×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заведенията предлагат революционен подход за зеления сертификат


Заведенията предлагат революционен подход за зеления сертификат
Снимката е илюстративна
08 Ноември 2021, Понеделник, 10:28 ч.
Автор: Флагман.бг

Ограниченията да важат само, когато дадена област е в тъмночервената зона 

Две седмици след въвеждането на Зеления сертификат 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене, пишат в декларация от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

От браншовите организации са категорични, че условията по въвеждането на сертификата, нямат нищо общо с това, което било обещано от служебното правителство към бизнеса и принудило хиляди собственици в цялата страна да затворят своите обекти.

Припомняме, че изправени пред дилемата - локдаун без обезщетения или безпрецедентно въвеждане на зелен сертификат при 20% ваксинирани, над две трети от представителите на бизнеса, избраха в национално допитване по-малкото зло.

Ето какви стъпки трябва да се изпълнят, за да се спаси бизнеса:

1. Издаване на сертификати при положителен тест за антитела.

2. БЕЗПЛАТНИ тестове, а не тестове, които струват 10лв.

3. Въвеждане на зелени сертификати за всички търговски обекти, държавни и общински служители.

4. Зелените сертификати да важат САМО когато страната ни е в тъмночервена зона на заболяемост.

5. Разрешаване на проблемите с хора, на които заради придружаващи заболявания, не е препоръчително поставянето на ваксина.

"Какво се случи впоследствие? Какво се случи след обещанията?Беше издадена заповед, в която нито една от по-горе изброените пет точки не присъстваха в нея! Нито една! Това е лъжа ...! Последваха протести в над 25 града, на които излязоха хиляди хора, за да се опитат да покажат, че заповедта трябва да бъде променена. Реакция след тях - нямаше. Чуваме само "следващата седмица ще решим". И така до следващата седмица когато отново чуваме същото. Ако и ние можехме да кажем по същия начин за всички разходи - ток, вода, наеми, заплати, осигуровки, такси, данъци, поддръжка и др. то може и да дочакаме "следващата седмица", но сега не можем! Не можем, бе!!!

Затова настояваме за спешни действия от страна на държавата. Не ни интересуват вашите политически игри и популизъм. Не ни интересува колко ви е страх да вземете едно или друго решение, което знаете, че е правилно, но нямате интереси, лични интереси да го направите. Имате пет точки за изпълнение. Три от тях на томбола да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в сектор туризъм. Очакваме действия, дами и господа, а не поредното тупане на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме - да, отново можем да излезем на протест. Вероятно в по-различна форма, тъй като "разходките по центъра" изглежда не дават резултат, а във вашите очи те не са заплаха. Дали ще го направим сега - не, няма. Няма да организираме нито един протест седмица преди изборите, защото вие отново ще кажете, че е политически. А знаете ли как звучи това в ушите на собственик на фалиращо заведение? Знаете ли как звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач ..... ? Цинично, разбира се! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате протести на бизнеса, протести с конкретни икономически искания, като политически", пишат в декларацията си от двете браншови организации.


В категории: Бизнес


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
9
Коментара по темата
9.
Възмутен
13.11.2021 19:48:41
0
0
Колко злобен народ сме! Не мислите ли какво е, ако ваш близък си е отворил например кафене, вложил е всичките си средства, усилие и желание да направи нещо, а вие му желаете зло. Какви хора сте?!
8.
пеци
09.11.2021 13:28:09
1
8
aa га продавахте преди неколко месеца развалена цаца с вкисната бира по 20-тарка беше добре,а? Ако некой имаше възражения - бегай, че има други на опашката.. е ся да ми ядете вуя, фалирайте колкото си щете, ще си го преместя у другия крачол..
Да не споменавам, че в името на гоуемия тур. сезон напускахте болните ватняци и мамалигари, е сега ще видите зимен сезон ама друг път!
7.
Роко Скиавоне
08.11.2021 16:27:45
6
9
А бре балъци вие на хората с придружаващи заболявания разчитат да са ви клиенти
6.
от 5 - допълнение
08.11.2021 13:45:23
2
20
Подозирам обаче, че става нещо много по-лошо... Тези сценарии с "революционните" предложения са написани от кукловодите и се бутат в ръцете на кръчмарите за да се насочи към тях "народната любов", а не към истинските виновници, предатели и престъпници, а господа ресторантьорите ще бъдат компенсирани тихомълком чрез допълнително крадене на данъци и допълнително затъване в дългове. Тъй като в България няма гигантски монополи и авиокомпании, като в САЩ например, тук този бизнес е избран за щит на "правителството".
5.
до 4
08.11.2021 12:31:39
4
24
Добре че посочи това, защото не четем простотиите. Е, тези боклуци действително, без никакво съмнение, трябва да фалират и да бъдат БОЙКОТИРАНИ, както на място, така и онлайн! Но то така или иначе, при безобразната инфлация и безобразните цени в ресторантите, това ще стане, дори и да не е осъзнато и непоколебимо решение.
4.
3
08.11.2021 11:50:24
6
47
Зелени сертификати за ВСИЧКИ търговски обекти???? Вие задминахте управляващите по фашизъм, бе! Бойкот и фалити за вас!!!
3.
Реалист
08.11.2021 11:32:45
11
36
Да фалират! Да се преквалифицират, щом не могат да се справят с бизнес, да започнат да работят друго.
2.
Собствениците на бедстващите и фалиращи заведения
08.11.2021 11:32:15
3
28
сега е момента, когато сте в затруднение, да преосмислите своята собствена несправедливост към работниците си, заплатите, които не сте им изплащали, всичко с което сте ги ощетявали. Мнозина от алчност и несправедливост са стигали до просешка тояга. Бъдете справедливи към тези, които ви работат и помагат с труда си да богатеете, за да ви благославят. Давайте им справедлива и достойна заплата, осигурявайте ги за старини. Бог чува всяка дума на онеправдания и въздава за неговите сълзи!
1.
ami
08.11.2021 10:49:45
12
53
наврете си всички зелени сертификати де слънце не огрява. Не ме ... дали е залена, бембена и червена зона. Не на всякакви сертификати. Аман от тия продажни заведения! Няма да стъпя в такова, докато има сертификати.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор
В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори