×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лекуват 10 деца с коронавирус в Бургас


Лекуват 10 деца с коронавирус в Бургас
Всички деца, приети с коронавирус, са в задоволително състояние, каза заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светослав Тодоров
07 Януари 2022, Петък, 08:33 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Най-малкият пациент с COVID-19 в УМБАЛ е бебе на 1 месец

Десет деца се лекуват от коронавирус в Бургас в момента. Това разкри заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светослав Тодоров.

Нашите разкрити детски COVID легла в единственият за областта сектор за болни с коронавирус на територията на университетската болница са 15, каза той пред Нова телевизия. 

„Състоянието на децата, които са приети с COVID-19, е задоволително. Лекуват се по утвърдените стандарти. Част от нашите специалисти по инфекциозни болести са експерти и по педиатрия. Те са от едномесечна до 16-годишна възраст. Симптомите са повишена температура, болки в гърлото, обща слабост. При част от малчуганите има и развита пневмония“, заяви д-р Тодоров. 

Той потвърди, че в болницата има пациенти със съмнение за Омикрон. Пробите са изпратени към НЦЗПБ.

Добрата новина е, че няма дете в тежко състояние. 

„108 са разкритите терапевтични легла за лечение на пациенти с коронавирус в неусложнено състояние, а 12 са интензивните в УМБАЛ - Бургас. Сега само пет са свободни“, заяви заместник-директорът на болницата. 

„УМБАЛ – Бургас е болница с голям капацитет. Стигали сме и до 200 разкрити COVID-легла. Надявам се при тази вълна да няма нужда от толкова“, добави той.

Апелът ми към хората е да се ваксинират, да бъдат отговорни, да спазват мерките, каза още д-р Светослав Тодоров.


В категории: Бургас


7
Коментара по темата
7.
Бай Ганьо
07.01.2022 14:15:54
1
3
Абе такъв вирус няма бе,бил Гейтс иска да ва чипира,всеки някой ден ще умре и без това,мен вирус не ма лови пукам яко чесняк с ракия всяка вечер,а това,че баба ми,дядо ми и племенника ми ритнаха камбаната не ме вълнува,явно не са били достатъчно стабилни за тази велика и просперираща държавица
6.
Някой
07.01.2022 12:04:57
1
3
Докторчето много свестен и готин пич.
5.
Хм
07.01.2022 10:47:14
4
8
Това е само върхът на айсберга. Аз познават 3 семейства, чиито деца точно по празниците се разболяха от коронавирус - доказано с тест. Слава Богу - карат го леко и се лекуват у дома, но на родителите им не им е никак лесно.
И трите деца са в Испанската. Сега познайте дали има карантинирани паралелки и дали само тези деца са се заразили!
Да не говорим, че от РЗИ се обадиха на семействата да ги карантинират, чак след Нова Година, в първия работен ден.
Тестовете в училищата се правят през куп за грош, съответно не показват реалната ситуация и са чисто пилеене на средства.
4.
До 1
07.01.2022 09:27:01
15
15
Ама то много страшно било,в сезона на респираторните заболявания 10 деца лекувани.А бе,дебил досега не си ли чувал за сезон на грипа,ученик не си ли бил?
3.
Пууу
07.01.2022 09:16:10
10
18
Започнаха с намеците и измамите си гадовете. Този път целта им е дечицата. И от тях ще печелят, такива са заповедите отвън
2.
Freedom fighter
07.01.2022 09:15:01
9
14
Гледайте положително на нещата, а положителното в случая е, че поредна година няма да има грипна епидемия, защото тя е противоковидна, а всичко което е противоковидно не е в сметките на ковидидиотите и витаминизаторите.
1.
E
07.01.2022 09:03:46
16
10
Къде са антиваксърите не ги чувам нещо..??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори