×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кмете, остани до върбовите клонки и не пускай в Бургас Фидосова


17 Април 2011, Неделя, 21:07 ч.
Автор: Катя Касабова
Източник: Снимка: Пресцентър Областна управа

Защото разходката на Цецка Цачева с Гребенаров в Созопол не е най-подходящото мероприятие, ако един мъж иска да е кмет

В ранния предиобед шефката на парламента Цецка Цачева пристигна да се пречисти в храма „Св.Св.Кирил и Методий“ в Бургас, както ви съобщихме вчера. Тя е тук по покана на областния управител Константин Гребенаров. В църквата пристигна и бургаският кмет Димитър Николов, който скромно се нареди до височайшата двойка, за да покаже уважение. След това закратко в малката зала на Областна управа Цачева се видя с двамата, с председателя на ОбС Снежина Маджарова и с депутатите Галя Милева и Иван Алексиев. От разпространените фотоси по-късно се вижда, че важна координационна роля в тази среща е играл и областният шеф на ГЕРБ депутатът Димитър Бойчев. Цачева е връчила почетни плакети на нашия кмет и Гребенаров и към 11 часа визитата тук е приключила. По-голямата част от престоя й в региона, както вече ви съобщихме вчера, бе свързана със Созопол, където до вечерта, по програма, Цачева трябваше да обиколи две църкви, да се поклони на мощите на Св.Йоан, да плава с кораб до остров „Св.Иван“, да обходи два манастира, да обиколи Южната крепостна стена и прочее „упражнения“, в които до нея плътно да върви губернаторът Константин Гребенаров, за да могат повече созополчани да ги видят заедно.

Очевидно настоящите провинциални политици нищо не са научили от предшествениците си, а пиарите им са толкова зелени, че няма как да им посочат примери от историята, за да не повтарят грешките.

Във форума под вчерашната ни дописка за „цъфтежа“ на Цачева в Созопол, който се е заформил във Фейсбук, стои  уместен коментар на моя колега Стефан Бобойчев, когото уважавам затова, че има съзнание за миналото и не се срами да припомня неудобни случаи, независимо, че е участвал в някои от тези режисури.

 Бобойчев казва следното: „Сега, ако пратят в Бургас Искра Фидосова да помага на Митко, ще ги заподозра в договорка с БСП, че ще сменят кмета“.

Прав е. Бобойчев като журналист и Димитър Николов като участник в листата с кандидат-съветници, през далечната 1999 г. бяха в щаба на кандидат-кмета от СДС Васил Илиев. Тогава Илиев беше главен секретар на Областна управа – умно, скромно и образовано момче, но твърде младо и неопитно, за да се справи с Йоан Костадинов. Винаги ще помня онази злополучна кампания, в която главният гуру на СДС Йордан Цонев хвърли над 1 млн.деноминирани лева – космическа за тогавашното време сума, за да наложи Васко Илиев за кмет в месеца преди вота. Премиерът Иван Костов пращаше тук цели кавалкади парламентаристи и министри. Най-често обаче бе присъствието на Екатерина Михайлова. Веднъж тя даже игра хоро на площада. Горките седесари, тогава бяха на власт и буквално се бяха самозабравили. Цонев смяташе, че щом Екатерина Михайлова стои толкова близо до Иван Костов, значи към нея прелива светлина от ореола му, затова от същата тая светлина тя би могла да прехвърли и на анемичния Васко. Груба грешка! Народът не прие подобно вмешателство отвън, още повече, че визията на Катето по това време беше отчайваща. Тя бе  демоде в облеклото и обувките, не знаеше, че съществуват фризьорски и козметични салони на планетата. Бургазлии не приеха Михайлова да дава сили на Васко и си избраха отново Йоан, този път от раз – с цели 67% срещу жалките Васкови 27%. Напук!

Заради това Бобойчев е прав. Ще умра от смях, ако видя кметът на Бургас да разходи Фидосова по новите плочки на ларгото. И ще стискам палци да издържат напора.

В категории: Власт , Политика


22
Коментара по темата
22.
коментар
20.04.2011 23:23:38
3
6
смях хиихихи как може да сравнявате николов и гребенаров...че те са несравняеми как може да обийдате николов като като го сранявате с греебана,че той областния за нищо не става ,ОСВЕН ДА СЪЗДАВА ИНТИРГИ ДА ПРАВИ ПРОБЛЕМИ ДА ДОНОСНИЧИ НИЩ ДРУГО НЕ МОЖЕ ТОЙ ЦЯЛ ЖИВОТ САМО ТОВА Е ПРАВИЛ И САМО ТОВА МОЖЕ,той е от герб,защото е бивш доносник ,а не защото става за нещо ...да го пенсионират като бивш доносник и да не се натиска мн мн за кмет и обл...да си ходи ДОНОСНИК
21.
Простосмъртен
20.04.2011 14:18:00
1
1
Интересни статии и журналистически интерпретации, само че си мисля аз друго така като чета...не знам защо колкото повече чета, толкова повече ми се струва, че тук политически неангажираните сме малко...има някакви агитки, които грозно се опитват да насъждат политическите си пристрастия и ангажименти, което е отвратително. Драги агитки, ние простосмъртните гласоподаватели не сме толкова прости. А пък по темата, мнението на един простосмъртен е: Предлагам седмица за засаждане на гъби в Созопол, за да може кметът да е ангажиран. Да си бере или да си ги стреля, както му е кеф...ние ще го подкрепим и светците там в Созопол също. Гребенаров, ти от тези гъби не яж- да не вземеш да последваш съдбата на онази кушута, която яде от тях и се натрови и умря в краката на кмета Рейзи, хахахаха
20.
до Созопол
20.04.2011 12:55:50
1
1
На вас в Созопол само "магураджии" ви трябват - друго си е далавераджийчето и освободителя от "свирепите гъби"! Ум и интелект май не са ви по вкуса!
19.
до Гришата
20.04.2011 10:36:54
0
3
Дано да си прав
дано на есен да има за кого да гласуваме!!
18.
Гришата
19.04.2011 22:58:01
2
6
Защото разходката на Цецка Цачева с Гребенаров в Созопол не е най-подходящото мероприятие, ако един мъж иска да е кмет

Тази хубавица му е замаила главата на Гребенаров и той не може да прецени какъв гаф сътвори, ама нейсе.
И освен това никой от ГЕРБ официално не е издигнал кандидатурата му за кмет, което означава, че сам се насосва.
ГЕРБ ще посочи истинския си кандидат в Созопол и той няма да е от ДС.
17.
до майка
19.04.2011 22:48:51
1
2
и какво точно прави, че не виждаме
моля по-конкретно
16.
майка
19.04.2011 22:03:00
2
2
а чия работа е и защо не скочите срещу него с клеветите си?оставете човека намира!всичко което прави за общината е едно красиво дело.
15.
родител от Буджака
19.04.2011 20:26:00
5
8
Госпожице Лулева, /от военния клуб /нашите деца не са за партийна употреба. Самият министър Игнатов заяви : "20 години се борим за департизиране на образователната система в България и няма да допуснем да върнем времето назад", а вие какво правите с децата ни ? Разбираме, че е трудно на хора, като вас, които нямат демократична мисъл да измислят нещо смислено без да злепоставят Герб. Но какво да се прави до вас опряха герберите в Созопол. Ама като не знаете какво и как да го направите питайте, че много си личи колко ви е умствения потенциал.
14.
майка
19.04.2011 19:15:33
3
6
Не е работа на ГЕРБ да организира подобни мероприятия.
Нито е работа на Гребенаров да участва в тях.
Той какъв е?
учител, наставник или инспектор по образованието?
Той е политически назначен областен управител, както и кандидат кмет.
Т.е. това мероприятие е политически ангажирано!!!А беше и задължително, дори за децата които не участваха/трябвало да присъстват само/
А това са децата ни !
БЕЗОБРАЗИЕ!!!
Да живее развития социализъм!!!
С партията майка напред!!
13.
майка
19.04.2011 16:04:16
3
3
Това е само една викторина, която ГЕРБ организира в Созопол. Това, че е под патронажа на областния и е във военния клуб не означава, че е политическа агитация сред децата. Освен това мероприятието не беше задължително и децата с удоволствие участваха във викторината посветена на международния ден за опазване на културно-историческите ценности.
12.
рибар
19.04.2011 09:47:46
2
7
Гребенаров също като депутатката от ГЕРБ, която стана национално известна с политическа агитация сред децата, прави политическа кампавия сред учениците в Созопол. Под формата на викторина, не спортен празник,Гребенаров ги зомбира с политическа цел.
11.
отново от Созопол
18.04.2011 22:59:33
2
4
Много си прав!!!
Това че Николов е от Герб не прави Гребенаров свестен.
На нас ченгета не ни трябват.
Да си ги вземат обратно в София...
Нали Бойко ги махна от правителството...
защо ги издига за кметове...
трябва да го изтегли и да издигне човек с чисто минало, а не ДОНОСНИК
10.
от Созопол
18.04.2011 22:44:45
1
3
До камарад- чудесна идея на много “умен“гражданин! Що все нареждате ченгето Гребенаров до свестния Николов. Пък ако толкова харесваш Коста си го вземи за кмет на Бургас! В Созопол ченгета и доносници не ни трябват! Разбивачите на човешките съдби нямат място в кметството!
9.
камарад
18.04.2011 21:27:03
1
1
То е ясно,че Николов и Гребенаров ще са кметове през следващия мандат.Митко доказа какво може за Бургас,наред е Коста да помогне на Созопол.
8.
до Габриела
18.04.2011 17:13:49
2
3
Ако е достатъчно кмета да е от ГЕРБ, то вържете си в Созопол едно магаре и гласувайте за кмет от ГЕРБ.
Една партия- една власт- развит социализъм.
7.
мнозинство
18.04.2011 15:35:30
1
5
Не са важни партиите, човека.
Това че са от ГЕРБ не значи че са свестни,както и обратното.
На местни избори се гледа човека а не партията, която го издига.
а относно Николов той дълги години беше със Синята коалиция, така че не означава че е добър зашото е от ГЕРБ, просто е свестен човек.
А според много други Гребенаров НЕ Е`!
6.
Меш
18.04.2011 12:25:55
4
4
Разликата между Николов и Гребенаров е оттук до Луната,но когато е най-далеч от Земята,защото наскоро се беше приближила.Говоря за разлика в полза на Николов.
5.
Габриела Пейчева
18.04.2011 11:56:46
4
5
Личи си, че Гребенаров милее за родни Созопол. Ако хората, живеещи там искат градът да рзцъфне той трябва да стане кмет. Вижде градовете, в които кметовете са от ГЕРБ, вижте и останалите. Сами открийте хилядите разлики.
4.
jitel
18.04.2011 10:49:13
2
7
Grebenarov e pomognal mnogo na sozopolchani bez da e kmet,a kogato stane gryda shte e v razcveta si!
3.
Сашка
17.04.2011 22:18:27
5
3
В Бургас няма нужда от помощ, изборите са ясни, колкото и да не се харесва на някого...Дали ще идват или няма да идват - все тая! Николов ще е кметът.
2.
Оф
17.04.2011 22:15:11
2
1
Оф, ма направо като чета примери за Йоан Костадинов, призлява ми. Как може да давате за пример това мракобесие?
1.
МАФИЯ
17.04.2011 21:48:23
7
6
Гребенаров, така няма да накараш созополчани да гласуват за теб.
Като водиш твои съпартийци само доказваш че ти си неспособен да направиш нещо сам и им напомняш заради кого гладуват сега.
ПОмогни им със незаконния строеж на скалите.Така ще покажеш че нешо става от теб.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори