Рецепта за паста на фурна с наденица, домати и моцарела
Ето как да я приготвите
Продукти:
350 г паста
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица пресован чесън
1 глава лук, нарязана
½ чаена лъжица сол
350 г наденица, нарязана
2 домата, нарязани
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
125 мл вода
120 г моцарела или кашкавал, настъргани
1 супена лъжица сушен босилек
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.
Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври.
След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене. Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека.
Впечатлете свекървата с „коледни елхи“ с пилешко месо и кашкавал
Родата на Цар Киро изкупи масите от 10 бона за концерта на Тони Стораро
Туристка загина при сблъсък между круизни кораби в Египет
Лондон затваря касичката, хиляди българи могат да останат без английските пенсии
Тамара Глоба разкри какво да очакват зодиите през 2026
Почина бившата съпруга на Чък Норис - Даян Хоулчек
14-годишно момиче се обади в полицията за домашно насилие над майка ѝ
Получаваме палава Снежанка за празника срещу €150
Тризначките Вяра и Надежда искат помощ от Доналд Тръмп
Отказаха да върнат децата на двойка, живееща в гората без ток и вода в Италия
Трагедия! Той излезе да кара АТВ, часове по-късно откриха трупа му
До началото на януари земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
