Рецепта за чабата по италиански
Традиционен хляб с хрупкава коричка
Продукти:
355 мл вода
1 и ½ чаени лъжици сол
1 чаена лъжица захар
1 супена лъжица зехтин
450 г брашно
1 и ½ чаена лъжици мая
Приготвяне:
Поставете всички съставки в купата на хлебопекарната. Изберете програма за месене на тесто. Тестото ще се получи много меко и разтегливо, подобно на тесто за мекици. Не се изкушавайте да добавяте още брашно. След като тестото е омесено, извадете го от машината и го сложете върху набрашнена повърхност. Покрийте го и изчакайте да втаса 15 минути.
Ако нямате пекарна, можете да омесите тестото с ръце по стандартния начин.
Разделете тестото на две. Оформете питките в кръгла, но леко продълговата форма. Поставете ги в тава за печене, покрита с хартия. Поръсете леко повърхността на тестото с брашно. Покрийте и оставете да втасва за 45 минути. През това време загрейте фурната на 220 градуса.
След като питките са втасали, поставете ги във фурната и печете за около 30-40 минути или до твърдо изпечена коричка. За да бъде истински хрупкава коричката, на всеки 10 минути пръскайте тестото с малко вода, пише az-jenata.bg
Гъста мъгла по „Тракия“, а видимостта е до 50 м в Старозагорско
Заподозреният за антисемитската атака в Сидни е обвинен в 59 престъпления
Ник Райнер може да получи смъртна присъда, убил е родителите си
Проектът за новия стадион на Левски е временно замразен поради липса на финансова гаранция от инвеститора
Жилищата в България удвоиха цената си за 10 години, но 86% живеят в собствено жилище
Васил Терзиев: Камерите в училищните тоалетни са недопустими, ще има пълно разследване
Жалби спират Асен Златев, Насар заплашва с трансфер в чужбина
Наркотици заливат САЩ и Европа, a престъпните мрежи сменят маршрута
Почина Бай Данчо - легенда на Сектор "Б" и символ на синята вярност
Млади таланти озариха празничната сцена на Коледния фестивал в Царево
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
