×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Македония е по-добре да си турчин, отколкото българин


В Македония е по-добре да си турчин, отколкото българин
Здравко и Добрила пред камерата на besove.com
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Февруари 2011, Събота, 08:59 ч.

Ако в БЮРМ се наречеш българин, веднага ставаш мишена и подлежиш на унищожение, разказват в Бургас Добрила и Здравко Здравески от Прилеп


В Македония е страшно да се наречеш българин. Там можеш да се наречеш какъвто искаш – поляк, турчин, албанец, сърбин, грък, египтянин, циганин... Всички националности имат право на медии, училища, език, партии. Само ако се наречеш българин обаче, ставаш автоматично мишена и подлежиш на унищожение, изплакаха пред камерата на besove.com  екскомандосът от Македония Здравко Здравевски и съпругата му Добрила. Нашата драма лежи изцяло на българо-македонските отношения, а не на наказание за някакво извършено престъпление, заявяват малтретираните сънародници, намерили убежище в България.
Здравко Здравески е родом от гр. Прилеп, Македония, 45-годишен, семеен с четири деца. Един от основателите на ВМРО в Македония. Бил е официален задграничен представител на ВМРО в Холандия. Съпругата му Добрила Здравевска е внучка на войводата Георги Стоянов от Крушево, загинал по време на защитата на Крушевската република. През 1994 г. семейството е било репресирано, заради притежаването на българска литература. Здравески е арестуван без никакъв повод, а домът им е бил незаконно обискиран, откъдето е иззета българска литература. Докато мъжът е бил държан в ареста, Добрила Здравевска е притискана от униформените да предаде останалата литература, както и документите и печата на задграничното представителство на ВМРО, оглавявано от съпруга й. След идването на власт на правителството на Любчо Георгиевски, Здравко е служил в Македонската полиция, където е бил командир на подразделение на частите за бърза интервенция, т. нар. „Лавове”. Заради прояви на пробългарско самосъзнание е уволнен от служба през 2005 г. и разжалван, а през 2007 му е скалъпен поръчков процес с фалшиви свидетелски показания за извършена измама и е вкаран в затвора в Идризово /Скопие/, а по-късно в Прилеп, където лежи до септември 2010 година. Там е бил жестоко измъчван, редовно е бил зверски пребиван. Има тежки травми от мъченията, избитите си зъби пази в торбичка. Извергите редовно са го дрогирали с наркотици и хапчета, за да не е в състояние да се оплаче, или да отива на свиждане с близките си. След адските мъчения и побои не му е оказвана медицинска помощ и му е отказван преглед при лекаря в затвора. Вследствие на това е получил тежко възпаление на цялата глава и е имало опасност да умре. По чудо е останал жив! Всичко това е било единствено, заради това Здравески да се откаже от своето българско самосъзнание! Управителят на затвора Драган Пенков не е позволявал никакви срещи на Здравко с близките му, както и срещи с адвокат. Впоследствие 5 адвокати са били отказани да защитават Здравевски пред съд, заради нечовешките средновековни инквизиции. През това време семейството му е репресирано и са убити брат му, както и братът на съпругата му Добрила. Случаите са заведени като “битови инциденти”, а убийците не са осъдени и са на свобода. В момента единият от убийците се заканва на семейството на голямата му дъщеря, че скоро ще “приключи” и с тях, защото са българи.
Здравко Здравевски е донесъл в България голям брой документи, които доказват престъпната същност на тази диктатура и твърди, че е готов да говори открито пред всички международни институции и най-вече пред Европарламента и ООН, за издевателствата над българите в Македония. Той твърдо е решил да заведе съдебни дела за нарушени човешки права и геноцид срещу македонската държава в Хага и Страсбург.
След като излиза от затвора в Прилеп, Здравко идва с жена си и трите си деца в България, тъй като неговият живот, както и този на близките му са застрашени в Македония. Пет членното семейство се установява в Благоевград. От няколко дни пострадалото семейство живее в бургаския квартал "Сарафово" и възнамерява да остане в Бургас. Докато уредят своето гражданство и постоянен статут в България, на семейството помагат ВМРО и добри българи. Домът и цялото имущество на Здравевски са конфискувани от страна на властите, веднага след напускането на Македония и идването им в нашата страна. Здравко казва, че се страхува да се върне в Македония, защото има реална опасност от физическа ликвидация.
Преди няколко дни ПП "Атака" е предложила на изстрадалото семейство разрешаване на проблема, но при условие, че  станат нейни членове. "Зная, че в България предстоят избори, но никога не съм се интересувала от партиите тук. Лидерът на" Атака" в Благоевград ни заведе при Спаска Митрова. Оставихме документи. Казаха ни, че ще опитат да ни помогнат. Обясниха, че не можем да членуваме на две места. Или ВМРО или в Атака", каза Здравевска, след настоятелното ни приканване да отговори, не се ли страхува, че името "Здравевски" ще бъде размахвано на политически плакат по време на изборите, както се случи с развяването на знамето "Спаска Митрова" от ГЕРБ и Атака -  с цел да подведе хиляди избиратели. Единствената партия, с която бихме се обвързали това е ВМРО, каза в заключение съпругът Здравко.

 






5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
скръц
07.02.2011 15:32:59
0
2
такива истории ме карат да скърцам ядно със зъби
не за друго, а от безсилие
4.
Отвратен
06.02.2011 17:22:12
0
2
Много е важно да не забравяме каква е първопричината за безумието, което цари в Македония. А тя е проста - великосръбския шовинизъм, надминаващ в пъти фашизма, дължащ се на дълбоки исторически комплекси.
3.
Краси
06.02.2011 10:27:44
3
3
Здравески доста пресолват македонската "манджа" и затова в България има толкова малко желаещи да я "ядат"!
2.
Иво
05.02.2011 11:41:23
1
9
Огромно отвращение към македонистите в Македония.
Да настояваме за регулирано със закони подпомагане на семейството на Здравко и Добрила, а и на всички други Българи родени извън България в тяхното положение.
1.
antichki kriminal
05.02.2011 05:06:28
0
7
И Драги Карев казва същото че в Мк.по-добре да си всякъкъв но не и Българин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори