×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИТН ще намаляват министерствата и ще борят чиновничеството „със страшна сила“


ИТН ще намаляват министерствата и ще борят чиновничеството „със страшна сила“
Филип Станев (горе) обясни, че ако сега разкрият номинираните за министри в проектокабинета на Пламен Николов, "всичко ще се разтури"
01 Август 2021, Неделя, 13:40 ч.
Автор: Флагман (снимка: Лъчезар Лисицов)

Необходима е известна редакция на досегашните действащи структури, казва Филип Станев

„Има такъв народ“ (ИТН) вероятно ще предложат редуциран състав на Министерския съвет (МС). Това стана ясно от интервю на зам.-председателя на партията Филип Станев пред БНР.

На въпрос ще направят ли кардинални промени в структурата на МС, той отговори: „Необходима е известна редакция на досегашните действащи структури. Има някои неща, които трябва да бъдат ревизирани чисто организационно структурно. Да, ще има нещо подобно.“

А след питане - ще има ли повече министерства или някои ще се слеят, Станев каза: „По-скоро трябва да се мисли в посока редукция“.

За чиновничеството пък той отговори: „Аа, чиновничеството тепърва трябва да бъде борено със страшна сила на цялото държавно ниво, не само на ниво Министерски съвет. Крайно време е да направим така нареченото - то се изтърка и това от говорене, - електронно правителство и да облекчим гражданите, не политиците, в това да могат да си извършват административните услуги на спокойствие.“

Филип Станев отказа да разкрие кои ще бъдат предложени за министри в проектокабинета на вече номинирания за премиер Пламен Николов.

Но обясни следното: Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене на под вола теле... В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично.


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
22
Коментара по темата
22.
Ами
02.08.2021 02:33:41
2
1
То с две думи трябва да има модерен комунизъм както си е на запад.За да стане това трябва държавата да кокурира частниците Трябва да се построят заводи да се сключат договори и да се плаща добре.Предвид мин заплата трябва да е 1200 чисти И когато хората примерно работят в кирабостроителния завод получават от 3 до 4500 Тогава никой няма да ходи навън всеки щее доволен.И още нещо.Щом депутати и министри работят за народа трябва да не оолучават повече от 1400 лева без привилегии.Те са работници.Ама те искат да йрадат Който и да дойде нищо не става Бойко бе най големия смях в европа.Целуваше ги наред понеже не знае къде е Как пожарникар щее оримиер никой така и не разбра
21.
Пълен смях!
01.08.2021 20:38:51
1
6
Пълен смях, ще намалят администрацията, а пък искат да слагат министър по ромските въпроси. Ха-ха.
20.
Е на тва
01.08.2021 19:02:12
0
14
ИТН, добре би било да намалете броя на депутатите на 120, субсидията за депутат да стане 1,00 лв. месечно. Следваща стъпка, намалете броя на парламентарните комисии, защото от там изтичат доста пари като хонорари. В края на краищата заседават в работно време. Тотално реформирайте здравеопазването. Тъпоумие е заплатите на медиците да зависи от броя на болните. Болниците да не са търговски дружества а да са на бюджет. Огромния административен апарат на безсмислената здравна каса да бъде освободен и лекарите работещи там да почнат да работят като лекари а не като администратори. И още много други неща трябва да се случат.
19.
цъ
01.08.2021 16:31:34
3
8
понеже, нъл знайл - шнорхелите и плавниците не са изделия, нуждаещи се от калайдисване.
18.
Тц Тц
01.08.2021 16:31:15
1
11
Проблемът с администрацията е, че от страх да не бъде саботирана, всяка власт ѝ кляка. Буквално. Нарежда си и свои хора естествено - некадърници или не, но оставя и старите боклуци схемаджии на ниско и средно ниво. Така дори новите да са млади и с добри намерение да искат да променят нещо, се сблъскват със стената. А тези, които са уж избрани да вземат решения не застават зад тях, защото вече са овъртолени в големите цели да осребрят мандата и грам не им дреме какво се случва надолу по веригата. Така кучето си лае, а керванът си върви. И дори най-добрите намерения за управление свършват по чекмеджетата на администрацията. Не вярвам хората на Слави да променят този цикъл. По-скоро ще има епизод от сериала "Дайте сега на набутаме и нашите на заплата, а вие спокойно - вас няма да ви бутаме".
17.
Профайлъра
01.08.2021 16:23:15
1
12
Интересно ми е измежду многото езици дето говорил Пламен Николов дали фигурира и румънският? Защото имам един колега който говори румънски от малък и много си приличат визуално с кандидат-премиерина. Иначе е добър колега, хубаво момче е, ама копанарче.
16.
К
01.08.2021 15:58:57
9
3
Много се кефя на този тъпан дето в коментарите написал ДБ са на хранилка във Америка, а тупана използва Гугъл Майкрософт и американски Феисбук и какво ли не обаче той си мисли че това са български продукти.
Ще има да чакаш тъпак ти си на хранилка във гъзъ на историята.
15.
до 10
01.08.2021 15:50:09
4
4
дори Китай се съобразява с Америка, води преговори и се търгува за споразумения с ЕС, и наказва развилнели се собствени тролчета, дето пишат глупости за територислни претенции към Русия.. Но Койчо от Каваклий не признава нищо и никого и размахва юмручета на останалия свят. Жега.
14.
ИТН
01.08.2021 15:42:58
2
12
и те от тяхната партия и телевизия ще работят тяхната чиновническа работа на доброволни начала, в петък вечер и в неделя сутрин. Ще разглеждат преписки, ще раздават помощи, ще дават разрешения и ще прилагат закона. Без министерства, без чиновници. Съветска власт, 1920 г. Явно такива са опорките от Сарая.
13.
до 10
01.08.2021 15:22:36
4
19
ей глупак! ДБ са на хранилка от Америка за България. Под командата на Сорос! Я иди се самоубий и стига дрънка глупости! Ква демокрация кви 5 лв , аман от чуждопоклонници! България за Българите и българското , който не му харесва да се изселва! Нулева толерантност към Американци , Брюкселкци , Турци и Руснаци!
12.
Факт
01.08.2021 15:06:06
11
20
Много верени неща , от определени коментари тук, ИТН ще срещне яростна съпротива от администрацията . Защото там има две, три поколения родата на софрата . Ако съкратят на мама детето , какво ще прави после, ще надува свирката на околовръстното.
11.
Ай дано
01.08.2021 14:55:03
15
23
Съкращение на чиновниците с 50% поне и да отиват да бачкат като берачи, гледачи, строители в Германия, Англия, Франция, Испания, Дубай, за да внесат някой лев в България!!! Стига са крали от държавата, време е да почнат да внасят в държавата!!!!
10.
Широк Хълм
01.08.2021 14:37:02
22
16
Аз не съм фен на старите партии.
Направих грешка със ИТН.

Виждаме във момента НУЛЕВА демокрация.
Защо нямаше дебати на лидерите за премиери поне във 3 тура като на Американските избори за да може да си направим преценките за кой да гласуваме?
Нали това е демокрацията? Дайте ни 10 кандидата от различни партии и нека да се борят със публични дебати и да може да ги видим как дават речи на английски как стоят спортно какви са им семействата какви са им приоритетите, какви са им контактоте и инвестициите, всичко важно, кой стои за тях да има време всички да направим образован демократичен избор, а те да се конкурират за първото място.

Слави почна да работи като Бойко Б.
На последно място сме а такива чалгари и посредствени ченгета се борят за нашия глас.

Признавам че на фона на всички тези мафиоти и поп-продуценти Да България и Иво Христов вече стоят най интелигетно най официално най нормално най стабилно.

Призовавам всички млади хора, дайте да гласуваме за ДБ. Без законност и съдебна реформа НИЩО не е възможно не може да градим НИЩО над мафията и корупцията.
Много от корупцията идва от соца, психологията на соца е една корупционна среда по принцип, безотговорна и вредна.
Но много от корупцията идва от простата олигархия на комунистите които яхнаха държавата след прехода - това са БСПГЕРБ и ДПС те са една партия с много ниско образование и със високо крадлива натура която не спазва законите а ги играе “даваме ви” и така нататък.

Българино, вече е ясно.
Остана само една интелигентна партия във играта и това е ДБ.
За радост има и Радев и неговите рицари Асен Василев Кирил Петков качествени кадри които дано да съставят партия също.

Българина има инстинкт за самосъхранение когато му дадат бели лидери със перфектно образование със перфектна честност със перфектен морал които спазват закона - и водят до просперитет.

Не може ти да оставиш Възраждане цяло гето и да ми се биеш в гърдите че си най добър град За живеене. Стана ясно не е.
9.
Пийняк
01.08.2021 14:34:58
7
26
Всички самозабравили се калинки трябва да ги изринете
8.
Филип Станев
01.08.2021 14:26:36
9
24
ти кога започна да отбираш от политика, държавничество, познаваш ли изискванията за структурата на Министерски съвет или така просто си говориш на аба?
Колко поколения политици минаха през НС, МС, вие ли се извъдихте най-грамотните, бе джанъм!
Е, явно е от горещините, хайде потопи се я в морето, я в Искъро, да се охладиш! А може и във фонтана пред Народния театър, та да развеселиш народа!
Смях, смях, смях!!!
7.
Опитен
01.08.2021 14:18:21
7
32
Филип Станев, пияният файтонджия, щял да разчиства администрацията.
6.
Дуньо Простия
01.08.2021 14:13:34
4
32
Държавата, това са чиновниците. Който не го разбира е по-прост и от мен.
Държавата не може да чисти сама себе си. Чиновниците никога няма да отсекат клона, на който седят. Четете С. Н. Паркинсън.
5.
да
01.08.2021 14:05:29
7
51
Голяма част от държавната структура трябва да се разпусне и да се въведе електронна услуга както е в евространите.Всяко предходно правителство ги държеше и увеличаваше дори зареди потенциалните гласоподаватели по-време на избори.Надявам се новите управляващи да имат топки и да изчистят голяма част от тези държавни пиявици.
4.
По-реалист
01.08.2021 13:53:45
4
52
За съжаление никой не може да се пребори с бюрокрацията. Старите кучета ще го сдъвчат и изплюят. Там са цели фамилии трето и четвърто поколение.
3.
Реалист
01.08.2021 13:50:36
15
34
Aко се намалят министерствата хората ще го одобрят.
2.
Премиера
01.08.2021 13:45:42
5
35
Продавам бански на лалета.
1.
*********
01.08.2021 13:43:46
10
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори