×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минитерството на здравеопазването препоръча да се носят маски на закрито и в транспорта
  • Airbnb въведе пълна забрана за партита в имотите
  • Пенсиите на 50 200 деца и възрастни с увреждания се увеличават с 45%
  • Тунелът към "Люлин" трябва да е ремонтиран до януари 2023 г.
  • Делът на заразените с COVID-19 е вече почти 14%
  • От днес хлябът е по-евтин с 20%, твърди вицепремиерът Корнелия Нинова
  • Лятото започна ударно, по цялото Черноморие ври от туристи
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обществено обсъждане ще реши дали да се строи голям комплекс край Атанасовското езеро


Обществено обсъждане ще реши дали да се строи голям комплекс край Атанасовското езеро
Днес местният парламент прие докладна записка за даване на разрешение за изработване на промяна в Подробния устройствен план
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Декември 2021, Понеделник, 17:35 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Няма да има автомобилен път. Това е абсурд и ще бъде гавра с бургазлии, ако допуснем там да минават коли, заяви кметът Димитър Николов взе думата, след като в залата се чуха разнопосочни мнения

Зам.-кметът по строителство в Община Бургас инж. Чанка Коралска предлага да се проведе обществено обсъждане по повод инвестиционно намерение в близост до Атанасовското езеро, това бе подкрепено и от общинските съветници от БСП. Днес местният парламент прие докладна записка за даване на разрешение за изработване на промяна в Подробния устройствен план. В нея се предвижда разработката да е с обхват около 60 декара, които са разположени в три квартала по плана на зона „Изток“ в територията на „Солниците“, които са заключени между Атанасовското езеро, Черно море и местност „Ъгъла“. За предложението гласуваха 47 съветници, от които 21 се въздържаха и 26 дадоха своя вот „за“.

След като в залата се чуха разнопосочни мнения, кметът Димитър Николов взе думата и заяви: „Няма да има автомобилен път. Това е абсурд и ще бъде гавра с бургазлии, ако допуснем там да минават коли.“

„Поискал съм от държавата обходният канал да бъде прехвърлен на Община Бургас, осъзнавайки големия риск, който аз ще нося персонално. При проливен дъжд може да има големи последствия, затова за мен е важно ние да поемем отговорността. До този момент каналът не е прехвърлен на Общината. Мотивирал съм, че ние можем да се грижим за това финансово и експертно“, каза Димитър Николов и добави, че се отнася с изключително голямо доверие към МОСВ, независимо кой е министър, включително и към сегашното ръководство, защото там има изключително добре подготвени специалисти.

Предложението е на зам.-кмета по строителството инж. Чанка Коралска

„Тази територия, за която говорим в момента, е в протекциите на МОСВ. Много разчитам и на неправителстения сектор и по-специално природозащитниците. Тази територия е взета от една държавна структура и е дадена на неправителствена организация да се грижи, защото има доверие, че те са най-добре запознати с всички тези птици и те най-добре от всички нас могат да кажат кое е добре и кое – зле“, каза Димитър Николов.

След приемането на решението зам.-кметът по строителството инж. Чанка Коралска взе думата.

 „Много се радвам, че се получи такъв дебат, защото когато става въпрос за приемане на параметри на застрояване на територии е необходимо да има такава активност, каквато днес проявихте. Процедурата не изискваше такова становище от Общинския съвет. Ако ние бяхме подходили формално, можехме да издадем заповедта, тъй като така повелява закона. Но за нас беше важно да има такъв дебат, за да може той да достигне до хората. Аз останах впечатление, че след този дебат, отново има съмнения за това, което трябва да се случи. Затова да направим обществено обсъждане с хората. Това е важно и за инвеститора, защото на него не му е необходимо да започне една процедура, която утре ще трябва да се стопира“, каза инж. Коралска.

В докладната е записано, че целта на разработката е да осигури устройствена основа за реализиране на инвестиционно намерение на собствениците, включващо реализиране на цялостна урбанистична концепция за изграждане на модерна зона, успокоена от автомобилно движение и съчетаваща функционално курортни дейности и обществено обслужване, обезпечаващи провеждане на културни, спортни, развлекателни, здравни, образователни, екологични и иновационни дейности, с представителни обществени пространства в богато озеленена среда“.

 „Не искаме да променяме параметрите на застрояване, а да се получи някакъв по-красив проект за Бургас. Да е насочен към младите хора, да има възможност за работни места. Относно солта и нейното продължаване имаме уверение, че ще се продължи да се работи. Иначе няма как тази луга да остане. Гледахме максимално проектът да бъде прозрачен. Това не ни е първият или последният проект в града и досега не сме имали някакви критики към нашата компания“, обяви пред съветниците Пламен Недялков от фирмата-инвеститор.

„Всеки един от колегите е със загриженост от града ни. Мисля, че няма какво да се притесняваме. Ние в икономическа комисия се запознахме на живо с презентацията. Така че си мисля, че тази докладна е подкрепена от доста сериозни организации в областта на екологията. Имам доверие и на колегите от всички групи, които подкрепиха докладната на икономическа комисия. Това, което не спомена инвеститора е, че ще се отворят нови бизнес пространства. Това, което ме впечатли, е една модерна визия и изключително зелено, с много иновативна технология, насочена към микробизнеса“, каза от своя страна Тодор Йосифов от ГЕРБ.

Христо Панайотов от БСП изрази позицията на червените, според които е най-добре да бъдат питани бургазлии. „Пътят към ада някой беше казал, че е постлан с добри намерения. Не виждам нищо лошо един инвеститор да използва това, което прецени, че му е удобно. Говорим за една територия, която първо, че е много скъпа за бургазлии от емоционална гледна точка, второ е природно богатство и сме имали примери как едни добри пожелания водят до лоши резултати. Не искам аз да съм човекът, който ще бъде обвиняван за смъртта на Атанасовското езеро.“


В категории: Бургас


Автор
43
Коментара
Пеят хит на Азис на френски
Пеят хит на Азис на френски 02/07/2022, Събота 20:00 0
43
Коментара по темата
43.
Хм...
21.12.2021 18:56:12
0
6
Искам да си купя сол, наша си бургаска от Солниците. Виждам в магазина пакет, пише Бургаски солници. Викам си: "Страхотно! Ще си купя нещо родно. Да подкрепя българските производители." Само че по долу, под произход, пише Тунис! Въйй!!! И тук въпросът - къде отива солта от Бургаските солници? Май не в магазините и не у българските клиенти!
42.
Ех
21.12.2021 15:46:22
2
12
Спрете се вече! Ако толкова много искате да строите, махнете циганите от най-хубавия плаж и застройте Комлука. Оставете Атанасовското езеро и не го унищожавайте! Направете референдум и следвайте волята на народа, заради, когото сте там!
41.
*********
21.12.2021 07:56:55
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
40.
*********
21.12.2021 07:47:10
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
39.
*********
21.12.2021 07:39:26
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
38.
Мечо
21.12.2021 07:21:18
3
12
То и сега брегът там е направо срутище. Не виждате ли какво стана в Сарафово с буквално насраните блокове на самия край на ивицата. Скоро може да се окажат в морето. Така ще стане и с новия проект. Но като тръгнат къщите към морето укрепването там да е за сметка на проектантите и гласувалите за него, не пак за сметка на всички нас. Укрепването да се включи в цената на имотите и да си го плащат живущите там Геодезистите да си кажат думата. За първи път съм съгласен с кмета.
37.
Много нагли
21.12.2021 01:08:22
3
24
След София и в Бургас герберите скочиха с мащабни проекти за застояване. Мощно лапане на изпроводяк!!!! А земята там е земеделска и се ползва по предназначение. Някой няма ли да се сети какво пише в Конституцията по тоя въпрос???? Старите дъвки за модерно строителство, младите,работни места кухи мантри научени наизуст от непрекъснато декламиране. Защо точно този район драпат да застояват? Ами защото е на морето. Въобще не им пука за земеделската земя и че брега е висок и че ще стане свлачище.
36.
Гледай ги ти
21.12.2021 01:00:24
2
15
как усул чикиджийската пак ще си направят каквото си искат.А раята само ще зяпат.Все едни и същи бъркат в кацата с медът
35.
БУРГАЗЛИЯ
20.12.2021 22:57:02
4
14
ЗАБРАВЕТЕ ТОЗИ ТЕРЕН.ЗАВИНАГИ ?
ПРОКЪЛНАТ Е ?
КОЙТО Е СЪПРИЧАСТЕН СЪС ЗАСТРОЯВАНЕТО "ЕВЕНТУАЛНО"
ЩЕ СИ НОСИ КРЪСТА ?
ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД ЩЕ СТРАДАТ ?
НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ГОРЕНАПИСАНОТО?
34.
БУРГАЗЛИЯ
20.12.2021 22:09:00
4
14
Здравейте Бургазлий !
Който издаде разрешения за застрояване на този терен и който го застрои ще го застигне проклятие ?
Проклятие което ще се изплаща от наследниците на съгрешилите .
КАРМАТА ???
33.
Аз не съм наркоман
20.12.2021 21:43:31
1
9
Не съм и камарджия, нямам нищо общо с общината. Не съм и брокер.
32.
Кой Пламен Недялков?
20.12.2021 21:35:29
1
19
Този същият от Атлантис ли? Лицето на Покер Старс? Отидете под Атлантиса на плажа и погледнете нагоре, само атлантисите са се "изакали" (моите извинения). Скарабей са укрепили брега, Евробилдинг също, но Атлантис са хитри и са сложили един найлон захванат върху мрежа забита в земята с колчета....това можете да го видите сами. Има и други неща....
31.
Javelin
20.12.2021 21:25:42
3
36
Стига с тия "големи комплекси" бе, малоумници! Направете един нормален квартал с нормални къщи!
30.
до мислещия
20.12.2021 21:23:23
15
9
питай колоездачите дали нямаше нужда от това брегоукрепване , даже е малко.
Има нужда от промяна на този пущинак.
Просто вижте в Испания и Италия как е станало
29.
Имам човек
20.12.2021 21:21:23
6
38
Целият център на Бургас и комплексите са превърнати в презастроени гета, люпилни на неандерталски мургави батки и евтини нацапотени жрици. Единственият шанс за нещо различно е Кьошето и Лахана. За да се случи обаче това, трябва да се разрешават къщи на по максимум 2 етажа с дворове. Твърде различно от бетоновите коптори на снимките. В противен случай ще имаме поредното гето, а децата на заможните бургазлии бързо ще бъдат извеждани в цивилизованите държави и биха се връщали единствено с цел да експлоатират робския труд на малоумния електорат, останал тук.
28.
Серящ
20.12.2021 21:19:08
1
8
Срах
27.
*********
20.12.2021 20:51:43
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
26.
XYZ
20.12.2021 20:47:04
1
22
Коментара, който току що изтрихте беше точен и ясен и имаше отношение към статията. Много сте жалки и не сте никакви журналисти. Града е малък и не остава нищо скрито.
25.
*********
20.12.2021 20:39:02
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
*********
20.12.2021 20:28:28
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
Добо Президента
20.12.2021 20:21:59
3
7
Ак като общественик не съм попитан.
22.
тони
20.12.2021 19:45:55
3
38
Ужас! Не се ли наядохте вече? Колко още ще застроявате в този умиращ град? Милост нямате ли? Или вашите деца са в чужбина и не ви пука какво ще стане с Бургас?
21.
*********
20.12.2021 19:43:14
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Атлантис
20.12.2021 19:37:16
1
33
Защо никъде не пише кой е инвеститорът? Само име на представителя.
19.
ужасни нерзбрани слова....
20.12.2021 19:30:59
1
38
....дрънканици , глупости , американизми и прочее тъпотии за да НЕ се каже че ще строят хотелчета с процедури с луга....е може и апартаментчета разбира се--ама тотам има вече един паметник на корупцията ..някой помни ли Ваклинчо.....и дядо Мраз с шкодичката...
18.
Гк9977
20.12.2021 19:17:43
4
41
Не разбира се, тъпите гробаджии съсипаха природата на Бургас, изрязаха всички дървета, градът няма зеленина, сега и на езерото посягате!!! Тъпата община
17.
*********
20.12.2021 19:13:31
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
не не и не
20.12.2021 19:06:08
2
20
НЕ
15.
Ъхъ…
20.12.2021 19:05:24
2
19
А … да строят бе , то там комарите са колкото врабчета. В новия комплекс на солниците всяка есен боядисват стаите с наплескана комари…
14.
Бургазлия
20.12.2021 18:43:59
1
39
Какво обществено обсъждане бе, там само платени клакьори отиват. Референдум трябва !!!!
13.
А бе
20.12.2021 18:31:05
1
41
Вие скоро и по 100 декара море ще си искате.
Много нагли.
12.
Да
20.12.2021 18:22:28
7
49
Поредната пералня на гербопитеците, китно, малко комплекс че,
11.
Ужас
20.12.2021 18:19:16
6
57
Крадлива гробаджийска паплач. Оставете езерото намира.
10.
Гол охлюф
20.12.2021 18:18:06
1
51
Как без път бе чичо кмете лифт ли ще има или пак ни мажеш очичките
9.
Главанак
20.12.2021 18:12:56
1
51
Покажете схема на мястото що триете коментари, белята ли си търсите, или ще обществено обсъждаме
8.
Sss
20.12.2021 18:11:53
1
65
Бургаска община трябва да се прочисти от връзкари, лизачи, натегачи... На еди кой си дъщерята, на еди коя си сина и.... Те потомствени измекяри намесени на сладка службичка... Айде вън... Аман от такива цял живот ръцете навряни в дупето до лактите...
7.
Да
20.12.2021 18:08:30
5
47
Бачийски, да охлади мераците на перачите на народна пара и да се провери произхода на средства на любезния инвеститор
6.
предложението на чичо е:
20.12.2021 18:08:08
1
41
Голям сарай с път и лаФка.
5.
*********
20.12.2021 18:01:25
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Бургазлия
20.12.2021 17:58:16
1
72
Като ви дадоха пристанищото, как приближен до кмета построи хотел, пътчето премести, че и бариерки сложихте с таксичка? На това ,управление толкоз.
3.
*********
20.12.2021 17:51:46
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Кьосев
20.12.2021 17:47:49
8
32
Не се занимавай те с глупости, а гласувайте синя зона около НОИ и проектантска!
1.
Marinero
20.12.2021 17:47:19
3
63
Уж къщичкки за птички а май пак хотелчета или подпорни стени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ако наистина Кокито е психично болен, обвиненията за убийство към него по чл. 115 от НК ще отпаднат, ще разберем във вторник 7 признака, които мигом издават “евтината” жена 7 признака, които мигом издават “евтината” жена Евтината дама е обсебена от марките 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг А това е най-лошият вид предателство... Сбогом и благодарим за пенсиите Сбогом и благодарим за пенсиите Политическите кризи са и добра, и лоша новина за доходите на възрастните Рецепта за царевични пърженки Рецепта за царевични пърженки Ето какво ви е нужно Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Съоръжението бе открито снощи със стилен коктейл и страхотна музикална програма Ателиетата вече ще получават статут на жилища Ателиетата вече ще получават статут на жилища Eднocтaйнитe aпapтaмeнти щe мoгaт дa ce cтpoят и cъc ceвepнo излoжeниe Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Провалът на агентурната мрежа на Кремъл няма да се размине без жестоки наказания Пеят хит на Азис на френски Пеят хит на Азис на френски Наскоро Александра изпя на френски хитът на  Азис „Сен Тропе“,  за който самият костинбродски славей се похвали, че събира милиони гледания в ютуб Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас С това събитие бе отбелязана 143-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи
Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена През годините на своето творчество Шварцман участва в създаването на повече от 60 анимационни филма TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци Информацията не се споделяла с китайското правителство Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Хубавицата качи снимка по бански от лятната си почивка Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Певецът бе осъден на 30 г. затвор за сексуални престъпления в продължение на десетилетия Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария В края на септември 2021 г. в страната се проведе референдум САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. До момента Вашингтон е отпуснал близо 9 милиарда долара под формата на оръжия и военно обучение към Украйна Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие И макар загубите да са значителни за най-богатите, те представляват само малка крачка към намаляването на световното неравенство В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос Катимерини: Нашата съседка тъне в безкрайна политическа криза Десетки жертви след силно земетресение в Иран Десетки жертви след силно земетресение в Иран Дълбочината на труса е 10 км Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Спасителката от плажа Памела Андерсън все още излъчва зашеметяваща красота и сексапил
Корнелия Нинова Корнелия Нинова БСП се връща на масата за преговори, ако Петков не е премиер Виц на деня Виц на деня "Аз не съм четиридесетгодишна жена! Аз съм осемнадесетгодишна девойка с 22-годишен стаж!" Виц на деня Виц на деня Когато султанът се връща неочаквано от командировка, гардеробите направо се чупят от мъже. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Внимание! Употребата на дезодорант не ви освобождава от задължението да се къпете.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори