×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мислите, че затварянето заради Ковид у нас е тежко? Вижте истинското лице на тиранията в Австралия


Мислите, че затварянето заради Ковид у нас е тежко? Вижте истинското лице на тиранията в Австралия
Мерките, ако могат да се нарекат изобщо така, в страната стават все по-абсурдни, а хората – все по-недоволни. Но има забрана за протести
25 Август 2021, Сряда, 16:35 ч.
Автор: Кит НАЙТЛИ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Не си сваляйте маските дори като пиете. Не се дръжте приятелски. Не гледайте залеза. Не излизайте да пазарувате. Затворете си балкона.

От началото на Ковид-пандемията преди повече от година и половина три държави по света се откроиха с тираничните си мерки в борбата с вируса – Канада, Австрали и Нова Зеландия. От миналата пролет те на практика се състезават една с друга – коя може да въведе най-абсурдните ограничения. Австралия обаче в момента изглежда изпреварва с цял километър всички останали.

Там градове влизат под пълен локдаун заради един позитивен случай. В някои населени места това не е достатъчно – там има въведени и вечерни часове, които все повече наподобяват антиутопичен роман.

На хората не им е позволено да излизат извън щатите, в които живеят, какво остава за държавата. Забранено е да се разхождат в радиус на повече от 5 километра от дома им. Не може да се излиза в часовете между 21:00 и 05:00. Маските са задължителни за всички и навсякъде – вътре и вън. Без религиозни събрания. Без сватби. Застрелват се бездомни кучета – за всеки случай.

Полицията нахлува в „неодобрени“ магазини и глобява собствениците. Или пък върви от врата на врата, за да проверя поименно дали някой не е излязъл. Ако е излязъл, го блъскат с кола. Хората, които имат положителен резултат за коронавируса, се откарват в домове за „неопределен срок на престоя“ или карантинни хотели.

Събират се хиляди деца на стадиони, без родителите им, за да се осъществяват масови ваксинации, въпреки потенциалните опасности от това за деца. Армията е разпределена в цялата страна, където поддържа барикади и проверява документите и ваксинационния статус на пътуващите на КПП-та.

По домовете на хората, които са в изолация, с пирони се забиват правителствени бележки. „Непозволени“ протести са напълно забранени, а ако все пак някой организира такъв, получава 8 месеца ефективна присъда. На неваксинираните се казва да не излизат от домовете си.

Все повече и повече правилата и ограниченията се превръщат от тиранични в абсолютно откачени. В Австралия изглежда всеки ден един или друг политик или експерт говори по телевизията нещо все по-лудо.

Не си сваляйте маските дори като пиете. Не се дръжте приятелски. Не гледайте залеза. Не излизайте да пазарувате. Затворете си балкона. Дори помислете преди да пазарувате онлайн.

Това е „новото нормално“ на Австралия. От правителството дори вече обявиха, че няма да се върнат към стария начин на живот. Дори и да имат 0 случаи и дори 80% от населението да е напълно ваксинирано пак ще трябва да се спазавт и уважават някои правила за носенето на маски и социалната дистанция. „Винаги ще живеем с рестрикциите“.

Става обаче по-лошо

Тъй като държавата е решила, че хотелите за карантина не са достаатъчни, властите са взели решение да строят коронавирус лагери „национални центрове за устойчивост“. Такива вече са построени в северната част на страната, както и край Мелбърн. Трети вече има разрешително за строеж край Брисбън. Тези лагери „национални центрове за устойчивост“ няма да са временни. Те няма да бъдат напълно готови до 2022 г.

От тук не е трудно да се види, че те ще станат перманентна част от пейзажа в Австралия и вероятно ще се използват за задържане на неваксинирани.

Все пак има и добри новини

По всичко личи, че австралийците са стигнали лимита на търпението си. На 24 юли – датата обявена за Ден на свободата, се организира огромен протест. Уикенд след уикенд демонстрациите стават все по-мащабни. И тъкмо тези протести са ключът към победата срещу тиранията в Австралия. Да не си съгласен работи. Ако се прави масово – няма сила, която да спре този процес.

Ако имате съмнения в това дали действително този метод работи, погледнете как медиите в Австралия отразяват протестите. „Няколко стотин“ протестиращи, когато те са десетки хиляди. „Пострадали полицаи“ след „агресивни“ демонстрации. Никъде обаче не се споменава за стотиците бити и арестувани от полицията австралийци. Едва ли ще се спомене и за гумените куршуми, изстреляни от полицаи в пълна екипировка срещу демонстрантите.Правителствената линия в момента опитва да завърти това анти-правителствено движение в своя защита – че протестите са заради COVID, а не заради тиранията, въведена от властите.




28
Коментара
28
Коментара по темата
28.
Съмнение
26.08.2021 12:39:16
1
3
"Източникът" да не е статия от 1 април?!?
27.
Име
26.08.2021 09:49:57
0
7
И сега трябва да се радване, че нас само ни карат да се ваксинираме. Ахахахахаххаха. Евтина ковидиада.
26.
Пландемия
26.08.2021 08:37:15
0
5
Да им пуснат ядрена бомба за да го спасят! Не ви ли омръзна от еврейския вирус?
25.
пецата
26.08.2021 06:22:41
4
5
До og kush, браво че си си оправил живота но с какво си по различен от всеки пишман шеф комплексар , радваш се на чуждото нещастие и цинично се надсмиваш на нас че сме останали в държавата си да се борим за последното парче земя за нашите деца и внуци, ако преди близо 150 г всички са били като теб е нямало да има България защото нямаше да има кой да направи възстание и да се бие с нашите поробители, имало е много такива като теб бягащи и надсмиващи се и сега какво имат те на запад , тези които са избягали по америка преди 100 г има ли някой от тях имигрант който да е останало нещо след него, тука в българия са се върнали няколко единия е Дан Колов, това оозначава че и тогава и сега всеки имигрант иска да се върне обратно в родината
24.
OG KUSH до коментар 18
26.08.2021 04:38:48
2
12
Не смешник, който и нещастник и да си, почувствал се обиден и засегнат от коментара ми… не съм директор на банка в лондонското сити. Self made, independent and happy in life съм. Не ми се налага да си чакам мизерната заплата като теб на 1во или 15 число. Аз си произвеждам заплатата. Не ми се налага да се будя като директор на банка и да бързам за работа, за да не ме чука борда на директорите на банката. Директорите на банки в Лондонското сити са много нещастни хора. Липсва им свобода. Липсва им независимост. Не притежават дори и парите в акаунтите си под формата в която им се полагат. Но ти няма как да го знаеш защото Лондонското сити може да го посетиш единствено на екскурзия с автобус и обратно пак в селото и плявата в която си се култивирал цял живот. Сега ме извини. Много обичам да посещавам тая онлайн медия поради симпатиите ми към Южното Черноморие, но тръгвам, защото имам интересен живот да живея и достатъчно кенцептуално разяснение ти дадох на коментара, скъсаняк…
23.
У нас, мерки?
25.08.2021 22:48:26
9
5
Я, пак! Тук няма мерки, всичко е на хартия! Курортите ни пращят - бира и кебапи яко, Витошка е претъпкана и заведенията са на 110%...идват болните, идват....
22.
Fack
25.08.2021 20:37:34
2
19
Заплатаджии сте флагман.
Здр.министърче ви спусна инфо за затягане на мерки очакващи всеобщо недоволство.Сега за да притъпите пристъпи на гняв в народа публикувате обстановка в държави които нас не ни интересуват нито са в нашия географски пояс.
САМО МЕДИИ и телевизии сте Долни и подли мастии изкарващи заплатите си с интриги,лъжи,курварство за некой лев повече.Чуми утрепани
21.
Другият път дали ще пробват пак?
25.08.2021 20:20:28
4
9
Двама българи са хванати в Гърция с фалшиви PSR тестове. Наложени са 8м глоби от 10000 долара. Не си поплюват византийците
20.
*********
25.08.2021 20:15:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
……
25.08.2021 20:15:12
5
7
Кой е казал,че и при нас няма да стане така,не забравяйте,там в момента е зима-пролет…..при нас беше чудо в този период…
18.
До 13
25.08.2021 19:48:22
3
6
Сега сигурно си директор на банка в лондонското сити, нали? И се къпиш в пари! Комплескара си е комплексар навсякъде, тъй да знаеш!!
17.
пецата
25.08.2021 19:07:25
2
14
до 12, има вярно в думите ти , подгряването на агресията в хората е с цел и по късно тя ще бъде насочена но няма да е гражданска война а ще е световна война , същите методи са се ползвали в Германия където доста време е имало хиперинфлация в годините преди войната, после тази агресия се поема от Хитлер и се насочва срещу целия свят но по специално към Русия, сега вървим към това, някъде около 10-15 г ни делят от голям световен конфликт, неизбежен е защото капитализма не може повече да отлага зануляването , от криза в криза но това печатане на пари някога трябва да приключи, дълговете на всички капиталистически държави се измерват в десетки трилиони или да го кажем "невъзвращаеми" тоест банките ще поискат нещо от тези държави и това е чрез война и чрез кръвопролитие дълговете да им бъдат върнати а това значи само завземане на ресурси а ресурсите са къде ? в Русия
16.
:DDD
25.08.2021 18:58:52
2
5
nie ne mojem da se opravim sledvashtite 30 godini minimum avstraliq sme trugnali da gledame :DDDD
15.
_nib_
25.08.2021 18:18:51
2
26
Наивните глупаци да внимават.
Отворете си очите и ушите:
На държавата,която и да е,ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ и трябват САМО И ЕДИНСТВЕНО да взима от вас пари...Заблуждавате се че мисли за вас като ви предоставя безплатна ,,ваксина".Мислете с тези главяги...не ги ползвайте само да пиете и плюскате
14.
_nib_
25.08.2021 18:10:02
1
6
Коктейли молотов и бърн алл кънтри.
13.
OG KUSH
25.08.2021 18:09:58
7
29
Флагман, моя скромна регионална медия! Забравяте, че тея в Австралия могат да клеймват ковид финансиране и на всеки 3 месеца банковите им акаунти се пълнят от държавата с нелоша сума, която стига за ненарушен добър стандарт на живот. Протестират и там, и в USA, и в UK, че ги ограничават да правят 12 месеца в годината точно това, което правят хората сега в България за 3 месеца летен сезон - пиене, кръчми, е*ане, бръмчане, разпуснат начина на живот на макс, щото на запад държавите така обичат и разбират живота. В България тая изтръпнала бедна държава не познавам един който да ми се е обадил и да ми е съобщил радостната новина, че е получил дори и някво мизерно подаяние в пробитата си занулена банкова сметка. Работих преди време, преди да напусна тая фалирала държава и да си взема живота в ръце, за двама утрепалници, пишман шефове в туризма в Несебър, и общо взето не видях и стотинка от тея пари които държавата им преведе по мярка 20/80. Бърз фалит на всички новоизлюпени хотелиерчета и измислени бизнесменчета. Да останат само стабилните и това е.
12.
това е добре
25.08.2021 17:32:19
1
18
Страхът след време се превръща в омраза, и хоп гражданска война. Ще има доста разтрели.
11.
до Моряк
25.08.2021 17:22:47
1
16
Някои неща не се виждат от пристанищата.
10.
Преди преписвахте, а сега вече превеждате
25.08.2021 17:22:44
5
18
Автор: Кит НАЙТЛИ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Какво стана, че започнахте да посочвате оригиналните автори? Да не ви осъди някоя медия? Нали знаете, че не е достатъчно да напишете, кой е автора, а трябва да сте получили съгласие и съответно да сте платили, за да използвате чуждия труд? Ако пък сте платили, започнете да използвате автори, които не са толкова конспиративни и съмнителни
9.
паткан
25.08.2021 17:20:34
6
20
Това с демокрацията е мит.
Светът от доста време е в едно гнусно робство, но малко хора го осъзнават.
На принципа на жабата и врялата вода.
Може би някой ден ще се осъзнаят, но ще е късно. Само глобален катаклизъм ще реши нещата, защото хората са вече слаби.
8.
Стадна журналистика
25.08.2021 17:20:04
4
18
Такъв тип статии са от серията пропаганда, че всички трябва да се ваксинират и да не знаят много, че по света е по-зле. Дано поне ви плащат добре за пасквила
7.
FRG
25.08.2021 17:08:35
8
14
"Свободният" Запад!
6.
Трол
25.08.2021 17:04:35
2
13
Хаха, хайде, пуснете я тази новина във фейсбук страницата ви.
5.
До моряка
25.08.2021 16:35:26
13
26
Нали знаеш, че Австралия не е между Деветак и Церковски, а?
И че тук влизат не само третокласници?? Поне се научете да лъжете като хората, шматки....
4.
Гоше
25.08.2021 16:01:53
8
35
Пак си се надишал с конспиративни теории. И ние можем да четем английски и имаме роднини в Австралия.
3.
Мехмет
25.08.2021 15:49:24
3
44
То бива неграмотност,но по-тъпи от вас Флагмана едва ли ще се намерят
2.
Моряк
25.08.2021 15:48:41
21
46
Боже,ква е тая простотия?!?Бях в Австралия,няма такова нещо или дори и да има,как пък не съм разбрал?!?Единствената разлика с тук е,че трябва да се носят маски и по улицата,но тук също беше така и от септември-ноември пак ще се изисква.Все пак в момента в Австралия е "зима".И като гледам на видеото,уж в затвор се влизало за без маска,пък на митинга никой не е с маска като тук,и за тия всичките дали има място по затворите?За да сравните,вижте на митингите в Германия и Франция,че носят маски!!!Аман от фалшиви новини както в стил антиваксъри,така и в стил медицински фашизъм!!!!
1.
хахахахха
25.08.2021 15:38:34
1
36
Мислим, че сте неграмотни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори