×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Моряците от "Вера Су" заплашвани, български екипаж поема кораба


Моряците от "Вера Су" заплашвани, български екипаж поема кораба
Евакуираните моряци ще бъдат разпитани от прокурори. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани
07 Октомври 2021, Четвъртък, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Очаква се днес да разпитат шестимата чужденци 

Моряците от "Вера Су" са били заплашвани. Те твърдят, че не са си получили и заплатите. Общата сума на средства, които трябва да получат е на стойност 11 380 щатски долара. Днес членовете на екипажа трябва да бъдат разпитани в Добрич, съобщава БНТ.

След 17 дни в заседналия край Камен бряг кораб вчера те слязоха на брега и на борда се качи български капитан.

Екипажът беше евакуиран по искане на турския капитан, защото има опасност от пробойни в корпуса.

Моряците са настанени в хотел в Каварна и са в добро здраве. Няма да бъдат поставяни под карантина.

Представители на холандската фирма, ангажирана със спасителната операция, направиха оглед на кораба от брега. Силният вятър и вълнението на морето, което достига 3-4 бала, засега не позволяват разтоварването му.

Министърът на транспорта Христо Алексиев увери, че по случая ще бъде изнесена цялата информация.

Засега от компанията собственик на "Вера Су" отказват да разговарят с медии, стана ясно след като БНТ се свърза с мениджъра на компанията.

Журналист от националната телевизия успя да разговаря с екипажа на заседналия край бреговете на Камен бряг кораб "Вера Су".

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. БНТ разполага с документ, според който собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

Един от моряците на кораба, който пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си, споделил пред националната телевизия, че колегите му и той не са си получили заплатите.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", казва морякът.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа остава неясна. Оказва се, че на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

БНТ разполага с документ, на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

"Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си", споделя един от моряците пред БНТ.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че се очаква днес български екипаж да поеме управлението на заседналия в района на Камен бряг кораб.

Капитан ще бъде новият директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация". 

Все още се чакат и трите баржи, които да помогнат за разтоварването на азотния тор.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
13
Коментара по темата
13.
Бат Сали докерът
07.10.2021 15:55:12
0
1
С мойто бригада до ся щяхме да го разтоварим на ръце ....на не дават лев..
12.
хах
07.10.2021 13:51:12
0
0
Кое по-напред ли? Ами първо купуваш нов кораб преди да продадеш стария. Може и да е бил с 50 годишна апаратура, но като нямаш друго първо се сдобий и след това продавай старото.
11.
пичове пичове
07.10.2021 12:12:22
0
6
За мен лично това е или заспиване на мостика и/или повреда в рулевото устройство или е напълно умишлено! Тоя кораб за да попадне там се е движил извън курса поне 10 минути!
10.
пичове пичове
07.10.2021 12:07:55
0
11
Всеки, който е бил на мостика и е управлявал кораб (аз съм) знае, че вероятността да заседнеш в нормално състояние и хубаво време на такова място клони към 0! Да не казвам, че е напълно невъзможно! Трябва рулевия да е припаднал или да е изпил 15 водки... ВСИЧКО ТОВА Е НАПРАВЕНО НАРОЧНО ДАМИ И ГОСПОДА! Какво прави изобщо корабът толкова близо до брега. Някой от вас виждал ли е радар на кораб? Ще ти изкара очите, че си близо до брега!
9.
Ami
07.10.2021 11:43:35
2
0
Ами те карабините не плащат.Бях чул в турция плащат когато си искат.Няма дата.Може след три месеца да плати може изобщо да не плати.На корабите има навигация която показва всичко.За да заседне явно са оставили някой моряк на вахта и са пиели като луди.Може бързо да го изкарат като го разтоварят за ден два обаче наште са хитри.Всеки ден се плаща разтоварването и тез неща.Има да ги мотат хаха.И ако не си платят конфискуват кораба с товара който е сигурно към 20 милиона
8.
dddd
07.10.2021 11:31:44
3
2
как па един смел българин не излезе бе пуу много страхливци само по форумите са отворени
7.
Братството на почтените №5
07.10.2021 10:46:28
9
21
Какво може да очакваш от шайка измамници, обединени от юмрука на Румен Радев!
6.
Собствениците
07.10.2021 10:38:36
4
17
Са си направили сметанката,че операцията ще струва повече от тази заргана и за това е напускат,предават на всеки,който я пожелае!
Ако радевите калинки са в час,да ги санкционират за замърсяване на Натура 2000, ама едва ли ще им вземат нещо!
Те са офшоркаджии,както ПП-ПП , а гарван гарвано око не вади!
Ще има голям цъфтеж на водорасли и мор на рибите,ама това ще е грижа на следващото правителство и следващия Президент!
5.
''Fondation ''US 4 BG'�
07.10.2021 10:34:53
15
11
Смешно е да си мислим че 11.000 $ неизплатени на турските моряци са причина за аварията
Там има нещо ЗАДкулисно ДИВЕРСИЯ АКТ с-у България собственика вероятно е в комбина с ГЕРБaджията във БАНКЯ който е пръв авер на Турската държава и един такъв акт -като заседнал кораб добре се вписва в ЦЕЛИТЕ му ХАОС в страната за да могат хората да кажат ето РАДЕВ,Киро иАсен НЕмогат и са неспособни да управляват държавата с 1 кораб не могат да се справят
Кораба е на турската фирма
КАМЕР Марин Истанбул собственост на турската милиардерска фамилия ЮЛКЕР
Фирмата се управлява от ЛЕВЕНТ ЮЛКЕР
ЮЛКЕР фамилия имат дялове в Тракия глас и Шише джам-Търговище където са съдружници с Лидия Шулева -Биджерано/екс бг министърка при управлението на НДСВ/
Работа с турския аварирал кораб ''Вера Су'' намирисва много на активно Турско-ГЕРБ мероприятие с цел дискредитиране бг правителството и екипа на президента генерал РАДЕВ
4.
що ЛЪЖЕТЕ БЕ !!!!!!!!!!!!!!
07.10.2021 10:29:44
10
0
КАПИТАНА И ОЩЕ ЕДИН ЧЛЕН СА НА КОРАБА !!!!!!
3.
до 1 хаха ТИ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07.10.2021 10:28:04
10
1
И ЗАЩО ТОЧНО НЯМА ДА ЯДЕШ МИДИ БЕ ГЛУПАК ???????????????????????????КАТ НЕ ЩЕШ ДА ЯДЕШ МИДИ ЯЖ .............МИ ..............ХАХА
2.
Гражданин
07.10.2021 09:17:06
0
15
Абсолютен прах в очите на хората. Кораба със сигурност заминава, лошото е че ще стои там завинаги. Плитко е и като се разцепи отломките ще се по скалите. С нашата организация никога няма да го махнат. А иначе турския екипаж слиза защото знае какво следва. Нашите щели да се качват? По голяма глупост не съм чувал, явно са успели да намерят отряд самоубийци...
1.
Морски
07.10.2021 07:41:47
1
40
Корабът вече е потънал, щом е легнал на дъното. До събота вятърът и вълната ще се усилват, съмнява ме да се запази структурната цялост на коритото. Тия баржи са прах в очите. Изтърваха перфектното време първата седмица, сега ще гонят Михаля. Задето отказа помощ и причини екологични щети в защитена местност, капитана и собственика трябва дабъдат съдени. Аз лично смятам да избягвам миди следващия сезон.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори