×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваха червен лидер след обаждане на бивш син шеф


Арестуваха червен лидер след обаждане на бивш син шеф
Васил Камберов (вдясно) изпратил полицаите срещу Пенко Калудов заради спор за земя
10 Юни 2011, Петък, 16:51 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Председателят на комисията по общинска собственост в местния парламент в Приморско  Пенко Калудов преспа в полицията заради сблъсък с колчета с ексобластен управител Васил Камберов

 

Лидерът на БСП в Приморско Пенко Калудов преспа в полицейския арест след среднощна схватка с бившия областен председател на СДС в Бургаско Васил Камебров, който в момента е встрани от политиката и се занимава предимно с бизнес в сферата на туризма. Екшънът се разиграл, когато яки момчета, охранявани от полиция забивали колчета, за да маркират терен на Калудов, намиращ се около обектите, на които е наемател Камберов - в района на почивна станция „Черноморка” по пътя от Приморско към Международния младежки център (ММЦ).

Така през нощта в сряда срещу четвъртък Калудов бил задържан в полицейското в Приморско, снощи е бил освободен, а днес все още афектиран дойде на сесия на местния парламент и заяви, че ще си търси правата, както от Васил Камберов, така и от още една популярна личност в региона – Ивайло Дражев, който също е забъркан в сагата с имотите като бивши наемател на почивната станция.

„В момента единият е в затвора, но и на другия там му е мястото”, каза ядосан Калудов днес по адрес на Камберов.

Конфликтът, чиято кулминация е достигнала своя връх с ареста на червения лидер, назрява още преди 15 години, когато поземлената комисия възстановява земите на десетки местни жители. Сред въпросните имоти има и 2 декара на Пенко Калудов. Собствениците обаче влизат в първия си сблъсък с бившия футболен бос Ивайло Дражев, който през 1997 година е наемател на почивната база „Черноморка” и започва да води битка с тях за земите около сградите. Допълнително масло в огъня налива през 2001 година Васил Камберов, който пък одържявава всички имоти в района.

Настъпаните собственици влизат в съдебни битки, всеки индивидуално. През 2006 година в разгара на войната се включва и общината, която пък оспорва държавния акт за собственост, издаден по-рано от областна управа, каза Пенко Калудов. Така сагата се заплита все повече, страстите се нажежават през годините и избиват в сряда вечерта на прага на новия летен сезон. В момента наемател на базата на „Черноморка” е именно Васил Камберов, който беше освен син лидер на регионално ниво, беше и зам. председател на НИС на СДС, както и областен управител по време на правителството на Иван Костов, той от години се занимава с хотелиерство в Приморско и ММЦ.

„Вечерта ми се обади един познат и ми каза, че някакви хора заграждат земите ни. Веднага отидох там, имаше момчета, които слагаха колчета. Питах ги и те казаха, че ги изпраща Васил Камберов, странно ми беше, че с тях имаше полицаи, които услужливо им осветяваха в ръцете с фенерчета.”, разказа възмутен Калудов. Той и неговата група, състояща се от още трима души отишли, махнали колчетата и развили мрежата, за което били задържани в полицейското управление в Приморско.

„Предявиха ни обвинение за едро хулиганство, което е абсурдно. Според мен мислеха да ни минат по бързото производство, но аз не съм извършил никакво престъпление. Ще си търся правата”, каза Калудов.


В категории: Приморско


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
руми
11.08.2011 12:33:45
0
4
Камберов съсипа живота и на много семейства на работници и фирми които му работиха на новия нотел и не им плати
10.
МВР
17.07.2011 12:42:03
2
3
Полицията си свърши перфектно работата.Няма Пенковци,няма Лиляни.Който си пише права повече от необходимото ,отива в ареста.Какво като Пенко Калудов е общински съветник от БСП.Така ли дава пример със себе си.Пред закона всички са равни.
9.
Темида
08.07.2011 17:42:38
1
2
Точно така номер 6.Има си закон .Вземаш съдия изпълнител и с документите решаваш въпроса .Но тук Пенко Калудов се смята за закона.Той нали е съпруг на кметицата, коли и беси в Приморско.Но скоро им свършва времето.И той и тя ще си отидат като насрани.
8.
ДО Потресен
11.06.2011 11:42:37
0
1
"Ослугата" не се ли пише с "У"
7.
Потресен
11.06.2011 11:26:48
1
7
Сраааам, за приморската полиция. И после питат полицаите, защо им се подиграваме. Навремето чичо Митко им плащаше, да го охраняват, сега ослугата я ползват Дражев и Камберов, СРАМОТА
6.
а къде е закона?
11.06.2011 07:43:04
3
5
Защо се тези нощтни акции- един слагал колчета, друг махал мрежа.... Има лесен и цивилизован начин - с документите за собственост при съдия-изпълнител и се влиза законно. А не, сега сме на власт и можем да се държим като гаулайтер. И защо ли си мисля, че и въпросната кметица има пръст в това дело?
5.
до 55
10.06.2011 21:32:13
0
6
коментира се Ивайло Дражев,великата личност която толкова години правосъдието сякаш пазеше.Лицето което изфабрикува безброй фалшиви документи включително и приватизасионен договор за Черноморка.Лицето което по неведоми пътища си опита да се сдобие с документ за собственост,който се опита да се впише като такъв в дан.служба в кадастър и в съда по вписвания фалшифицирайки дори документи издадени от община Приморско.И кой ли го пази през всички тези години и на кого ли е обещал част от Черноморка та нали не е негова и никога няма да бъде.Черноморка няма да бъде и на г-н Камберов свободната територия е на приморци и трябва да бъде защитена.
4.
наивник
10.06.2011 21:05:09
2
7
Кой допусна г-н Камберов на територията на Приморско.Кой го направи горд собственик на имот?Кой му продаде прилежаща територия към гранд хотела на безумно ниска цена?Дали един апартамент в гранд хотела не е равен на цената на имотите на всички наследници в района на Черноморка? Въпроси чийто отговор знае само Д.Димитров.
3.
Гларус
10.06.2011 20:25:10
6
6
Пенко Калудов е любовник на кметицата на Приморско - Лиляна.
2.
Ченгер
10.06.2011 20:21:06
2
6
За Камберов и Ивайло Дражев написах долния коментар!!!
1.
Ченгер
10.06.2011 20:18:24
2
7
Съсипаха живота, на приморци тези дваммата!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Документи се приемат от 3 юни до 28 юни Mинистърът на туризма Eвтим Mилошев посети Царево Mинистърът на туризма Eвтим Mилошев посети Царево Министърът ще е официален гост и на нестинарските игри в с. Българи тази вечер Защо отнеха титлата на „Мис България” 2023 Елизабет Кравец Защо отнеха титлата на „Мис България” 2023 Елизабет Кравец Повод за това е нарушаване на репутацията и престижа на организацията Служебният премиер заведе 4-ма министри на ГКПП Малко Търново за безмислена визита Служебният премиер заведе 4-ма министри на ГКПП Малко Търново за безмислена визита Делегацията проведе среща с турска страна, на която обаче нямаше равностойни партньори  Скандалът се разраства: Мария дава на съд Теодора Скандалът се разраства: Мария дава на съд Теодора Изисква и детектор на лъжата, за да лъсне истината за парчето, казва миньончето в попфолка Българинът почна да става модерен - инвестира все повече в акции, а не в имоти Българинът почна да става модерен - инвестира все повече в акции, а не в имоти Това показват данни на БНБ за инвестиционните фондове у нас България е сред страните в ЕС с най-дълга работна седмица България е сред страните в ЕС с най-дълга работна седмица Строителството е сред икономическите дейности с най-дълга работна седмица, показват данните на Евростат Черепна травма и счупени ребра: 86-годишна преби бившия си сват с бастун Черепна травма и счупени ребра: 86-годишна преби бившия си сват с бастун Възрастният мъж е настанен в болницата с комоцио Закопчаха във Варна мъж, издирван в Германия Закопчаха във Варна мъж, издирван в Германия Той е разследван за 6 измами Имало ли е безплатни карти за паркиране в София - нови политически престрелки Имало ли е безплатни карти за паркиране в София - нови политически престрелки Взаимните обвинения преди местния вот продължават
Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори