×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как на Острова останаха без работници


01 Октомври 2021, Петък, 14:01 ч.
Автор: Флагман

Британското правителство на премиера Борис Джонсън обаче продължава да отрича, че случващото се е свързано с Брекзит, отбелязва испанското издание

Миграционните ограничения в резултат от Брекзит водят до недостиг на работници в ключови сектори от британската икономика, пише испанският в. "Паис", като отбелязва, че до 150 000 прасета очакват реда си във ферми поради липса на месари и кланици. Бензиностанция в Манчестър е затворена от понеделник, а аптеките също започват да усещат резултатите от кризата с горивата, пише вестник Монитор.

Британското правителство на премиера Борис Джонсън обаче продължава да отрича, че случващото се е свързано с Брекзит, отбелязва испанското издание.

Кабинетът се опитва да държи обществеността в неведение за кризата, пише британският в. "Телеграф".

Според представители на петролната индустрия ситуацията с доставките във Великобритания не се е подобрила, въпреки твърденията на правителството, че кризата отново е под контрол. Кабинетът забранил на общинските съвети да използват думата "паника", когато говорят за кризата, разкрива изданието.

Шофьорите обаче са изправени пред дълги опашки, а в някои райони не е имало доставки от пет дни. В резултат на места в провинцията британци били принудени да си останат вкъщи.

В същото време аптеки съобщават, че имат затруднения да си доставят жизненоважни лекарства, отбелязва в. "Телеграф".

Шофьори отново се редиха на опашки пред бензиностанции през нощта, пише британският в. "Сън". Полицията е била призована да се намеси, след като дългото чакане и напрежението довели до юмручни сбивания.

Чакащите в задръстванията отправиха остри критики към правителството, което им каза, че кризата се подобрява, отбелязва "Сън".

"Където и да отида, ми предлагат работа", заявява пред испанския в. "Мундо" шофьор, покриващ маршрута до Великобритания. Той допълва, че не е заинтересован от предложените от правителството в Лондон временни работни визи, защото са само за три месеца.

Изданието цитира и Франсиско Рего, генерален секретар на отдела по автомобилен транспорт и логистика в испанската комисия по труда, който заявява, че шофьорите вече не проявяват интерес към работата във Великобритания или в извършването на курсове за доставка до страната.

Време е да сложим край на заговора за мълчание за последиците от Брекзит, в който от 2019 г. участват и двете основни партии в страната, пише британският в. "Гардиън" в редакционна статия.

Джонсън спечели изборите с обещанието да "приключи Брекзит" и след това се държеше, сякаш всички аспекти на оттеглянето на Великобритания от Европа са изцяло уредени. В същото време Лейбъристката партия, понесла поражение, прие мълчаливо, че Брекзит наистина е уреден и реши да не споменава темата, ако може да я избегне, отбелязва "Гардиън".

Последвалата пандемична криза предостави разбираемо обяснение и за двете позиции, но сега, докато коронавирусът вероятно отстъпва и се връщаме към нещо като нормална политика, мълчанието не може да се поддържа, твърди изданието. Много аспекти на Брекзит не са уредени - и някои от тях водят до все по-сериозни проблеми във Великобритания. Това включва въпроси, свързани с търговията, движението на хорато, образованието и статута на Северна Ирландия.

Крайно време е да се поднови политическият дебат, включително защото неправилният подход към тези теми може да попречи на постигането на адекватно споразумение за климата на срещата в Глазгоу през ноември, подчертава "Гардиън". Британското издание отбелязва, че премиерът Джонсън вече не говори за практическите последствия от Брекзит.

Лейбъристите мълчаха, защото знаеха, че няма смисъл да се водят загубени битки или да се отварят наскоро зараснали рани. Но тази есен нещо се промени в резултат на кризата с горивата, медикаментите и храните, предизвикана от липсата на шофьори. Това заплашва не само с паника на бензиностанциите и недостиг в магазините, но и с криза по Коледа. Всичко това отчасти е резултат от непохватните действия спрямо Брекзит. Време е лидерът на лейбъристката опозиция Киър Стармър да привлече вниманието към липсата на достатъчно планиране от страна на консервативното правителство, подчертава в. "Гардиън".


В категории: Бизнес


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
ПОЗДРАВИ ОТ ЛОНДОН
01.10.2021 18:20:15
4
4
КАКВИ СТЕ МИ ЦЪРКАЩИ МИШКИ...30ПАУНДА НА ЧАС ДА БЕРЕШ АСПЕРЖИ БАЙ ГАНЬО НЕ ЧАКАЙ ДА ТИ ПОДАРЯТ ВИЗИ А СИ КУПИ ЕДНА ЩОТО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА Е ИЗБИВАШ ДА ВА ЕБА И СКЪПЕРНИЦИТЕ
10.
_nib_до русенеца
01.10.2021 16:32:12
0
5
Прав си-само за студенти...Млад си...ще си кажеш:животът е пред мен,тук ще се пробвам три месеца,там три месеца...За човек със семейство,със сигурна работа...и минал примерно череридесетака...какви експерименти може да си прави?-никакви.
9.
Русенец
01.10.2021 15:23:27
1
13
До 5:
Тримесечните работни визи са таман за студентски бригади.
Студентите са млада сила, все още несъградила си гнездо в родината. При тях има по-голяма вероятност толкова да им хареса в чужбината, че да се изселят там за постоянно. България им дава образование за 20 000 лв, от хазната ни, а когато те трябва да почнат да работят тук, да почнат да изкарват БВП, една англосаксонска ръчица ги примамва назапад, и те отиват да строят блага за нея. А тя дори не е похарчила и цент за да ги образова. Осъзнавате ли колко страшно е съвременното еничарство?
8.
Русенец
01.10.2021 15:18:14
0
16
Тук законите и процедурите са такива, че колкото и да се напъваш - файда йок.
Питай инж.Антонов да ти каже, колко пъти се е провалял да отвори бизнесът си с автоматични скоростни кутии в България, след като вече го е развил в Япония.
Бегъл пример е регистрирането на автомобил, след покупка: в Англия става по пощата за 15 мин. В България висиш по опашки и обикаляш институции, като ненормален.
Тук редът е такъв, че да те откаже от всякаква инициатива и да прегърнеш западният начин на живот, зад граница.
Инициативните и можещи хора са пречка в страната на паразитите. Те искат работа, искат условия на труд, справедливо заплащане, осигурени пазари, здравна политика, образование, човешки права и т.н. Това са все проблеми за решаване и подобни хора ще бъдат премахнати. Тук ще останат само зависими и мързеливи паразити, които ще гласуват за когото трябва, срещу 50 лв.
Който не го е проумял, ще продължи да тегли и да се чуди на дивотийте, измислени от управниците ни.
7.
Русенец
01.10.2021 15:11:27
1
6
До 2:
Освен това, да вземеш да си оправиш датите в образованието, по история.
Крепостничеството в Русия е отменено на 3 март (19 февруари стар стил) 1861 г.
6.
Русенец
01.10.2021 15:07:41
2
14
Кой ти говори за Русия? Защо винаги, когато западът се осере, трябва да изкарвате Русия на сцената, за да си прикриете осраното?
Правиш ли разлика между Русия и СССР?
Коя друга страна, като Русия, е била нападана и воювала толкова войни?
Коя друга страна, като Русия, е успяла да запази ресурсите си от набезите на западните скакалци? Ние не успяхме. Вече 10 години канадците ни изнасят златото, по 9 тона на година, май стигнаха вече.
Русия даде огромно количество човешки жертви, за да спре нацистка Германия, да не завладее половината свят. Никой друг не можа. И направи същото и преди това, като спря Наполеон. Заради тези си подвизи, Русия остана без много мъже. Там, след войните, жените са били много повече от мъжете. Кой да работи? Работиха и жените, наравно с мъжете, ама тя да ражда ли, да кърми ли, да гледа къща ли, или да строи социализъм? А соца беше последният пирон, който ги дозакопа.
Я по-добре вземи, че поумувай, защо западният свят, след като е толкова преуспял, ще вземе, че ще построи комунизма пръв? Те ще му викат демокрация, но по всичко личи, че ще си е жив комунизъм.
5.
_nib_
01.10.2021 14:40:37
0
6
,,Тримесечни работни визи"....С тея визи ще фанат работниците за ухуруя.
4.
_nib_
01.10.2021 14:37:43
1
3
Борко рошууто...устрела....са прай на шантаво и то....Да не би да е родом от английското учиндол?
3.
Така е но...
01.10.2021 14:34:07
0
7
Робите трябва да се напънат да съградят собствената си страна ...тогава няма да има нужда да бягат...
2.
До 1
01.10.2021 14:32:14
6
11
А защо примерно Русия не беше съградена по-добре, след като и тя е просъществувала върху робски труд, при това от собственото й население - крепостните селяни - до началото на 20 век?
И защо дори циганите предпочитат да работят в западни държави на полето, във фабриките и т.н., вместо да робуват в България за мизерни заплати, които често дори не получават и няма кой да ги защити?
Сами сме си виновни! Но е по-лесно да се оправдаваме с външни врагове, както винаги...
1.
Русенец
01.10.2021 14:15:29
3
19
Западният свят беше съграден от роби.
Сега, когато дадоха права на робите си, господарите останаха без работна ръка. Работи се по внедряването на съвременните роби, от бившият източен блок. Само трябва да им поддържате родните страни мизерни, за да търсят спасение в стотинките на запад.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори