×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Митрофанова сравни България с Донбас и заяви, че цялото общество подкрепя Русия


Митрофанова сравни България с Донбас и заяви, че цялото общество подкрепя Русия
Митрофанова посети вчера паметника на Шипка и днес не бе част от официалните лица
03 Март 2022, Четвъртък, 18:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Според посланика на Русия в България правителството ни било проамериканско

Навръх Трети март руският посланик у нас Елеонора Митрофанова сравни България с Донбас. Във видео, публикувано на официалната страница на посолството във Фейсбук, тя заявява, че България е получила свободата си и сравни ситуацията в Донбас с турското робство в България, пише Offnews.bg.

В триминутното видеообръщение Митрофанова говори най-вече за войната в Украйна, опитвайки се да оправдае военните действия на Русия.

"Руско-турската освободителна война получава отзвук и в днешни дни. Сънародниците ми възприемат събитията в Украйна по същия начин както и събитията преди 144 години - като справедливи, отдавна назрели действия в защита на жителите на Донбас от нацисткия киевски режим, който безразборно убива беззащитното гражданско населението в продължение на 8 години. Многото ни опити да решим конфликта по дипломатически път не донесоха резултат. Вместо да послушат жителите на ДНР и ЛНР, да се окаже натиск на украинските власти да спазват Минските споразумения, западните страни продължаваха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни действия против мирното население на Донбас.

С такова противоречие не можем да се примирим. То е в противоречие с нашите хуманистични и християнски ценности. В този ден бих искала да призова българските граждани да се замислят и да погледнат на случващото се в Украйна с незамъглен от антируската пропаганда поглед. В момента на територията Украйна се води специална военна операция за демилитаризация и денацификация на престъпниците от киевските власти, които от 2014 г. водят война срещу собствения си народ. Напомням, че в своята история Русия никога не е започвала война, тя ги е завършвала. Убедена съм, че нашето дело е право. И накрая искам отново да поздравя всички българи за Националния празник."

Освен скандалния поздрав за Националния празник, Митрофанова даде интервю за прокремълската телевизия "Русия 24", в което заяви, че цялото българско общество подкрепя Русия, но правителството е "проамериканско". Тя твърди, че това е и причината за разделението между управляващите и гражданите в страната.

Твърдейки, че "цялото българско общество подкрепя Русия", посланикът на Москва или не е запозната или пропуска данните от последното социологическо проучване на "Алфа Рисърч", което излезе само преди два дни. Данните от него показват двоен спад на одобрението на руския президент Владимир Путин сред българите.

Само за четирите дни военни действия, ползващият се години наред с позитивен рейтинг у нас Путин, губи над половината от своята популярност в страната. Ако през периода 2020-2022 г. между 55% и 58% от българите са изразявали положителни оценки за него, при само 20 на сто отрицателни, сега ситуацията радикално се обръща. Позитивните мнения намаляват почти двойно, до 32%, а отрицателните нарастват до 48%.

В интервюто си Митрофанова обвинява и медиите, които лъжели, че руската армия обстрелвала градове и мирни граждани.




15
Коментара по темата
15.
България
07.03.2022 09:25:47
0
0
беше освободена от едни други руски воѝни, водени от едни други руски офицери, генерали, нямащи нищо общо със сегашните руснаци. Защо?! Защото си ги избиха!
14.
Вие сте здрави отрепки
04.03.2022 14:59:24
0
0
Айде, бе дебелано!? А 400 хиляди прогонени от домовете си украинци от Донбас, те къде са в твоята сметка? Заслужаваш да се срещнеш с 13-милиметров от близо. Българите може и да подкрепят Русия, които са прости и елементарни. Никой, който може да пише правилно, не подкрепя тази черна дупка на човечеството. Който подкрепя Русия, да си купи руски моБилен телефон, руска кола и да си обърне парите в рубли
13.
М?
04.03.2022 04:55:39
16
7
За всичко е права освен за това, че всички българи подкрепят Русия. Има огромен брой сънародници, които не разбират същността на конфликта в Украйна, не осъзнават, че на практика нямаше друг възможен ход от страна на Русия, за да съхрани своя суверенитет, както и да съхрани живота на руснаците, живеещи в Донецк, Луганск, Крим и т.н., след като украинската страна така и не спря да ги избива. Много от сънародниците ни сляпо се поддават на изфабрикуваната в медиите истина, без да отчитат, че на Русия не е нужна война,просто така. Много българи смятат, че Русия не разбира огромната цена на тази война, изразена в човешки животи, пари, санкции и изолация, които са абсолютно очаквани. Да не говорим, колко българи вярват, че Путин е шизофреник, ненормалник, чудовище и какво ли не, но не и президент,който защитава интересите на страната и народа си. Дотук беше коментарът по повод озказването на г-жа посланичката. Относно коментарът на Флагман за някакви си данни от някоя си Алфа рисърч- тези резултати, мила редакция, можете спокойно да си ги напъхате знаете къде.
12.
Аз съм
03.03.2022 21:43:31
15
21
Тази да си изпие хапчетата преди да говори.
11.
БГ Тъпак
03.03.2022 21:24:37
13
23
Костадин Костадинов сигурно така и е казал. То за пари и аз така ще и кажа.
10.
Пешо
03.03.2022 21:22:18
11
18
Боклук
9.
Warrior
03.03.2022 21:08:01
11
3
Хан Крум разтяга локум.
8.
Хаха
03.03.2022 21:04:48
18
26
Тази, ако бе нормален човек, лудият Путин щеше да я държи вързана в Русия.
Беж в кочината ви! Бляд.
7.
_nib_
03.03.2022 20:15:11
37
32
Мръсният американец да напуска базите и България и гоу хоум....Оня канадски тАпанар да спре да шляпа глупости че ще ни вкара във война.Пълен неутралитет от наша страна.
6.
Руските подлоги
03.03.2022 20:11:02
12
25
Искат да ядат на митрофанова пияното ако ,с орехови ядки и да пеят ширска халка мая радная
5.
Аааа
03.03.2022 19:49:52
6
25
Паживьом увидим дарагая.
4.
Дончо
03.03.2022 19:34:22
8
61
Товаришке Митрофанова, днес в България е Трети март, не е Пъви април. Ние по традиция обичаме руснаците, които дадоха живота си за нашата свобода. Не тези, заради които други народи губят свободата и живота си.
3.
Хахахах
03.03.2022 19:09:48
25
32
Социологическо проучване на "Алфа Рисърч"--------хахахахах бла-бла Фейк организации създадени да манипулират общественото мнение и създаващи провокативни нагласи при неосведомения гражданин.

хахахааха

От 1000 интервюирани 50-против войната ,а и самите те не знаят защо се провежда военната операция,просто гледат хора стрелят ,а телевизиите с провокативните ПРОАМЕРИКАНСКИ НОВИНИ И ИНТЕРЕСИ определят общественото мнение на глупавите
2.
Хан Крум
03.03.2022 19:06:00
53
26
Че истината е казала.
От 03/12/1989 та България официално е КОЛОНИЯ на САЩ. Не е тайна, всеки може да прочете за срещата Горбачов -Буш край Малта на тази дата и казаното от Горбачов - СССР се отегля от Балканите, те са ваши. Веднага американският посланник в София запретна ръкави и се започна с рарушаването на страната и държавата до превръщането и в бананова република пряко подчинена на САЩ.
Днес ние сме бедни, зависими и срахливи помияри…дори Македония признахме за разлика от НАТОВСКА Гърция, но се пънем срещу признаването на Крим и Донецк!
Помияри бе…
1.
....
03.03.2022 18:58:20
47
23
227 мекерета разпределят баницата ,а някой са просто слуги за глас за одобрен проект.

Телевизии и медии са с тях ,,,трохите от баницата са за тях!
А Америка и ЕС няма как да ги контролират
Затова нашите мастии обичат толкова АМЕРИКА и ЕС и държат х@я не го пускат

Успех на Русия и до край!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори