×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Повдигат питане в парламента заради българо-руския хотел в Созопол


18 Април 2011, Понеделник, 12:58 ч.
Автор: Бесове

Ваньо Шарков от СДС ще пита министър Плевнелиев за строежа, проектиран от брата на Сергей Станишев

Бъдещият българо-руски  хотел в Созопол, проектиран от брата на Сергей Станишев – арх. Георгий Станишев, среща огромна съпротива в хората от града, които се жалваха и пред народния  представител от СДС   Ваньо Шарков по време на приемната му тук. Затова Шарков се ангажирал да представи пред Народното събрание питане към министъра на Регионалното развитие - Росен Плевнелиев и към министъра на Околната среда и водите  - Нона Караджова.

То е относно строежа  на хотел върху скалите над плажа в новия град на Созопол.

 Жители на града се обърнаха с молба за съдействие към Ваньо Шарков по време на  приемния му ден, който се състоя тази събота в града.

 Парцелът, където се строи хотелският комплекс е собственост  на Съюза на кинодейците, инвеститор е българо-руска фирма, а  по проекта за сградата е работил  братът на бившия премиер – арх. Георгий Станишев.

 Въпреки че проектът за строителство е одобрен,  опасенията на местните жители са свързани с възможността  строителните работи да излизат извън частния имот, за който важи разрешителното.  Извън него е бреговата ивица, която е  изключително държавна собственост и не може да се застроява. Затова питане ще бъде отправено към министъра на Регионалното развитие и благоустройство.

От друга страна скалите, които се разбиват, а по този начин се унищожават,  са част от природната среда.  Затова питане ще бъде отправено и към министъра на Околната среда и водите.

Местните са разтревожени от това,  че вибрациите от разбиването на скалите вредят  на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по  мазилките,  таваните и зидовете.

„Събрали сме над 200 подписа срещу разрушаването на скалите, а това никак не е малко за град като Созопол”, казва г-н  Карчев, който е  член на Инициативния комитет срещу строежа.  Създадена  е и  група във Facebook  със същото искане.

Ваньо Шарков посети Созопол  по покана на Стойо Недин, който е общински лидер на СДС-Созопол.  Шарков беше и специален гост  на местната структура на сините, която от 11 години  отбелязва своя празник на „Цветница”.  Събитието беше беше уважено  и от областния председател на партията – Костадин Марков и от заместник-председателя  на Общинския съвет на СДС Бургас  - Тошко Иванов.

В категории: Созопол


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
изненадана
21.04.2011 14:12:37
3
7
Изненадана съм, че този път не се намеси Гребенаров. Изненадата ми идва от това ,че той с повод и без повод търси прегрешения, нарушения и престъпления, за да се докаже че е борец за правда и свобода. А сега си мълчи. Та се питам, защо?
Явно тая сграда не е лъжица за неговата уста, та СДС я подхвана,белким някой ги забележи като формация.
14.
АПОЛОНИЯ
21.04.2011 11:03:33
2
9
А НА МАРХОЛИТО ЧЕРВОТО И НА КАРАМАНОВА БЕТОННИЯ СТРОЕЖ НЕ ГО ЛИ ВИЖДАТЕ БЕ ТЕЛЕТА!
КАК СА ПРИДОБИЛИ ТОЗИ ИМОТ-ЕСТЕСТВЕНО С КРАЖБА!
13.
мармалад
20.04.2011 22:55:34
2
8
айде стига не са виновни хората като взеха милионите не ревяха сега ...като са си продали местата да мълчат сега.ааа и къде ви е "великия" областен управител който "милее" за града и който освен да вреди на града и на гражданите нищо друго не прави.напротив созопол щеше да е много по напред ,но заради областния ,който за нищо не става поне не пречеше на тези които правят нещо .доносници не ни трбяват той нито кмет нито областен трябва да е ДОЛУ ДОНОСНИЦИТЕ...
12.
правила
20.04.2011 10:23:35
4
5
Не са виновни хората че си продадоха земите,а управата на градая, че не контролира застрояването им.Никой не е против застрояването изобщо, а против НЕКОНТРОЛИРУЕМОТО ЗАСТРОЯВАНЕ.Тук е работата на управата /община, главен архитект/ да контролират строежите, да обобряват проекти съобразени с конкретните изисквания , а не да позволяват сгради на ръба на закона, както са строежа на руския хотел и новата сграда на Мархолев на хоризонт.
БЕЗОБРАЗИЕ!!
Кой им позволи да направят тези сгради???
КМЕТА И ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ
Но на тях не им пука, единия е от Враца а другия/нашия/ с интересува само от пари!!!/ и от жени/
11.
наивник
19.04.2011 23:07:24
1
16
Всички, които ронят сълзи от презастрояването на Созопол и прочие черноморски градове и които най- много и най- силно реват са продали парче земя, ако не те, то техните бащи и дядовци. Продадоха ги на софиянци и прочие паралии.
Та ви питам вас,ревящите, като си продавахте земите какво си мислехте ,че купувачите ще направят- ще посадят райграс или ще набучат рози. Ами вижте си вашите къщи- палати.Защо не ги сринете, за да не е презастроен Созопол?
10.
камарад
19.04.2011 23:05:10
5
6
Крайно време е да разберем,че с този кмет в Созопол ще е само разрушение и упадък.
9.
Созопол
19.04.2011 20:43:42
6
4
Бойко е с руснаците,
Панайот е с парите, т. е. так с тях.
Гебенаров нищо не прави!
Созопол се превърна в бетонно гето!
Никой няма да дойде тук!
Туризма загива заради тезе хора!!
8.
Надка
19.04.2011 12:33:15
2
8
Абе чувате ли се? СДС са последна дупка на кавала и никой за нищо ги не слуша. Бойко е подлога на руснаците, вижда се от сделката за Белене. Нима смтате, че ще си развали рахата с ЛУКойл и руските си другарчета заради някакво си хотелче? Ай, моля ви се.
Поживьом, увидим...
7.
gerb
18.04.2011 23:16:24
6
8
"НИЕ СМЕ ГРЕБ. С ГЕРБ СМЕ ПО- СИЛНИ"Това са думите от викторината в училище в Пещера.
Какво ще кажете???
така ли ще прави Гребенаров и в нашето училище???
май вече почна да заплашва с неизвинени отсъствия ученици не отишли на негови мероприятия
ТОВА ЛИ Е ГЕРБ!@!!
НЕ БЛАГОДАРЯ
6.
do kiki
18.04.2011 21:42:28
3
6
kakvo SDS kakwi 5 leva be kiki
horata vi kazvat ne partiite sa vajni a horata
HORATA SA VAJNI
TRIABVAT NI KACHESTVENI HORA, A NE PARTIINI GAZOBLIZCI
5.
кики
18.04.2011 21:09:06
3
4
СДС не са на власт,а ГЕРБ.На които можете само да сте благодарни!
4.
до жител
18.04.2011 16:37:02
4
3
Първо пишете на БЪЛГАРСКИ!
Второ нали това правим,молим ги за помощ но досега никой нищо не прави, защото и те са МАФИЯ и те искат да докопат властта , за парички!
3.
jitel
18.04.2011 15:10:12
3
4
kakvo ochakvate da stane?!obyrnahte se kym SDS,te da vi opraqt.Potyrsete pomosht ot upravlqvastite i togava govorete koj za kakvo stava
2.
Цветница
18.04.2011 14:48:55
3
6
Да видим какво ще стане сега.
Май нищо!!!
Защото Герберите не ги бива!!!
А малкия/Рейзи/ си прави каквото иска и събира пари за изборите!!!
Ще си плати пак и пак ще спечели за съжаление!
1.
група за Созопол
18.04.2011 14:45:50
1
4
Групата във facebook е "Да спасим Созопол от безумните строежи и разрушаването на морския бряг"
Заповядайте!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение  
Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори