×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любо Нейков печели по 300 бона на месец, кариерата му започва с мутрите в нощните клубове на София


30 Януари 2022, Неделя, 18:59 ч.
Автор: Флагман.бг

На 7 февруари той става на 50 години и от позицията на половин век, който оставя зад гърба си, отсякъл, че занапред не иска да има нищо общо с нито един политик, още по-малко – с Трифонов

Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия му шеф Слави Трифонов точно когато двамата са били на път да започнат да работят отново заедно цели 15 години след като се разделиха и актьорът създаде собствена продуцентска компания. Звездата от „Комиците” е бил готов да удари едно рамо на телевизията на Дългия. Политическото фиаско на шоумена от Учиндол обаче го отказало завинаги от тези планове.

„Слави е минало!”, категоричен бил Любо Нейков. На 7 февруари той става на 50 години и от позицията на половин век, който оставя зад гърба си, отсякъл, че занапред не иска да има нищо общо с нито един политик, още по-малко – с Трифонов.

„Политиците не заслужават нашето отношение, независимо какво е то – позитивно, негативно или неутрално. Няма да коментирам изобщо, докато не чуя те да започнат да говорят за култура. То е написано: „По делата ще ги познаете“. В исторически план делата са останали единствено и само в културните пластове”, обяснява Нейков в интервю, дадено малко преди Нова година.
В артистичните среди се говори, че той бил крайно разочарован от Слави и бившите си колеги от неговата фирма, които не си мръднали пръста в помощ на артистичните гилдии, макар че вече от месеци се кичат с титлата „депутат”. Съвсем доскоро едрият актьор е бил готов отново да работи с Трифонов в неговата телевизия 7/8 ТВ. Преди около година самият той разкри плановете си да прави там шоу, подобно на „Комиците”, което снима за Би Ти Ви. След мощния провал на учиндолеца като политик и огромното обществено разочарование от него, което на последните избори го превърна от първа в пета политическа сила в страната ни, Нейков окончателно се отказал от плановете да се занимава с него. Иначе Слави имал огромно желание да работят заедно. Самият той призна преди време, че е предлагал на Любо и съдружника му Евтим Милошев да му станат съдружници в телевизията. Те обаче го отрязали.

На прага на своя юбилей Нейков има всички основания да бъде доволен от себе си. Той е един от най-успешните актьори и продуценти у нас, има здраво семейство, дъщеря, която скоро ще навърши 11 години и учи в едно от най-добрите училища в страната, хората го обичат, а предаванията, които прави, се радват на висок рейтинг, съответно – носят добри приходи. Говори се, че звездата прибира средно по 300 бона на месец, благодарение на своите проекти. Като продуцент в момента той заедно с Милошев стои зад три от продукциите, които предстои да гледаме в национален ефир през пролетта. Две от тях са в Би Ти Ви – риалитито „Сървайвър” и сериала „Татковци”. За Нова телевизия пък двамата колеги снимат новия сериал „Лъжите в нас”. Отделно от това Нейков не се отказва от работата си като театрален актьор, макар че тя не му носи кой знае какви приходи. Говори се, че приема ангажименти по-скоро за удоволствие и заради тръпката от живите срещи с публиката. Наскоро влезе в малка роля в „Хамлет” от Шекспир под режисурата на младия си колега Ованес Торосян. „Мога да кажа, че се влагам еднакво и в „ниския“, и в „средния“, и в т. нар. „висок“ театър. За мен никога този въпрос не е седял – за мен винаги е било театър”, обяснява актьорът. И подчертава, че не дели ролите на малки и големи – на всяка гледа еднакво сериозно.

Как започва кариерата му? Любо Нейков е роден в Червен бряг и роднините му едва ли са очаквали от него кой знае какви успехи в театъра, камо ли пък в телевизията, предвид скромните възможности, които малкият град дава за развитие в тази област. Той завършва техникум по електротехника. Когато обаче го приемат да учи „Кукли” в НАТФИЗ, проявява не само артистичния, но и предприемаческия си талант. Организира силна група актьори, с които започва да прави шоупрограми в нощните заведения на София. Действието се развива пред 90-те години на миналия век – мутренското време. Борците харесват смешките на прохождащия  в професията актьор и започват да го канят все по-често да ги забавлява. С него работят бъдещите звезди на комедийната сцена – Виктор Калев, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Краси Радков, Ненчо Илчев.

„Оттам излязоха много образи, които по-късно се развиха в комедийните предавания. Любо беше инициатор на всичко, покрай него се появиха и Митко, и Краси. Той е основата на събирането на тези ярки комедийни образи, с които ги познавате от телевизията”, разказа Ненчо Илчев преди време в интервю за „Уикенд”. Представленията на тази група се играят след полунощ. „Хората, които си позволяваха такова забавление, бяха мутрите. Те по онова време движеха всичко, канеха първите фолк звезди и първите комедианти. Страшно беше! С всичко се справяхме, благодарение на чувството си за хумор”, спомня си още Илчев. Години след тези нощни представления той ще влезе в предаването на Нейков „Комиците”, а после – и в продуцирания от него сериал „Столичани в повече”, който се смята за най-успешния сериал в страната ни.

В края на 90-те започва флиртът на Любо с телевизията, а в основата му е Слави Трифонов. Едрият актьор влиза в предаването на Дългия „Хъшове” по тогавашната телевизия „7 дни”, а по-късно – и в „Шоуто на Слави” по Би Ти Ви. Той бързо се превръща в звезда, но това не му е достатъчно. Заедно със сценариста на Трифонов – Евтим Милошев, имат далеч по-големи амбиции, а както по-късно се оказва – и възможности, от това да се занимават със скечове. Отделят се от Дългия и създават собствена компания – „Дрийм Тийм Продакшънс”. Това става през 2006 г. Двамата съдружници създават „екип-мечта”, както си пожелават с името на компанията си, и с него започват да сбъдват мечтите си. Година след като регистрират фирмата си правят емблематичното си шоу „Комиците”, в което канят някои от колегите, с които някога са обикаляли нощните клубове на София, играли са по театралните сцени или при Слави. Сред тях са Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов и др. Същата година измъкват от ръцете на Трифонов риалити шоуто „Сървайвър” и стават негови продуценти. Самият Слави се изказва по темата доста остро в своя автобиография. „Тяхно право беше да се отделят. Право и на телевизията е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше коректно“, смята той.

Коректно или не, Любо Нейков и Евтим Милошев до ден днешен са продуценти на „Сървайвър”, а съвсем скоро предстои излъчването на шестия сезон на продукцията. В същото време двамата правят в продължение на няколко години политическото шоу „Нека говорят” на Би Ти Ви, където взимат като първи водещ друг от хората на Трифонов – Росен Петров. С него късат отношенията си в момента, в който решава да влезе в политиката, както след време ще стане и със Слави. „Дрийм тийм” създават някои от най-успешните сериали у нас – комедията „Столичани в повече” в Би Ти Ви, драмата „Откраднат живот” в Нова тв и считания за най-добър криминален сериал, създаван някога у нас – „Дяволското гърло”. В момента компанията им работи по комедията „Татковци” на Би Ти Ви и новата продукция на Нова „Лъжите в нас”, а за БНТ направи детския сериал „Румбата, аз и Роналдо”. Така че Нейков поне за момента няма от какво да се оплаче в професионален план.

В личния му живот нещата като че ли също вървят доста добре, макар че не винаги е било така. Известна е драмата му от преди години с журналистката Генка Шикерова. Когато започва аферата си с нея, Нейков вече е женен за съпругата си Гинка, с която е до днес. Двамата се запознават в края на 90-те в Червен бряг. Не след дълго се женят, но с години нямат деца. Налага се да опитат ин витро оплождане. Гинка забременява, но губи детето. Самата тя също едва не умира.

„Препоръчаха ми лекаря, който е помогнал на много хора, но се случи така, че на мен не помогна”, разказва много по-късно Нейков. Вероятно това, че нямат деца, е оказало отражение върху отношенията в семейството му и е допринесло да погледне встрани. В живота му се появява Генка Шикерова – млада, умна, амбициозна и успешна. Тя се влюбва лудо в актьора, той също се увлича по нея, но не достатъчно, за да напусне жена си. След време двойката се разделя, а Гинка прощава изневярата на Нейков.

Съдбата им поднася най-големия си подарък – дъщеря им Ани. Момичето се ражда на 20 февруари 2011 г. Днес то е бащина гордост. Учи в едно от най-скъпите частни училища у нас, в което таксата е 10 хиляди лева на година, като отделно се плащат допълнителните занимания. Затова пък детето говори отличен френски език, с което буди възхищението на цялата рода. Актьорът се гордее и с племенницата си, която осиновява след смъртта на брат си Цветан, който си отива от инфаркт на 44-годишна възраст през 2013-а. Момичето е акушерка в столичния „Майчин дом”, писа Уикенд.

При всички успехи, които Нейков има в кариерата си, неговото най-голямо щастие до ден днешен е семейството. Затова се очаква да отпразнува юбилея си, заобиколен от най-близките. Но няма да пропусне да почерпи и колегите си – своя „екип-мечта”, с който работи от години и е превърнал в свое второ семейство.


В категории: Лайфстайл


7
Коментара
Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
7
Коментара по темата
7.
Перални машини
02.02.2022 08:59:08
0
3
Как се изкарват 300 000 лв на месец от един третокласен псевдоартист в замираща държавица?! Това ПЕРАЛНИТЕ са голяма работа!!!
6.
станимир неделчев циганин долно езерово мечта БМВ
31.01.2022 10:58:36
4
5
Сина ма бие всеки ден , дайте малко стотинки да му вземем БМВ
5.
Кариерата му започна при Слави
31.01.2022 03:31:09
3
26
Кариерата му започна точно след кастинг при Дългия. За каква кариера преди това пишете?
Дългият може да крив, но много хора направиха кариера покрай него.
- Руслан Мъйнов, Любо Нейков, Софи Маринова, Нина Николина, Калин Вельов, Невена Цонева, Албена Михова и още поне 100 подобни
4.
До 2
30.01.2022 22:02:20
8
24
Марш в Русия бе рубладжия измислен. Велика била ама аз не знам и не съм чул един да е отишъл да живее там! А 90% от децата на Руските велможи учат и живеят на запад! Хахахахха
3.
Иван мечока до 2
30.01.2022 21:57:41
10
16
бах тая русия. Ма много големи са всички там - жените им са супер викаш нищо че след 40 стават разплути? Техниката им и тя велика? Как пък като са толкова велики във автомобилните състезания ги няма никакви? Само в дакар при камионите присъстваха иначе ралита формула едно мотори - няма ги що така? Може бе и при комиците е същото. Като им гледам великите комични сериали дето ги въртят мани мани....
2.
Новина и чудо
30.01.2022 21:00:56
17
12
Не съм хейтър но в Русия има велики комици. Взимат в пъти по-добри пари и са изключително надарени, да не казвам в пъти по-.
1.
K.R.
30.01.2022 19:42:15
5
39
да е жив и здрав Любо. Айде сега хейтърите като прочетата че взимал 300 бона и като се жегнат и ще почнат да го плюят :) Ще се оправи любчо не го мислете мислете как вие да станете успешни вместо все в чуждата паница да надничате и злобеете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори