×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Огнян Минчев: Путин е влязъл в капан, от който няма излизане


05 Март 2022, Събота, 15:00 ч.

Реакциите на Китай относно тази агресия са повече от предпазливи и доста противоречиви, заяви политологът

"Възстановяване на Руската империя е мотивът на Владимир Путин да нахлуе в Украйна. Това означава съхраняване изцяло и манифестиране на имперския руски манталитет, който не може да види по друг начин съществуването на Русия, освен като непрекъснато експанзираща империя със сигурна граница тази, която и от двете страни се пази от руски войници. Путин в продължение на 20 години управлява на основата на прагматично възраждане на геополитическата роля на Русия и днес се ориентира към най-ретроградните аргументи - защо Русия има право да подчинява други народи". Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев. 

Според него Европа все още има шанс, ако се обедини и ако разбере, че трябва да се защитава:  

"Европа е икономически много по-мощна от Русия и би могла да мобилизира ресурси, които да пратят наглия великоимперски режим на Кремъл където му е мястото. Европа трябва да демонстрира своята значимост във взаимоотношенията със своите партньори и най-вече в тези със САЩ". 

В предаването "Събота 150" политологът подчерта, че Путин не би могъл просто да отстъпи, защото би декларирал края на своя режим, предава lupa.bg.

"Неговото отстраняване от тази позиция е въпрос на време и на технически средства, които ще бъдат подбрани. Путин е влязъл в капан, от който няма излизане. Той може да се договори, но по начин, по който ще излезе с някакво лице от ситуацията. Колкото повече време минава, колкото повече убийства на невинни украински граждани се извършват, колкото повече се ожесточава този конфликт, толкова по-малко шансове остават за Путин да направи крачка поне встрани". 

По думите му Украйна се държи достойно, но тя има нужда от помощ, за да удържи по-дълго време. 

"Колкото повече време удържи, толкова повече се качват шансовете за това икономическите удари върху режима в Кремъл да са по-безмилостни и да пречупят този режим, за да го поставят в ситуация на преговори, отстъпки, гъвкавост". 

Доц. Минчев коментира, че новата Студена война повтаря в някои отношения логиката на първата Студена война. 

"Реакциите на Китай относно тази агресия са повече от предпазливи и доста противоречиви. Все повече анализатори се обединяват, че макар Китай да има полза от едно партньорство с Русия, то Китай не е готов да плати всяка цена за това партньорство. Това, което Русия прави в Украйна, може да доведе до дългосрочни и сериозни щети за Китай, ако се остави да бъде въвлечен в агресията срещу Украйна. Освен това тази агресия затваря и търговски пътища за Китай". 




8
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 4
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
8
Коментара по темата
8.
До 5
06.03.2022 00:01:42
0
3
Ти не си в час мила
7.
SS waffen
05.03.2022 22:29:21
3
6
Абе охлюв, няма ли Русия граница с Полша ,Литва ,Латвия ,Естония ,все членки на Нато ,та баш Украйна не иска.Аман от руски подлоги.
6.
6
05.03.2022 22:03:41
4
3
Америка ако иска може да спре веднага войната, като обяви, че Украйна няма да стане член на НАТО. Защото Русия иска единствено да няма сухоземна граница с НАТО. Но Америка няма да го направи. Това е.
5.
Ердоган
05.03.2022 19:55:25
3
0
Зашеметяващ детайл във войната Русия-Украйна! Повечето от загиналите и пленниците са мюсюлмани-турци.
Последна актуализация: 04.03.2022 09:37
Русия загуби много от войниците си, докато продължи военната си операция в Украйна. Докато операцията продължаваше с цялото си насилие, на дневен ред стана поразителна подробност за загиналите и взети в плен войници. Докато Русия понесе големи загуби на фронта, се оказа, че повечето от тези войници са мюсюлмани-турци.

Докато операцията за нахлуване на Русия в Украйна продължава на деветия ден, цивилните и военните загуби се увеличават. Тъй като сблъсъците се засилват на фронта, се появява поразителна подробност за военните загуби на Русия и се установява, че по-голямата част от загиналите или пленените войници са мюсюлмани-турци. Ето подробностите за забележителната новина...

Тъй като руската военна операция в Украйна навлиза в 9-ия си ден, се посочва, че значителен брой мюсюлмани-турци са воювали на фронта и повечето от пленените и убити са съставени от тях.

Според новините във вестник Türkiye, президентът на фондация „Емел Крим“ Зафер Каратай посочи, че повечето от убитите и пленени войници във войната в Украйна са от турски произход и отбеляза, че това е специална стратегия.




Изразявайки, че руският президент Владимир Путин продължава наследството на своите предшественици, Каратай каза:

"ДОВЕДЕНО ОТ БРАТ И РАЗРЕЖДАВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО"
От една страна, това убива брат срещу брат, от друга страна, размива бързо растящото и неруско население. Сред войниците, пленени или убити от украинската армия, има хиляди войници от Кавказ, които принадлежат към турски и мюсюлмански народи, татари и башкири, и финско-угорски народи, въпреки че имената им наподобяват руските. Във военното натрупване в Крим преди окупацията, много кумуци, ногайци, чеченци, дагестанци и др. бяха вербувани от Крим насилствено. Той сформира войски от народите на Кавказ и калмиците. Той също така поведе тези войници в първата вълна от атаки, изпращайки повечето от тях на смърт нарочно.

ТЕ СА ПРИНУДЕНИ ДА ВОЕННИ
Според информацията, предоставена от Зафер Каратай, Русия все още насилствено набира кримскотатарска младеж. С този метод Путин убива три зайцета с един удар. Първо, той балансира населението със смъртта на неруски младежи, от друга страна, отслабва властта на Кадиров и елиминира потенциалната опасност от Чечения. Третата печалба е, че и починалият, и убиецът са щастливи, защото са мюсюлмани.


ТОЗИ ТАКТ НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ
Член на факултета на университета Çankırı Karatekin проф. д-р Сезай Йозчелик напомни, че методът е бил същият във войната в Афганистан и сподели следната информация за този период:

При нахлуването в Афганистан от руснаците през 1979 г. войници от Узбекистан, Киргизстан, Азербайджан, Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, както и други турски групи се биеха срещу мюсюлмански афганистанци, всъщност пущуни, узбеки, таджики и хазари. Тактиката за каране на мюсюлмани наранява мюсюлманите, I. и II. Продължава и в Чеченската война. В настоящата сцена Кадиров се бие с руснаците, които окупираха Чечения преди няколко години, като в Украйна живеят над 3 милиона турци.

ОТ ДВА ВЕКА МЮСЮЛЮМАНИТЕ СА ПРЕДНАТ
Във всички войни, водени от империалистическите страни в ислямската география през последните два века, мюсюлманските войници се бият на фронтовата линия. проф. д-р Сезай Йозчелик заявява, че от средата на 1800 г. имперските сили са изградили човешките си ресурси върху тезата да правят брат срещу брат във войните. Повече от 6 милиона души от кавказките народи поеха активна служба, заедно с турците, в армията, сформирана от закона за задължителната военна служба, приет от Русия през 1874 г. Британците, французите и руснаците използваха мюсюлманите срещу османците на фронтовете Чанаккале, Хиджаз, Йемен, Сирия, Палестина, Ламанша и Кавказ, които воювахме през Първата световна война 1914-1918 г. Установено е, че броят на мюсюлманските войници, изпратени от французите и британците на фронта в собствените си редици по време на Втората световна война, е 2,5 милиона. проф. д-р Озчелик,

Голям капан в Instagram! Той получи шок от живота си, когато дойде позицията.
Голям капан в Instagram! Той получи шок от живота си, когато дойде позицията.
Всяка реплика е ужасна: съблякоха го гол и го измъчиха! Те изпратили видеото на изтезанието на жена му
Всяка реплика е ужасна: съблякоха го гол и го измъчиха! Те изпратили видеото на изтезанието на жена му
Желано е да се оттегли във войната в Турция! Турски в списъка за екзекуции...
Желано е да се оттегли във войната в Турция! Турски в списъка за екзекуции...
4.
KGB
05.03.2022 17:34:38
3
5
Я се стегнете, само три трола, ще ви спрем копейките!
3.
Zargan vs. Lapina
05.03.2022 16:26:32
5
11
Сега за това ли вземат пари тея оракули? Не бяха маски, чували, ваксини, ограничения, трендове, професори по всичко.
2.
Поредното
05.03.2022 16:07:16
8
13
Угоено прасе изгрухтя!
1.
Въй
05.03.2022 15:37:32
9
17
Поредния спец.Аман вече от вас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори