×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наказват Унгария със 7.2 млрд. евро заради ЛГБТ закона?


Наказват Унгария със 7.2 млрд. евро заради ЛГБТ закона?
Поради новия закон на Унгария, много членове на ЕП искат от Комисията да активира механизма за обвързване
16 Юли 2021, Петък, 10:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Европейският съюз предприема действия след поредица от разногласия между управляващата унгарска партия „Фидес“ и няколко члена на блока

Европейската комисия е уведомила унгарското правителство за основните права на ЕС, които законът нарушава, но в Будапеща се противопоставят на тези обвинения, като подчертават, че целта на законодателството е строго да защити децата и да гарантира изключително право на родителите да ги обучават, пише електронното издание Hungary Today.

Европейският съюз предприема действия след поредица от разногласия между управляващата унгарска партия „Фидес“ и няколко члена на блока по аспектите на унгарското законодателство, засягащи ЛГБТ+ общността. И докато някои членове на Европейския парламент поискаха спирането на средствата от ЕС на Унгария, Европейската комисия реши да започне наказателни процедури още в четвъртък.

Миналата седмица Европейският парламент прие резолюция, в която „осъжда най-категорично“ новия унгарски закон, насочен срещу общността ЛГБТ+, и разрушаването на демокрацията и върховенството на закона в Унгария.

Очакват се две нови процедури за нарушение срещу Унгария

Според „Политико“ Брюксел ще започне две процедури за нарушение срещу Унгария, като предостави официално уведомление и ще даде на правителството два месеца за отговор.

Първата процедура ще е за това, че законът нарушава правото на свобода на изразяване и информация „както и Директивата за аудиовизуалните медийни услуги и Директивата за електронната търговия“. В нея ще се подчертава, че законът нарушава свободата на предоставяне на услуги и свободното движение на стоки, пише „Фокус“.

Второто дело е заради реакцията на правителството към книгоиздателя Labrisz, който бе накаран да постави предупреждение върху детска книга, което уточнява, че се показва „поведение, отклоняващо се от традиционните полови роли“. Това, твърди Комисията, нарушава Директивата за нелоялните търговски практики.

ЕК отложи приемането на плана за възстановяване на Унгария

Обикновено на Комисията й отнема много повече време за започване на процедури за нарушение, така че бързият й отговор на унгарския закон показва мащаба на проблема, отбелязва изданието. Законът оказа сериозно въздействие върху Съюза и това е отразено в действията както на Комисията, така и на Европейския парламент.

Към напрежението добавя и фактът, че Комисията все още не е приела плана за възстановяване и устойчивост на Унгария, на стойност 7,2 милиарда евро. Въпреки че Комисията вече одобри 16 планове, тя удължи двумесечния си срок за приемане на този на Унгария.

Поради новия закон на Унгария, много членове на ЕП искат от Комисията да активира механизма за обвързване, който свързва европейските фондове със спазването на принципа на правовата държава, нещо, с което Унгария няма добри резултати в Съюза.

Не е ясно дали в крайна сметка средствата на ЕС ще бъдат удържани, но независимо от това не може да се отрече, че новият закон е повлиял на отношенията между Унгария и много от съюзниците в ЕС, заключава Hungary Today.

 


В категории: Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
26
Коментара по темата
26.
Един чичко с мустачки
17.07.2021 08:13:33
1
5
Беше прав за съжаление. Световния елит са психическиби физически ненормални същества и целта им е да наложат ненормалното за нормално и унищожат нормалните бели хора и християнство. Основната причина е че бял човек с морал и религия им е много скъпо платен и трудно се контролира. Оказа се че Русия е по-малкото зло за нас в сравнение с тези идиоти! Фашизма е нищо в сравнение с тях а все се изкарват жертви горките!!! Както и в случая!!! Педофилията е норма в ЕС! Хора Българи, време е за България Екзит!!!! Доку Педофилите и джендърите от България! Бог да пази България!
25.
до 24
16.07.2021 14:19:14
12
4
Много го интересува 100 годишен старец който обра фантазиите на конспиратори малоумници, какво мисли някой. Виждам, че не можеш да обясниш какъв ти е проблема. Виждам и че имаш проблеми щом искаш да живееш в Северна Корея, Като цяло Унгария не заслужава милост нито парите на останалите данъкоплатци щом ще се прави на Ким и може да си хваща пътя и да ги видим колко могат бе останалите. И да ти припомня границите са широко отворени благодарение на ЕС тъй, че мечтата ти пак тя ти я позволява. Леки сънища.
24.
_nib_ до 23
16.07.2021 14:14:32
2
13
Защо скапания сорос се натрапва навсякъде?Орбан го обяви за персона нон грата и забрани всички фондации с негово спонсорство.Браво.Формулирай медийна свобода....Такова джУотну-няма.Не можеш-медиите имат собственици и показват това което е удобно за тях.А и границите вече са широко отворени.Кой не му харесва-аут.Много бих се гордял да взема маджарско граждансто....Не да живея в Космическа Чалгария.
23.
До 22
16.07.2021 13:39:53
15
3
Обясни какъв е проблема всичко да е едно във връзка с медийната свобода и човешките права. Както и правото да не се натрапват религиозните ценности на Орбан върху авторите на книги? Или да има вожд ви харесва?
22.
_nib_
16.07.2021 13:21:26
3
14
Те го те ЕС и европарламент.Искат да размият националност и закони...всичко да е едно....Да да,ама-не....Орбан им го каза.
21.
До супер
16.07.2021 13:04:07
3
14
Несполучливо остроумни приятелю, вземи си забърши очилцата или си отсей натрапчивите илюзорни мисли за дискриминация от празната ти кратуна. Да ти повторя написаното по-надолу - никой няма против еднополовите връзки. Какъв 18 век, о идиоте невежи? Малоумниче, теб майка и баща ли те създадоха или парадиращи неразбрания и от тях си манифест по улиците мъже с по-тънки прашки и от майка ти? Нещата се променят, така е. Тук поне си прав. Толерантност към тези лица има, разбира се, ако не надават рев за това те да бъдат най-значимите същества на планетата. Хайде вземи си разклати айряна мъничко, че те е сгъстило млекцето. Няма нужда да ми отговаряш. Да ти го кажа предварително, че и без съобщение, и без, пак ще си пелтечиш разлигавените и плоски разсъждения.
20.
Burgas
16.07.2021 12:59:29
10
3
Цялото това "християнско" напъване е с цел да не се виждат кражбите ви. Нито сте християни, нито имате християнски семейства. Живеете на "семейни начала", нещо което е позволено от Българския закон и не е позволено от Християнската религия. Обърнали сте религията на изтривалка за черните си, крадливи души. Ако разбирахте малко от състрадание, което е основна християнска ценност, ако наистина имахте църковен брак, тогава щяхте да можете да вникнете в проблема. В момента просто ще сте бедни, болни и окрадени от тарикати с "християнски" ценности.
19.
KOKO
16.07.2021 12:58:54
2
13
BRAVO NA ORBAN,NJAMA DA SE STRESNE OT TAJA SUMA I NJAMA DA SI PROMENI MIROGLEDA. EU TRJABVA DA SE SRAMUVA OT TOVA,4E ISKA DA NAPRAVI EDNA RAZVRATNA EVROPA I DA IZDIGA V KULT RAZNI BOLNI I IZVRATENI SASHTESTVA. NJAMA JA VE4E EVROPA NA TRADIZII I ZENNOSTI,DOKATO TAKIVA KATO URSULA I SOROS-ISIE SASHTESTVUVAT.NAI DOBROTO ZA VSI4KI DARZAVI 4LENKI E DA NAPUSNAT TOVA DJAVOLSKO GNEZDO,AKO NE ISKAT DEZATA I VNUZITE IM DA SA MOZA4NI INVALIDI.
18.
super
16.07.2021 12:55:09
16
1
аве baihui приятелю, и всички, които хулят lgbtqia общността, вече не живеете в 18 век! Нещата се променят, хомо уърлд доминейшън!!!
17.
Тъпунгер
16.07.2021 12:55:05
0
7
Не само атеист, ами и глупак, че и касов.
16.
lol
16.07.2021 12:51:26
8
1
Традиционното християнско семейство?? Аз съм атеист.
15.
Ние, българите, подкрепяме Орбан
16.07.2021 12:37:24
2
18
Дразнят се нечовешки ЕС от Виктор Орбан и компания, защото и с парите на ЕС, и без, няма да подкрепят внедряването на изчанчеността на педерастията като социално приемлива. Не бъркайте това да има приемственост към лицата, намиращи се в еднополови връзки с озаконяването на обезличаването на традиционното христианско семейство и замяната му с необходимостта на левите глобалисти да се подмени цялостното възприятие на мъжа и жената като изконни източници на семейната ценност.
14.
Дядо Йоцо
16.07.2021 12:36:32
2
14
Джендърите от Брюксел,защо не си седят на е....ти задници.Седнали да дават наклон на х...я,как хората да си възпитават децата.
13.
След Брекзит
16.07.2021 12:30:55
2
10
Мирише ми на ....Унгария exit
12.
пецата
16.07.2021 12:25:58
2
17
първо приемат закони за лгбт, после истанбулската конвенция, детска юстиция и права на детето и започват да отнемат деца от нормалните родители и да ги дават на гейовете, това е целия филм защото управляващата елита са изродени психически антихристи нечовешки същества и педофили
11.
Евал
16.07.2021 12:17:59
2
13
Съм ги тия триполови брюкселски паразити. Новия СССР с ЦК на Политбюро в Брюксел е в пъти по опасен от бившия СССР с ЦК в Москва.
10.
.
16.07.2021 12:11:55
2
16
Бахти, цялото педалско лоби се е активизирало...
9.
Burgas
16.07.2021 12:09:04
19
5
Значи, разбирам, че не им харесвате ценностите на западняците, обаче колите, стоките и начина на живот го харесвате. Няма как да имате едното без другото. Винаги остава възможността за емиграция във русия или северна корея. ;)
8.
baihui
16.07.2021 12:04:11
7
1
Що така бе мунчо?! Който има пари си поръчва сигурност! Я виж Бойко, Слави, Доган и т.н. !
7.
Дернев
16.07.2021 11:58:18
1
11
Парите не дават сигурност. Армияята я дава. Пари в Европа давст и други и имат и армия да си защита на интересите си, които не са европейски. А ние нищо не ножем да предориемем да си защитим нашите,защото в Брюксел, със съгласието на Француя и особено на Германия се занинават с неша която не им е работа, а всяка страна трябва да решава сама за себеси. Трябва да им отворин очуте и активирамв мисълта на западняците, защити в Европа става все оо-ипасно. Украйна не е някаква балканска страна и не Русия създава сериозни предпоставки за директба 3-та СВ. Да използваме Унгария за промяна на дневния ред в Брюксел. И осниво в Германия и Франция.
6.
baihui do#5
16.07.2021 11:57:07
3
14
Super pendel !
5.
super
16.07.2021 11:32:41
35
6
Евала на ЕС, за мерките, които предприема!!!
4.
Пиночет
16.07.2021 11:31:10
5
25
Скоро и това педераско Нещо ЕС няма да го има!!!
3.
Ds
16.07.2021 10:49:37
36
7
Има една българска приказка. "Който дава парите, той поръчва музиката". В този случай ЕС дава парите. Като не им харесва на Унгария тогава да напуснат ЕС.
2.
Ме
16.07.2021 10:45:44
2
59
Бахти наглите трансове са ЕС! Всички разбрахме, че проблемът им е ограничението за гей агитация при децата! Как не ги е срам!?!! Толкова нагли! ЕС е вреден! Джендъри и затоплисти на едно място. Къде попадна, България....
1.
Славуца
16.07.2021 10:39:02
3
25
При нас няма такава опасност.Ние и Дебъ сме отявлени гейловъри!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори