Рецепта за мъфини с джинджифил и крема сирене
Къпкейкове с пухкав лимонов крем
Продукти:
75 г масло, разтопено
100 г захар
125 мл меласа
1 яйце
1 жълтък
150 г брашно
1 супена лъжица какао
1 и ¼ чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица бахар
½ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
125 мл прясно топло мляко
За глазурата:
25 г масло, размекнато
50 г крема сирене
80 г пудра захар
¼ чаена лъжица лимонов екстракт
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина. По желание постелете с кошнички.
За тестото:
Разбийте маслото със захарта. Добавете меласата, яйцето и жълтъка. Разбийте отново. Пресейте брашното, какаото, джинджифила, канелата, бахара, индийското орехче, солта. Разтворете содата в топлото мляко. Добавете я към сухите съставки. Добавете всичко към мокрите съставки. Разбивайте с миксер, докато се получи гладка смес. Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете за 20 минути или до суха клечка. Оставете мъфините да изстинат няколко минути. Извадете ги от формите и ги оставете да изстиват върху решетка, пише az-jenata.bg
За глазурата:
Разбийте размекнатото масло с крема сиренето. Добавете пудра захарта и разбивайте до пухкава смес. Накрая добавете лимоновия екстракт и разбийте финално. След като мъфините са изцяло изстинали, украсете с глазурата.
Рекордна сума: НСО дариха 26 000 лв. на "Българската Коледа"
311 000 винетки изтичат след дни, вижте цените в евро
Колекционери проявяват голям интерес към българския лев
АЕЖ с нов протест пред bTV заради Мария Цънцарова
Енрике Иглесиас и Анна Курникова посрещнаха четвъртото си дете
Лицата с прекъснати здравноосигурителни права могат да платят дължимите вноски на 30.12.2025
Министерски съвет с редовно заседание ден преди Бъдни вечер
9 дни до еврото: Как се преизчисляват цените
Жена заложи капан и залови мъже, които опитват да отворят колата ѝ (ВИДЕО)
Дългогодишен репортер напуска bTV, причината ще ви шашне
Постната сарма на съседката Нонка обра точките миналата година, тази година пак ще я правя
