×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разследването за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед влиза в учебниците по криминалистика


Разследването за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед влиза в учебниците по криминалистика
Разплитането на схемата "Рагевски" продължава, той до този момент не е отронил и дума, но престъпленията му излизат едно след друго
Тема в развитие
Готвачът Дичо проговори, закова Рагевски за двете жестоки убийства Защо "чистачът" на Рагевски не бе обвинен за съучастник в две жестоки убийства Само във Флагман.бг: Готвачът Дичо готов да признае вината си, ще го съдят по съкратената процедура Край на сагата! Дават готвача Деян Дичев за съд за случая „Рагевски-Бахлова-Юмер“ Прокуратурата саботира разследването по АМ "Хемус", можеше да се процедира като в случая "Бахлова" Деян Дичев да забрави за свободата си в следващите шест месеца, Окръжният съд го закова! Готвачът Деян Дичев иска да излезе на свобода, щял да се върне в Карнобат при майка си Съдът не пусна готвача Дичев да се прибере у дома си, но вижте какво върши Рагевски от затвора Районният съд решава онлайн дали да пусне от ареста чистача на две убийства Разследването за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед влиза в учебниците по криминалистика Електрическият трион, с който е нарязан Юмер Мехмед, открит в кооперацията на готвача Дичо Пълен запис на брифинга на прокуратура и полиция: Докъде стигна разследването срещу Рагевски и асистента му Деян Дичев Нощем злокобно вие кучето на готвача Деян Дичев, арестуван след двете брутални убийства в Бургас Ексклузивно пред Флагман: Майката на разчленения Юмер с разтърсваща изповед за тежкото му детство Районният съд в Бургас остави Деян Дичев в ареста, определи го за "лице с изградени престъпни навици" Пълен потрес: В НК нямаме член за разфасовка на труп, затова готвачът на Рагевски е подведен за укриване на останки Прокуратурата иска постоянен арест за "чистача" на Рагевски, днес гледат мярката му за неотклонение Ужасяващо! Трупът на Теодора Бахлова държан с месеци в бидон с киселина Държи ли готвачът Деян Дичев в ръцете си елита на Бургас с аудио и видеозаписи? „Топ готвачът” Деян Дичев отново отваря ресторанта си в ДНА, заповядайте! Ужасяващо! Готвачът на обвинения за отвличане бизнесмен Рагевски е разчленил трупа
виж още
скрий
08 Октомври 2021, Петък, 14:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Научен труд ще опише всяка една от стъпките, довели до залавянето на жестокия убиец Станимир Рагевски и съучастника му Деян Дичев

Разследването срещу серийния убиец Станимир Рагевски и съучастника му Деян Дичев, които до този момент са уличени в две жестоки убийства, а няколко отдела в ОД на МВР в Бургас продължават разплитането на престъпните им деяния, ще влезе в учебниците на Академията на МВР по криминалистика, научи Флагман.бг.

Днес, на тържествена церемония в столицата, се очаква да бъдат наградени от вътрешния министър Бойко Рашков част от полицаите, които в последните два месеца положиха огромни усилия, за да разплетат мракобесната схема „Рагевски“.

Бургаското разследване е уникално за България, използвани са изключителни полицейски познания и похвати, за да се стигне до успешен завършек, коментираха криминалисти. 

Както вече писахме, Станимир Рагевски е действал при строга конспиративност.

В  деня на убийството на Юмер Мехмед, например, въпреки че буквално го е осиновил и никой не би го заподозрял, ако говори с него, той му се обадил от телефон с предплатена карта, която активирал преди три години, но използвал само в този случай. Картата се оказа собственост на мъж от ромски произход, който дори не си спомнял кога я закупил и съответно препродал, а на името му имало регистрирани десетки телефонни номера. Нито един от тях не е свързан по някакъв начин с друго изчезване, убийство или със самия Рагевски.

Подходът на разследващите също бе изключително интересен. След много сериозна работа в първите дни на изчезването на Юмер Мехмед те стигнаха до Станимир Рагевски и го задържаха, но той не проронваше и дума. 

Впоследствие заловиха помагача му Деян Дичев, който бе арестуван и освободен само след два дни. Междувременно се стигна и до безпрецедентното му вкарване със съдебна охрана в залата, в която се гледаше мярката за неотклонение на Рагевски – за да му покажат на Рагевски, че са арестували съучастника му.

Впоследствие Дичев бе освободен, известно време наблюдаван, поетапно привикван и разпитван, включително и пред съдия и когато бе „изцеден“, го задържаха за постоянно.

Показанията му помогнаха за откриването на трупните останки на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова, а вследствие на следенето му ченгетата стигнаха и до пистолета, с който са извършени двете убийства, както и триона, използван за транжирането на Юмер. Разследването включваше и изследване на шахтите за обходните води пред кооперацията на Дичев, където бяха открити останки от Теодора Бахлова. Последно бе намерен зъб, а ДНК експертизата доказа, че е на бившата брокерка.

В същото време продължава работата по финансовите дела на групата и съвсем скоро там ще има сериозен пробив, довериха запознати с разследването.

Предвид сериозните доказателства, въпрос на време е да се стигне и до преквалифициране на обвиненията на Рагевски (по чл.115 от НК, грозят го от 10 до 20 години затвор) и на Дичев (по чл.194 от НК – до 5 години затвор).

От Академията на МВР са проявили огромен интерес към работата на разследващите в Бургас и ще изготвят научен труд, в който ще опишат всяка една от стъпките, довели до залавянето на Рагевски и Дичев. Фундаменталното научно изследване ще влезе в програмата на курсистите от Академията.


В категории: Темида


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
32
Коментара по темата
32.
Толкова труд за нищо
18.10.2021 11:02:19
0
0
Учебници-Мучебници...
Накрая 5-10-20 години присъда за разкритите убийци.

Супер мотивиращо е за учещите криминология бъдещи разследващи, като знаят, че един ден ще работят 24/7 да разобличават убийци, а съда да ги праща да си играят игрички на телефона 5 години в килията и като излязат всичко откраднато да ги чака и да си продължи по старому. Мега!
31.
Иван
11.10.2021 22:27:13
0
0
Кво са открили тея следователи, хубаво че единия от двамата е пропял!
30.
Паржо
09.10.2021 13:18:26
1
0
В Бургас ли живеят най-големите боклуци в България??!Този въпрос все повече си го задавам,и не само аз!!!
Перник,Костинброд,Враца звучат къде къде по привлекателно от Бс-Кс
29.
Пак аз
09.10.2021 01:56:32
0
4
А кво стана с онези възрастните от София дето пак така ги бяха убили някви двама, после писаха че са педали, пак за апартаменти беше. Имаше и бидони. Мьлчание.
28.
Козамостра
09.10.2021 01:51:15
1
4
Кое, ве тъпанари ще влезе в учебниците-грозят ги"от 10-20 год" или грозят го 5 год. затвор. Много го грозят ша знайш.И кой пак ще го пише тоз учебник? Излезте от паралелната реалност, хора, оставете световните заговори на рептилите и погледнете истината - всичко се скапва, ама не бавно. Пускат нещо във въздуха... Е чак пък толкоз нефелни...
27.
до 17 съдия
08.10.2021 23:29:02
2
7
точно така.....с изстрел в кратуните...от упор....няма какво да им се церемонят.....като са тръгнали да мамят и обират хората,да са си направили сметката какво ги чака,ако се издънят.....
26.
Браво
08.10.2021 21:10:28
1
7
На полицейските кучета по една премия на заплата , а на бургашките стойкаджии полицаи по една пържола за награда.По възможност от тези дето ги сервират във винарната на Дидко триончето.
25.
Дирекцията
08.10.2021 21:09:50
1
17
Добре, че Дичев каза всичко иначе щеше да влезе в учебниците как 20год не бе разкрито изчезването на 2ма човека
24.
Рагевски
08.10.2021 20:52:20
0
13
Тез Мойте приятели от полицията как ми го наръгаха целия сух сух ..... А едно време бяхме приятели ядяхме и пиехме заедно.
Да бях дал на Юмерчо 20 бона сега щеше да съм добре
23.
да бе
08.10.2021 20:47:09
2
10
добре ,че дойдоха софийски ченгета
наште още щеше да се чешат зад ушите
от де да почнат
22.
Адвокат
08.10.2021 19:03:15
7
7
Това е класически пример, как да се отървем от изнудвачите, които за кой ли път искат и искат като че ли ти си кокошката която снася златни яйца. Даваш им, те ги прахосват, отново искат, ти им даваш, след време те пак искат и тн.
21.
Карнобашки Канибал
08.10.2021 18:39:44
2
5
Бургаш Мърдър Инкорпорейтед
20.
До 12
08.10.2021 18:26:38
1
4
Кой е тоя от 2003
19.
Обичам
08.10.2021 18:20:03
0
13
Флагман.Честно.
Но чета само коментарите.
18.
абе брокери
08.10.2021 17:42:03
2
5
мрокери.....и не знам още какви....???
щом са ги ликвидирали,яко са ги завлекли я с имоти ,я с големи суми пари па може и двете......
Сумати народ е пропищял от измами....на хората им писна да ги мамят и вземат правосъдието в свои ръце.....
Щото като съдят мошенниците,се точат дела с години и накрая измамените си отиват скоропостижно,от стрес и мъка и не дочакват справедливоста да възтържествува.....
Пък и да дочакат,измамниците най-много да получат условна и потупване по рамото,друг път да не правят така и си ги пускат по живо по здраво....и...старата песен на нов глас......
Да....ама не......
Е затова...очистили ги..очистили.....те са си го заслужили......
Пък убийците......еми ша си излежат присъдите и ...точка
17.
Съдия
08.10.2021 17:11:23
8
6
Има смекчаващи вината обстоятелства. Убил ги е по хуманен начин с изстрел в главата.
16.
Индиец
08.10.2021 17:04:46
9
3
Ами що убивате и крави ? Всички касапи/разфасовачи на крави да се подведат под съдебно разследване.
15.
Бургас
08.10.2021 17:00:25
2
17
Лондон си имаше Джак изкормвача, а Бургас Ражевски/Дичев разфасовачите.
14.
От село
08.10.2021 16:52:26
3
27
Абе за каква коспиративност споменавате. Обажда се на Юмер по непрзнат телефон а той казва на другите с кого има среаща, камери заснемат че се качва в колата на Рагевски и изчезва. Дори и чистачката в в МВР - то щеше да реши да провери имотите на Рагевски за следи и камерите около тях. Когато Бахлова изчезна се е знаело, че е говорила за последно с Рагевски ама само са го питали дали знае нещо и никакви действия, а ако бяха претърсили имотите му и възможни места за следи(трупа е бил в съседен на неговия апартамент, празен и собственост на шурея му) щеше да е адекватно действието им, а те следователите не им хрума дори да имат едно на ум.
13.
Пишлемето
08.10.2021 16:45:50
0
31
10-20 години за такива жестоки убийства! ?!? Доживотната присъда му е малка! И 20 години да получи този болен мозък ще бъде подигравка. Страхотна правосъдна система си имаме !
12.
до 10.
08.10.2021 16:44:34
1
8
Много си прав. Има и опити за убийства, поне един 2003 г.
11.
Наще разследващи
08.10.2021 16:41:51
0
30
Ако не се беше раздухало за изчезналия юмер все още щяха да чакат брокерката да се върне от чужбина.Когато дъщеря и плачеше,никои не взе думите и на сериозно.Юмер щеше да е жив.
10.
Божеее, Боже
08.10.2021 16:31:07
0
29
На Дичев повдигнато обвинение за окриване до 5 години хахахах. А за гавра с труп не сте ли чували, а?
Най вероятно за толкова години това не са единствените убити, има и самоубити.
9.
Разплитането на бродерията
08.10.2021 15:55:45
1
5
по разчитането на схемите.
Много се извинявам, но на човекът от снимката присъствах на погребението му преди 7 години или е било погребение на негов двойник.
8.
Дааааа
08.10.2021 15:54:16
4
34
Колегите им от икономическа полиция да си връщат заплатите от 10 години назад. Ако бяха работили нещо, всички щяха да са по затворите и нямаше да има никой убит от тях. Включително и убитата брокерка измамничка която е прехвърляла имоти на поразия и Юмер трябваше да са живи и затворени
7.
До 4
08.10.2021 15:26:47
1
25
Съгласен съм, само да допълня и лайното на Ваня и Ангел
6.
Бог е справедлив,за разлика от съда
08.10.2021 15:20:41
1
27
В Айтос се съмняват,че попа се е самоубил.Ако е така,наказанието не ги подмина ,всяка година септември се вземат жертви,човешки животи ,от катастрофирали тирове.Няма човек,който да не си е изкупил греха.Рано или късно всеки плаща,висока цена за злодеянията си.
5.
Ааааааа
08.10.2021 15:18:42
1
46
5 години за разфасофане на два трупа ! Че те от тази никаква присъда, тренажорите ще си пуснат офертите бе смешници
4.
????????
08.10.2021 15:10:48
1
70
А имуществата им спечелени от измами и убийства ще ги вземете ли в полза на държавата ? Или ще оставите онова лайно синът му да се надува със скъпарските коли и имотите с кръв ? Ще проверите ли адвокатката му Ваня и мъжа и който му бе съдружник колко измами и убийства имат и те ?
3.
Ееееее
08.10.2021 14:54:41
1
74
За две жестоки убийства на единия между 10 и 20 години, а на другия където дялкал теуповете им 5 ! Еба.. си и правосъдието
2.
Мери
08.10.2021 14:49:06
6
25
Но Теодора няма да се върне
1.
Пууууу
08.10.2021 14:44:31
8
78
Голямо разследване, няма що. Притиснати от външен интерес се разследваха, иначе още 5 убийства можеше да направи без никой да си мръдне пръста. Добре, че и единия мухльо, мишока готвач пропя, иначе пак до никъде нямаше да стигнат. Дайте им медали за БЕЗДЕЙСТВИЕ да ва и...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори