×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рашков предупреди, че ще разпитат Борисов след изборите


03 Юли 2021, Събота, 14:31 ч.
Автор: Флагман

Той заяви също, че има много други аргументи за смяната на Иван Гешев, но ще ги отрази на "друго място, по друг начин и много по-детайлно"

След изборите МВР ще представи данни за подслушваните протестиращи граждани и политици. Според Бойко Рашков тогава трябва да бъде разпитан и бившият премиер Бойко Борисов за отправени заплахи срещу бизнесмен, защото ако е преди изборите той ще плаче "като вдовица". В интервю за "Медиапул" Рашков препоръча на главния прокурор Иван Гешев да започне политическа кариера в ГЕРБ.

Това е пореден епизод на напрежение между Рашков и бившите управляващи след встъпването в длъжност на служебното правителство. На 18 юни на брифинг в централата на ГЕРБ Борисов прогнозира, че ще бъде извикан на разпит седмица преди изборите, а пред това допусна и да бъде арестуван, пише Лупа.бг.

"Самите действия по прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) са в период, в който управлява ГЕРБ. Това се случва в средата на миналата година и е имало стотици наблюдавани български граждани, които са протестирали по улиците на големите градове в нашата страна. По-добре да се изчака да минат изборите, защото от ГЕРБ ще обвинят сегашното ръководство на МВР, че иска да провали изборите", обясни Рашков и добави, че подслушваните не са "както в началото се казваше - 30, 50, 70... Те са стотици".

За подслушвани над 30 политици от началото на годината и по време на предизборната кампания съобщи преди повече от месец Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България". Информацията беше потвърдена от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, като той дори заяви, че в ДАНС са се унищожавали документи по този повод. Софийска градска прокуратура се самосезира и възложи проверка на МВР, ДАНС и ГДБОП.

Вътрешният министър информира, че прокуратурата не проявява активност да разкрие обективната истина около подслушването защото използването на тези СРС-та е било под техен контрол.

"Според българската прокуратура, която има много активно поведение в защита на предишното държавно ръководство, хората в нашата страна, които протестират, извършват престъпление против сигурността на републиката. Тези дни на един брифинг Борисов използва израза "преврат", че някой иска да осъществи преврат. Това кореспондира в много голяма степен с това, което аз съм прочел в едно постановление на Специализираната прокуратура, където пише точно това. Нищо случайно няма. Това е основанието да се използват СРС-та срещу стотици български граждани. И тези СРС-та са използвани не само през септември миналата година, а преди това и след това", казва Рашков.

Според него прокуратурата трябва да има ново ръководство.

"Това, което сега действа, е продукт на политическа власт, която е отритната от хората още на 4 април. След като стана известно, че Борисов си е избрал един главен прокурор, после е повторил избора с друг главен прокурор. Този главен прокурор така изпълнява своите задължения по закон, че демонстрира политическа ангажираност. Той изпълнява политически разпореждания на бившия министър-председател... На това основание този главен прокурор не трябва да е на това място. Да си намери друго поприще. Например, да отиде в ГЕРБ да започне да изпълнява някаква политическа функция, но не е за независимата прокуратура", допълни той.

Рашков заяви също, че има много други аргументи за смяната на Иван Гешев, но ще ги отрази на "друго място, по друг начин и много по-детайлно". И това ще стане много скоро. Попитан къде ще стане това, той казва, че най-напред ще опита в национални институции, като вероятно визира Висшия съдебен съвет и съдебния инспекторат, които имат право да преценяват поведението на магистратите.


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До 4
04.07.2021 16:02:45
2
1
Рашков и останалите в служебния кабинет и сега са пенсионери от хунтата и МВР. И за 2-3 месеца работа ще получат по ШЕСТ заплати допълнително. Това е направено от Радев с мисъл за народа естествено.
10.
Борис до 3 Георги
03.07.2021 19:29:40
2
2
Ами той ги обясни вече бе келеш ! Първо ги е декларирал в момента на придобиването им,второ иде реч за - мазета,складове,гаражи и една къща -построена. Чети бе келеш ,информирай се,недей само да повтаряш като папагал спуснати опорки---.p.s.По интересно е ГЕРБ да обяснят слогана си за изборите - "Ред в хаоса" .Какво ни казва това?-последните 12 години управляваха и налице е ХАОС,обаче сега вече шИ нЪ опраЯТ -ще въведат "ред".......
9.
Петя
03.07.2021 18:51:08
4
3
ФъБъйци с омраза и парите дето хвърляте да плюете Бойко и пето място няма да имате на изборите на 11.07.
Виктор Димчев днес е публикувал разходите Ви в Фейсбук само около половин милион. Откъде тези пари бе душици? И за какво ги хвърляте? Да докопате баницата, нали? Тя вашата фирма вече е нагласила машините, но няма да Ви се получи ! ГЕРБ е народа! Хората обичат Бойко! И никой не е забравил Вие какви ги свършихте преди в управлението. Поне показахте лицата си и с кого сте дружки. Не Ви е срам. "Демократи" розови.
8.
Gzofzifsifzofzotxotzoxg
03.07.2021 17:06:44
8
2
НЕЗАКОННИЯ СИН НА ТОДОР ЖИВКОВ С ИСТИНСКО ИМЕ БАХУР БЕХАР. Е. ПРОЗ ЧИФУТ ОТ БАНКЯ. С. МАЙКА. ЧИФУТКА. БИВША. СЛУГИНЯ В РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ТОДОР ЖИВКОВ.....
7.
Буци
03.07.2021 17:03:06
8
9
А ще му държи ли на Рашков да разпита Борисов след изборите? Или него ще разпитват от какво и как е забогатял. Знае се за 19 имота, но нищо не се казва в кои банки в чужбина и колко пари има Рашков. Сигурно не са от пенсията му от МВР.
6.
Гербери
03.07.2021 16:03:14
8
8
Буци на кога ни оставяш , Майка ни жалка буци .как шъ крадем сега Буци .
5.
мислещ
03.07.2021 15:38:20
8
12
Стига с тези разпити, искаме арести най-после! Да гният в затвора Тиквата и ония, които се облажиха покрай него!
4.
Иван
03.07.2021 15:25:43
11
14
След изборите Рашков е пенсионер ...
3.
Георги
03.07.2021 15:24:27
14
16
Рашков да обясни за 19 имота ...
2.
Новини
03.07.2021 14:59:35
10
24
След изборите следва разпад на Герб.
1.
Ултрас Левкси
03.07.2021 14:47:58
12
19
Пътник си, тикво, пътник!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори