×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Братя на вятъра помагат в Свети Влас на избягалите от войната жени и деца


Братя на вятъра помагат в Свети Влас на избягалите от войната жени и деца
Таньо Танев разказа как събратята му мотористи даряват пари, за да купуват храна и памперси за бежанци от Украйна
07 Март 2022, Понеделник, 11:21 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Бежанци от Украйна са настанени в апартаментите на руснак и американец, разкри Таньо Танев

Мотористи от цяла България се обединиха да помагат на бежанци. Избягалите от войната са настанени в 25 апартамента в затворен комплекс в Свети Влас, а пред бТВ Таньо Танев, който е част от Българското чопър общество разкри, че сред приютените във ваканционното селище украинци, няма нито един мъж. 

„В момента сме напълнили 22 апартамента и очакваме още хора. Момчетата от Чопър обществото събират пари, за да носим храни, памперси и други стоки от първа необходимост за хората. Всичките жени са тръгнали с по един куфар и с по нещо дребно, което са могли да вземат от вкъщи. Затова помагаме с каквото можем“, разказва Танев. 

Една от жените, на които братята на вятъра от Свети Влас помагат, е Алина Юркевич. Тя избягала от войната в Украйна със своя син Артьом, който е на година и два месеца. 

„Приятели ми казаха, че тук е пристигнала майка с детенце. Точно тогава при нас започна да се стреля и реших да си събера багажа в четвъртък. В петък минахме през Румъния и пристигнахме тук“, разказва тя. 

Жената се нуждаела от детска количка и тя й била донесена почти веднага от мотористите. 

Не си взехме от Украйна, тъй като трябваше с малко багаж да пътуваме и нямаше къде да я сложим, разказва Алина. 

„Има при нас и русофили, и русофоли, но всички сме хора. Затова се роди тази идея да помогнем на други християни. Тук идват само майки с деца. Няма нито един мъж, което ни навежда на мисълта, че това са истински бежанци от войната, а не както от други страни, при които виждахме групи от по 20-30 представители на силния пол“, коментира Таньо Танев. 

Той уточни, че до кампанията по настаняване на украински в Свети Влас се стигнало, след като украинският му събрат с бензин във вените Виктор Викторов го помолил за помощ. 

„Той е мой приятел спортист. Заместник-председател е на една от федерациите в Украйна. Звънна ми и ме помоли да съдейства“, разказва Таньо Танев.

„Няма призив към хората. Ние сами си помагаме. За три-четири дни събрахме няколко хиляди лева. Те са само от мотористи. Разбира се, че няма да върнем никой друг, желаещ да помогне“, добави той.

„Сега им пуснахме Интернет, тъй като е изключително важно да поддържат контакт с мъжете си, които са на фронта. Токът и храната са от нас. Не знам докога ще успеем“, каза Танев. 

„Ние си сътрудничим с мотористите от „Чопър“. Те много бързо се отзоваха на нашите молби да помогнат на нашите жени, които са бежанци“, изтъкна Виктор.

„Информацията се предава от човек на човек. Имаме и създадена група в социалните мрежи, но хората контактуват по телефона. Споделят от какво имат нужда. Обръщаме се към нашите приятели, които помагат“, каза още той.
 




В категории: Несебър


14
Коментара по темата
14.
тротинетка общество
08.03.2022 02:05:27
0
4
От какъв зор пък да им помагам!? Те малко ли хора са изтрепали. Сега като им дойде Видов ден много пищят. Но за хилядите майки, които са почернили и за семействата, които от години живеят заради тях в мазетата, нищо не казват. Ние сме съпричасни, но не сме малоумни. Да ходят на Запад на дебилните толерасти да си разправят историите. Тук не са много вървежни. И помощите там са добре.
13.
Фалшиви хорс
07.03.2022 23:49:56
0
3
На фалшиво място във фалшиво време
12.
777
07.03.2022 20:23:28
1
4
Капутите цял живот нищо добро не са правили , сега разбрали че държавата ще отпуска по 40лв на бежанец и дават стаите. Но държавата нищо няма да даде а сезона идва и ще се чудят как да ги изгонят. Войната и да свърши скоро , тези хора са икономически имигранти.
11.
Бабабаба
07.03.2022 18:47:21
0
1
Наборе, г-н Динев няма нищо общо с инициативата, чети внимателно!
10.
хахаах
07.03.2022 17:05:59
0
1
Наборе, бат` Динко само да не се разсърди за апартаментите.
9.
Marinero
07.03.2022 15:54:23
1
11
Чисто човешки и християнски дълг е човек да помогне на човек в нужда. На тези които злорадстват ще им се припомни, че с какъвто аршин мерят, с такъв ще им се отмери и на тях самите.
8.
Брус Ли от Меден Рудник
07.03.2022 14:03:10
12
1
Щом са само жени ще искат да бът гъзъ отгорв им
7.
7 мата
07.03.2022 13:08:31
3
9
Вари го печи го путиниста си е путинист!40 лева за пълен пансион много ли е ?!
6.
Страхил
07.03.2022 12:22:43
7
13
Днес един дядо -руснак ми каза, че Путлер започнал войната защото много то били БИЛИ , КАТО МАЛЪК.Според мен малко са го били фашагата!!!
5.
До 3
07.03.2022 12:19:42
8
12
Мълчи ве въшливец!
Като нямаш 5 стинки в джоба не се обаждай, скъсан цървуляко!
4.
DB7
07.03.2022 12:06:58
3
24
БРАВО МОМЧЕТА!!!
3.
Gt
07.03.2022 12:06:18
17
8
Подлоги
2.
..
07.03.2022 11:45:23
3
35
Някои имат строителни фирми карат мерцедес и прочие. Нека помогнат. От първите часове на войната не съм спрял да помагам и не давам гласност. Всеки който желае нека го направи и знае как без камери и разни др подобни статии
1.
.
07.03.2022 11:43:40
0
28
Нека и онези алкохолици да помогнат от Сарафово дето по цял ден изневеряват на жените си и ходят да пият и друсат с др мотористи. Нека направят сега едно добро дело. Имат възможност да си изкупят греховете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори