×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Милионерът Кирил Петков готов за коалиция с Христо Иванов и Мая Манолова


Милионерът Кирил Петков готов за коалиция с Христо Иванов и Мая Манолова
Живея в малък апартамент от 85 квадрата и ходя пеша, сподели Кирил Петков и тактично отклони въпроса дали не влиза в политиката милионер, за да излезе милиардер
21 Септември 2021, Вторник, 08:48 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Бившият министър заговори за съюз на почтеността, започва преговори с лидерите на „Демократична България“ и ИБГНИ след седмица

Над един милион лева са ми спестяванията. Това сподели в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, който е и съосновател на проекта „Продължаваме промяната". 

След като водещата Мира Иванов изтъкна, че вероятно циниците биха казали „влиза милионер в политиката, защото иска да излезе милиардер“, той сподели, че когато завършил Харвардския университет, бил със заем от 180 000 долара, защото си плащал студентските такси с кредит. 

„Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Всеки лев, който съм спестил, е на базата на  моите предишни успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах в компании. Горд съм с тяхното съществуване. Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент в центъра от 85 квадрата. Обичам да ходя пеша, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците“, похвали се Петков.  

Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен, уверява той.

„Очаквам местните хора, които са почтени и уважавани да ни направят кампанията и тези 9%, които ни дават социолозите сега, да бъдат умножени по три. Не е важно колко процента ще вземем на изборите, а това в следващия парламент да има поне 121 депутата от коалицията на почтеността“, заяви бившият министър. 

Той коментира и предложението на Христо Иванов от „Демократична България“ за явяване на изборите с общи листи. 

„Много се зарадвах, когато чух това и от него, и от Мая Манолова. И отдясно, и отляво искат да говорим заедно. Това е една от целите ни. Другата седмица ще го направим, защото тези хора припознават много от общите ни цели и ние техните. Трябва да разговарям и да кажем „това са принципите на българската коалиция за управление“, изтъкна Петков. 

„Не трябва обаче преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора вдясно, които никога не биха гласували за Мая Манолова. Ние ставаме новия център. Трябва да дадем пълна свобода на избирателите да гласуват за политици от цялата палитра“, добави той.

„С партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ имах много добра работа - и с Мика Зайкова, и с Ива Митева. Трябва да преглътнат егото и да повярват, че е нужно обединение на базата на общи принципи. Бих поканил първо за разговор Зайкова. Ще й кажа какво мислим да правим“, заяви милионерът. 

„Въобще не ме интересува какво са казали за канадското ми гражданство, а това да направим един работещ парламент от хора, които са обединени около общи принципи. Аз нямам его“, добави той.

„Трябва да спрем корупцията, но не с общи приказки. Независимо кой от коя партия е, ако хванем някого в мръсна сделка или друго нерегламентирано действие, ще го изкарваме на показ, а не само да го отстраняваме“, заяви бившият служебен министър. 

Той не отрече да има подкрепа от американска страна и призна, че познава посланикът Херо Мустафа.

„Откакто обявихме името на партията, не съм говори с нея. Нямаме някакви различни връзки“, изтъкна милионерът - политик. 

След като водещият Виктор Николаев намекна, че новата партия на Петков може би има сходни интереси с тези на задокеанските ни партньори, той изтъкна, че не зависи кой ни дава енергията и колкото повече енергоизточници имаме, толкова ще сме по-добре. 

Оттук нататък няма да се строят магистрали без обществени поръчки, нищо ще има банка за развитие, която да дава 150 млн. лева, нито да се дават 630 милиона за язовири без строителни разрешения, подчерта Петков. 


В категории: Политика


20
Коментара по темата
20.
Маргарита
23.09.2021 23:33:38
1
0
В едно интервю по повод на канадското му гражданство Кирил Петков се държа изключително нагло и арогантно. Той продължава да твърди, че бил освободен от канадско гражданство в деня, в който бил подписал нотариално заверена молба за освобождаване от канадско гражданство. Това не е никакво доказателство, че молбата му е била подадена до канадските власти. Но дори да е била подадена, той не може да се самоосвободи от чуждо гражданство чрез подаване на молба. Това могат да направят само компетентните канадски власти и процедурата продължава месеци наред. Така че на 10 май, когато той е подписал декларация, че притежава само българско гражданство, той вероятно е имал и канадско гражданство. В такъв случай той трябва да бъде подведен под наказателна отговорност за подписване на декларация с невярно съдържание. Въпреки сериозността на положението той и досега не е представил канадски документ удостоверяващ датата на освобождаването му от канадско гражданство, а продължава да се държи арогантно като твърди, че бил вече освободен, но нямал време да отиде до Белград, за да си вземе удостоверението. На този човек не може да се гласува доверие - той сам се е компроментирал.
19.
Калин
21.09.2021 21:30:26
1
1
На Демократична България именно милионите са им целта от политиката!
18.
А ТАКЪВ
21.09.2021 12:39:01
1
7
Ганьо (разбирай българина) все иска нещо да се случи......ама......много го е шубе,нещо ДА НЕ СТАНЕ......??? !!!
17.
Хаха
21.09.2021 11:52:57
1
9
Колкото повече квичат тролчета калинки и флагман по го харесвам :)
И с адолф хитлер да се съюзи пак.
Искам на баце огромното от плюскане шкембе маалко да спадне
16.
бургазлия
21.09.2021 11:01:57
2
14
Те защото Бойко и Слави са много хубави, дано успее от нас получава 3 гласа задължително. 32 години "ДЕМОКРАЦИЯ" , нагледахме се на какво ли не, по-зле стана но не и по-добре, стига толкова. УСПЕХ
15.
Деса поетеса
21.09.2021 10:55:05
10
8
Мая Галева, и Христо лоткаря, няма такова нещо като почтеност и честност при тях. Ако ги покани за партньорство Киро харвардския ще си го набие с 200 на едно тъмно място. Без тях има реален шанс да направи правителство.
14.
?
21.09.2021 10:52:42
1
13
Не му е ясен българският манипулативен задкулисен манталитет.Забележете- успял е, образовал се, реализирал се в сферата си и тогава тръгнал политика да прави. Не като болшинството настоящи български политици- първо политиката за да се уядат и покажат неграмотност и селяния. Кога хората ще се научат на правилен избор, но то има ли кой да избираш. Поклон българино, ти който си побеждавал външните чужди врагове в хода на историята, въпреки ,че не можеш да победиш вътрешните собствени врагове също в хода на историята!
Дано НЕ успеят да го провалят негативните сили!
13.
123
21.09.2021 10:47:08
7
8
Почтеност Мая Манолова и Христо Иванов в едно изречение????
Ако ги беше заклеймил както мошеници и част от статуквото каквито са си и беше потърсил истински нови лица за момент да му повярвам че е честен и т.н.
Но тези и двамата нямат един истински трудов работен ден - винаги са били на държавна софра -е едини я е депутат от 20 години, председател на парламента , обусман и т,н и вносител на поправката Ванко 1 която е направена точно за престъпници като Галевите и други.Другия депутат правосъден министър със четири различни подписа и мошенник ....
Та ако тези ще са в партията на почтенноста да прибавим и Татяна Дончева уволнена от прокуратурата от Татарчев заради липса на морал!!!
И тази неморална личност е в парламента наново като ново лице ?
Българио какво те чака....


Май Бойко ще е по малкото зло.

Ако може Стефан Софиянски да се кандидатира за премиер а Петър Стоянов за президент май най добре..
12.
Киро-смокиновия лист
21.09.2021 10:00:43
25
8
Какво се е опулил тоя измамник? Довчера юркаше съдиите да си вършели работата, а сега ще се усуква да го пожалят. Кирчо, взимай си булчето и бегай, бате!
11.
Гарантирано от ГЕРБ
21.09.2021 10:00:43
10
15
Милионерът Кирил Петков готов за коалиция с Христо Иванов и Мая Манолова,
А Крадеца престъпник Милиардера
Мутрата борисоф ще организира Събутажи, Протести и ще работи срещу България!
10.
Пешо кура
21.09.2021 09:54:59
13
10
Богата е България.Толкова крадци я крадаха и още се натискат да крадат.Нямате надяваме мамицата ви гладна ей!!!
9.
питанки
21.09.2021 09:47:27
16
16
Наште журнаря щи го уморят това момче от орална любов !
Онзи ден Св. Иванов от бТВ, ги подкара и двамата. Оказа се, че Светльо ходил на техните харвардски курсове та от тогаз ги обичал. Ама тайно да не разбере масите.
Днес, по Домус ТВ, ще се сбият Николаев и дамата кой пръв да (му) го поеме !
Все пак Кирето даде на шефа им за бъдещи електрокари едни 40 млн.
Ама почтенно му ги даде. За инвестиция от Домус и косовари ама немска инвестиция.
Е днес Домуса го почерпи с две мисирки.
Мисирки,
ми-ет,
машаала !
8.
а такаа
21.09.2021 09:38:01
16
21
Милионер бил значи, че и от Харвард. Ние от Долно Ганьово много ги мразим тия. Добре, че Флагман ни уведомиха. Ще гласуваме за Бойко. Той е прост чиляк от народа кат нас. Прост и необразован. И много беден.
7.
питанки
21.09.2021 09:36:24
30
21
Стара манджа !
След юпитата на Царя и обещанията на Борисов сега един непочЕтен човек говори за почЕтеност ! ( така я изговаря канадеца думата)
Човек ИЗЛЪГАЛ в декларацията си за гражданство ви говори за почетЕност ли ?
И вие вЕрвате ли ?
Е пак ли ?
Изгони хората на Пеевски и Борисов от ББР и ... сложи кадри от .... фондацията си !?
Големите успехи на Харварда са цените на тока и бензина !
Аман от честни и почЕтенни политици у нас !
Искам един който заявява че няма да е такъв !
6.
Браво Киро,
21.09.2021 09:17:39
23
37
Имаш 3 гласа от нас.
5.
Цирк Балкански
21.09.2021 09:08:36
32
27
Малиии, шъ праи нова партия от стара с нови хора, които нямат нищо общо с ГЕРБ - бойковота омбудсманка Мая дето направи Пеевски шеф на ДАНС и провалилият се бойков правосъден министър Ичо!
Очевидно обединяващият общ принцип е този: „влиза милионер в политиката, защото иска да излезе милиардер“
4.
Мунчо
21.09.2021 09:04:19
32
33
Ще го видим и този пореден тарикат. Защо ли не вярвам, че видиш ли дошъл е той да ни оправи ( но не .тзад). Едни и същи са всички - само сладки приказки и обещания.
3.
Иво
21.09.2021 09:02:21
24
55
Медиите на мафията бълват змии и гущери срещу тези момчета.Сигурно доказателство че се страхуват от тях.Страно че срещу Славиту "чагъртача" нямаше такива атаки.Що ли?
2.
Дано не подлъже хората и да помогне
21.09.2021 08:56:09
14
40
Симпатичен ми е като политик, но да каже че 85 квадрата в центъра на София е малък апартамент...
1.
евала за описанието
21.09.2021 08:55:52
15
58
Добавянето на 'Милионерът', 'Харварда' и тем подобни от жълтите медии като вас буди допълнителни симпатии към този човек.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори