×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разследват кой разора дюните на плаж Бутамята, хотелиер ги изкара трънак


Разследват кой разора дюните на плаж Бутамята, хотелиер ги изкара трънак
Плаж Бутамята в Синеморец трябва да бъде изчистен от тръните, каза хотелиерът Атанас Атанасов. „Моите клиенти идват тук на плаж. Върху клоните ли ще стоят?“, попита той
06 Април 2022, Сряда, 10:36 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Тук е имало е само тръни, каза Атанас Атанасов, след като Павел Маринов от РИОСВ-Бургас заговори за наказания

Разораният пясък на плаж Бутамята в Синеморец не е дюни, има само тръни. Това каза хотелиерът Атанас Атанасов, който се появи неочаквано пред камерата на Нова телевизия, докато Гергана Николова, която подала сигнала за разораването на мястото и директорът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов говориха за пясъчните образувания в защитената територия. 

Кадри от дейността на тежкотоварната машина в Природен парк „Странджа” бяха публикувани в социалните мрежи.  

„Защо нахлувате така в ефира? Вие ли изпратихте багера“, попита репортерът Цеца Алексова, а неканеният хотелиер продължи да крещи на шефа на екоинспекцията, който пък се опитваше да обясни, че според документите на мястото, където още си личат следите от тежката машина, е имало дюни. 

„Не съм изпращал багер, но това място трябва да бъде изчистено от тръните. Моите клиенти идват тук на плаж. Върху клоните ли ще стоят?“, попита Атанасов. 

След проверка: Нарушение на дюните на плаж в Синеморец

Сигналът за разораните дюни е подаден вчера сутринта на телефон 112 от Гергана Николова. На място са пристигнали представители на община Царево и регионалната екоинспекция в Бургас. Дали действително са унищожени дюни предстои да стане ясно след края на проверката.

„Станах неволен свидетел на багера, който заравняваше дюната. В първия момент силно се надявах, че очите ме лъжат и просто се провежда чистене на плажа. След това видях, че заравняват реално съществуваща дюна”, разказа тя.

„Подадох сигнал на 112. След 10 минути се върнах, за да видя какво се случва. Нямаше и следа от багера. Притеснително е да установим, че след подаване на сигнал някой предупреждава извършителите на нарушението, така че те да прикрият следите си”, добави Николова.

По думите й липсва и табелата, която посочва, че мястото е защитена местност.

„Вчера беше установено извършеното тук. Съставен е протокол. След кратък анализ съответните органи ще бъдат уведомени, за да направят разследване и извършителят да понесе отговорност. Очевидно има нарушаване на сиви дюни”, заяви Павел Маринов.

В картографският материал на кадастъра за това място, където е копал багера, има обявени дюни, подчерта той.

Няма такова нещо, прекъсна го хотелиерът.

„Ще уведомим Министерството на туризма и прокуратурата, които са компетентни да се произнесат по този въпрос. Излишно е да влизаме в безсмислени спорове“, заяви шефът на РИОСВ – Бургас. 

Това не е дюни, а си е пясък, повтори Атанасов.

Още вчера някой се опита да зачисти следите от багера, но те се виждат, каза пък Гергана Николова.

„Никога не е имало. Тук от 1999 г. си спираме колите. Тук 13 години имам заведения и вие ще ми кажете, че това са дюни“, репликира я хотелиерът. 

Значи от 13 години нарушавате закона, коментира природозащитничката. 

„Като турист предпочитам да има природа. Когато има пътечки, минавам през тях, а не през дюните. Крайно време е да се образоват малко и концесионери, и хотелиери“, каза още тя. 
 


В категории: Царево


13
Коментара по темата
13.
Каланджа
08.04.2022 14:26:35
0
2
Отраснал съм на този плаж. Беше гранична зона и само граничари те и няколко семейства които имаха къщи в Синеморец ходеха на този плаж. Дюни там винаги е имало доп еди да ги изровят за първи път и за заровят в пясъка цистерни вместо септични ями. Този да не реве и да не лъже,, имаше дюни и когато започнаха полека да се възстановяват след първото разораване през90=те години пак ги раздораха. Престъпници.
12.
ЗЕЛЕНчук
08.04.2022 06:38:09
7
6
Прав е човека, наистина са тръни! Ако искаме туристи плажовете трябва да са чисти а някои зелени фанатици трябва да бъдат прибрани в психиатрията щото и ние откачаме от истеричното им нахалство
11.
Националист
08.04.2022 05:58:21
4
5
И сега това ако беше нормална държава . 1) този хотелиер ще го спукат всички институции, като например,хеи,нои и прочие. Ей така да видим хотела му дали е изряден като много се пени
2) хващат първия човек от градчето където всеки знае всеки, да каже кой е избрал дюните , не да си губят времето с разследване. След това се доказва че и той и отново целия държавен апарат да се стовари върху него... трябва да се разбере че сме държава със закони не джандем.
10.
Питане
07.04.2022 07:47:06
1
11
Абе, нали нарушението се е случило на територията на парка Странджа? Къде е администрацията на природния парк тогава? Тия паркови чиновници що се правят на луди и винаги пасуват? Или празнуват Седмицата на гората май, че така е по-лесно и безконфликтно...
9.
Всяка година една и съща
06.04.2022 15:29:27
1
14
Всяка година се копаят дюни и нищо не следва от това. Преди 1-2 години някакъв тракторист го глобиха 1500лв, а някакъв който уж поръчал разораването го глобиха 10000лв. Смешно нали? Сигурно 10 пъти повече си докараха тези които ги разораха
8.
Бургас
06.04.2022 14:18:20
2
17
Затвор за боклука!!!
7.
Калоян
06.04.2022 13:31:50
1
12
Пясъчни образУвания, Флагман - това няма общо с образованието! ;)
6.
Е това
06.04.2022 12:20:01
1
42
е бг морето. Тъпаци, наглеци, войнстващи прости мутри плюс такива пазители на реда и закона. Затова Гърция, Турция, Египет. Тук за уикенда през септември.
5.
Glarus
06.04.2022 11:34:15
1
28
Закона трябва де се променя 2 г затвор
А сега развалят плащат глоба и има разрешение за строеж
4.
градски
06.04.2022 11:27:24
0
50
Милиционера, който е предупредил в нормална държава щеше веднага да опознае частния сектор. Но тук за това взимат заплата - да пазят престъпниците.
3.
Природозащитник
06.04.2022 11:16:06
1
39
Арестуваните го.
Разследване го.
Ехоооо, прокурора на Царево и кмета, вземете отношение.
2.
Възмутен
06.04.2022 11:11:31
4
58
Полицията, Общината и Прокуратурата да се самосезират и да извършат проверка, а този нагъл хотелиер да бъде разследван незабавно.
Възмутени сме за поредния нагъл хотелиер унищожил пясъчните дюни
При комунизма щеше вече да е в затвора.
1.
Амет чобанина
06.04.2022 10:56:05
4
53
Тоя нагъл селски чопар да се обесе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори