×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дилов: Да, очевидно ДПС участваше в трите правителства на ГЕРБ и не виждам каква е драмата


Дилов: Да, очевидно ДПС участваше в трите правителства на ГЕРБ и не виждам каква е драмата
ГЕРБ продължават да плащат цената, но сега този въпрос се поставя на вас, господа отдясно, обърна се Любен Дилов към Христо Иванов и ДБ
22 Юли 2021, Четвъртък, 13:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Българските турци са по-сплотени и по-умни от нас, затова имат роля в създаването на всеки кабинет, обясни депутатът

Бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син излезе с любопитно признание. Според него и в трите правителства на Бойко Борисов е участвало „Движението за права и свободи“ (ДПС).

Повод за думите му беше дебатът около създаването на временната парламентарна комисия „Росенец“

Дилов попита има ли право Доган да участва и в бъдещото правителство, както е участвал във всичките досега.

След недоволни възгласи от депутати от ДПС, бургаският народен представител се защити: „Даа, припомнете ми, мисля, че само в правителството на Иван Костов не сте участвали пряко. А пък той за благодарност разреши на г-н Доган да си направи вила, защото тогава започна този строеж (на „Росенец“ – б.а.). Този въпрос всъщност е много по-голям и е много хубаво, че го задаваме в тази сграда, която се намира върху турско гробище, нали знаете? Този въпрос е от ранното средновековие. Защо става все така, че в крайна сметка Крали Марко загива, биейки се на страната на турците, и защо става все така, че в крайна сметка ДПС участват в създаването на следващото българско правителство. А е съвсем просто, госпожи и господа, имаме 350-400 хиляди, - повече са всъщност, толкова гласуват, - български турци. И те съвсем реално са по-сплотени от нас. Понеже са по-умни от нас, участват в създаването на всяко българско правителство.“

Любен Дилов-син се обърна към съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов – един от основните инициатори на комисията „Росенец“. Дилов обясни, че темата не можело да остане в рамките на строежите на плажа край Бургас.

Каква ще бъде ролята на ДПС в 46-ото НС и в следващото българско правителство, попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Ето това е разговорът, който трябва да водим без лицемерие“, отсече Любен Дилов.

Той даже се чувствал облекчен, че в парламента ги няма „патриотите“ - те щели да натоварят разговора с „много волтови дъги“.

„Той е един спокоен, рационален разговор. Г-н Доган е безспорно един от най-забележителните и забележими фигури в българския преход. С огромни достойнства и вероятно с огромни заслуги за не добри неща. Това е въпросът. Какво го обикаляме ситничко в седем осми такт около него?! Това е въпросът – какво правим с г-н Доган, не с вилата му, а с изключителното влияние, което има ДПС и което отново го демонстрираме и на себе си и на телевизионните зрители, занимавайки се вече час и половина с тази тема“, добави Любен Дилов-син.

Той предложи ГЕРБ-СДС да не участват в гласуването на тази комисия.

„Това е един въпрос, който ГЕРБ – правилно отбелязахте, г-н Христо Иванов, са си отговорили в миналото правителство и са си платили цената за това. И продължават да я плащат. Сега този въпрос се поставя на вас, господа отдясно. Вие трябва да отговаряте на него“, посочи още Любен Дилов.

Христо Проданов от БСП репликира с въпрос към Дилов: „Официално ли признавате, че ДПС е участвало в трите правителства на ГЕРБ?

Бургаският депутат пък отговори: „Аз не мога официално да отговоря на въпроса, който ми задавате; мога да отговоря като журналист и наблюдател – да, очевидно ДПС участваше в трите правителства. Да, очевидно ДПС и в момента има свои представители във важни агенции, в цели сектори. Не ме карайте да ви поставям в неудобното положение и да ви кажа кои са те. И в това няма нищо лошо. В това няма никаква драма. Аз не виждам каква е драмата. Понеже всички говорите против лицемерието, предлагам ви да спре това лицемерие. Имаме близо половин милион български турци, които обичаме, с които живеем заедно, с които празнуваме Курбан Байрам в момента – надяваме се да ни поканят, да хапнем агнешко. Да, това е нормално, просто защо го крием и защо го маскираме? И целият този разговор се върти около едно име и то е името на г-н Доган – за всичко добро и лошо, което то носи, както всеки един български политик.“

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също се включи, като се заяде: „Г-н Дилов, прекрасно е, че отново се опитвате да обедините някакви хора под някаква шапка, която е във вашата глава. А и искам да ви благодаря, защото кой друг, ако не Вие, можете да направите подобно нещо, имайки предвид житейския Ви опит на политическа пеперудка в коя ли не партия? Познавайки миналото Ви, очаквам до края на този парламент да дебаркирате или в „Демократична България“ (ДБ), или в „Изправи се! Ние идваме!““

Любен Дилов отговори и на това: „Г-н Йорданов, г-н Тошко, никога не съм се явявал по друг начин на избори, освен като представител на „Гергьовден“, на която Вие също бяхте учредител. Никога! Просто проверете! Никога не съм участвал в този парламент като представител на друга политическа партия. Винаги съм представлявал „Гергьовден“.“

Дилов отрече да е слагал някого под някаква шапка. Той припомни как бе избран председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева вчера – благодарение на ДПС.

Бургаският депутат предрече, че същото ще стане и при избора на следващото българско правителство. И в това той не виждал нищо срамно.

 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
29
Коментара по темата
29.
Хахах
22.07.2021 21:50:01
1
1
Абе какви турци ви гонят бе?
Турците са си в турция, не говорят български и не живеят в България.
Тези нагли цигани приели исляма се самоопределят на турци, за да се различават от останалите цигани.
Турците ги мразят повече и от кюрдите.
28.
Иван
22.07.2021 19:03:04
3
3
Няма такова животно "български турци!
Както няма "японски колумбийци" или "германски руснаци"!
Нито са български, нито пък турци.
27.
Burgas
22.07.2021 18:26:14
0
1
Това плизнание няма да остане без наказание. Или от Народа или от бойко. Сбогом любо. Срам за баща си.
26.
До тези долу
22.07.2021 18:09:12
3
3
Виждам,че надолу някои питат какъв е проблемът с ДПС?!?! И че сме се делели на българи и турци.
Не ,проблемът не е българи и турци. Проблемът е,че една шепа хора си живеят в сараите и харчат милиони, които милиони не е ясно от къде са. А самите турци, над 500 000,примерно от селата в кърджалийско стават сутрин в 3 часа да гледат тютюн за да изхранват семействата си или работят в строителството и получават минимални доходи. Това е проблема. Тази партия не защитава техния интерес, не защитава ничий интерес...освен на въпросната една шепа върхушка. Това е проблемът.
25.
Ахмед Методиев Пеевски
22.07.2021 16:42:56
3
6
Е, то и за най-тъпите беше ясно отдавна, че Тиквата и Доган се разбираха прекрасно през посредника си Пеевски. Някаква част от фен-клуба на Тиквата го приема с неохота, други не им пука, щото участват в далаверата. Нищо ново не казва Дилов, но също така е ясно, че тази гнусна задкулисна мафия е време да си ходи!
24.
*********
22.07.2021 16:27:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
Алтънбей
22.07.2021 16:22:03
4
3
КРАЛИ МАРКО се биел на страната на турците щото е бил мазен и алчен шиптар-албанец наемник.А албанците шиптари-арнаути са били 1 авери и ВЕЗИРИ еничари колячи на султана
22.
до 7
22.07.2021 14:20:44
1
15
Никой не е казал да се пренебрегват български граждани, нито да не живеят в мир и сговор. В почти всички държави има различни етноси, но това не означава че всеки от тях си има "партия"! Това води единствено и само до сепаратизъм, размирици и войни.
21.
3435
22.07.2021 14:19:40
1
7
То за такъв ибрикчия , дето за пари всичко прави проблем няма никакъв с нищо и дудуци ще прави за пари.
20.
...
22.07.2021 14:14:26
2
6
Смърт за всички политици.бомба да им падне в парламента
19.
Бюти
22.07.2021 14:11:57
13
4
Много е прав. вече недоумявам колко още ще се делим на българи, турци, ваксинирани, неваксинирани. Какво лошо има д ДПС? Ми нищо според мен. Вилата, та вилата в Росенец. Виждам я от терасата, не ми пречи на мен, а и на много други хора. Хващайте се за ръце и почвайте да бачкате. Всичките до един.
18.
до 6
22.07.2021 14:05:09
0
6
Глупости на търкалета си написал ! От UASrael много ще ти се смеят. А евреите-болшивики разбили Руската Империя още повече ще ти се радват. Ама ко да праиш демокрация. Всеки като теб може да си пише тъпотиите !
17.
Нещо става
22.07.2021 14:02:09
7
13
Тия тикви от гроб няма току така да си признаят за ортаците си от дпс. Нещо е станало, нещо голямо ще излезе на яве и с думите на Дилов се цели намаляване на реакцията на хората. Очаквайте шоуто на третокласния актьор бб, колко чист, неземен патриот и родолюбец е. Защо ли смята, че сме забравили коленичането пред Ердоган преди изботите???
16.
Бойко си гризе ноктите сигурно
22.07.2021 13:58:23
3
22
Любен Дилов е кандидат от Герб-СДС. За какъв Гергьовден ми говори? Може да е бил някога или още да е, но се кандидатира от Герб-СДС. Ако беше се кандидатирал от Гергьовден щеше да е с резултата на Валерката - клоньщ към нула
15.
ахмет
22.07.2021 13:56:33
7
11
Прав е човека ама едва ли ще го разберат. Особено партията с многото ''Ч''. чалга, чучтгун, чИкнета и чурки. Последното е на лице след като се хванаха с партията на обрязаните.
14.
Бургас
22.07.2021 13:51:46
9
13
Фъфляк безработен къде си тръгнал и ти печалбар да ставаш???
13.
Дърт Комуняга
22.07.2021 13:47:28
8
19
Поне си признаха очевидното, което всички знаехме- че ГЕРБ и ДПС управляваха заедно!
Борисов и Пеевски-вечна Дружба!
12.
Do 4ti, синия
22.07.2021 13:44:41
6
8
От сивия: А Защо Атанасов не Се яви сам на изборите, а с дб???? Гадно е да си около 70те, цял живот ченге с една школа и да си на една смешна пенсия! Я да върнем една коалиция, че да си вземам 4000 на месец с правене на нищо!
11.
Asas
22.07.2021 13:43:16
11
12
Циганите и турците в България винаги са вървяло заедно против българите. Нормално е ДПС и ГЕРБ да са заедно все пак циганите гласуват масово за ГЕРБ. На черното не можеш да кажеш че е бяло
10.
Йхх
22.07.2021 13:42:39
7
17
ББ си вкара автогол с Дилов!
9.
от 2 до 6
22.07.2021 13:40:05
1
5
Такава каша е в заблудената ти глава, че дори не ми се подхваща... Хайде поне да ти препоръчам да погледнеш Талмуда, ако изобщо има някаква част от него на български!
8.
Юри
22.07.2021 13:39:31
4
31
Истината е че българи и турци си живеят заедно и се уважават — както и българи и сърби също и българи и румънци също. Всички съседи се обичат.
Само политиците и “патриотите” са тези които се опитват да делят хората и да ги командирят.
7.
Истината е елементарна!
22.07.2021 13:37:55
8
21
Не може да се пренебрегнат български граждани, ако ще да са и от Папуа Нова Гвинея! И наистина, едва ли има ли има интелигентен човек който да се радва на целия цирк! От втория ден започват! От 2ри! Но наистина, чалгарчета, разни ТАРИКАТЧЕТА които блокират незаконно улици трябва да бъдат помпени! Че може пак да сме пред урните! Този наглец Ицо едва ли си мисли че ще изчегърта ДПс. Ама нали трябва да се покаже! Абе Ицо мамин сине! Дигни си задника от прохладната зала, платена с парите на работещите и отскочи до селата в Родопите! Там мюсюлмани българи ги интересува да си приберат реколтата,да си стегнат къщите че идва зима! Хич не им дреме за Росенец и кея!!!! Що не се огледате и не влезете в реалността!!!! В кратуните ви само ДПС, доган, Бойко! Той онзи Атанасов е Венчан за Костов който вкара ДПС във властта, ама е от твоята партия! Ами ти бе, африкански? Огледай се и ти! Какъв модел ще чегърташ? От над 500 години живеем заедно с бг турци! Ама затворите са пълни повече с роми и българи, не турци! Аферим, ашколсун! Стига с този цирк! Не хваща вече дикиш!
6.
До 2
22.07.2021 13:36:50
16
2
До 2 глупости пишеш, това за евреите е пълна глупост, има много етнически лидери на САЩ стига с вашта Московска пропаганда — защо Москва принтира тази пропаганда защото най силните евреи бяха във източна Европа и Москва ги репресира и уби и сега си търси извинения.

Но нека само да кажем че и Христос и Свети Павел са евреи. Християнството си е де факто същото като еврейската вяра.
5.
Новата книга на Л.Д. син
22.07.2021 13:35:48
1
9
Когато думите изпреварят мисълта.
Или защо само "-Шефе, само ако знаят колко си умен..." не стига.
4.
Син
22.07.2021 13:35:06
7
24
И толкова...
Празнодумен ветропоказател.
Говори говори и нищо. Защо не се кандидатира ог Гергьовден ами все е с силните на деня.
3.
Истината
22.07.2021 13:32:55
2
7
Не мога да разбера защо и Флагман като медиа само принтират за ДПС…като че ли не разбирате истинските проблеми и нуждата от иновации само сте ги нарекли тези за черни овци с вижте им цвета на кожата ДПС са по бели от ГЕРБ!!!!
2.
Драмата, драги,
22.07.2021 13:30:33
2
25
е, че етническа "партия" никога не биваше да бъде допусната, камо ли да съществува 30+ години!

Даже в САЩ нямат наглостта да оповестят Еврейска "партия", нищо че тя си ръководи официално от 1913 година!
1.
Мдам
22.07.2021 13:13:33
35
33
Може да е всичко, но Дилов си е класа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори