×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украински туроператори мамят собствените си граждани, че в български хотели има места за тях


Украински туроператори мамят собствените си граждани, че в български хотели има места за тях
Откакто бе бомбардирана жп гарата в Крематорск, бежанците са се насочили към автобусния превоз и заради подвеждащата практика на ГКПП-Дуранкулак има огромни опашки
12 Април 2022, Вторник, 15:24 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимката е илюстративна

15 април пък е крайният срок, в който програмата за настаняване в хотелите ще им плаща независимо от това дали настанените там хора са регистрирани или не са

Украински туроператори обещават на бягащите от войната настаняване в хотели в България без да се съобразят със ситуацията у нас и без дори да попитат дали има свободни места. Тази подвеждаща практика води до струпване на голямо количество хора на ГКПП-Дуранкулак, което пречи на работата по издаването на документи и обработването им. Срещу определена сума украинските туроператори в прав текст лъжат клиентите си, че за тях има място в български хотели, а от пресслужбата на Министерски съвет уточняват, че на границата над 80% от автобусите, пристигащи от Украйна, се оказват в това положение.

“Тези автобуси заобикалят нарочно българската организация за настаняване и когато пристигнат тук, ние спешно се налага тепърва да им търсим подслон. За да ги настаним безплатно по програмата обаче те трябва да има временна закрила”, обясни Валери Рачев, ръководител на оперативната координационна група, създадена към МС.

В последните дни на ГКПП-Дуранкулак отбелязват 100% ръст на пристигащите от Украйна. Ситуацията е драстично променена заради нарасналия поток от хора, които след удара по жп гарата в Крематорск предпочитат да напуснат родината си с автобуси, вместо с влакове.

Затова на гранично-пропускателния пункт е разпределен допълнителен персонал и от БЧК, и от МВР, както и доброволци, които правят всичко възможно да регистрират идващите хора. Там вече функционират 11 пункта за издаване на документи за временна закрила.

България е на второ място в Европа по процент регистрирани за временна закрила хора, бягащи от войната в Украйна, на база общ брой престояващи в страната. В последните дни има съществено увеличение в броя на хората, решаващи да останат в България. 

15 април пък е крайният срок, в който програмата за настаняване в хотелите ще им плаща независимо от това дали настанените там хора са регистрирани или не са. След този срок в хотелите няма да има как да бъдат настанени хора, които не са потърсили регистрация за временна закрила или не са вече регистрирани за такава.
 




17
Коментара по темата
17.
Много важно
13.04.2022 17:44:14
0
5
Има правила да ги спазват
16.
Западва Украйна
13.04.2022 10:00:15
0
10
В западна Украйна няма война . Защо не ходят там ?
15.
123
12.04.2022 19:15:17
2
17
Докторе, мога да пиша каквото искам, когато искам и не е нужно да имам позволение от когото и да било. Нали сме демокрация? Няма да дойда до кризисен център точно в Бургас, или където и да е по морето. Това, което виждам тук, в Бургас, във Влас и района около Влас не ме навежда на мисълта за хора, бягащи от война и спасяващи живота си. Не твърдя, че в Украйна няма военни действия, ясно е че има, чудя се идващите в България защо са по хотелите по морето, а не напр. в бежански лагер във вътрешността на страната. Нали са бежанци? Интересно къде другаде в Европа ги настаняват в хотели и къщи за гости, а те имат и претенции - не им харесва храната, малки били стаите.
14.
Трол
12.04.2022 18:32:27
0
13
Хотелите ще спрат да ги приемат, обаче бежанския поток едва ли ще спре скоро.. А една част от хората, които се надяваха да се върнат по домовете си няма да има къде... И аз се дразня от нахалните украинки със скъпите коли, обаче не всички са като тях, нито имат техните възможности. Естествено, при военен конфликт бягат първо онези с парите.
13.
123
12.04.2022 18:11:59
8
1
ТОВА Е РУСКИ ФЕЙК. УКРАИНСКИТЕ ГРАНИЧАРИ И ТУРОПЕРАТОРИ ПРОПОВЯДВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ САМО! МЕЖДУ ДРУГОТО ДНЕСКА МИНАХА САМО ОКОЛО 50 УКРАИНЕЦА ПРЕЗ ХОТЕЛА ЗА ДА ПИТАТ ЗА СВОБОДНИ СТАИ :)))
12.
писна ми
12.04.2022 17:54:46
2
20
Сезона започва, така че хотелиерите да кажат на тази сган или да започват да плащат или да освобождават стаите. Не са толкова бедни за колкото се представят...
11.
Bbb
12.04.2022 17:49:10
3
16
След още малко време ще се озовем в безизходица защото ще сме се оплели в мрежата от дезинформация и икономически колапс.
Кой ще понесе отговорността за ситуацията в която ще изпаднем.
10.
gradski
12.04.2022 16:57:06
0
17
Ми в белите държави се настаняват в условия, като за бежанци. Англия дава 350 паунда за човек. А тук за да стане една далаверка отново...
9.
До 7
12.04.2022 16:44:19
4
7
Ти сериозно ли питаш това? Обувките си имат марка,модел,сериен номер,разцветка- много лесно се намира колко струват.Който се интересува знае.
8.
до 1
12.04.2022 16:39:23
5
27
Там има "война" между театралните екипи на Украйна, РФ, НАТО и Холивуд. Истинската война е срещу населението на Европа и САЩ. Ако има жертви, те са същите както и през последните 8 години - рускоговорещите в Източна Украйна, срещу които садистите бандерюги ползват оръжието любезно предоставяно от Запада, към който имаме нещастието да се числим в най-неподходящия момент и от който са внесени всички негативи, но нищо позитивно!

ДоФторе, аз отдавна последвах твоя съвет и посетих "кризисния" център на Морска Гара. Нагледах се на скъпи и нови коли! Дай Боже всекиму такава "криза"! А, и на млади мъже които "защитават родината" си по нашите плажове и кръчми се нагледах!
7.
до 5
12.04.2022 16:31:20
19
7
И как оцени на 200 лева обувките ,не бяха ли 2000,я се замисли? Карали скъпи коли,а,алчност,а?Беден комунист съм аз,а? Беден и прост.
6.
007
12.04.2022 16:28:57
3
22
Докторе,хора които страдат за земята си,които се притесняват за живота на братя,мъже,бащи ще се юрнат ли по бански на морето април месец?
5.
До 3
12.04.2022 16:23:36
5
26
Не всички бежанци са от райони,където се гърми.По тв даваха точно Морска гара.В ефир една "изстрадала бежанка" танцуваше на опашката и се хилеше като пача,а другата до нея беше със скъпа марка обувки(над 200 лв броя).
4.
доктор
12.04.2022 16:20:54
13
13
Сирийците не са бежанци,а икономически емигранти на по 16-18 години само млади и яки момчета,а украинците са основно майки и баби с деца.Следващият на когото не му е ясно......,боже,тъп народ
3.
доктор
12.04.2022 16:17:16
17
5
Ами 123,чети бе,това ,че си прост човек и не разбираш ситуацията в Украйна,не ти дава право да се изказваш неподготвен.Eла един ден до кризисен център да видиш за какво става дума на практика и после пиши колкото искаш.
2.
Не ми е ясно....
12.04.2022 16:14:48
7
24
Уж много се говори за човешки права , равенство , демократични и хуманни ценности , расови предразсъдъци и прочее благи слова пък сирийските бежанци ги преследваме , затваряме , въдворяваме ,строим огради , бием ги и никой не им дава по 40 лв на ден и безплатно настаняване в хотел с блок маса...Ама защо тъй ? Там няма ли война?
1.
123
12.04.2022 15:57:54
6
38
Аз явно не разбирам ситуацията в Украйна. Тук ни продъниха ушите, че там има война, хората бягат от смъртта. Сега разбирам, че техните туроператори работят и изпращат хора по хотелите в България. Та там има ли война, ама истинска война?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори