×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият министър на отбраната Заков: НАТО не е мръсна дума


Новият министър на отбраната Заков: НАТО не е мръсна дума
"Предполагам, всички вие бихте се почувствали по-сигурни, ако се наложи, сили на НАТО да дойдат"
Ключови думи: парламент, министри
01 Март 2022, Вторник, 15:23 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Войната започна в момент, в който вратата за диалог с Русия беше абсолютно широко отворена, обясни той

„НАТО не е мръсна дума." Това каза новият военен министър Драгомир Заков пред парламентарни репортери. Малко преди това той бе избран от Народното събрание с огромно мнозинство да замени Стефан Янев на поста.

След въпрос трябва ли да има съюзнически сили на територията на България като допълнителна помощ при тази ситуация с Украйна, Заков отговори: "Вижте, ситуацията е динамична. България е член на НАТО. И думата НАТО не е мръсна дума. Нека да бъдем абсолютно коректни. България е член на НАТО. Ако се наложи, аз предполагам всички вие бихте се почувствали по-сигурни, ако се наложи, сили на НАТО да дойдат. Но това ще стане по-определена процедура. Това не става - някой се обажда на България и казва "идват сили на НАТО". Това е процес на вземане на решение... в който България участва. България е част от решенията в НАТО."

Драгомир Заков обясни, че в Украйна в момента се води война и тази страна е обект на агресия.

По повод коментарите, че смяната на Стефан Янев се прави, за да се сложи по-удобен човек, който да изпълнява точно установени препоръки и изисквания, Заков заяви: "Моето разбиране е, че на никой български министър - било то министър на отбраната, или който и да било друг министър, не може да му бъде налагано решение. Решенията обикновено се взимат от Министерски съвет. А когато е необходимо - от Народното събрание."

След въпрос как ще бъде подсигурено Черно море, новият министър обясни: "Черно море е подсигурено и в момента. НАТО вече активира плановете за отговор. Черно море е част от тази зона на отговорност на НАТО. Така че можете да бъдете абсолютно сигурни, че Черно море е осигурено. И България, разбира се."

На питане защо се стигна до тази война, Драгомир Заков отговори: "Това, което мога да ви уверя като посланик в НАТО до тази сутрин, да кажем, това, което НАТО направи последните месеци, беше безпрецедентно усилие да остави Русия на масата на преговорите. Войната започна в момент, в който вратата за диалог беше абсолютно широко отворена. Оттук нататък мисля, че отговорите можете и сами да ги..."

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 0
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
26
Коментара по темата
26.
Иван
01.03.2022 21:42:14
1
4
Поредния послушко!Защо трябва да търпим това?
25.
123
01.03.2022 20:22:06
3
6
Напротив, мръсна е. Звучи като псувня.
24.
Цв
01.03.2022 19:56:00
0
4
До 9- педалите няма да ги избият, защото си имат бункер-5 звезден хотел, ама ние ще хапнем дръвцето!
23.
Близач
01.03.2022 19:02:20
3
13
Цял живот на хранилка на НАТО, тоз поредният хрантутник без смислена в живота си дейност. И да, отдавна НАТО е мръсна дума.
22.
Дрангов
01.03.2022 18:43:15
2
9
Само истината ще ни направи свободни.

Ако това, което твърдите е истина, то моля посочете поне един от цитираните от вас "още няколко документа , които ангажират НАТО да не се разщирява на Изток-това е било основното условие руснаците да се изтеглят от ГДР."

Такива документи няма и никога не е имало.

Нацисти в Украйна никога не е имало в мащаба и по начина по който се представя от Москва. Президентът е евреин. Вероятно има малки групи националисти и ултраси, каквито има и в България и навсякъде по света. Но това не прави Украйна нацистка държава. Аргументът е насочен единствено за вътрешна руска употреба, където думата денацификация има огромна емоционална натовареност за всеки руснак. Трябва да се уважа това, но не и да се злоупотребява с него.

Не е имало геноцид - цитираните от Москва смъртни случаи съответстват на броя на жертвите на конфликта в Донбас от 2014 г., който започва с подкрепяния от Москва бунт на сепаратисти в областите Донецк и Луганск.

Накратко - липсва, никога не е имало, и няма, легитимно основание за война.

Истината ще ни направи свободни.
21.
До Дрингов
01.03.2022 18:16:44
1
5
Да доизясним:
Или си член на НАТО или не си , това се опитват да ти набият в главата сега Кирчо и компания!
Статут на партньор са натовски алабализми от рода на "миротворческа военна операция"...
Освен акта от Хелзинки има още няколко документа , които ангажират НАТО да не се разщирява на Изток-това е било основното условие руснаците да се изтеглят от ГДР..
Историческите аргументи се наричат Хитлер, Наполеон, Бисмарк...
Колкото до човешките аргументи, включи и избитите 12 хиляди в Донбас ...
А 44 милиона от Украйна включват и едни банди , последователи на Степан Бандера носещи свастики и двойни светкавици, които се поздравяват със "Хайл"...
Войната, сражението, въстанието, револщцията са кървава и зловеща работа, но ако е нямало друг изход и насреща имаш глухи за преговори самобоготворящи се военни !?
Солтенберг ехидно се изказа, че "Русия иска по-малко НАТО по границите си, значи ще получава все повече НАТО"
Това е истината, останалото е продукт на промивката с мощната амерканска помпа !
20.
До Дрингов
01.03.2022 18:02:34
1
4
Да доизясним:
Политиката на отворени врати и "статута на партньор" са правни алабализми...Или си член на военен блок , или не си ...Точно това се опитват да ти обяснят в момента Кирчо и компания...
Освен акта от Хелзинки има още няколко документа , в които има изричен ангажимент на държавите, участнички (тогава) в НАТО, алианса да не се разширява на Изток от Елба .Това е било условието руснаците да се изтеглят от ГДР !
Колкото до историческите аргументи -чети за Хитлер, Наполеон, Бисмарк ...!
44 милиона невинни цивилни лица в Украйна включват и едно число последователи на Степан Бандера (и за него прочети), крайно десни и неонацистки елементи, които ходят със знамена със свастики и двойни мълнии на СС, като се поздравяват със "Хайл" ..
Към тях може да прибавим и пуснатите сега престъпници-затворници, които ще защитават Украйна !,Войната, разбира се е най-грозното решение, но ако няма друго, какво правим, предаваме се, така ли !?
Всяко въстание е кръвопролитие, но ако е нямало друго решение чрез преговори?!
Това е истината, всичко друго е продукт на промивката с помпата на САЩ !
19.
УУУУУ
01.03.2022 17:45:03
2
13
Ей сега стана страшно тия ни затриха .Браво Кирчо...
18.
888
01.03.2022 17:21:37
2
21
Сложиха нов паразит който да изпълнява евроатлантическите заповеди
17.
Дрангов
01.03.2022 17:09:50
10
10
Да изясним:

Понастоящем Украйна не е член на НАТО.

От срещата на върха в Букурещ от 2008 г. НАТО прилага политика на отворените врати спрямо Украйна, която понастоящем има статут на партньор.

Заключителният акт от Хелзинки, приет изрично и подписан от СССР, предвижда държавите да са суверенни в избора си на съюзи.

Агресорът няма абсолютно никакви правни, исторически, културни и човешки аргументи за това варварско нападение срещу 44 милиона невинни цивилни лица.

Това е истината, всичко друго е продукт на фабриката за илюзии.
16.
Защо ни разсейват
01.03.2022 16:59:29
3
8
с измислената "война", като измисления "вирус"!

СЗО, реално ООН, реално Новият Сатанински, дигитален, неофеодален Ред иска всички страни членки да подпишат споразумения, които дават пълна власт на биотерористите да налагат каквито си искат "мерки" при следващите си ПЛАНдемии, напълно заобикалящи конституциите на държавите, които така или иначе отдавна не стават и за тоалетна хартия. То и държави няма. Ако на някой това не се изясни поне в последните 2 години, надежда няма някога да стане.

https://www.consilium.europa.eu/en/policies/coronavirus/pandemic-treaty/
15.
Дернев
01.03.2022 16:54:39
3
18
НАТО може да не е мръсна дума, но делата му в Европа са. И със това заиграване на ЕС с НАТО, единствено, което със сигурност ще направите една локална война в глобална. Не злоупотребяв йте с търпението, не Путин, а на Русия. Тя е единствената гаранция за бъдеще в Европа, ако искаме такова.
14.
Българин
01.03.2022 16:35:24
4
26
Продажна краварска мърша...
13.
12 съм
01.03.2022 16:31:13
0
6
Мария Захарова е името, не Мариана!!!
12.
Мариана захарова
01.03.2022 16:29:26
1
8
"Евросоюз не зашёл настолько далеко, чтобы запретить дипломатические поездки Министра иностранных дел РФ Сергея Лаврова, санкции ЕС допускают исключения. Об этом заявил в понедельник глава дипломатии Евросоюза Жозеп Боррель, отвечая на вопрос журналистов о том, не помешали ли санкции ЕС поездке российского Министра в Женеву.

Они зашли ещё дальше. Ибо врут и выкручиваются.
Российской стороной было проработано два маршрута для борта делегации Министра иностранных дел России Сергея Лаврова в связи с участием в заседании комитета по разоружению и Совета ООН по правам человека в Отделении всемирной Организации в Женеве.

Пролёт запретили Польша и Эстония. Секретариат ООН об этом знал. При этом обе страны ссылались на санкции ЕС.

Так вот, господин Боррель. Ваше лукавство заключается в том, что когда по критическим для нашей страны вопросам безопасности Сергей Лавров запрашивал позицию стран в их национальном качестве, за всех членов ЕС ответили Вы. Хотя ни Вас лично, ни ЕС как организацию никто не спрашивал. Вы ещё долго разъясняли, что у стран ЕС «коллективная позиция, выработанная на основе мнения большинства».

А когда эти же страны отказали в пролёте борта делегации на мероприятия ООН в Женеве в связи с озвученными Вами рестрикциями ЕС, Вы говорите, что это их суверенное решение.

Лукавство лукавых."

Канал на Мариана Захарова в телеграм. Търсене по името и.
11.
Прав беше Стефан Янев
01.03.2022 16:23:14
5
30
На негово място сложиха човек ,който ще ни тласне във война с Русия , като ще бъдем в челните редици на НАТО !
10.
НАТО
01.03.2022 16:21:19
1
26
беше еквивалента на Варшавския договор !
Смисъла му беше на отбранителен блок , съюз на северноатлантическите държави !
Отдавна НАТО не е това -той е повече агресивен , нападателен блок, далеч излязъл извън пределите на първоначалния замисъл !
Но пък и при създаването на НАТО военният бюджет на САЮ беше 100 милиарда долара, а сега е около един трилион ....!
Който си мисли, че НАТО живее от собствения си бюджет жестоко се лъже !
9.
Педерас
01.03.2022 16:17:32
3
26
Хакам ти го в устата мръсни гадове сте но ако стане война тук дано вас избият кавали долни
8.
Вратата
01.03.2022 16:13:08
5
28
била широко отворена ??!!
Е, да , ама и устата на Слтенберг също беше широко отворена, когато заяви:
"Русия иска по границите си по-малко НАТО, значи ще получи повече НАТО !"
7.
Bbb
01.03.2022 16:12:08
8
30
Честито на всички българи!Имам въпрос:Сле като вратата за преговори между Нато и Русия е била отворена, защо по същото това време Нато продължаваше разполагането на военна техника по границите на Русия и то след като има подписан договор между тях това да не се случва и да има "буферни зони" за по голяма сигурност и мир?
6.
Xxx
01.03.2022 16:10:34
7
36
Ако сега не се вземим в ръце, и не отидем пред министерството да поискаме оставката на това дебилно правителство,незнам кога! Да си ходи простото Киро,преди да ни е вкарал във война олигофрена прост!
5.
Xxxx
01.03.2022 16:07:17
4
27
Ами то има един единствен вариант в момента,събираме се и пред министерството и таза паплач да си ходи,преди да са ни вкарали и нас във война!
4.
Др Иванов
01.03.2022 15:54:32
8
40
НАТО Е ГНУСНА И ДОЛНОПРОБНА ОРГАНИЗАЦИЯ.....СБИРЩИНА НА БОКЛУЦИ И ОТРЕПКИ
3.
Бай....
01.03.2022 15:52:01
8
32
Напротив, най-мръсната! Съизмерима с думите педераст , курва, крадец, убиец, наркоман, лихвар, рекетьор, педофил и т.н.
2.
Черният лебед
01.03.2022 15:48:39
7
49
Поредният инсталиран педал с идея да работи СРЕЩУ интересите на народа !!!
1.
Koko
01.03.2022 15:46:06
7
42
Pitaite Belgrad, mrasna duma li e NATO????!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч. 
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори