×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери обръщат гръб на Рейзи, гневни са му заради път


Хотелиери обръщат гръб на Рейзи, гневни са му заради път
На хотелиерите им писна да чакат кмета Рейзи и сами си асфалтираха пътя
18 Юни 2011, Събота, 12:55 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Управители на хотели сами асфалтираха траповете край къмпинг "Градина"  

 Кметът на Созопол Панайот Рейзи си навлече гнева на собственици и управители на хотели край къмпинг "Градина", заради ужасното състояние на стария път Созопол - Черноморец, който минава там. Търпението на хората от намиращите се наблизо бази се изчерпа и те сами асфалтираха участъка, който беше в плачевно състояние, почти изчезнал. Машините запълниха огромните зейнали дупки, за да може туристите все пак да стигат до хотелите. Заради този път обаче, който си заслужи славата на най-разбития по Южното Черноморие, Рейзи напълно загуби позициите си сред хотелиерите там няколко месеца преди местните избори, в които той е сигурен участник за втори мандат. Местни хора коментираха, че това със сигурност носи полза на неговия основен опонент - настоящия областен управител Константин Гребенаров, който есента също ще се бори за кметския стол в Созопол и битката му с Рейзи се очертава жестока.
Месеци наред, далеч преди началото на сезона хотелиерите от района вдигаха шум за окаяното състояние на пътя, но така и останаха нечути в общината. От администрацията още през пролетта отговориха, че това шосе е следващото, предвидено за ремонт по плановете им.. „Текат процедури, за да започне работата по участъка за „Градина”, но не се знае дали ще приключат до началото на сезона. Пътят няма да бъде напълно ремонтиран, заради предстоящото строителството на пречиствателната станция, но големите дупки ще бъдат запълнени”, обещаха от администрацията на кмета Панайот Рейзи. Проектът за пречиствателната станция бил представен вече в Министерството на околната среда. Сезонът обаче започна, а пътят остана все така разбит, което изнерви собствениците на обекти в района.
Там се намира освен къмпинг "Градина", който е един от най-посещаваните по Южното Черноморие, така и хотелите "Гардън бийч", комплекс "Свети Никола" и други. Легловата база е над 2000 души.
"Рейзи нищо не направи. Обещаваха три пъти от общината, че поне най-големите трапове ще запълнят, така и не се получи. Не е нормално да се случва това, 72 хиляди лева е размерът на туристическия данък, който трябва да платим тази година, а ето, че асфалтирането е нищожна част от тях, струваше по-малко от 1000 лева. От това е видно какво е отношението на общината. Възмутени сме от реакцията на администрацията", възмущава се един от управителите на обекти в района Илиан Илчев.

В категории: Созопол


10
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
10
Коментара по темата
10.
Наполеон Рейзев
05.07.2011 12:53:56
2
1
Хора това недонесено джудже е социално зло.Той заедно с архитекта си създадоха ракетьорска схема.Събират пари за да купят такива като доносника Божидар.Днес 5 юни на Буджака продължава да се работи с багери и камиони.Месните ченгета начело с Плачков нехаят защото и те гушкат.Плачков защо не кажеш кой ти купи колата?Но злото е посято и цялата пасмина в общината трябва час по скоро да се измете.Разберете че Рейзи значе зараза.
9.
Бубе
19.06.2011 12:48:49
4
5
Гришенце ти откога правиш свирки на кмета си?Ние заради такива като теб останахме без работа
8.
данъчен до Гришата
19.06.2011 12:14:14
6
5
Момче, вземи и прочети внимателно Закона за МЕСТНИТЕ данъци и такси, за да ти стане ясен туристическият данък . Аман от неуки и посредствени писачи по форумите.
Цитирам:
Чл. 61р. (Нов - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) (1) С туристически данък се облагат нощувките.

(2) Данъчно задължени лица са лицата, предлагащи нощувки.

(3) Лицата по ал. 2 внасят данъка в приход на бюджета на общината по местонахождение на средствата за подслон и местата за настаняване по смисъла на Закона за туризма
7.
Гришата
19.06.2011 10:01:08
3
10
На недоволните хотелиери, които са чиста проба тарикати, ще им препоръчам да прочетат новия закон за туризма, който измъдриха патроните на Гребенаров и после да се правят на ощетени от общината, която и да е тя.
Туристическите такси са вече туристически данък- решиха законотворците от ГЕРБ, КОЙТО ДИРЕКТНО ОТИВА В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА, а тази част която остава в общините се харчи единствено и само за туризъм, което изключва инфраструктура- пак решение на умниците от ГЕРБ.
И честно да ви кажа, писна ми всякакви софийски тарикати да ми казват какво да правя и какво да мисля.Разрушиха пътя докато си строяха бункерите, сега друг да им го оправя.
6.
До Созопол
19.06.2011 08:35:43
7
3
Абе хора и при вас зеят дупки и то точно около стадион-Наполеон.Стига с този могураджийски прошляк.Краде,краде и се ояде.
5.
човек
19.06.2011 07:56:40
7
5
Хотелиерите да не се гневят ,Рейзи постъпва правилно,няма да харчи общински пари неразумно.
4.
местен
18.06.2011 21:50:41
6
11
И коя точно е новината?! Всички знаем/включително“учуден“и“гражданин“/,че пътят беше разбит точно от тези обидени хотелиери докато се строяха грозните им хотели. Сега тези алчни софиянци искат с нашите данъци кмета да им оправи пътя. Пък, като го оправи ще почнат да строят следващите и пак да го разбиват. И така...общината да не е длъжна да им поддържа пътищата во веки веков а те да правят зомлуците..! В Созопол като си строи някой после си оправя пътя, а на "Градина"-много важни се правят, друг да им оправя бъркотиите.Тази няма да я бъде. Правилно постъпваш Рейзи, аз те подкрепям.
3.
ууучуден
18.06.2011 18:30:21
2
7
гребенаров ли им е пратил валяка
2.
възмутен
18.06.2011 15:31:49
6
8
"Текат процедури....но не се знае дали ще приключат до началото на сезона"-казва Рейзи.А дали ще свършат в края на лятото с края на твоето царуване, г-н кмете?? Силно се надяваме,защото ако не знаеш кога какво ще работиш, защо си там? И това ли е новото"качествено" управление, което иска да продължи с втори мандат?А за пречиствателната станция Рейзи е като гладната кокошка- сънува просо, но получава трохи.За жалост потърпевшите сме ние и туристите на Созопол.Докога?
1.
гражданин
18.06.2011 14:09:32
8
7
Наивни хотелиери, как може да се хващате на думата на лъжливото овчарче Рейзи? Толкова ли не го разбрахте,що за крадлива птица е това древно човече? А парите ни от туристически данък ще ги търсим сред циганите, селяните и доверените протежета, които ще купуват гласове по селата. Да спрем тези евтини трикове, да изметем Рейзи от властта.Време е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори