Рецепта за мелиджано с чесън
Потопете се в италианската кухня
Продукти:
4 патладжана
1,5 кг микс червени и зелени чушки
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 с.л. ябълков оцет
80 мл олио
сол на вкус
1 с.л. горчица по желание
Приготвяне:
Чушките се почистват от дръжките и семките и заедно с патладжаните се изпичат. Когато се охладят се обелват и слагат в кухненски робот или блендер. Към тях се добавят олиото, оцета, горчицата, магданоза, чесъна, сол на вкус. Всичко се смила до получаването на гладка смес. По желание за финал може да добавите малко счукани орехи. Сервирайте с хубав хляб и сирене.
До Коледа ни очаква спокойно време и малък шанс за сняг, прогнозира синоптик
Патинсън и Зендая „обявиха годеж“, но какъв
Коя е Нобеловата лауреатка за мир и защо Тръмп не е доволен
Окръжен съд - Бургас дари учебници по право за нуждите на СУ „Йордан Йовков“
Коледни любовни чудеса за Дева и Козирог и още един зодиакален знак през декември
19-годишна Криси, загинала в бруталното меле край Бобов дол, била светлината, която докосвала всички около себе си
Пътна обстановка в Бургаска област - актуални ремонти, ограничения и обходни маршрути (2025–2026)
Какво е шопахолизмът по Коледа и защо тази психична зависимост може да се превърне в опасен празничен капан
Салах и Ливърпул на ръба на раздяла – Арне Слот го замрази, а клубът посочи наследник
Петкова към ПП-ДБ: Вие провалихте ПВУ, ние поправихме всичко за 11 месеца!
Студенти по медицина към БДУ се включиха в семинара на Националния алианс на хора с редки болести
Малък самолет падна върху кола на натоварена магистрала във Флорида

Продукти:
4 патладжана
1,5 кг микс червени и зелени чушки
2 скилидки чесън
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН :)))