекмеджета.
16.
Тролчета от паветата
27.04.2022 21:36:04
6
4
Ей ще се задавите от злоба бе, тролчета. Щото при вашите сме цъфнали и вързали! Една тухла не са положили и ни една дупка са запълнили за 1 година. Иначе хазната я опразниха много бързо. Насреща едно голямо НИЩО! Да не са напълнили вашите шкафчета?
15.
гражданин
27.04.2022 20:24:38
4
7
Няма вече поток към чекмеджетата, а Тиквунчо, затова ревеш като вдовица за х... !
14.
политолог
27.04.2022 15:54:39
2
11
В момента, на това посещение,на Борисов умишлено се отделя медийно внимание - пускат се няколко статии,които го отразяват.Дават му думата и следят коментарите (мнението на хората) относно това,как го възприемат (Борисов).Това е сондаж на обществените нагласи. КАКТО СЕ ВИЖДА от КОМЕНТАРИТЕ ДОТУК,НАРОДЪТ ПОМНИ ДОБРЕ и Борисов "се къпе" целия в "народната любов"......
13.
въпросителни ???
27.04.2022 15:41:10
2
12
Цитати на Тиквата от статията --- "Пътят щеше да е готов на 17 май.....Ние го оставихме финансирано на 100%“ ---Има неразплатени средства към много поддоставчици.... и затова графикът ще бъде удължен.....“---- Това поражда няколко въпросчета - Финансирано е на 100%, ЗАЩО НЕ СА СЕ РАЗПЛАТИЛИ С доставчиците ???. Осигурените,но неизхарчени ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ средства с колко САКА са отпътували към нечие "неизвестно ЧЕКМЕДЖЕ ???....
12.
До Боку тиквата
27.04.2022 14:36:43
3
16
В Бургас като отряза лентата преди две години на зала Арена Армеец да не би да е готова първо трябваха 50 млн после още 53 и след като я обяви за готова трябват още 15 млн за да заработи
11.
Силно притеснен
27.04.2022 14:10:39
3
13
Притеснен съм за Нанков- вода ли задържа,или просто се е угоил?
Дано всичко да е наред
Хахахахахахахахах
10.
До всички по-долу:
27.04.2022 13:53:39
12
8
Благодарение на вас и други като вас в момента сме цъфнали и вързали! Аз дарих не една, а две заплати за оръжие на Украйна. Да продължаваме промяната все по този начин. Скоро ще достигнем (к)рая!
9.
ДО ''коментиращите''
27.04.2022 13:49:32
15
15
Асфалт не се яде ама Киретата го гепнаха. Живота стана лъзгав от ефтино олио и ''Променен'' от кадърно управление и Народни цени на бензина.
Акъла няма да ви дойде............ в очакване на новия спасител.
8.
Данчо Полицая
27.04.2022 13:33:10
11
21
Доктор Генерал Бойко Борисов е най-голямото щастие, което се е случвало на нашата татковина. Той обедини под крилото си всички можещи и знаещи хора и създаде ГЕРБ. Съвместно с колегите родолюбци от ДПС и ВМРО държавата беше в пълен и невиждан разцвет, заплатите скачаха всеки месец, пенсионерите получаваха увеличения и добавки редовно. Магазините бяха претъпкани с висококачествени стоки, а славянските ни братя от Русия ни къпеха в реки от газ и петролни продукти буквално без пари.
7.
Може
27.04.2022 13:22:25
9
30
на билборда и да напишат как се прави път дълъг 4,7 км за 56 милиона лева !
От бетон, дебел половин метър да бяха го направили, пак нямаше да отидат по 11 милиона на километър !
Защото все пак двете детелини и допълнителните съоръжения ще глътнат едни 7-8 милиона !
Но 11 милиона на километър за четирилентов път през равно , сухо поле е безумна цена ! Ако ще и със златни лампи да бъде осветен !
6.
Главанак
27.04.2022 13:10:08
15
41
И на 17 ти щеше да си по богат с едно чекмедже, а на 18 ти,да почнеш ремонта, нали нагъл примат.
5.
А
27.04.2022 12:59:15
8
50
Боко няма ли да посети и гордостта на Бургас -спортната зала за 57 милиона (без обзавеждането) , започната и докарана до днешното състояние (неизползваема) само и единствено от неговото управление !?
4.
Дуньо простия от Банкя
27.04.2022 12:24:08
19
67
Най-слабия и корумпиран премиер в новата история на тая държава. Нямаме тръба с Гърция, нямаме и Ф-ки но пък той има пълно чекмедже с евра.
3.
Хаха
27.04.2022 12:10:45
20
66
Баси Наглите , окрадаха всичко . Ремонт след ремонта навсякъде . Залата в Изгрев струва колкото два стадиона и недовършена , а бургаските стадиони вече са раздадени . Затвор ве мърши За вас .
2.
anonymous
27.04.2022 11:59:15
17
63
Боко, кажи за газа ве, що нищо не казваш по тая тема?!
1.
Помним
27.04.2022 11:56:16
24
71
Доста е нагъл, при положение, че точно тяхното правителство раздаде предварително парите на партийните фирми и сега саботират работата за да отмъстят на хората, че не им дадоха пак кокала. Със спортната зала същата работа, дадоха я на Пеевски през 2013-та година и сега сигурно пак новите са виновни, че цената скочи тройно и още не е готова.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори